Anne olamamak...

Trintiy Canım Öncelikle güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..Bundan öncesini merak ediyorum demişsin canım..inan bana öncesinde çok daha sıkıntılı dönemlerim oldu inan bana...ailevi sorunlar,maddi sorunlar,ve sağlık,bunlarıda beraberinde yaşadım,yaşadıklarım inan hiç kolay değildi,elbette benimde nedenlerim,niyçinlerim olduğu zamanlar oldu,kendimce çatıştığım dönemler,fakat asla umudumu kaybetmedim,mücadele etmeyi seviyorum,fakat elimde olduğu kadar,elimden birşey gelmesse bana bağlı değilse yani. mücadeleden ziyade zamana bırakmayı tercih ediyorum,birde asıl önemli olan asla dışardaki insanların ne düşündükleri ne dedikleri beni hiç ilgilendirmez,inan eğer dışardeki olumsuzluklara kulak asmış olsaydım şuan kesin verem olmuştum :roflol:hiiç gerek yok,güçlüysen inan bana herşeyi aşabilirsin,çocuksuz bir hayatada güzel bakabilirsin,ve herşeyin üstesinden de gelirsin,,inşallah geliceksinde dilerim herşey gönlünce olur canım..a.s.

Buarada birşey daha paylaşmak istiyorum..bundan 3 sene öncesi tabi eşime varkösel ameliyatı olucaksın dediler..bebek olur..evet gördüğünüz gibi dizi dizi olduu:roflol: neyse tamam dedik..(buarada bebek için varkösel ameliyatıda hiç uygun ve çözüm değilmiş bunuda 1 sene sonra öğrendik ) hadi bakalım gülermisin ağlarmısı :roflol:neyse borç harç annemlerden istedim sağolsunlar destek oldular ve yanımda sadece annem var..eşimin tarafından kimse olmadığı gibi destekte yok..neyse eşimi aldılar ameliyata ama ben nasıl ağlıyorum..o günü hiç hatırlamak bile istemiyorum..aslında ciddi bir ameliyat değil ama yinede endişeleniyorum..bitane kocam var yanii haklıyımda hanii a.s annem zar zor çıkardı hastanenin cafesine ağlıyorum zaman geçmek bilmiyo..bir kadıncaz girdi cafeye masalarda dolu kadın oturabilirmiyim dedi annemde buyrun dedi..kadın oturdu.ben salya sümük ağlıyorum halen kadın olayı sordu hayırdır falan..birde yabancı türkçeyide yutarak konuşuyo...annemde anlatıyo işte çocukları olmuyo da olucak inşallah ta ameliyat oluncada da da da :roflol: kadın bana baktı ve dediki..yemin ederim aynen aktarıyorum bu gün gibi kulağımda sözleri..caniim bana barmisiiinn dinle benii..ben 24 sene bir bebeğim olsun diyee mücadele ettim yurdıışında ameliyat oldum vee oldu bir oğlum..ama keşke hiç olmasaydı..(tabi benim gözler:1shok: böyle oldu) biliyormusun şimdi beni dövyor babasını dövyor kimse odasına giremiyor temizlik yapılamıyor..tanrı beni cezalandırdı ben tanrıya çok yalvardım ve neolursa olsun ver dedim..şimdi çok pişmanım..tanrı onu alsın benden çok acı veriyor bize..dediii ben hem şoka girdim hemde koptum senağlama..ve dediki herşeyin iyisni hayırlısını tanrıdan iste olmuyosa lütfen zorlama bak belki tanrı buraya oturmamı bunları sana söylememi istedi dedi..:1no2:insanın inanası gelmiyo ama herşeyde vardır bir hayır..ınşallah herşey hakkımızda hayırlı olur.ne yapıyor ve ne istiyosak:Saruboceq:

insan birşeyi ne kadar isterse o şey o kadar ulaşılmaz olur,o yüzden akışına bırak kafan rahat olsun o zaman yumurtalıklarda kendine gelir onlar senin düşünce ve isteğinden çok etkilenir kadınlardaki yumurtalıklar stresten düşünceden hiçbir zaman döllenmezler o yüzden moralini yüksek tut ve zamana bırak o bebek için hazırladıkların hiç üzülme birgün bebeğin olacak,onları giydireceksin kullanacaksın,buna emin ol hiçbirşeyi kafana takma 3 yıldır evlisin bu çok geç bir süre değil daha yeni ben 4 sene sonra çocuk istemediğim halde hamile kaldım aldırmak istedim fakat kıyamadım ben buna hazır değildim hem maddi hem manevi açıdan üstelik evliliğim tam oturmamıştı fakat herşeyi Allaha bıraktım bebeğimi dünyaya getirdim şuan 8 aylık bir kızım var günlerce uykusuz ve yorgun kalsamda çocuk sahibi olmak güzel birşey fakat onlarda büyüdüğü zaman evlenip gidecek,sen tek başına kalırsın o yüzden senin sağlığın daha önemli,yani demek istediğim herşey çocuk değil,mutlu olmaya çalış gerisi gelir Allah nasip ederse..dua edicem senin için <<<<

bunu teyzem yazdı senin için,yanlış anlaşılmasın kızlar ben değilim

canım inşallah tez zamanda hayırlı evlatların olur
bende 5 yıllık evliyim 3 aşılama 1 tüp negatif
işin kötüsü bulunduğum yerde aşılama yaptıramıyorum (küçük bir ilçedeyim)
emin ol hepimiz (çocuk isteyenler aynı duyguları yaşıyoruz )
Allah bizlere hayırlı evlatlar versin

Teşekkür derim duan için. Ayrıca teyzene de çok teşekkür ediyorum desteği ve dilekleri için. Sorunumuzun ne olduğunu sormuşsun, sadece yumurtalarım geç olgunlaşıyormuş, belirli bir tarihi olmuyor yumurtlamamamın yani. Bu düzene sokulmaya çalışıldı ama olmadı işte... Hayırlısı, olacaktır bir gün inşallah

Yazdıklarını ikidir okuduktan sonra ne diyeceğimi şaşırıyorum inan. "Allah herkese taşıyabileceği kadar yük veriyor" dedikleri şeyin bir teselli olmadığını tamamen gerçek olduğunu anlayabiliyorum senin yaşadıklarını öğrendikçe. Senin yerinde ben olsam "ne yapardım ki" dediğimde cevabını bulamıyorum, senin gibi davranamayacağım için bende benim taşıyabileceğim kadarını yaşıyorum demek ki. Söylemiş olmam gerek ama yine tekrarlamak istiyorum, güçlü bir kadınsın ve ben bu güce hayran oldum.

Çözülemeyecek problemlerle ve değişemeyecek gerçeklerle başbaşa kalındığında sadece durmanın, düşünmeden, konuşmadan payıma düşeceklerin dilediğim güzellikte olmasını temenni ederek ve asla isyan etmeyerek sabırla beklemenin doğruluğu konusunda hem fikiriz. Hoş sen bunu aşalı baya olmuş ama olsun çabalıyor olmam bile benim için şuan yeterli bir adım.

Dediğin gibi hakkımızda ne istiyor ne diliyorsak hayırlısı olur umarım

Tüm dileklerin için teşekkür ederim. Bulunduğun yerde aşılama yaptıramaman kötü. Tedavin devam ediyor mu peki?

Umarım senin de yüzün güler biran önce, hayırlı olanı yaşarsın sende

okurken gözlerimin yaşardığını itiraf edebilirim..
bir kadın için ne kadar zor olduğunu tahmin etmekteyim..
dünya hali ki buradan hemen önce mynette bir haber okudum ''anne 1 yaşındaki kızını döverek kör ediyor,ardından bu kör oldu bakmam diyerek devlete veriyor..'' ne gariptir ne acıdır ne yazıktır...
bence (ki bu klasikleşti biraz ama başka çözüm yolu varmıdırki? ) kendinizinden çok daha kötülerini düşünerek kendinizi daha çok motive etme yollarına girmelisiniz..
örnek : annemin arkadaşı (45 yaşında) 25 yaşından bu yana bebek sahibi olma çabalarında... iken, bu hayale ulaşmak için 3 daire 1 araba bedeli harcadıktan sonra umudu kaybederek doğal yollardan şuan 3 yaşında yakışıklı bir erkek bebeğe sahip bir anne.. geçmi kaldı? bence hayır.. bence sınavdı başardı...
dileğim : sizde tez zamanda bu güzel hayata ortak olur,ve tez zamanda burada güzel haberinizi okur hepimizi mutluluk göz yaşlarına boğarsınız... canı gönülden diliyorum..

Hissettiklerimi yazmaya bile dayanamıyorum demişsin. Eğer duygularını anlatabildiğin, iyi dinlendiğine inandığın bir tek kişi bile varsa yazma. Al o kişiyi karşına anlat aklından ve kalbinden geçenleri. Rahatlatıcı ve hafifletici olsa gerek. Benim böyle bir şansım yok. Çevremdeki herkes (Kendi annem ve ablam dahi) Küçük bir çocuğun istediği olmamış da mızıkçılık yapıp oyundan kaçması olarak algılıyor olayı. Bu yüzden yazarak atmaya çalıştım biriktirdiklerimin bir parçasını, işe yaradı da. Yalnız olmadığımı bilmek en iyi kısmı oldu...

Anlamayacağını düşündüğün insanlarla konuşma bile, hatta açıklama da. İstemiyoruz şuan de ve geç. Bırakmazlar 2 katı daha fazla ağır sözle geri dönerler ama canını acıtamazlar kusur musur diye saçmalayarak en azından. Eve az kapatmadım kendimi bende, iyi de oluyordu çoğu zaman çünkü tamamen şarj olup öyle çıkıyordum kabuğumdan. Ne yapman konusunda pek de yardımcı olabileceğimi sanmıyorum en fazla benim yaptıklarımı yapma diyebilirim. Aksini bilsem bende kendime uygulardım...

Hayırlı ve sağlığı yerinde bebeklerimiz bizim olur bir gün umarım..

Teşekkür ederim temennin için. Çok daha büyük sorunu olan insanların yazdıklarını okudukça veya anlattıklarını dinledikçe elbetteki benimki de dert mi diyorum. Acımı hafifletmiyor, kendimi unutmamı sağlıyor çoğu zaman... Bunun bende bir sınav olduğunu düşünüyorum. Ve her insanın konuları farklı da olsa bu sınav yaşadıkları dönem içinde bir defalığına bile olsa karşısına çıkacaktır diye düşünüyorum. Sanırım başarılı olanlar halledeceğim, çözeceğim diye debelenip duranlar (benim gibi) değil de, ben yapmam gerekeni yaptım sıra sınavımın sonucunu değerlendirecek olanda diyenlerdir...

İnşallah dilediğin gibi olur her şey, inşallah benim gibi bu mutluluğu isteyen herkes anne olduğunun haberini bağıra bağıra veririr buradan....

Teşekkürler, güzel bebeğinle mutluluklar

çok duygulandım içinden dökülenleri okurken samimi geldi kelımelerın bana ve tanıdık...
bende çok ıstedim olmadı bir türlü 2 sene uğrastık durduk..
bi gece ALLAHım nolu bari rüymda göreyım demiştim...
ve görmüştüm ..
:)
ALLAHım sana anneliğin tüm güzelliklerini yaşatsın..

ne kadr gerginsiniz. bence psikolağa gidip derdinizi anlatın. gerçekten çoook ama çok yıpratmışsınız kendinizi. yazılarınızda ciddi bir anksiyete bozukluğu sezdim. anlıyorum bir şeyi sizin kadar isteyipte olmaması da zor. ama daha kötüsüde var herşeyin onlarıda düşünün lütfen.
daha 3 yıllık evlisiniz.inşallah herşey yoluna girecek. bo bol sabredin dua edin. başka şeylere yoğunlaşmaya çalışın.

canım üzülme benimde 3.5 yıldır olmuyor napalımverecek olan allah sonuçta vardır bir hayrı bununda sabırla beklemekten başka ne gelir elden

arkadaşım alan allah,veren allah.dua et hayırlsını iste herşeyin.kendinide yıpratıp evliliğini mahvetme.bende yeni hamileyim güzel bi duygufakat allahtan istee namaz kıl.dertsiz derman yoktur unutma bunu.evliliğnide kendine zehir etme.kafana takmadığın bi anda oluveriyo inan bana.allah yardmıcsı olsun herkezin

bence düzenli bir iş yeni bi çevreyle kafanı dağıtır oyalanırsın ama. şimdi evde oturarak sadece bebeğe konsantresin sanırım. o yüzden söylemiştim.

Tüm dileklerin için teşekkür ederim. Bulunduğun yerde aşılama yaptıramaman kötü. Tedavin devam ediyor mu peki?

Umarım senin de yüzün güler biran önce, hayırlı olanı yaşarsın sende

bu ay dr'a gittim yumurta takipi yaptırayım dedim klomen verdi pazartesi gel dedi
gittim perşembeye kadar polikilinik yapmayacakmış yumurta takipi bile yaptıramadım

gözlerimden yaşlar dökülerek okudum yazdıklarını. Bende seninle aynı durumdayım.4 senelik evliyiz. 3 sene istemedik.ıstediğimde kaldım ama sorunlu gebelikti 1 sene gebelik yasağı verildi şuan yine korunuyoruz.. korunmayı bırakınca olurmu hiç bilmiyorum.. hiçbirşey gelmiyor elimden..
Allah isteyen her kadının kucağını boş bırakmasın rabbim.

canım yanlız değilsin.. bu sıkıntıyı yaşayan tek kişide sen değilsin... bizimde sıkıntımız aynı..fakat yıl olarak daha uzun... sabırlı olmaktan başka bir çaremiz yok..bunu zamanla kabulleniyoruz.. dua dua tek çare bu..yapılacak bişey olmayınca tevekkeltü alelleh demeyi öğreniyoruz... sadece yanlız olmadığını bil... kafana takma demiycem çünkü bu akıl vermeyle olmuyor.... belki kendine farklı bi uğraş edinebilirsin..kafanı dağıtmak adına bişeyler yapabilirsin.. ben böyle yaptım ve daha kolay atlattım..... umarım hakkında herşeyin hayırlısı olur

Arkadaslarin yorumlarini okumadan direk cevap verme isteginde bulundum.. korku yerine umutlarini büyütsen diyorum! (kolay degil senin icin ama...) 10 aylik bir mazin var, mucadele anlaminda.. Senelerce ugrasan hemcinslerimizin yuregi nasil dayansin peki? Ozlemin sona erecektir inaniyorum cunku olmayacak bir sey yok bunada inaniyorum! kadin olmanin erdemligiyle ve goreviyle uretmek istiyorsun bunun hasretini cekiyorsun dogal olarak. ama yavrunu dunyaya getirmek icin azimle mucadele yerine umutsuzca isyanlari oynarsan hem kendini hem sevgili esini mutsuz etmeyecekmisin? dunyaya getirecegin yavrun icin her sabah umutla uyanip insanoglunun tukenmez carelerine basvurup tedavilerini surdur gereken ne ise onu yap iclenmeden uzulmeden. Bebeginin esyalarini en yakin zamanda kullanma ve Hayirli haberlerini alma dilegiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…