Anne olamamak...

ahhh aynı durumdan bende muzdaribim 2.5 yıllık evliyim ilk 1 yıllık evliyken gittik dr a ikimizdede sorun çıkmadı 6 ay deneyin dediler denedik 1 kere bile olsun tutmadı tekrar dr a gittik diane35 verdi dr testesteronum yüksek diye kullandım yine bişey olmadı şimdi 2.5 yıl oldu çarşamba günü dr a yine gittim testesteron yine yüksek eşimde pzt günü sperm vercek o kadar çok dua ediyorumki bari onda birşey çıkmasın diye.
herkes aman ne olcak iğneyle ilaçla bak gör hamile kalırsın diyor madem öyle niye hiçbirşeyim yokken kalamadım neden diane35 ten sonra kalamadım bunları söylediğimde şart değil ya çocuk biz yaptıkta ne oldu yok çok zormuşta çok sorumluluk istermişte ya ben canımı adadım bu yola ne zorluğu ne sorumluluğu en büyük zorlukları ben yaşıyorum esas olan bu.
öyle hayaller kuruyorumki erkek olursa yatağı araba yataklar varya ondan olcak kız olursa peri masalı gibi cibinlikli pembe olcak şöyle olcak böyle olcak ama bakalım bebek ne zaman olcak
biri doğum yaptığı zaman off diyorum kıskandığımdan değil ne yapacağımı şaşırıyorum şimdi kucağıma alıp sevsem ayy yazık çocuğu olmuyor ya yavrum nasıl da bebek istiyor derler diye düşünüyorum sevmesem hımm kıskanıyor kendisinin olmuyor ya derler diye düşünüyorum ne yapacağımı şaşırdım valla uzaktan bakıp bi iki dokunup maşallah allah bağışlasın deyip yerime geçiyorum.
ben çalışmayan bir bayanım inanın evimde o kadar yalnızım o kadar bomboşumki şuan evde ağlayan bir bebeğim olsaydı ben onunla oynasaydım emzirip uyutsaydım nasıl akşamın olduğunu eşimin ne zaman geldiğini anlayamasaydım hayatımdan bir telaş olsaydı ama ben ne yapıyorum oturuyorum oturuyorum olmadı ev temizliyorum kirletende yok evi ama ben hep temizliyorum komşularım bile diyor senin bebeğin bile yok niye hergün temizlik yapıosun diye.
şimdi alternatif tıpa yoğunlaştım soğan kürü nane kürü ve brokoli kürü yapıyorum bakalım artık işe yararmı yaramazmı bilemicem ama ben sonuna kadar tedavimi yaptırcam gerekirse 1 tüp bebek denemesini yapıcam baktım halen olmuyor benim için bu sayfa kapanacaktır bunları eşimede söyledim ona onayladı dua edin kızlar bir şekilde tutsun da hayatım boyunca böyle kocaman bir HıÇ olmayayım.

anne oolmak ısteyıpte olamamak emınım zor bı durumdur
lakın mutlu olmak ıcın neden bır cocukga ıhtıyac duyuyorsun bu kadar . tabıkı bunu ıstemen cok doğal ama olmuyorsada bu kadar mutsuz olmamam gerek hayatta o kadar faklı seyler yasayan ınsanlar varkı ege r esın bunu sorun edıp yuvanı dagıtmıyorsa yetımhaneden alacagın bı bebekle hem o bebgı kurtarmıs olursun hem sende annelık ıstedıgını yerıne getırmıs olursun. ıllakı kanından olcak dıye bı egoyu ben kabulk etmıyorumç.eger gercekten tek ıstegın anne olmaksa bunu herhangı bır bebklede yapabılırsın. eger ıcınde gercekten o kadar buyuk bı annelık ozlemı ve duygusu var sa mutlaka o bebklerden bırıne okadar cok ıcın ısınırkı anne olmus kadar sevınır ve onu ıstersın. gercı sızın ıcın daha bu yoolar ıcın cok erken ama olkı olursa cokta yıpratmayın kendınızı . kadınlar hayata anne olup cocuk buyutmek ıcın gelmedıler ne yazık toplumda bole ınanıs oldugu ıcın baskı hıssedıyor kadınlarımız. kendı hayatınıza yatırım yapın . cpcuk yapan kımse madalya takmıyo zaten

Mutlu olmak için bir çocuğa ihtiyacım var veya bir çocuğum olmadığı için mutsuzum dediğimi sanmıyorum. Yazdıklarım herkesin algısına göre değişebilecek cümleer değildi ki herkes kendine göre yorumlamış olabilir diyeyim!

Hayatımda sorun adledebileceğim hiçbir şey yok, çocuğumuzun olmayışından başka. Başka problemlerim olmadığı için bu kadar çok sorun etmiştim bu konuyu. Ama çok daha büyük sıkıntılar yaşabilirdim diyerek telkin ettiğimden beri bu şiddette yaşamıyorum bu sıkıntıyı. Bunu diğer arkadaşlara yazdığım cevapları okumamış olduğunuz için böyle düşünmüş olabilirsiniz.

Evlatlık durumuna gelince....
1- "Çocuk sahibi olmanız imkansız" sonucunu almadığımız için
2- Uyguladığımız bir tedavi yöntemi olduğu ve diğer tedavilere ve en son olarak da tüp bebek tedavisine henüz geçiş yapmadığımız için
3- Eğer yukarıda saydığım her durum geçerli olsa dahi bunu yapmamız 6 yıl boyunca imkansız. Çünkü 35 yaş sınırı var evlat edinme koşulları arasında. Yaş problemine gelinceye kadar da bir çok kural var uyulması gereken ( 1 yıl boyunca koruyucu aile olup eğer sizi uygun görürlerse bu 1 yıl sonrasında bu çocuğa sahip oluyorsun. Eğer sonrasında ailesi ortaya çıkar ve isterse de kaç yıldır sen o çocuğa bakarsan bak mahkeme o çocuğun velayetini aileye istediği zaman veriyor)

Bu bölüme daha gelmediğimiz için konusu dahi geçmedi. Sadece araştırmam sonucunda bu bilgileri biliyorum. Bir çocuğa kan bağım olmadan bağlanamam veya kabul edemem de demedim. Neye dayanarak bu yazıyı yazdığınızı anlayabilmiş değilim. Anlatırsan sevinirim!

İnsanların teselli cümleleri bile ne kadar kırıcı ve mantıksız değil mi? Ama kötü niyetleri olmadıklatını bilmek kızgınlığını ve kırgınlığını hafifletmeli. Çoğu ne demesi gerektiğini bile bilmediği için, sözcüklerini doğru seçemiyor, bir yandan da destek olmak istiyor. Fakat sonuç keşke sussaydı dedirtiyor. Anlıyorum seni zamanında o insanlara çok kızan ve kırılan biri olarak. Ama "niyetleri bana destek olmak, kötü bir düşünceleri yok" dediğim günden beri rahatım.

Ben de çalışmıyorum ama bu tamamen benim isteğimdi. Evlenmeden önce kendi işimi yapıyordum, eşimde evlendiğimiz zaman istiyorsam devam edebileceğimi söylemişti fakat tamamen benim isteğimle işimi kapattım. Tekrar başlama gibi şansım da var fakat hala istemiyorum. Senin durumun benden farklıysa, yani çalışmak istiyorsan veya senin eşin de bu konuda anlayışlıysa ve en önemlisi çalıştığın taktirde bu konuya bu kadar çok kafanı takmayacağına inanıyorsan hemen çalışmaya başla derim.

Umarım eğer bir sorun varsa biran önce çözülür ve bebek sahibi oluşunun haberini verirsin...

bu ay dr'a gittim yumurta takipi yaptırayım dedim klomen verdi pazartesi gel dedi
gittim perşembeye kadar polikilinik yapmayacakmış yumurta takipi bile yaptıramadım

Bu kadarını bile yaptıramamana üzüldüm. Bulunduğunuz il e gidip yaptıramıyor musun tedavini? Veya yakın bir akrabanız varsa şehirde bulunan onun yanında kalsan ve o arada tedavini yaptırtsan olmaz mı? Sebeplerini bilmediğim için sadece soru sorabiliyorum, yardımcı olamıyorum. Eğer özel sebeplerin yoksa açıklar mısın biraz?

trinity cim seni o kadar iyi anlıyorumki nedense insanlar olmazsa alırsın bir evlatlık işte bitti diyorlar o kadar kolay değil işte her şeyden önce devlet sınırlar koyuyor hadi sınırlardan geçtik diyelim dediğin gibi ya ailesi çıkarsa genelde hep çıkarda zaten o zaman ne olcak.
ya da o çocuk büyüdüğünde evlatlık olduğunu öğrenmek zorunda bu onun en doğal hakkı peki o çocuğun psikolojisi ne olcak nasıl bir ayarış içerisine gircek kimbilir peki çevre ne diyecek aaaa evlatlık aaa çocuğu olmadı onun bunun çocuğuna analık babalık ediyorlar der bizim millet biliyorum aman sizene milletten diyeceksiniz şimdi ama olmuyor öle işte insan toplum hayatı yaşıyorsa 3 maymunu hiçbir zaman oynayamıyor.
ben şahsen evlatlık olayını kendime yakıştıramıyorum hee evet giderim yurtlara çocuklara gereken maddi manevi duyguları sunarım o sorun değil ama nüfusuma geçirmek istemem çünkü geçirdiğim an çok ciddi sorunlarla karşılaşacağıma eminim.
sonra ben 23 yaşındayım tıp bana her türlü şansı tanıyor denerim olur olur olmazsa da içime sindirir boş boş hayatımı yaşamaya devam ederim eğer benden olmuyorsa çocuk bir başkasının çocuğunada dadılık yapamam ben kendi kanımdan kendi canımdan istiyorum.
hee karşı değilim ama evlatlık alanlara ailemdede var babamın dayısının evlatlığı var takdir ediyorum ve işte o yüzden çok iyi biliyorum yaşanan sıkıntıları.

Gebe kalamamakla ilgili bir sorunun yokmuş anladığım kadarıyla. Sorunlu gebeliğin için üzüldüm, geçmiş olsun... Eğer genetik bir sorun yoksa bildiğim kadarıyla zor değil durumun. Korunmayı bırakınca da kolay hamile kalabileceğini doktorumun söyledklerinden dolayı biliyorum. Eğer doğum kontrol hapıyla korunuyorsanız tabi. Hatta normal olarak deneyenlere göre daha kolay ve rahat gebe kalınır demişti.

Umarım bir an önce sende sağlığıan kavuşur ve güzel bir bebek sahibi olursunuz

Haklı olduğun çok nokta var, katılmadığımda. Katılmadığım nokta şu eğer imkansızsa bebek sahibi olmam ve bu benim hayatımın olmazsa olmazı olmuşsa o son noktada bunu isterim. Eğer her türlü olumsuzluğa (sende belirtmişsin o zorlukları) karşı durabilecek güçtüysek eşimle. Katıldığım nokta da şu, hiçbir şey için imkansız bir durum olmadığı halde, yaşımız her şey için genç olduğu halde neden ihtiyaç duyulsun ki... Dediğim gibi bir çocuk evlat edinmeyi istemek istememek değil olay evlat sahibi olmak isteyip istememek.

il daha yoksun birçok şeyden
ama ankarada bi akadaşın eşyalı boş evi var anahtarını istediğim zaman alabilirim zaten bi aşılamamı ankarada yaptım
tüp bebeği antalyada ablamda kalarak yaptım
eşim idareci benimde okul var inşallah yaz tatilinde ankara da tedavi olacam
2 aşılamamıda diyarbakırda yaptırdım 6 saat uzaklıkta bulunduğum yere diyarbakır
ve 2005de evlendim 1 sene sonra eşimde hareket sayı problemi olduğunu öğrendik sadece bu kadar tadavi olabildik büyük bir şehirde olsak daha çok uğraşırdık.maddi problem yok ama imkansızlıklar çook

Düzenin bozulacak artık ama yapabileceğin bir şey yok. Eşinin işi ve senin okul durumunun şanslı bir yönü var dediğin gibi aynı anda izinde olabileceğiniz uzun bir döneminiz var en azından. Ankarada nerede tedavi olmayı düşünüyorsun? Çok iyiymiş arkadaşının evi olması ve kalma şansın. Arkadaşının evini değerlendir bence eğer kesin olarak Ankara'yı düşünüyorsanız. Otel falan zor olur ev ortamı yine daha rahattır illaki. Eğer yine tüp bebek tedavisi yapacaksınız bence yanında anneni, ablanı veya yardımcı olabilecek birini de götür hatta. Sen daha iyi bilirsin, transfer sonrası dinlenmek gerekiyormuş ya bu sebeple söyledim.
Erkek sebepli infertilite hakkında hiçbir fikrim yok, yorum yapamam da ama eşim benim bir kaç muayenemin ardından bir sorun olmadığını duyunca kendisinde bir problem var sanıp doktoru soru yağmuruna tutmuştu. Doktor da dua et de sende bir sorun olsun bunun çözümü çok daha kolay ve kısa demişti. Demek ki bayanlara göre erkeklerin tedavisi daha olumlu sonuç veriyor. Maddi durumunuzun iyi olması da şanslı olduğun diğer noktalardan biri. En azından önünüzde değerlendirebileceğiniz seçenekleriniz varken deneyememek gibi bir durumunuz olmuyor. İnşallah tedaviniz bu defa daha da iyi yapılır ve güzel bir sonuç alırsınız...

Ankara 'da tedavi yaptıracağın merkezlerle ilgili bilmek istediğin şeyler olursa burada senin için araştırabilirim veya başka bir konuda.

Eksik dilek dileme bir daha :1rolleyes: Dilediğin gibi Anneliğin tüm güzelliklerini bizler gibi isteyen dileyen her kadına yaşar bir gün umarım.

ben aşılamamı gazi ünüversitesinde Mehmet erdem hocanın gözetiminde yapmıştım tüp bebeği nerde yaptırmamız gerkiyor bilmiyorum arkadaşım anotolyada yaptırdı.Mehmet hocanın yanında yaptırma nedenimiz o hastanede çalışan bir asistan onu tavsiye etmişti.
sen tedavi olursan dr. yada hastaneden memnunuyetini bana yazarsan sevinirim .
arkadaşın evi cebecide dr.zekai burak hastanesine çok yakın
bende keşke sorun bende olsaydı diyorum burda yerli ebeler çok tüp bebek tedavisinde çocğu olmayanlar bile yerli ebelerin yanında tedavi olup hamile kalıyorlar Ben iki kere gittim ikisindede karnıma bakıp bana sende problem yok dediler..

direk sahsına yazdıgım bırsey degıdı konuya ıstınaden yazdıgım bı yazıydı. gecmıs yazılanları okumadım zaten . kendını fazla uzmemen ıcın destek olmak ıstemıstım . turlu yollar var bu konuyla ılgılı bu sorunlar muhatap olan tum okuyanlara hıcbır cozum yolu bulamazlarsa bır de evlatlık yolunu denesınler bunun annelık kadar kutsal oldugunu dusundugumu yazdım.
senı kırdıysam yada yanlıs anlasıldıysam kusura bakma.

annelık karsılıksız bır duygudur. senın evladında bır gun senden uzaklasıp gıdecek en fazla 18 yasıa kadar yanında sonra unv evlılık derrken ancak ayda 1-2 gorursun zaten.tutkı gercek aılesı gelıp aldı. sen gercek annelık yaparsan o cocuk zaten sana baglanıp senı aılesı olarak goruru dıye dusunuyorum . tum anne olmak ısteyenlere seslenıyorum ınsanlara bı sans verın. hayatta hıbırseyın garantısı yok . kendı cocugunuzun hayat boyu yanınızda olacagının bıle garantısı yok. nıyetler ıı olduktan sonra allahım herseyı bı yoluna sokuyor zaten.

Konuya istinaden yazdığını düşünmemiştim, kendi üstüme alındığım için ne alakası var ki diye şaşırdığım ve anlayamadığım için biraz tepkili bir cevap yazdım bende, kusura bakma. Ama yardımcı olmaya çalıştığın için de teşekkür ederim.

Dediğim gibi evlat edinmemizi gerektirecek ciddiyette bir sorunumuz olmadığı için şuan bu konuyu hiç değerlendirmedik. Ama söylediğin çok doğru, eğer hiçbir çözüm bulunamazsa evlat edinilmesi en doğru seçim olur. Tabiki çiftler bunun ardından karşılarına çıkabilecek tüm zorluklara göğüs gerebilecekseler. Zaten amaç anne veya baba olmaksa eğer önlerine çıkan hiçbir durumu sorun olarak görmezler diye düşünüyorum. Ama bunu yapamayan veya tümüyle karşı olan insanlara da diyebileceğim bir şey yok. Çünkü derin ve ince bir konu...

Umarım eşindedir de kolayca tedaviniz olur. Mehmet erdem'i bilmiyorum ama Gazi hastanesinde prof. dr. Bülen Tıraş'ı biliyorum. Anatolianın profesörü. Bende araştırıyorum merkezleri ve doktorları. Şuana kadar 2 yer var en çok tavsiye edilen. Anatolia Bülent tıraş ve Gürgan klinik Timur gürgan( Hacettepenin profesörü). Anatolia hakında genelde güzel şeyler duyuyorum,ilgileri düzenleri ve ekibin sıcak tavırlarıyla ilgili. Fakat başarıları konusunda çok olumlu yorum yapılmamış. Timur gürgan için ise doktor çok yoğun 1 defa görüyorsunuz tüm tedavinizde diğer doçentler görev alıyorlar, saat 3 de randevun varsa 1,5 saat sonra seni muayene ediyorlar, saatler düzensiz, sıcak bir ortam değil tarzında olumsuz yorumlar vardı. Fakat başarı oranını herkes çok iyi buluyor, olumsuz yorum yapanlar dahi. Bizi de ilgilendiren bu olmalı diye düşünürek en çok buraya sıcak bakıyoruz. Ama her ikisiyle de ön görüşme yapmayı planlıyoruz 1 hafta sonra. Edindiğim tüm bilgileri sana anlatırım. Senin öğrenmek istediklerini de sorarım gitmeye başlayınca.

tabi biliyorum bunların hepsını
ama neden bu kadar abartınız
ben tam 1 sene hiç cocgumuzun olmama ihtimali ile yaşadım
hemide raporlu tıpta mıpta ispatlanmış şekilde
sonrada birer sene arayla tüp bebek yaptırdım
tam 3. senede hamile kaldım
tüp bebek yöntemimini kolaymı sanıyorsunda kendini bu kadar zor bi işin içine atıyorsun
ben hala ruyalarımda tedavi oldumu görüyorum
zor çok zor hamile kaldım için sürekli kaybetme korkusu yaşıyorum
10 ayda şu duruma gelinmemliydi bence..
dr sana sizin cocınuz olmaz gidin sperm bankası veya evlatlık alın deseydi ne yapacaktınız acaba?
her zaman sizden kötü durumda olanlar vardır unutma
tabi sana kendi yaşadın kötü geliyo olabilir amaşükret haline ve her yıkılmadan yeniden dog savaş
ugrasmayan ınsanlar kazanamıyo bu yolda

ah canım benim sen naptın kendine böyle dur nolur sakin ol. Allahın gücüne gider. ya neden bebeğin oto koltuğuna kadar aldın, bunlar kendine hep yük. bak benimde 9 ay bebeğim olmadı, hipotiroid, progesteron düşüklüğü, adet düzensizliği, hatta en son polikistik over bile dedi doktor. en son yaptığım progesteron testini götürdüğümde doktor bu ay hamile kalmana imkan yok dedi ve ben o ay, hem de adet olacağım gün hamile kalmışım. hala inanamıyorum. Allahım ol dedi oldu. tıp, doktor test hepsi bi yere kadar, yeter ki o bebeğin yaşama sırası gelsin. Allahın izniyle seninde olacak. ama böyle stress yaparsan hastalık sahibi olursun. ne bu imkansızmış gibi depresyona sokmuşsun kendini.çık arkadaşım ordan olacak bebeklerin.

Aslında elinde olan bişey degıl olmadı için hırs yapıyo insan ams boylede bısey elde edemeyecek

kızlar yorumları okuyunca hepsinde kendimden birşeyler duydum ama bu çok garip bir durum insan nasıl davranacağını şaşııyor mantıklı düşünemiyor birtürlü ben çalışan bir bayanım bi kaç ay korundum aslında hemen çocuk istemiyodum evlenmeden önce iki yıl sonra falan olsa olur diye düşünüyodum ama evlenince bikaç ay korunmadım yani öle akışına bıraktım baktımki olmadı bu sefer telaşlandım ve dr gittim dr yumurtaların geç gelişiyor dedi klomen verdi onuda doğru düzgün kullanmadım o zaman çok önemsememiştim daha sonra tekrar dr gittim hsg çekti tüplerdenbiri tıkalıydı yıkıldım o anda ama dr tek tüplede hamile olabilirsin dedi tabi daha sonra çatlatma iğnesi ve aşılama bir kez aşılama oldum sonuş negatiff şu an 1.5 yıllık evliyim tabi bu bütün tedaviler boyunca diğer yorumlarda olduğu gibi bende acayip stress sinir bozukluğu hamile gördüğümde sinir olma herkezin lafından alınma birsi bu konuda bişey sorcak diye evden çıkmama ağlama kırizleri psikoloji bozukluğugece sabahlara kadar çocuk olursa ona şöle yaparım böle yarım düşüncesi,hayaller vs...Ama inanın bunların hiç bir şeye faydası yok kendimizi yıpratıyoruz biliyorum çok zor bu düşüncelerden kurtulmak ama yapmalıyız şimdi düşünüyorum evlenmeden önce iki yıl çocuk düşünüyodum peki şimdi neden bu kadar hırs yapıyorum, yapmamalıyım zaten belkide bu bir imtihandur bizim için sabretmeli Allahtan Hayırlısını dilemeli ve beklemeliyiz bazı yorumlarda yazılmıştı şu bi gerçek biz ne yaparsak yapalım istediğimiz dr gidelim o zamanı gelince Allah kısmet edince olucaktır tabii çok zor beklemek ama elden dua etmekten başka bişey gelmezz yaşım 25 daha zamanım olduğunu düşünüyorumm tedaviye falan herşeye ara vedimm konuyu bile açmıyorumm normal yaşantıma devam ediyorum biliyorumki Allah kısmet ederse bu şekildede olur olmassa ben psikolojimi düzelttikten sonraa yine tüp bebek ve aşılama denerim Allahtan umut kesilmezzz biliyorumbirgün dualarımızı kabul edicekk

bu arada bir şeyi unuttum bir arkadaşa dr asla bebeğin olmaz demişti bi kaç ay sonra hamile kaldı banada dr bu ay olması lazım yumurtalar ve rahim buna çok hazır diyoo ama olmuyo demekki neymişşş kader kısmet benim teyzemin 18 sene bebeği olmadı yapmadığı tedavi kalmadı ve sonra kendiliğinden oldu şimdi üniversitede kızı yanii umutlarımızı kaybetmeyelim Allah hepimize veriri inşallah vermessede buda bizim için bir imtihandır sabredeceğiz elden birsey gelmezz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…