ooff desem rabbimin zoruna gidecek ama içimdeki boşluğu ne ile doldurabileceğim onuda bilemiyorum...
ben din hocasıyım gerçi şu an görev yapmasamda geçmişimde o kadar kitaplar okudum sohbetler dini bilgiler dinleyip araştırdımki bu içinde bulunduğum durum beni çok yıprattı,,
kader evet rabbimizin bize emrettiği emirlerin başında gelir kader ve kazaya inanmak, hayırlara sevindiğimiz gibi şeylerede of bile demeden sabretmek..
ama bu öyle bi durumki bu omuzlarım bu bedenim bu üzüntüyü taşıyamıyor artık..
bazen rabbim ( af edersiniz) köpeklere kedilere bile çifter çifter evlatlar veriyorsun bana bir tanesini bile nasip etmiyorsun..
hele köşe başlarına bırakılan bebeleri görünce, o sokaklara terk edilen masum dilenci, tinerci hırsızlığa fuhşa itilen çocukları görünce rabbim bunların analarına babalarına evlat veriyorsun kıymetmi biliyorlar dediğim oluyor..
çok yanlış,çok isyankar düşünceler rabbim sen beni af et, ben pişmanın benim cahilliğime ver diye yalvarırım sonunda...
evet insanoğlu beşeriz şaşarız...
çok ağlamışımdır, rabim bende senin kulunum senden başka kime gidip el açayım, kimden isteyeyim derim yalvarırım yakarırım sağlıklı hayırlı bi evlat duası nefes gibi ekmek gibi su gibi dilimden düşmez..
her ay adetim yaklaşınca hamile olabilirim düşüncesi ile ağır iş yapmamaya hoplayıp zıplamamaya çalışırım ama sonunda yine hüsrana uğrarımbunu sizlerde yaşıyorsunuz eminim... karnıma yastık koyup acaba hamile iken nasıl uyurum deyip kaç gece yatağa yatmışımdır..
dua ediyor ve umuyorumki günü gelecek rabbim bizleride o annelik duygusunu yaşatacak..
tek dileğim o güne kadar inancımı yitirmemek ve isyan etmeden bu zorlu sınavı vermek...
dua edelim birbirimize her ne kadar birbirimizi tanımasakta özlemimiz aynı, dualarımız aynı rabbim taela en kısa zamanda bizlere sağlıklı imanlı hayırlı bebekler nasip eylesin vuslatımız bayramımız olsun....
ben aşılamamı gazi ünüversitesinde Mehmet erdem hocanın gözetiminde yapmıştım tüp bebeği nerde yaptırmamız gerkiyor bilmiyorum arkadaşım anotolyada yaptırdı.Mehmet hocanın yanında yaptırma nedenimiz o hastanede çalışan bir asistan onu tavsiye etmişti.
sen tedavi olursan dr. yada hastaneden memnunuyetini bana yazarsan sevinirim .
arkadaşın evi cebecide dr.zekai burak hastanesine çok yakın
bende keşke sorun bende olsaydı diyorum burda yerli ebeler çok tüp bebek tedavisinde çocğu olmayanlar bile yerli ebelerin yanında tedavi olup hamile kalıyorlar Ben iki kere gittim ikisindede karnıma bakıp bana sende problem yok dediler..
canımsınız ya yazdıklarınızı okudukça kendimden bişey buluyorum, her kelimede her satırda...
etrafımdakilerin teker teker hamile kalması, sende bişey yokmu deyip nispet yapmaları, ve yüzüme acyarak allah sanada versin duaları içimi canımı o kadar yakıyorki..
RABBİM başka dert hastalık vermesin ama bu bebek özlemi inanın benim sağlığımı etkiliyor..
evden dışarı, tanıdık akraba bile olsa insan içine çıkmak gelmiyor içimden evdede kalınca hep bebek siteleri, ve hamile kalmaya yardımcı formülleri okuyorum hasılı bu özlem, istek ve sıkıntısı beni TEYET geçmedi
RABBİM dualarımızı kabul eylesin bizlere hayırlı salih evlatlar nasip eylesin...
cnm çok sevindim senin adına sorunun ne olduğunu bulmak çözüm için büyük bir adımdır iyi haberlerini bekliyoruz..
Sıkılıp bunaldıkça içinden ne geçiyorsa yaz buraya. Herkes aynı şeyleri yaşıyor veya yaşadı, hatta çok daha büyüklerini... Bu yüzden seni en iyi anlayacak olan insanlar burada. Çevrendeki insanlarla konuşmak istemiyorsan sakın o insanlara sordukları sorulara sinir olduğunu hissettirme, tamamen halinle dalga geçiyormuşsun edasında ol, zamanla bunu kendiliğinden yapmaya başlayacaksın ve seni rahatlatacak. Herşey güzel olacak, zor olacak zaman alacak belki ama her şey geçecek zamanla. Ve bizlerde bebek sahibi olmanın o mutluluğunu ve anne olmanın kutsallığını yaşayacağız inan....
Emeru gitiğim merkezle ilgili düşüncelerimi istemiştin.
1 haftadır hergün gidiyorum kontroller, testler falan. İlk önce merkezden ve doktorlardan bahsetmek istiyorum. Çok ilgili ve işlemler tıkır tıkır işliyor. Sorun, yanlışlık, bekleme vs problemler yok. Herkes güler yüzlü ve her kişinin kendine ait bir görevi var, tek bir kişiyle muhatab olmuyorsun. kayıt yaptıran başka, ilaç kullanımını anlatan başka, sana ait heşire başka biri. Önce profesör Timur Gürgan'la görüştüm tamamen tanışma amaçlı bir görüşmeydi. Ardından yardımcısı olan Doç. le görüştüm sağlık öz geçmişimi anlattım ve sadece dinlediklerine dayanarak tanıyı koydu. alkisalkisalkis Ardından kontrolleri yapıp emin oldu. Ki bu benim için çok önemli bir şey, onca doktora gittim kontroller yapıldı bulamadılar mafoldumben bu kadın sadece anlattıklarımla çözdü kontrol edince de emin oldu. Polikistik over sendromum varmış. Kan tahlilleri, rahim filmi ve eşimin sperm testleri istendi. Çoğunu o gün yaptırdık akşam saatlerinde olmamıza rağmen. Rahim filmini ertesi gn yaptırdım, anesteziyle yaptırttığım için hiçbir şey hatırlamıyorum bu konuda bilgi veremeyeceğim bu yüzden. Ertesi gün tüm sonuçları alıp giittik tekrar. Kist haricinde başka hiçbir problem yok dedi. Şeker hapı, corasprin, farlutal, klomen verdi. Adetin 13. gününde gel yumurtlama takibi yapalım ardından da çatlatma iğnesi. İsterseniz sadece iğneyle kendiniz denersiniz dilerseniz de aşılama yaparız dedi. Sanırım aşılamayı seçeceğiz %5 daha fazla ihtimal varmış. O kadar tüp bebek diye tutturdum gerek yok dedi ve kesinlikle kapattırdı bu konuyu.
Ve benim sorunumun ne olduğunu kesin bir şekilde çözdüm artık. Neyimin olduğunu bilmemek ve kimsenin bunu öğrenmek adına bir çabasının olmadığını görmekmiş asıl sıkıntım. Polikistik overlı olduğumu öğrenince sevinçten uçuyordum, :lepi: hastayım diye üzülmedim hiç. Çünkü ben ne sıkıntım olduğunu bilmeye öyle muhtaçtım ki, sonunda tedavisinin de olduğunu öğrenince gerçekten mutluydum ve bütün stresim sıkıntım geçti gitti. Şimdi sadece ilaçlarımı düzenli kullanmaktan başka hiçbir şey yapmıyorum. Gün hesaplama, yumurtlama kitleri, ateş ölçme yöntemleri umurumda ble değil. Düzenli ilişki ve rahat bir psikoloji her şeyi düzenlemeye yardımcı olur diye düşünüyorum. Olmasa bile sıradaki tedaviyi beklerim. Hayırlısı artık...
Dilersen bendeki sonuçlarda olumlu olursa sana referans olur sanırım, aynı merkezle görüşürsün. Muayene olman şart değil ön görüşmeye gidersin.
Umarım daha iyi gelişmler olur da buradan anlatmaya devam edebilirim. Herkes için yine yine diliyorum, bebeklerimize biran önce kavuşmayı :Saruboceq:
3 yıldır evliyim 10 aydır bebek sahibi olmak için çabalıyorum. İlk denemelerimize başlamadan önce jinekoloğa gittim adet düzensizliğimle ilgili tedavilerimi oldum. Doktorum sorun yok deneyin deyip yolladı eve. Ardından 3 ay sonra başka bir doktora gittim, hatta adama 4-5 aydır denememize rağmen "1 yıldır deniyoruz olmuyor" diye yalan bile söyledim. Sadece ciddiye alsın ve neyse problem çözsün diye. Çünkü kendi ailem dahi bunun bir problem olmadığını benim abarttığımı düşünüp bana kızardı. Sonunda bir dinleyen oldu beni, "geç yumurtluyorsun başka bir sorun yok" dedi ve klomen tarzı bir ilaç kullandım. Kontrole çağırdı ardından, "büyümemiş yumurtaların" bir daha deneyelim dedi. yine büyümedi. Böylelikle en büyük umutlarımdan biri çatlatma iğnesiyle hamile kalmak da suya düştü.... Öbür ay tekrar deneriz dedi de takan kim? Bende o kadarlık bile sakin bir psikoloji olsa zaten hiç ilaç bile kullanmadan, kafama takmadan dener dururdum.... Her ay adet bitiminin ardından büyük bir motivasyon, inanılmaz bir umut, bu defa takmayacağım kafama diye kendime söylediğim türlü türlü yalanlar, uykuya dalana dek ardı arkası gelmeyen hayaller... Çoğu hayalimi gerçekleştirdim bile. Mesela benim olmayan bebeğimin bebek arabası, oto koltuğu, portbebesi, ateş ölçeri, pijama takımları, body leri, buhar makinesi, mama hazırlama, ısıtma, pişirme,sterilazatör cihazları, nevresim takımları, havluları ve daha sayamadığım bir çok şeyi hazır.... Eşim ne derse desin engel olamadı bunları alıp alıp eve doluşturmama. Hatta örgü örmesini bile bilmediğim halde benim emeğim olan bir şeyler giysin diye yamuk yumuk olsa da bir çok göznuru döşedim ona. Bir de utanıyorum milletten diye yatak odamızdaki banyoyu iptal edip oraya sakladım herşeyi. Şimdi kapısına dahi bakamıyorum.
Hamilelerden nefret ederdim, onların o ayrıcalıkları, tanımadıkları insanlardan bile büyük bir şefkat ve el üstünde tutulma durumları beni çıldırtırdı, ve en soğuk en alaksız halimle bazen hiç takmaz bazen de soğuk bir şekilde sohbet ederdim (hiç bu kişilikte olmamama rağmen). Bazen de tamamen ezik bir halde olurdum, acaba bebeklerine nazar değdireceğimi falan düşünürler mi diye. Duyacakları şekilde yüzlerce defa yaşlı nineler gibi "maşallah" diye diye dilim de tüy biterdi. Anne olanlarla sık sık görüşürdüm, hiç sevmediğim biri bile olsa. Çünkü bebeğini sevmek için, koklayıp dokunabilmek için. Anlarlardı sanırım bu hallerimin nedenini bu yüzden bebeklerini yakınlarından bile sakınan insanlar bana sevmem için verirlerdi. Anladığımda ise kaçardım, acınacak haldeyim diye. Zordu her şey, çok zor...
Rahat olun, stres yapmayın, yok olumlu düşünün falan diyenlere sinir oluyorum. Evet haklılar, belki aynı şeyleri onlarda yaşadılar ve mutlu sona erdiler sonunda, bu yüzden sabredin diyorlar. Ama bunu anlamamı nasıl beklersiniz ki? Ne kadar uğraştığımı anlatamam, kendimle ne kadar savaştığımı... Eşimle dahi konuşamazdık çoğu zaman, o ben kırılırım diye susardı ben de o üzülürse diye. Bunu yeni yeni anlıyorum, o kafamın basmadığı günlerde, kendi bencilliğimde boğulduğum anlarda hep onu suçlardım, ilgisizsin gamsızsın diye. Ta kiiii gecenin bir yarısında uykusundayken elini karnıma koyup nolur orda kal, sıkıca tutun babana güven diye kendi kendine konuştuğunu görene kadar. O gün farketmiştim bize neler yaptığımı. Ve toparlanmaya karar vermiştim. Hatta uygulamalara geçmiştim bile. Tam bir polyanna gibi geziyordum ortalarda, her şey güzel olacak naraları ata ata. Ama o acaba hamile miyim diye test yapacağım günler yaklaştı mı ben benden giderdim.... 3-4 gün odamdan sadece tuvalete gitmek için çıkardım, sürekli uyurdum, sürekli uyuştururdum beynimi, ağlayamazdım bile bazen de tam tersi reklamlarda bile hüngür hüngür ağlardım. Gidip gelirdi kafam yani. Di'li geçmiş zaman kullanıyorum çünkü artık bu bunalım için bile gücüm yok. Geçti bitti diyemiyorum ama ne hissettiğimi bile bilmediğim bir dönemdeyim. Hep aynı şeyleri duymak, yaşamak, aynı hüsran aynı çaresizlik sadece herşeye karşı büyük bir tepkisizlik olarak bende yerini aldı.
Şuan ise bu denemelerle (çatlatma iğneleri, aşılama) uğraşmadan sorunumuzu bile anlamadan direk tüp bebek yaptırmaya kara verdik. Ama zamanı geldi diyeceğimiz güne kadar bekleyeceğiz. Benim kendimi toparlamam için bu zamana ihtiyacım var. Umarım yoluna girer her şey ve her isteyen çiftin sağlıklı birer bebeği olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?