Anne olamamak...

Neredeyse sayfayı doldurabilecek kadar uzun bir cevap yazmıştım, "niye abartıyorsun, Allah'ın gücüne gider, senden büyük dertleri olan insanlar ne yapsın ki" türündeki yorumlara ve sorulara. Fakat tuhaf bir savunmaya geçmiş olduğumu hissedince tümünü sildim ve şimdi ne demem gerektiğini bilmiyor ve bu bilmezlikle yanlış ve kırıcı bir söz söylüyor olabilirim, şimdiden özür dilerim.

"İmkansız çocuk sahibi olmanız" denmediği için imkansız olarak algılamam da zor değil mi? Kaldı ki ben bu ruh halinde olduğumu veya bu düşüncenin etrafında dolandığımı söylemiş değilim. Peki sözünü bile etmediğim bir şey için neden bununla ilgili br yaftayı üstüme yapıştırdınız ki? Tam tersine "benden daha büyük sorunları olan insanlar var, şükürler olsun ki bu benim için büyük bir umut, umarım o insanlarda bir an önce iyi çözümler ve sonuçlar alırlar" diyorum avaz avaz!

"Bir sağlık problemimiz yok, istiyoruz, olması için de herşey hazır peki neden olmuyor" diye kendi kendimi soru yağmuruna tuttuğum, tamamen düz mantıkla haraket ettiğim bir dönemdeydim, bazı şeylerin ilahi gücün izni olmadan hallolacağını düşünmeyecek kadar cahilce gözümü ve gönlümü kapatmış bir durumdaydım. Ama taktir edersiniz ki insanların olaylar karşısında duygusal veya mantıksal tepkileri görecelidir ve her insan kendi kişiliğine ve tabiatına uygun şekilde tepki gösterir. Kimsede kimseyi bunun için suçlayamaz ve yargılayamaz. Sadece ya saygı gösterir ya da tamamen durumun dışında kalmayı tercih eder.

Evet Allah'ın istediği zaman gerçekleşir herşey! Evet herşeyin bir zamanı vardır! Evet kendimizden başka insanların büyük sorunlarını görüp şükretmeli ve durumumuza isyan etmemeliyiz! Evet sabırlı ve sakin bir ruh halinde olmalıyız! Ama o içinde yaşadığım psikolojiyle bunları düşünecek durumda değildim. Ne zaman ki alıştım öyle hafiflettim. Ve biliyorum ki hafifleyerek zamanla da tamamen kaybolacak. Sonuç istediğim güzellikte olsun olmasın!

Bana bu yorumları yapan insanlar zaten bu sıkıntıları en azından en fazlasına kadar yaşamış olan insanlar. O dönemlerinizi göz önüne alarak ne garip geliyor size anlamadım? Kim üzüntülü ve sıkıntılı anlarında aklını ve mantığını kullanarak haraket edebiliyor ki? Evet abartı olabilir ama sizin yaptıklarınız veya düşündüklerinizde başka insanlara o dönemde garip gelmiş olabilir. Ama zamanla ve problemleriniz ortadan kalktıkça başka bir boyutta değerlendirmeye başladınız öyle değil mi? Bende aynen bunu savunuyorum. Öyleydim ama böyle oldum daha sonrada şöyle olacağım diye açık ve net bir biçimde anlatıyorum hissettiklerimi.

Yine de teşekkür ederim her türlü yorum için, tekrar söylüyorum yanlış veya kırıcı bir üslup kullanmışsam özür dilerim.

ben bana karsıda yazılmış seyler sezsemde suanda benı anlıyabılecek durumda degılsın ondan bırsey yazmıyacagım gercekten ben bu yasadıklarının cok agrını yasadım 37 ay bekledım ben yavrumu hemde umutsuza savastım
sanmakı sana ahkam kesmek ıcın yazdım
sadece boyle yaparak bu yolda bırsey elde edemwyecegındır biraz spor yaparsan rahıme kanlanma artacak ve gebe kalma sansın artacaktır ve kendını bu denlı uzmekten vazgecmen gerek
ve bır gun basarıcaksın ve o zaman bır suru sey gıtmış olacak senden hamıle kalıncada unutulmuyor hıc bırsey
benım suanda kocaman bır karnım var
ancak gecen sene benımde gercegım senınle aynıyı bazen karnıma yalanco gobek bıle baglıyodum
neyse
bu yolda sabrını tuketme sana en cok sabır lazım

ooff desem rabbimin zoruna gidecek ama içimdeki boşluğu ne ile doldurabileceğim onuda bilemiyorum...
ben din hocasıyım gerçi şu an görev yapmasamda geçmişimde o kadar kitaplar okudum sohbetler dini bilgiler dinleyip araştırdımki bu içinde bulunduğum durum beni çok yıprattı,,
kader evet rabbimizin bize emrettiği emirlerin başında gelir kader ve kazaya inanmak, hayırlara sevindiğimiz gibi şeylerede of bile demeden sabretmek..
ama bu öyle bi durumki bu omuzlarım bu bedenim bu üzüntüyü taşıyamıyor artık..
bazen rabbim ( af edersiniz) köpeklere kedilere bile çifter çifter evlatlar veriyorsun bana bir tanesini bile nasip etmiyorsun..
hele köşe başlarına bırakılan bebeleri görünce, o sokaklara terk edilen masum dilenci, tinerci hırsızlığa fuhşa itilen çocukları görünce rabbim bunların analarına babalarına evlat veriyorsun kıymetmi biliyorlar dediğim oluyor..
çok yanlış,çok isyankar düşünceler rabbim sen beni af et, ben pişmanın benim cahilliğime ver diye yalvarırım sonunda...
evet insanoğlu beşeriz şaşarız...
çok ağlamışımdır, rabim bende senin kulunum senden başka kime gidip el açayım, kimden isteyeyim derim yalvarırım yakarırım sağlıklı hayırlı bi evlat duası nefes gibi ekmek gibi su gibi dilimden düşmez..
her ay adetim yaklaşınca hamile olabilirim düşüncesi ile ağır iş yapmamaya hoplayıp zıplamamaya çalışırım ama sonunda yine hüsrana uğrarım..
bunu sizlerde yaşıyorsunuz eminim... karnıma yastık koyup acaba hamile iken nasıl uyurum deyip kaç gece yatağa yatmışımdır..
dua ediyor ve umuyorumki günü gelecek rabbim bizleride o annelik duygusunu yaşatacak..
tek dileğim o güne kadar inancımı yitirmemek ve isyan etmeden bu zorlu sınavı vermek...
dua edelim birbirimize her ne kadar birbirimizi tanımasakta özlemimiz aynı, dualarımız aynı rabbim taela en kısa zamanda bizlere sağlıklı imanlı hayırlı bebekler nasip eylesin vuslatımız bayramımız olsun....

Son düzenleme:

gözyaşlarıyla okudum ama isyan etmemeye çalışmalıyız sonuçta buda bizim imtihanımız
çocuk isteyenler hepimiz hemen hemen aynı duyguları yaşıyoruz

sevgili trinity uzun uzun şu şöyledir bu böyledir diye yazmayacağım.bende o özlemi 7 yıldır yaşıyorum.3 başarısız tüp bebek tedavisinden sonra ki bunların biri ağır bir ameliyatla sonuçlandı ben yinede her ay acaba bu ay bir mucize olmuşmudur diye bekliyorum.inşallah rabbim seni benim kadar uzun süre bekletmezzzz.inşallah biran önce isteyen herkez kucağına meleklerini alır

Durumun gerçekten çok zor Allah yardımcınız olsun demekten başka yapacak birşey yok.
ınşallah tüp bebek tedaviniz olumlu geçer ve siz de bebeğinizi sağsalim zamanında kucağınıza alırsın...
Herşey gönlünce olsun dilerim...
a.s.

trinity canim nerden baslayacagimi biliyorum ayni senin yasadiklarini bende yasadim daha fazlasini hemde ama isyan etmemeyede calistim ben 5 yillik evliyim canim 32 yasimdayim ve bu 5 yillik evliligimde 2 dis gebeligim 1 bos gebeligim 1 düsügüm 1 kürtajim 1 histeroskobim 2 mikroenjeksiyonum oldu elde ne var koskocaman aci umutsuzluk sana ben kendimi anlatamam 2 ay önce mikroenjeksiyon yani bilirsindir tüp bebek 2 ci tüp bebegimin sonucunu 2 ay önce negatifle sonuclandi daha yeni yeni iglesiyorum her anlam da birde bu durumda olanlari düsün beterin betei var ben halan diyorumki allahim caresiz hastalik vermesin yarebbim ha unuttum bu arada 1 de yumurta kanalim yok onuda aldilar canim tek kanalliyim cok üzgünüm inanki saglik herseyden önemli sen simdiden böyle üzülürsen hasta olucaksin allah korusun ve anne oldugunda bebegine ne verebileceksin canim ssen saglikli olki bebeklerinde saglikli olsun lütfen sikma canin önce senin sagligin bak ben bu kadar sey atlattim acilarimla aglaya aglaya ve sim bu aralar kalbim agriyo hep kendimi sikmaktan aglmaktan ne oldu kendime ettim annne oldugumda hadi ben cok hasta olursam bu seferde bebegim annnesiz kalir önce saglik saglik gittikten sonra hicbirseyn kiymeti yok kalp doktoruna gitcem simdi inanin bunun icin dua ediyorum allahim insallah bisey yoktur diye yaaa alllah ol dedikten onra olur biz yirtinsakta dövünsekte allah verecek sen sikma canini allahin bi biligi vardir kendine edersin allah korusun hem kendimizi üzmeyip eslerimizide yipratiyoruz allah korusun eslerimizdendemi olalim biz dualarimizi edelim birbirimiz icin allah verir sen sikma canini seni gercekten cok iyi anliyorum birde sunu düsünelim bede sende bebegi olmayanlar ya 30 senelik ya 20 senelik bebek hasretiyle yananlar ne yapsin onlar can deyilmi onlari düsünelim simdi teknolajide ilerldi allahtan hayirlisini isteyelim herseyde bir hayir vardir her hayirdada bi ser vardir eger seni kiracak bisey yazdiysam özür dilerim ama elimizden bisey gelmiyo bizim yapmamiz doktorumuza gidip gereken neyse onlari yapmak ve tabiiki dua etmek isyan etmeyelim lütfen buda bizim sinavimiz demekki allah caresiz sinav vermesin allah korusun bu arada bede senin gibi bebegimin yeleklerini patiklerini biboronunu biboran isiticisii daha neler neler lmistim bu 2 tüp bebek denememizde allah razi olsun görümcem bebegime aldigim herseyi aldi benden aldigi da iyi oldu bak bebegim tutmadi bakip bakip daha cok agliycaktim hem neden aldikki sanki bebek esyalari ne gerek var hele olsun bebegimiz neler aliriz biz onlara simdi evimde bebekle alakali hic birsey yok hepsi gitii birde anlattigim gibi gecirdigim onca hamileliklerim dis bos düsükle vs ozamanlar hep birileriyle hamile kaldim arkadaslarim la bak onlar dogurdu kiminin kizi kiminin oglu oldu benim de dogsaydi onlarin yasinda olacakti benim eltim benden 1 sene sonra evlendi simdi 2 bebegine hamile ya daha ne deyim sana biraz konudan konuy a atlamis olabilirim ama bende senin kadar doluyum birde söyle düsünüyorum ve kendimi iyi hissediyorum ozaman beni deli gibi seven esim var bende onu cok seviyorum mutluyuz cok sükür ne güzel allah kafa sagligi versin bak hersey kandiliginden gelir kac yillik evlisiniz bilmiyorum áma sikmayin caninizi olur olcak bak demedi deme bi arkadas vardi desin allah bizlerin yar ve yardimcisi olsun allah bizlern de kucaklarini bos birakmasin canim allaha emanet ol istersen daha yazsiriz burda bir sürü arkadaslar var herkes cok iyi ben tüp bebek topigini cok yazarim orda dertlesirim iyiki kk deki arkadaslar var cünki biz birbirimizi anliyoruz burda.

Emeru gitiğim merkezle ilgili düşüncelerimi istemiştin.

1 haftadır hergün gidiyorum kontroller, testler falan. İlk önce merkezden ve doktorlardan bahsetmek istiyorum. Çok ilgili ve işlemler tıkır tıkır işliyor. Sorun, yanlışlık, bekleme vs problemler yok. Herkes güler yüzlü ve her kişinin kendine ait bir görevi var, tek bir kişiyle muhatab olmuyorsun. kayıt yaptıran başka, ilaç kullanımını anlatan başka, sana ait heşire başka biri. Önce profesör Timur Gürgan'la görüştüm tamamen tanışma amaçlı bir görüşmeydi. Ardından yardımcısı olan Doç. le görüştüm sağlık öz geçmişimi anlattım ve sadece dinlediklerine dayanarak tanıyı koydu. alkisalkisalkis Ardından kontrolleri yapıp emin oldu. Ki bu benim için çok önemli bir şey, onca doktora gittim kontroller yapıldı bulamadılar mafoldumben bu kadın sadece anlattıklarımla çözdü kontrol edince de emin oldu. Polikistik over sendromum varmış. Kan tahlilleri, rahim filmi ve eşimin sperm testleri istendi. Çoğunu o gün yaptırdık akşam saatlerinde olmamıza rağmen. Rahim filmini ertesi gn yaptırdım, anesteziyle yaptırttığım için hiçbir şey hatırlamıyorum bu konuda bilgi veremeyeceğim bu yüzden. Ertesi gün tüm sonuçları alıp giittik tekrar. Kist haricinde başka hiçbir problem yok dedi. Şeker hapı, corasprin, farlutal, klomen verdi. Adetin 13. gününde gel yumurtlama takibi yapalım ardından da çatlatma iğnesi. İsterseniz sadece iğneyle kendiniz denersiniz dilerseniz de aşılama yaparız dedi. Sanırım aşılamayı seçeceğiz %5 daha fazla ihtimal varmış. O kadar tüp bebek diye tutturdum gerek yok dedi ve kesinlikle kapattırdı bu konuyu.

Ve benim sorunumun ne olduğunu kesin bir şekilde çözdüm artık. Neyimin olduğunu bilmemek ve kimsenin bunu öğrenmek adına bir çabasının olmadığını görmekmiş asıl sıkıntım. Polikistik overlı olduğumu öğrenince sevinçten uçuyordum, :lepi: hastayım diye üzülmedim hiç. Çünkü ben ne sıkıntım olduğunu bilmeye öyle muhtaçtım ki, sonunda tedavisinin de olduğunu öğrenince gerçekten mutluydum ve bütün stresim sıkıntım geçti gitti. Şimdi sadece ilaçlarımı düzenli kullanmaktan başka hiçbir şey yapmıyorum. Gün hesaplama, yumurtlama kitleri, ateş ölçme yöntemleri umurumda ble değil. Düzenli ilişki ve rahat bir psikoloji her şeyi düzenlemeye yardımcı olur diye düşünüyorum. Olmasa bile sıradaki tedaviyi beklerim. Hayırlısı artık...

Dilersen bendeki sonuçlarda olumlu olursa sana referans olur sanırım, aynı merkezle görüşürsün. Muayene olman şart değil ön görüşmeye gidersin.

Umarım daha iyi gelişmler olur da buradan anlatmaya devam edebilirim. Herkes için yine yine diliyorum, bebeklerimize biran önce kavuşmayı :Saruboceq:

cnm çok sevindim senin adına sorunun ne olduğunu bulmak çözüm için büyük bir adımdır iyi haberlerini bekliyoruz..

canımsınız ya yazdıklarınızı okudukça kendimden bişey buluyorum, her kelimede her satırda...
etrafımdakilerin teker teker hamile kalması, sende bişey yokmu deyip nispet yapmaları, ve yüzüme acyarak allah sanada versin duaları içimi canımı o kadar yakıyorki..
RABBıM başka dert hastalık vermesin ama bu bebek özlemi inanın benim sağlığımı etkiliyor..
evden dışarı, tanıdık akraba bile olsa insan içine çıkmak gelmiyor içimden evdede kalınca hep bebek siteleri, ve hamile kalmaya yardımcı formülleri okuyorum hasılı bu özlem, istek ve sıkıntısı beni TEYET geçmedi
RABBıM dualarımızı kabul eylesin bizlere hayırlı salih evlatlar nasip eylesin...

Sıkılıp bunaldıkça içinden ne geçiyorsa yaz buraya. Herkes aynı şeyleri yaşıyor veya yaşadı, hatta çok daha büyüklerini... Bu yüzden seni en iyi anlayacak olan insanlar burada. Çevrendeki insanlarla konuşmak istemiyorsan sakın o insanlara sordukları sorulara sinir olduğunu hissettirme, tamamen halinle dalga geçiyormuşsun edasında ol, zamanla bunu kendiliğinden yapmaya başlayacaksın ve seni rahatlatacak. Herşey güzel olacak, zor olacak zaman alacak belki ama her şey geçecek zamanla. Ve bizlerde bebek sahibi olmanın o mutluluğunu ve anne olmanın kutsallığını yaşayacağız inan....

cnm çok sevindim senin adına sorunun ne olduğunu bulmak çözüm için büyük bir adımdır iyi haberlerini bekliyoruz..

Teşekkür ederim canım benim. Umarım o büyük adım güzel sonuçlar da getirir beraberinde. Allah kimseye çöümsüz dert vermesin. İyi haberler geldikçe mutlaka iletirim. Desteğin için teşekkür ederim...

zaten öyle yapıyorum tatlım..
ve inşallah diyorum rabbimin izni ile...

inşallah umduğundan çabuk zamanda bebeğine kavuşursun . aslında ben ankara'da olmasam bile eğer tedavi olursam ve hamile kalırsam tlfnla vs. oraya ulaştıımda bana yardımcı olaacak bir yerde tedavi olmayı isterim
arkadaşım ankarada tüp bebek tedavisi oldu çok bilinen bi merkezde sonra buraya geldi bazı problemler yaşadı kaç kere aradı dr'a sormak için bi türlü dr'uyla görüşemedi
ve tedavi öncesi tedavi sırasında çok ilgilimişler ama tedavi sonrası nasıl olsa uzakta diye heralde hiç yardımcı olmadılar

inan bana senin yasadiklarini birebir bende yasiyorum biliyomusun BAZEN DOGMAMIS COCUGUMDAN BILE NEFRET EDIYORUM onu o kadar isteyipte onun bana gelmemesi beni deli ediyo
ama sen yinede sanslisin benim 2 senedir olmuyo ve esim de kromozom bozuklugu gibi cok ciddi hastaliklar var.ama haklisin ne yapsada insan kendinden kacamiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…