Anne Olanlar Olmak İsteyenlere Sorum Varrr :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi 2e2c
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Evet eşimde böyle diyordu. Bu yüzden ehliyetimi aldırdı derslere yolladı

Allah yardımcınız olsun. Hastalığınıza şifa versin. Teşekkür ederim

Evet eşimde böyle diyordu. Bu yüzden ehliyetimi aldırdı derslere yolladı
O çok iyi işte
Bende bu ara almak istiyorum
Pek vaktim yok ama iş içinde şart oldu benim artık 1-2 ayda halletmem lazım
Sınava girmiştim gerçi ama gebeydim direksiyondan bi kere kaldım sonra da gitme fırsatım olmadı sonra da doğum yaptım
O zaman eşiminde ehliyeti yoktu, o da kaldı ama sonra yine gitti aldı
Şimdi bana o öğretecek, öğrendikten sonra direksiyon sınavına girerim daha iyi diyorum

Benim de kızım var ve çalışıyorum
İş değiştireceğim evimin yakınlardında birşeyler düşünüyorum
Trafiğe de çıkarsam kızımdan çok ayrı kalmadan da çalışabilirim diyorum
Bakalım hayalsiz yaşanmazmış

benım esımınde ısı geregı her hafta fıks ıkı gecesı sehır dısında, bazen ekstralarda oluyor bır hafta eve gelemdıgını bılırım, egerkı ılk etapta yardım edecek bırı varsa yapın bır bebek ama tek basına bakacaksanız ve özellıkle çalışan biri iseniz ve işi bırakma şansınızda yoksa herseyı detaylıca dusunup karar verın derım...
bırde evet bebekler rızkı ıle gelıyor, bız ev aldık mesela herseyı tamam su an , aıleler de destekse bır sekılde herseyı tamamlanıyor ama aıle destegı onemlı...

Hayır kenarda ev araba ve herhangi bir birikim olmadan ve eşten uzak bebek büyümesi bizim için zor olur mu diye sormustum :)
evet zor olur.. en önemlisi bana sorarsan bir yakınının desteğinin olmaması olur.. bir de çocuklu evde araba şart bence hastalığı var sağlığı var..
sen çocuk yapana kadar bi işe girsen en azından birikim yapsanız araba felan alsanız o sürede..
kusura bakmayın ama ben çocuk rızkı ile gelir nasılsa diye rahat düşünenlerden değilim.
evet benim bebeğim rızkı ile geldi. sayesinde ev aldık hayatımız çok değişti. ama ona güvenerek yapmamıştık biz. maddi manevi her şeyimizi planlayarak hamilelik geçirdim ben.. eşimle bu şekilde karar verdik.
tabi bu benim düşüncem. çocuk çok ciddi bir olay. öyle evim yok arabam yok birikimim yok kimsem yok yine de yapayım mı dersen benim görüşümce kumar olur.. çocuk bir şekil büyür ama olan sana olur..

Birikim var araba için, hani onu bebeğe feda etsem mi yoksa devam edip önce araba diyemi diye düşününce kararsız kaldım. Yardımcı olabilcek var , sadece eşimde seyahat sorunu

Birikim var araba için, hani onu bebeğe feda etsem mi yoksa devam edip önce araba diyemi diye düşününce kararsız kaldım. Yardımcı olabilcek var , sadece eşimde seyahat sorunu

tamam böyle karşılıklı yol alalım..
bence önce arabanızı alın.. çocuk rızkıyla gelir kısmına güvenip ilerleme desem de iki tarafın da ailesi hayatta ise uzak bile olsa çocuk için birikime gerek yok. benim 1 yaşında oğlum var inan bez-mama dışında 1 seneden toplasan 1000 tl harcamamışımdır. odasıdır arabasıdır giyimidir hep geldi iki taraftan da sağolsunlar. eh ülkem insanını çok eleştirsem de böle durumlarda destek de oluolar şimdi altın takmaktır hediyedir felan.
dolayısıyla arabanı alacak paran varsa al derim. ama madem kocan seyahate gidiyor önce sen araba kullanmayı iyice bi öğren kendin trafiğe çıkacak kadar sonra çocuğunu yap.. çünkü diyelim gece çocuk hastalandı ve kocan yok.. ne yapacaksın? ağlasa da koycaksın araba koltuğuna dooğru hastaneye.. gibi gibi.. kötü senaryoları düşünmek zorundayız.
kocanın seyahatte olması o kadar önemli değil bence. biraz yük senin üstünde olur o kadar.

Aynen. Mamanin kutusu 55lira. 1haftada bitiyo bazen 5gunde. Bezi islak bezi kremi losyonu da 100lira. Doktoru, kontrolu bitmiyo. Surekli kuculen kiyafetleri yazmiyorum bile.

A
Harika çok teşekkür ederimm
En kötüsüne kadar düşünmüşsün gerçekten o açıdan çok önemli , almak ve iyice ögrenmek... Bebek deyince herkes çok korkutuyor masrafı çok . Ama evet çevre desteğinde şahit olmuşluğum çok oldu. Zaten binlerce kıyafeti binlerce bebek gereçleri almak istemem çünkü çok hızlı büyüyorlar bez ve mamadanda gözüm korkmasın o halde . Ama dediğin gibi önce araba sonra trafik

İşte maalesef buna inanıp çocuk yapıldı. Sonra mutsuz bir insan topluluğu olduk ne umduk ne bulduk hala farkında değiller çok acı gerçekten.

Bebek rızkıyla gelir mi bilmem ama acaip gideri olduğu bi gerçek. Ha bizimki rızkıyla geldi mi. Geldi valla eşim o dönem işe girdi, ailesi yardım etti falan, kim nasıl yorumlamak isterse... Gel gelelim yalnız çocuk büyütmek benim için hiç zor olmuyor. Ailem uzakta, doğumda ve takip eden bi kaç hafta yanınız da birileri muhakkak olmalı ama sonrası bana hiç zor gelmedi. Eşim sabah 7 akşam 6 çalışıyor. Eve gelince bebekle pek ilgilenemez çok anlamıyor çünkü. Ama çok anlayışlı biri temizlik yemek vs bunların hepsine yetişemiyorum. Sağolsun sorun çıkartmıyor. Bebek olunca değilde asıl hamilelik sürecinde yanınız da olmayışı bence daha zor geçebilir. Hakkınız da hayırlısı olsun. Annelik kadının doğasında var. Kadın gerçekten müthiş güçlü bi canlı, bi anne her zorluğun altından kalkabiliyor. Bak şimdi aklıma geldi canım annem gurbet çok zor... Şu boş dünya da ömrümü 'anne' olarak tüketeceğim için çok mutluyum. Dünya da daha anlamlı bi yaşama sebebi olamaz sanırım :)

Ev yok, araba yok, birikim yok, ortada yardimci olacak koca yok.. Hala bebek rizkiyla gelir hadi bebek yapalim. Sorumsuzlugun dibi kimse kusura bakmasin. Hadi kira bi sekilde odenir cocugun masraflariyla. Araba yok, karda kista cocuk hasta olsa otobuslerde dolmuslarda telef olacak o cocuk. Ki 1 tane de yetmiyo bizim insanimiza illa kardes lazim birer ikiser tane. O zaman da biz tek maasla hem kira hem cok cocuk hallederiz derseniz bilemem.

Bebek planını sürekli erteleyip , istediğimiz zamanda iki bebek kaybı yaşamış biri olarak asla ertelemeyin derim.herşey olup gidiyor hayat planlar programlar yapmak için çok kısa..

zorlanirsin..ozellikle ilk 6 ay hic yardim edeck kimse yoksa uykusuzluktan harap oluyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…