Nasıl bir kişiliğiniz var bilemem, neden mi? Mesela ben bebeğim 20 günlüktü anneme "sen git artık ben bakarım "demiştim. Annemi eve göndermiştim. Bebeğim 35 günlüktü eşim aldığı bir dava sebebiyle sürekli şehir dışına gidip geliyordu. Bu dönemde yalnızdım. Bir gece hastalandı mesela , kimseye haber vermeden atladım arabaya götürdüm hastaneye, öyle çok panik durumlarım yoktur. Kimseye ihtiyaç duymam, aman illa yanımda biri olsun demem. İlk günden beri bebeğimi kendim tek başıma yıkadım örneğin, yani bu cesaret işi bence. Yapabilirim diyorsanız ne ala, kimseye ihtiyaç duymadan başarabilirsiniz. Fakat size en gerekli şey bir araba, eşinizin yokluğunda gezme-market vs işlerinizi bebekle yapabilmeniz için.
Ben bebek/cocuk sahibi olmanın tamamen kısmet olduğunu düşünüyorum. Çünkü bazen ne yaparsan yap olmuyor .
Kanser atlattiktan sonra erkek arkadaşımla evlendim . Hemen anne olmak istedim ( ki kemoterapi vs den sonra kısır kaldığımi düşünüyordum. ) 4 ay Korunmasız ilişki yaşadım olmadı . Dr'a acaba kısır miyim diye öğrenmek için gittiğim de hamile olduğumu öğrendim . Dünyalar benim oldu ömrüm de ilk kez bu kadar mutlu olduğumu hatirlamiyordum. Ama fazla uzun sürmedi 3 aylık zorlu sürekli yatakta geçenhamileligimin ardından bebegimin kalbi durdu ( bu süreçte sürekli kanamam vardı izmir istanbul ankara olmak üzere 3 ayrı şehirde 7 ayrı doktora gittim . )
Yinede bebegimin doğası için bir gücüm olmadı . Demekki dedim bu dünya da nasibini kısmeti yokmus. Rabbim zaten bir bebeğin dünyaya gelsini nasip etmişse rizkini da veriyor merak etmeyin . Ama nasibi yoksa ne yaparsanız yapın olmuyor .
O çok iyi işteEvet eşimde böyle diyordu. Bu yüzden ehliyetimi aldırdı derslere yolladı
evet zor olur.. en önemlisi bana sorarsan bir yakınının desteğinin olmaması olur.. bir de çocuklu evde araba şart bence hastalığı var sağlığı var..Hayır kenarda ev araba ve herhangi bir birikim olmadan ve eşten uzak bebek büyümesi bizim için zor olur mu diye sormustum :)
Birikim var araba için, hani onu bebeğe feda etsem mi yoksa devam edip önce araba diyemi diye düşününce kararsız kaldım. Yardımcı olabilcek var , sadece eşimde seyahat sorunuevet zor olur.. en önemlisi bana sorarsan bir yakınının desteğinin olmaması olur.. bir de çocuklu evde araba şart bence hastalığı var sağlığı var..
sen çocuk yapana kadar bi işe girsen en azından birikim yapsanız araba felan alsanız o sürede..
kusura bakmayın ama ben çocuk rızkı ile gelir nasılsa diye rahat düşünenlerden değilim.
evet benim bebeğim rızkı ile geldi. sayesinde ev aldık hayatımız çok değişti. ama ona güvenerek yapmamıştık biz. maddi manevi her şeyimizi planlayarak hamilelik geçirdim ben.. eşimle bu şekilde karar verdik.
tabi bu benim düşüncem. çocuk çok ciddi bir olay. öyle evim yok arabam yok birikimim yok kimsem yok yine de yapayım mı dersen benim görüşümce kumar olur.. çocuk bir şekil büyür ama olan sana olur..
Birikim var araba için, hani onu bebeğe feda etsem mi yoksa devam edip önce araba diyemi diye düşününce kararsız kaldım. Yardımcı olabilcek var , sadece eşimde seyahat sorunu
Aynen. Mamanin kutusu 55lira. 1haftada bitiyo bazen 5gunde. Bezi islak bezi kremi losyonu da 100lira. Doktoru, kontrolu bitmiyo. Surekli kuculen kiyafetleri yazmiyorum bile.kırmamaya çalışıcam ama bu lafa güvenip de çocuk yapmak ne kadar mantıklı allah aşkına. bikaç gün önce bi konu vard. kadının kocası boş cüzdanını gösteriyodu, ekmek alacak paraları yoktu ve evde küçük bebekleri de vardı. rızık nerede burda? bebek yok benden bu kadar deyip getirmemiş mi rızık merak ediyorum.
Harika çok teşekkür ederimmtamam böyle karşılıklı yol alalım..
bence önce arabanızı alın.. çocuk rızkıyla gelir kısmına güvenip ilerleme desem de iki tarafın da ailesi hayatta ise uzak bile olsa çocuk için birikime gerek yok. benim 1 yaşında oğlum var inan bez-mama dışında 1 seneden toplasan 1000 tl harcamamışımdır. odasıdır arabasıdır giyimidir hep geldi iki taraftan da sağolsunlar. eh ülkem insanını çok eleştirsem de böle durumlarda destek de oluolar şimdi altın takmaktır hediyedir felan.
dolayısıyla arabanı alacak paran varsa al derim. ama madem kocan seyahate gidiyor önce sen araba kullanmayı iyice bi öğren kendin trafiğe çıkacak kadar sonra çocuğunu yap.. çünkü diyelim gece çocuk hastalandı ve kocan yok.. ne yapacaksın? ağlasa da koycaksın araba koltuğuna dooğru hastaneye.. gibi gibi.. kötü senaryoları düşünmek zorundayız.
kocanın seyahatte olması o kadar önemli değil bence. biraz yük senin üstünde olur o kadar.
Aynen. Mamanin kutusu 55lira. 1haftada bitiyo bazen 5gunde. Bezi islak bezi kremi losyonu da 100lira. Doktoru, kontrolu bitmiyo. Surekli kuculen kiyafetleri yazmiyorum bile.
Bebek sizin karariniz. Bakacak gucunuz varsa yapin.O zaman ?
İşte maalesef buna inanıp çocuk yapıldı. Sonra mutsuz bir insan topluluğu olduk ne umduk ne bulduk hala farkında değiller çok acı gerçekten.Eşim en büyük destekçim. O olmadan yürütemem ben bu işi. O kadar güçlü değilim. En büyük manevi dayanağım eşim. Sizin kişiliğiniz nasıl bilmiyorum tabi benim görüşüm anne nasıl ihtiyaçsa bebek için,babada ihtiyaç anne için. Bakın bebek için demiyorum anne için diyorum. Yapın gitsin diyenlere de şaşıyorum. Nereye yapsın gitsin bu zihniyetle nereye gideceksiniz merak ediyorum. Bebeğin rahme düşmesi kolay yıllar geçer yaşta alır kolay ama manevi yönden anne baba kotası dolmayan çocuk nereye gitsin söyleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?