• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olanlar özellikle bu soruya bakabilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben anneyim , eşimden ayrıldım ve şu an eşim kiminle ne yaşar zerre umrumda değil ama kızımı da babasının sevgilisi okuldan alamaz!!! Geri kafalı , yobaz da değilim, çocuğun aklında oluşturduğu aike kavramını zedeler bu durum, naçizane fikrim bu.
Annenin sevgilisi(!) çocuğu okuldan alsa baba ne derdi ? Bu açıdanda bakmak lazım..
Görüşünüz için teşekkür ederim.O gün babası zaten arayabileceği herkesi aradı.En son beni aradı.Biraz empati kurabilir misiniz ? Siz müsait değilsiniz sizin etrafınızdaki kimse de müsait değil.Babasının etrafındaki kimse de müsait değil almak için.Çocuk ortada mı kalsaydı sizce ? Benim konumumdaki biri de şunu dese hoşunuza gider miydi “Banane ben neden alıyorum anası babası yok mu” diyerek almayı kabul etmeseydi kızınızı o hanfendiye nasıl emanet edecektiniz.Bunu diyen birisi zaten kötü kalplidir her kötülüğü beklerim. Ama kızınızı çok seviyor onunla oyunlar oynuyor gerektiği yerde sorumluluklar alıyor bu hoşunuza gitmez miydi.

Çocuğa kötü mü davranın demişim?
22 yaşında çocuk sorumluluğu konusunda bu kadar hevesli olmanız üzücü benim açımdan.
Kız kardeşim olsanız, aklın başında mı derdim. Daha fazlasını da derdim de neyse iyice kötü kalpli olmayayım. :)

İleride banyosu hariç her sorumluluğu bende demişsiniz, neden sizde olsun demiştim bende. Neyse, yaşayıp göreceksiniz bazı şeyleri zaten.
Babasının gözüne girmek için çabalıyorsunuz demenize alındım hanfendi.Ben ona masum bir çocuk olduğu için bu kadar çaba sarfediyorum.
İlerde evlendiğimde aynı evde yaşadığımızda çocuk nerede kalacak ? Tabi ki babasında kalacak öyle değil mi ? Ütüsü,yemeği vb. o evde kim yapabilir ? Ben tabi ki.Çocuk eve geldiğinde bu sorumluluk ben de değilse kimde ? Sizden duymak isterim.

Sürekli sevgilim dediğim için mi yargılıyorsunuz siz de. Hayatımdaki adama nasıl hitap edebilirim ? Kişisel bilgilerimizi buraya aktaramam değil mi ? Mecburen isim kullanmadım.
22 yasindasini yahu ben o yaşta böyle çocuklarla uğraşmak yerine okul okuyup gezip tozuyordum. Sevgilim diyeceğim insanda benimle yaşıt ve ayni tecrubelerdeydi.

Babasının gözüne girmek için çabalıyorsunuz demenize alındım hanfendi.Ben ona masum bir çocuk olduğu için bu kadar çaba sarfediyorum.
İlerde evlendiğimde aynı evde yaşadığımızda çocuk nerede kalacak ? Tabi ki babasında kalacak öyle değil mi ? Ütüsü,yemeği vb. o evde kim yapabilir ? Ben tabi ki.Çocuk eve geldiğinde bu sorumluluk ben de değilse kimde ? Sizden duymak isterim.
Evlenince kadın mi yapıyor sadece ütüyü ve yemeği? Ödevlerini de yaptırırsınız eşinizde isten gelince başını okşar sadece artık oğlunun.

Bu yaşta ileriye dönük hayaliniz buysa başka birşey yazmama gerek yok.

ay babasında tabi kiii...
anası babası olan çocuğa neden ikinci bir annelik rolü üstleniyorsunuz hiç anlamadım.
Yapmayın etmeyin allah aşkına

O yaşlarda olgun adamlara ilgi artabiliyor. İşi gücü yerinde, kariyer sahibi, otuzlarını aşmış kırklarına yaklaşmış adamlar yirmili yaşların başındaki ergenlikten henüz çıkmış genç kadınların ilgisini çok çekiyor. Yaşıtlarına bakıyor kıçından düşen yırtık kotu, mikili sweati çekmiş hamburgerciye gitmek için otobüs kartına para yüklüyor; adama bakıyor altında güzel bir arabası, yalnız yaşadığı evi, götürdüğü restoranlar vs. etkiliyor kızımızı. Muhtemelen cinsellik de 20’li yaşlardakilere göre çok daha iyi. Ait olmadığı bir hayatı o adamla birlikte yaşamaya çalışıyor.

Olgun adamla olacaksa hobi olarak yine olsun ama çocuklu adamla evlenip çocuğun sorumluluğunu sırtlanmayı düşünüyor bir de kendisi 😐

Bircik sebebi olabilir en önemli sebep çocuğun psikolojisi hazirmisiniz sizinle tanışmaya siz değil ama sevgiliniz dikkat etmeliydi buna ama anlatiklarini yola cikarsak eski eş sevgilinize duyguları bitmemiş merak Edip sordunuz mu boşanma sebebi nedir diye ?
Öncelikle herkese iyi geceler dilerim.. Özellikle çocuk sahibi olan üyelerin beni daha iyi anlayacağını düşündüğümden dolayı,sizden ricam yorum yapmanız veya bana yol göstermeniz. 7 ayı aşkındır bir beraberliğim var,kendisi 4 sene önce boşanmış ve bir tane de dünyalar tatlısı oğlu var. Oğlunun velayeti annesinde ama zaten haftanın 3 günü de babasında kalıyor. Gelelim asıl konuya.Oğlu beni başlarda kabullenemesede sonrasında kabullendi ve iyi anlaştık güzel vakit geçiriyorduk.Bu arada hergün okuldan babası alır babası bırakır.Geçenlerde sevgilimin işi çıktı ve annesi de okuldan alamayınca benden rica etti ve tabi ki kabul ettim.Okuldan aldım,sonra beraber pizza yedik,oyunlar oynadık eve geçtik film seyrettik.Sonra da zaten sevgilim geldi.Okuldan çocuğu benim aldığım için annesinin sinirlendiğini söyledi.Ve zaten o gün beraber kaldık hepimiz. Ertesi gün annesi çocuğunu arayınca sitemli ve tripli konuşuyordu “eve gel konuşucaz” gibi cümleler söyledi.Ben tepkisini anlayamadım.Neden sinirlendi diye şaşırdım hatta.Çünkü anne olmadığım için empati kuramadığımı fark ettim. Zaten o olayın sonrasıda telefonla ne zaman babasını arasa ve benim cümlem geçse annesinin içten içe sinirlendiğini sevgilimle beraber fark ettik.Bu arada bahsettiğim hanfendi ile yüz yüze geldik,ben çocuğu aşağı indirince merabalaştık sadece ama bu olay okuldan alma olayından önce olmuştu zaten. Sizce kızmakta haklı mı ? Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.

O çocuk sizden önce de vardı farkında mısınız? Çocuk haftada 3 gün babasında kalıyormuş. 7 ay önce kim yapıyordu yemeğini, ütüsünü? Şimdi kim yapıyor?

Evlenirken "yemek ve ev işlerini üzerime alıyorum" diye sözleşme imzalatmıyorlar kadınlara.
Evlilikte iş paylaşım anlayışınız buysa çok üzülürsünüz. 35 yaşında bir adam söz konusuysa x2 üzülürsünüz.

Görüşünüz için teşekkür ederim.O gün babası zaten arayabileceği herkesi aradı.En son beni aradı.Biraz empati kurabilir misiniz ? Siz müsait değilsiniz sizin etrafınızdaki kimse de müsait değil.Babasının etrafındaki kimse de müsait değil almak için.Çocuk ortada mı kalsaydı sizce ? Benim konumumdaki biri de şunu dese hoşunuza gider miydi “Banane ben neden alıyorum anası babası yok mu” diyerek almayı kabul etmeseydi kızınızı o hanfendiye nasıl emanet edecektiniz.Bunu diyen birisi zaten kötü kalplidir her kötülüğü beklerim. Ama kızınızı çok seviyor onunla oyunlar oynuyor gerektiği yerde sorumluluklar alıyor bu hoşunuza gitmez miydi.
Siz burada hatalı yada suçlu değilsiniz ki. Mevzu siz değilsiniz zaten, babanın başka bir çözüm bulması lazımdı. Anne zaten size tavırlı değildir, babaya kızmıştır.
Sebebi ne olursa olsun , sonuç yanlış olmuş. Babanın yada annenin sevgilisinin çocuğu okuldan alması yanlış!
Baba anneye “ben alamıyorum , sevgilim alacak”demiş mi?
Bu bilgiyi verseydi anne mutlaka bir çözüm bulurdu.

Öncelikle herkese iyi geceler dilerim.. Özellikle çocuk sahibi olan üyelerin beni daha iyi anlayacağını düşündüğümden dolayı,sizden ricam yorum yapmanız veya bana yol göstermeniz. 7 ayı aşkındır bir beraberliğim var,kendisi 4 sene önce boşanmış ve bir tane de dünyalar tatlısı oğlu var. Oğlunun velayeti annesinde ama zaten haftanın 3 günü de babasında kalıyor. Gelelim asıl konuya.Oğlu beni başlarda kabullenemesede sonrasında kabullendi ve iyi anlaştık güzel vakit geçiriyorduk.Bu arada hergün okuldan babası alır babası bırakır.Geçenlerde sevgilimin işi çıktı ve annesi de okuldan alamayınca benden rica etti ve tabi ki kabul ettim.Okuldan aldım,sonra beraber pizza yedik,oyunlar oynadık eve geçtik film seyrettik.Sonra da zaten sevgilim geldi.Okuldan çocuğu benim aldığım için annesinin sinirlendiğini söyledi.Ve zaten o gün beraber kaldık hepimiz. Ertesi gün annesi çocuğunu arayınca sitemli ve tripli konuşuyordu “eve gel konuşucaz” gibi cümleler söyledi.Ben tepkisini anlayamadım.Neden sinirlendi diye şaşırdım hatta.Çünkü anne olmadığım için empati kuramadığımı fark ettim. Zaten o olayın sonrasıda telefonla ne zaman babasını arasa ve benim cümlem geçse annesinin içten içe sinirlendiğini sevgilimle beraber fark ettik.Bu arada bahsettiğim hanfendi ile yüz yüze geldik,ben çocuğu aşağı indirince merabalaştık sadece ama bu olay okuldan alma olayından önce olmuştu zaten. Sizce kızmakta haklı mı ? Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.
Annesi haklı benim çocuğumu da başkası alsa çok sinirlenirim .yanlış anlamayın ne idi belirsiz birisiniz siz onun için eşi olsanız neyse ama böyle bir durumda ben çocuğumu güvenip emanet etmem .siz çok iyi bir insan olabilirsiniz tam tersi de olabilirsiniz.eger çocuğumun babasinin eşi olacaksaniz da sizi tanımak isterim sonuçta o eve çocuğum girecek kalacak ama sevgililik bugün var yarın yok bağlayıcılığı yok eğer eski eşim ha bire sevgili de degisecekse önlemini almak zorundayim bu arada sizin sucunuz yok tamqmen babasının ihmali ve dusincesizligi

Konuyu kişiselleştirmenize gerek yok. Kadın sizi tanımıyor. Baba önceden ben de alamıyorum sevgilim gidip alacak demiş mi anneye? Bunu bilse belki başka çözüm bulacaktı. Sonuçta sizi tanımıyor hırlı mı hırsız mı bilmiyor çocukla başbaşa yemek yemişsiniz ben de kabul edemezdim. He ama çocuğa çaktırmazdım bu konuyu. Eve gel görüşücez mi demiş yanlış anlamadıysam. Burda art niyet var ne yazık ki..

Bircik sebebi olabilir en önemli sebep çocuğun psikolojisi hazirmisiniz sizinle tanışmaya siz değil ama sevgiliniz dikkat etmeliydi buna ama anlatiklarini yola cikarsak eski eş sevgilinize duyguları bitmemiş merak Edip sordunuz mu boşanma sebebi nedir diye ?
Teşekkür ederim görüşünüz için.Sordum boşanma nedenlerini ama buraya yazmaktı doğru bulmuyorum onların özelleri sonuçta.Ama şunu söyleyeyim ki hanfendi istemiş boşanmayı. (Boşanma nedeni de aldatmak değil asla)

İlişkinin evliliğe gideceğine çok ihtimal vermiyorum ben açıkçası.
Teklif aldım zaten.Yaşım daha küçük olduğu için şuanlık böyle bir şey düşünemem.Evlilik benim için 30’dan sonra olabilir. İlişkinin evliliğe gidemeyeceğini nerden çıkardınız çok merak ettim :))

Teklif aldım zaten.Yaşım daha küçük olduğu için şuanlık böyle bir şey düşünemem.Evlilik benim için 30’dan sonra olabilir. İlişkinin evliliğe gidemeyeceğini nerden çıkardınız çok merak ettim :))
30'u dek bekleyecek mi? Ya da siz böyle yaşamayı kabul edecek misiniz?

30'u dek bekleyecek mi? Ya da siz böyle yaşamayı kabul edecek misiniz?
Bekler mi bilmiyorum ama ben kendisine şuanlık erken olduğunu söyledim.Beklemezse de zaten benim için doğru insan değilmiş derim.30 dan önce evlenmeyi düşünmüyorum çalışıp araba almak ev almak gibi hayallerim var.30dan önce de bunları yapmak imkansız zaten.

Bekler mi bilmiyorum ama ben kendisine şuanlık erken olduğunu söyledim.Beklemezse de zaten benim için doğru insan değilmiş derim.30 dan önce evlenmeyi düşünmüyorum çalışıp araba almak ev almak gibi hayallerim var.30dan önce de bunları yapmak imkansız zaten.
Peki aileniz ne diyor bu ilişkiye ?

Teşekkür ederim görüşünüz için.Sordum boşanma nedenlerini ama buraya yazmaktı doğru bulmuyorum onların özelleri sonuçta.Ama şunu söyleyeyim ki hanfendi istemiş boşanmayı. (Boşanma nedeni de aldatmak değil asla)
Kadın pişman olmustur belki bosandigina boşanma sebebiyle ilikilendirebilirsiniz sözlük bişey yok aslında sevgiliniz dikkat etmeli nihayetinde ama siz sevgilinizle içli dişli olsanız da çocuk ile fazla yakın olmayın ileride ilişkiniz ciddiye binerse çocukla da annesiyle de muhatap zaten olacaksınız maalesef simdiden ne gerek var siz sevgilinizle takilin şimdilik ya ilişkiniz yolunda gitmez ayrilirsaniz çocuğun aklı karışmasın bunu sevgiliniz düşünmemiş siz düşünün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X