• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olanlar özellikle bu soruya bakabilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkür ederim görüşünüz için.7 ay kısa

Teşekkür ederim görüşünüz için.Yedi aylık süre bana kısa gelmedi,çünkü babası ile hergün beraber vakit geçiriyorduk. Daha önce de oğluyla çok fazla vakit geçirdik.Başlarda elbette aynı evde kalmadık oğluyla bu 6. ve 7. aylarda oldu.Ama okuduğum tüm görüşlere göre ben anne olmadığım için bu konuda empati yapamadım.Annesinin haklı olduğunu gördüm.Neden bu kadar sinirlendiğini anlayamamıştım fakat anne olunca iş çok başkaymış.Bu arada oğlu benle çok iyi anlaştığı için sürekli bir araya gelip oyunlar oynuyoruz.Fazla vakit geçirmemizin sebebi de bu.
7 aylık süre sizin sevgilinizle ilişkinizi ilerletmeniz için yeterli bir süre olabilir ancak küçük bir çocuğun hayatına girmeniz için yeterli bir süre değil. Yarın öbür gün ayrılırsanız ne olacak? Çocuğun hayatına her sene yeni bir cici anne/abla mı girecek? Dediğim gibi hata sizde değil, babasında.

Teşekkür ederim görüşünüz için.Babası o gün kendi annesinide aramıştı okuldan alması için.Son çare olarak beni aradı.Ama annesinin,annelik iç güdüsü ile sinirlendiğini şuan fark ettim.Zaten onu yargılamamak adına buraya üye olup soru sordum.
Anlıyorum sizi, ama dediğim gibi durum uzaktan böyle görünüyor.

Bence bayan yanlış noktaya takılmış aynı evde birlikte kalmanız okuldan almanızdan daha takınılması gerek nokta.Şahsen benim izin verebileceğim birşey değil.Eski eşim evlenmeden çocuğumu o ortama sokmasına izin vermem.
Görüşünüz için teşekkür ederim.Aynı evde kalmaya takıldığını düşünmüyorum.Daha önce de kalmıştık çünkü.Bu arada ev benim değil,sevgilimin evi. Misafir olan ben oluyorum bu yüzden hata yaptığımı düşünmedim.

Bir anne olarak kadinı ben de hakli buldum.Sizin icin söylemiyorum lütfen yanlış anlamayin ama ülkede sapığı var psikopatı var ben babasına emanet ettiysem babası alip bırakacak velev ki başına bir şey geldi kaza oldu bela oldu Allah korusun anne babada diye bilerek ici rahat bir şekilde yolluyor siz kasten bir şey yapmasaniz dahi o cocugun basina bir şey gelse o anne dünyayı başınıza yıkar

Kadın için kıskanç falan dememizi bekliyordu herhalde.
Önyargılı olmanız çok üzücü. Bu soruyu buraya annesini daha iyi anlamak için sordum.Ona ÖNYARGI ile yaklaşmamak için sordum.Çünkü anlam verememiştim neden sinirlendiğine dair. Şuan daha iyi anladım nedenini.Keşke önyargılı olmak yerine nasihat verseydiniz.Esen kalın.

Önyargılı olmanız çok üzücü. Bu soruyu buraya annesini daha iyi anlamak için sordum.Ona ÖNYARGI ile yaklaşmamak için sordum.Çünkü anlam verememiştim neden sinirlendiğine dair. Şuan daha iyi anladım nedenini.Keşke önyargılı olmak yerine nasihat verseydiniz.Esen kalın.
Ne hoş kadını anlamaya çalışmanız.

Ben başka sorularınız da sordum aslında. Özet geçeyim, sevgiliniz, eski eşinin sevgilisini rahatça kabul edip, oğlunun hayatına bu kadar dahil olmasını olgunlukla karşılayıp, okuldan almasına, oğlunu almaya gittiğinde sevgilinin aşağıya indirmesine, beraber aynı evde kalmalarına problem çıkarmaz mıydı?

Bir anne olarak kadinı ben de hakli buldum.Sizin icin söylemiyorum lütfen yanlış anlamayin ama ülkede sapığı var psikopatı var ben babasına emanet ettiysem babası alip bırakacak velev ki başına bir şey geldi kaza oldu bela oldu Allah korusun anne babada diye bilerek ici rahat bir şekilde yolluyor siz kasten bir şey yapmasaniz dahi o cocugun basina bir şey gelse o anne dünyayı başınıza yıkar
Teşekkür ederim görüşünüz için.Annesini daha iyi anlamak için,önyargılı olmamak için bu soruyu sordum aslında. Anlam veremiyordum sinirlenmesine ama çok iyi anladım onu. Ama ben anne değilim,bu konuda empati kuramadım.Doğru söylüyorsunuz bu devirde insanlara güvenmek çok zor. Fakat ben sağlıkçıyım,insanlara zarar vermekten ziyade onları iyileştirmek benim görevim.Babası oğluna zaten çok düşkün.Beni tanıdığı için emanet edebildi.Ama annesi de kesinlikle kendince haklıymış.

90’lardan ışınlanan trt haber spikeri misiniz? Esen kalın ne 😂 Üzgünüm ama çok yapmacık oldu bu mesajınız, iyi niyetinize olan inancımı yitirdim. 🙄

Bu arada o esen kalın’ı haberleri sunan kadının adı soyadı sanıyordum ben küçükken 😂😂😂

Teşekkür ederim görüşünüz için.Annesini daha iyi anlamak için,önyargılı olmamak için bu soruyu sordum aslında. Anlam veremiyordum sinirlenmesine ama çok iyi anladım onu. Ama ben anne değilim,bu konuda empati kuramadım.Doğru söylüyorsunuz bu devirde insanlara güvenmek çok zor. Fakat ben sağlıkçıyım,insanlara zarar vermekten ziyade onları iyileştirmek benim görevim.Babası oğluna zaten çok düşkün.Beni tanıdığı için emanet edebildi.Ama annesi de kesinlikle kendince haklıymış.
Sağlıkçı olmanızın konuyla pek bir alakası yok aslında ama yine de siz bilirsiniz.

Ne hoş kadını anlamaya çalışmanız.

Ben başka sorularınız da sordum aslında. Özet geçeyim, sevgiliniz, eski eşinin sevgilisini rahatça kabul edip, oğlunun hayatına bu kadar dahil olmasını olgunlukla karşılayıp, okuldan almasına, oğlunu almaya gittiğinde sevgilinin aşağıya indirmesine, beraber aynı evde kalmalarıno problem çıkarmaz mıydı?
Görüşünüz için teşekkür ederim.Kusura bakmayın bu soruyu sormak için yeni üye oldum sorularınızı göremedim.Eski eşinin özel hayatında da biri olduğunu biliyoruz daha önce de zaten hanfendi erkek arkadaşı ve oğlu ile tatile gitmiş sanırım.Tatile gittiklerine göre bence oğlunun da hayatına dahil olmuş.Okuldan alma konusunu açıkça belirtmek istiyorum o gün erkek arkadaşım kendi yakınlarından da rica ediyor fakat herkes meşguldü annesini ve kardeşini aramıştı. Son çare olarak beni aradı.Bu arada aşağı indirmek konusunda hanfendinin kızdığını düşünmüyorum.O gün evde babası ben ve oğlu sevgilimin evindeydik.Beraber vakit geçirdik.Erkek arkadaşımın işi çıktı ve gitti. Anneside o taraftan geçerken oğlunu görmek istedi,arkadaşına söyler misin aşağı indirsin oğlumla vakit geçireyim gibinden bir konuşma oldu.Tek başına kendisi inemezdi,benim götürmem gerekiyordu.Hatta annesi ile o gün tanıştık.Hatta içimden ne kadar naif ve tatlı bir kadın demiştim.Çünkü bana “İstersen sen de gel,sıkılırsın” demişti.Ama bu okul olayından sonra oğlu benim adımı söylese içten içe sinirleniyor gibi.

Benim eşimin eski eşinden çocuğu var maşallah büyüdü ama o küçükken evlendik biz
11 yıl oldu ben daha eşimin çocuğunu almadım okuldan,çarşıdan falan.
Eşimin ve annesinin işi varsa bile babaanne,dede,hala,kuzen illaki birisi alır ama hastalık gibi acil bişey olur ben yakından hemen giderim.
7 ay bence de çok erken.
Benim de kızım var eski eşimin sevgilisinin almasına büyük olay çıkartırım.
Ama sevgiliye değil babaya kızarım.sonucta ortak çocuğumuz babasının düşünmesi gerekir.
Hadi kimseyi bulamadık çocuk ortada kaldı diyelim hadi yine sevgilisi alsın ama gece aynı evde babasıyla,sevgilisiyle geçirmesine izin vermem.
Çocuk babasıyla sevgilisini aynı evde,aynı yatakta,yakın görünce çok etkilenir.ayni şekilde anneyi görünce de etkilenir.
Bunları azıcık düşünmek lazım.
Aradan 7 yıl geçer evli olursunuz falan o zaman aranızda bir bağ olabilir diye düşünüyorum.
Şuan sizin ve çocuk arasında bağ yok.
Bence bunları dikkate alın çocuğun ruh sağlığı için.

Bence çocuğun hayatına bu aşamada girmeniz doğru değil. Sonuçta sizin şu anki sıfatınız sadece babasının sevgilisi olan kadın.. İleride evlenirseniz o zaman babasının eşi sıfatıyla hayatında yer edinirsiniz elbette. Ama benim çocuğum olsa ben de eski eşimin sevgilisinin çocuğumla içli dışlı olmasını asla istemem. Sonuçta o şimdilik sadece bir sevgili, evlenip evlenmeyecekleri kesin belli değil.. Baba bir sevgiliden ayrılıp başka biriyle sevgili olsa mesela, o zaman çocuk sürekli farklı farklı kadınlarla muhattap olmak durumunda kalacak. Bu da çocuğun psikolojisi açısından iyi değil bence..

Öncelikle herkese iyi geceler dilerim.. Özellikle çocuk sahibi olan üyelerin beni daha iyi anlayacağını düşündüğümden dolayı,sizden ricam yorum yapmanız veya bana yol göstermeniz. 7 ayı aşkındır bir beraberliğim var,kendisi 4 sene önce boşanmış ve bir tane de dünyalar tatlısı oğlu var. Oğlunun velayeti annesinde ama zaten haftanın 3 günü de babasında kalıyor. Gelelim asıl konuya.Oğlu beni başlarda kabullenemesede sonrasında kabullendi ve iyi anlaştık güzel vakit geçiriyorduk.Bu arada hergün okuldan babası alır babası bırakır.Geçenlerde sevgilimin işi çıktı ve annesi de okuldan alamayınca benden rica etti ve tabi ki kabul ettim.Okuldan aldım,sonra beraber pizza yedik,oyunlar oynadık eve geçtik film seyrettik.Sonra da zaten sevgilim geldi.Okuldan çocuğu benim aldığım için annesinin sinirlendiğini söyledi.Ve zaten o gün beraber kaldık hepimiz. Ertesi gün annesi çocuğunu arayınca sitemli ve tripli konuşuyordu “eve gel konuşucaz” gibi cümleler söyledi.Ben tepkisini anlayamadım.Neden sinirlendi diye şaşırdım hatta.Çünkü anne olmadığım için empati kuramadığımı fark ettim. Zaten o olayın sonrasıda telefonla ne zaman babasını arasa ve benim cümlem geçse annesinin içten içe sinirlendiğini sevgilimle beraber fark ettik.Bu arada bahsettiğim hanfendi ile yüz yüze geldik,ben çocuğu aşağı indirince merabalaştık sadece ama bu olay okuldan alma olayından önce olmuştu zaten. Sizce kızmakta haklı mı ? Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.
Hiç bir çocuk anne babasının ayrılmasını istemez. Haliyle babasının yada annesinin yanında başkasını görünce psikolojisi ciddi anlamda etkilenir. Evlilik harici insanların sevgilisini çocuklarıyla tanistirmalari bana doğru gelmiyor. O çocuk annesinin yanına gidince yüzde yuz babasının yanında neler döndüğünü anneye lanse eder ya annesinin uzulmesinden çok korkar yada babasını kıskanır. Şahsen ben eşimden ayrı olsam eski eşimin sevgilisi ile çocuğumun muhatap olmasını kesinlikle istemem. Bu eski eşimi kiskandigimi değil çocuğumu korudugum anlamına gelir. Babalar malesef böyle psikolojiydi falan çok uzaklar bu konuya. Bidahakine bence siz daha dikkatli olun. Çocuk varken aynı evde bulunmayın

Öncelikle herkese iyi geceler dilerim.. Özellikle çocuk sahibi olan üyelerin beni daha iyi anlayacağını düşündüğümden dolayı,sizden ricam yorum yapmanız veya bana yol göstermeniz. 7 ayı aşkındır bir beraberliğim var,kendisi 4 sene önce boşanmış ve bir tane de dünyalar tatlısı oğlu var. Oğlunun velayeti annesinde ama zaten haftanın 3 günü de babasında kalıyor. Gelelim asıl konuya.Oğlu beni başlarda kabullenemesede sonrasında kabullendi ve iyi anlaştık güzel vakit geçiriyorduk.Bu arada hergün okuldan babası alır babası bırakır.Geçenlerde sevgilimin işi çıktı ve annesi de okuldan alamayınca benden rica etti ve tabi ki kabul ettim.Okuldan aldım,sonra beraber pizza yedik,oyunlar oynadık eve geçtik film seyrettik.Sonra da zaten sevgilim geldi.Okuldan çocuğu benim aldığım için annesinin sinirlendiğini söyledi.Ve zaten o gün beraber kaldık hepimiz. Ertesi gün annesi çocuğunu arayınca sitemli ve tripli konuşuyordu “eve gel konuşucaz” gibi cümleler söyledi.Ben tepkisini anlayamadım.Neden sinirlendi diye şaşırdım hatta.Çünkü anne olmadığım için empati kuramadığımı fark ettim. Zaten o olayın sonrasıda telefonla ne zaman babasını arasa ve benim cümlem geçse annesinin içten içe sinirlendiğini sevgilimle beraber fark ettik.Bu arada bahsettiğim hanfendi ile yüz yüze geldik,ben çocuğu aşağı indirince merabalaştık sadece ama bu olay okuldan alma olayından önce olmuştu zaten. Sizce kızmakta haklı mı ? Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum.
kaç yasindasiniz? bahsettiginiz çok büyük bir sorumluluk.. ben olsam yapmazdım. onemli olan baskasinin çocuğuna bakmak degil, ben uc tane çocuğu olsa da bakarım, onları canim gibi de severim. ama annesi ile yakin görüşmektesin durumunda olunca isler baska oluyor. uc gun babasına gidiyor demissin, babası mi bakıyor, babaannesi mi? öyleyse hoppalaaaa bir kisi daha iliskinizin icinde. yani isler komplike oluyor istemeden. ayrica mesela çocuğa bir şey öğreteceksiniz, ya da disipline edeceksiniz, o bile sorun olur. ayrica nisanlinizin kendi sorumluluğunu size yüklemesi çok saçma, belki kadın ona kizmistir. iyi dusunun.

Ben anneyi sonuna kadar hakli buldum. Baba sorumsuz davranmis net. Size guvenmemekte cocugunu korumaya calismakta hakli kadin. Sizi tanimiyor varmi otesi. Kim cocugunu tanimadigi birinin eline birakmak ister. Hele bu zamanda. Neler duyuyoruz neler goruyoruz etrafimizda. Annenin yerinde ben olsaydim cok fena cikisirdim eski kocaya.

Teşekkür ederim görüşünüz için.7 ay kısa

Teşekkür ederim görüşünüz için.Yedi aylık süre bana kısa gelmedi,çünkü babası ile hergün beraber vakit geçiriyorduk. Daha önce de oğluyla çok fazla vakit geçirdik.Başlarda elbette aynı evde kalmadık oğluyla bu 6. ve 7. aylarda oldu.Ama okuduğum tüm görüşlere göre ben anne olmadığım için bu konuda empati yapamadım.Annesinin haklı olduğunu gördüm.Neden bu kadar sinirlendiğini anlayamamıştım fakat anne olunca iş çok başkaymış.Bu arada oğlu benle çok iyi anlaştığı için sürekli bir araya gelip oyunlar oynuyoruz.Fazla vakit geçirmemizin sebebi de bu.

Baba ile ilk yil, tabiki pürüz yok mutlusunuz buna kimse tepki vermiyor. 6-7 ay "ben bu kişi ile yillarca mutlu olabilirmiyim" demek için çok az. Ve çocuk ile görüşmek için bu sorunun yaniti çok önemli.

Malum, haftaya ayrilmayacağiniz ne malum? Cocuk tam sana alişmişken? O halde bu çocuk daha kaç kişiye "alişacak"?

Sorumsuz bir adam, bu net. Eğer o gün çocuğumu alacaksam, son anda iş felan olamaz. Çocuğumdan başka bişey önemli değildir. Ha istisna olsa bile, gerekirse eski eşim ile konuşurum, baba ile, dayi ile konuşurum, yine sevgilimin almasini rica etmezdim.

Görüşünüz için teşekkür ederim.Kusura bakmayın bu soruyu sormak için yeni üye oldum sorularınızı göremedim.Eski eşinin özel hayatında da biri olduğunu biliyoruz daha önce de zaten hanfendi erkek arkadaşı ve oğlu ile tatile gitmiş sanırım.Tatile gittiklerine göre bence oğlunun da hayatına dahil olmuş.Okuldan alma konusunu açıkça belirtmek istiyorum o gün erkek arkadaşım kendi yakınlarından da rica ediyor fakat herkes meşguldü annesini ve kardeşini aramıştı. Son çare olarak beni aradı.Bu arada aşağı indirmek konusunda hanfendinin kızdığını düşünmüyorum.O gün evde babası ben ve oğlu sevgilimin evindeydik.Beraber vakit geçirdik.Erkek arkadaşımın işi çıktı ve gitti. Anneside o taraftan geçerken oğlunu görmek istedi,arkadaşına söyler misin aşağı indirsin oğlumla vakit geçireyim gibinden bir konuşma oldu.Tek başına kendisi inemezdi,benim götürmem gerekiyordu.Hatta annesi ile o gün tanıştık.Hatta içimden ne kadar naif ve tatlı bir kadın demiştim.Çünkü bana “İstersen sen de gel,sıkılırsın” demişti.Ama bu okul olayından sonra oğlu benim adımı söylese içten içe sinirleniyor gibi.

Bizimle dalgami geçiyorsun? Fake diyorum artik ben.

Şu anda çocuk üzerinde hiçbir sıfatınız yok
Babanın işi çıkmış, akrabalar müsait değilmiş oymuş buymuş herneyse siz olmasanız ne olacaktı çocuk?
Babanın sorumsuzluğu başka birşey değil….
Çocuğun annesini arayıp şöyle bir sorun çıktı kimse de müsait değil çocuğu alamıyorum, kız arkadaşım alabilir mi diye sormak zorundaydı. Bugün babasının bilgisiyle aldığınız çocuğu yarın babasının bilgisi dışında kaçırabilirsiniz de bir anne bunları düşünür, şahsınız için söylemiyorum, durum bu…..
Ayrıca babasının bir arkadaşı alıyor çocuğu okuldan yarın bir gün gel ben senin babanın arkadaşıyım ben ananın arkadaşıyım diyip çocuğu kandırabilirler, çocuğun güvenliğini ihlaldir bu, buna mahal verir, çok yanlış çok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X