anne olma fikrine sıcak bakıyorken cevremdeki çocuklar beni soğutuyor

Ben de senin gibi düşünüyorum. Yaramaz çocuklara sinir oluyorum kendi çocuğum da olsa katlanamam diye düşünyorum.
Ama kendi çocuğun olunca öyle olmuyomuş, kime sorduysam olumsuz bi şey söylemedi

Kuzeninizle arkadaşlarınızın anneliklerini inceleyin. Elbet fark bulacaksınız. Hangi tarafın anneliği ve ortaya çıkardığı çocuk hoşunuza gittiyse o anneyi örnek alın.

Bir de insan 1.5 yaşındaki çocuğu sevimsiz bulabilir, ne var bunda? O bebeler annelerini bile delirtebilirken bir yabancı sevimli bulmak zorunda mı? Ben 4-5 aylık bebekleri bile sevimsiz bulabiliyorum çocuğun huyuna göre. Suç değil, ayıp değil, vicdansızlık değil. Kadın o bebeği öldürcem dememiş, alt tarafı sevimsiz buluyormuş. Abartmayın. Her çocuk herkese sevimli gelecek diye bir şey yok, yaşı kaç olursa olsun.

Şu sevimsiz çocuktan 1 tane bizde var. Allah kuzenime nasıl bir sabır verdi bilemiyorum ama koca ayakkabılığı üstüne devirmişliği, evdeki koltukları tülleri yakmışlığı var. Orta okulda şuan hala okuldan gelir gelmez koltukların sırt dayama bölümünün üzerinde yürümeye zıplamaya başlar, kapılara tırmanır. Çocuk tam bir kabus.

Ama kınamamak lazım çok zor olsa da.

Hep iyi örnekleri göz önünde bulundur ve dua et hayırlı sağlıklı uslu olması için.

Bence sen anne olmayı bir kaç yıl daha ertele zira 1 buçuk yaşında ki bir bebeğe itici ve sevimsiz diyorsun gözlerime inanamadım hadi diyelim seninde bebeğin oldu ve 1 buçuk yaşında o bebekten dahada huysuz olduğu zaman ne yapacaksın o çocuğa Allah bilir şunu asla unutmayın bir bebek ne kadar sevimli ve uysal bile olsa bunun disi var hastalığı var 2 yaş sendromuna var o zaman ne yapacaksın o bebekten kurtulmanın yollarını mi arayacaksın yazık yani küçük bi bebeğe itici ve sevimsiz dediniz ya ben gerçekten size daha yorum yapamıcam ilerde evladınız olursa o çocuğa Allah sabır versin

Neyi kınarsan yaşıyorsun hayatta.bende vakti zamanında yaramaz çocukları olan bir akrabamızı kınamıştım hareketli ve aşırı yaramaz bir oğlu vardı , ah ahh benim oğlanında o çocuktan aşağı kalır yanı yok ama evlat bir başka..kokusu sesi hele bir de anne diyip öpüşü yok mu Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Aynen katılıyorum.
Ellerinde telefon,tablet; gözleri fıldır fılfır , dil 10 karış, her b.ka maydanoz çocuk mu canavar mı belli değil. Zamane çocukları bir tuhaf.

O çocuk senin olunca başkalarının çocuklarına bile yaklaşımın değişecek. Çocuk senin olunca hiç bişey itici gelmiyo ki. Geçen de vardı böyle bi konu da hepimiz döküldük burada. Ya bo.k sevilir mi ... asla! Ama yapan çocuğun olunca... ne desek boş. İyisi mi yaşayarak anla canım sen

Her şeye ağlayan mıymıy çocuklara ben de tahammül edemiyorum. Çocuk pekala sevimsiz olabilir. Her şeye zırıldayan çocuklar bence sevimsiz ailelerini de usandırıyorlar zaten.

Çevrendeki yetişkinler seni soğutmasın da...
Çocuklar tolore edilir :)

Neyi kınarsanız başınıza gelir benden demesi sizde çok kızdınız şuan sizinkide yaramaz olur kesin çocuk işini düşünün bidaha

Şaka bi yana bazı çocuklar gerçekten zor oluyor ama şuda bi gerçek ki çocuk ne kadar uslu olursa olsun annelik sabır işi ve çook ama çokkk zor . Her konuda. Ama bi yandan da dünyanın en büyük mutluluğu . Biri karnımda biri şuan ayağımda evlatlarım dünyam benim nefesim. Kızım uslu bi çocuk ama yaramaz olsa da bu böyle olacak. Aklın varsa çocuk yapma gör halimi diyen bi zihniyeti kabul etmiyorum ne olursa olsun çocuk şükür sebebi benim gözümde. İstediği kadar zorlansın hiçbir anne çocuğunu doğurduğu için pişman olmaz olmamalı. Sizde çocuğum olursa yaramaz olur mu diye düşünmeyi bırakın sağlıklı olsun da yaramaz olsun , konuşabilsin de kafanızı şişirsin yürüsün de evi talan etsin. Bunları söyleyen ben mükemmel ben anne değilim tabiki evi dağıtınca yaramazlık yapınca inat edince vs bende çok sinirleniyorum hatta bazen çok çabuk sinirleniyorum ama sonra içim yanıyor ona kızdığım için . Annelik böyle bişey işte . Allah kimseyi evladıyla sınamasın eksikliklerin göstermesin bize

Benim de öyle bir tanıdığın oğlu vardı, cocuğu görünce gerçekten korkuyordum anne olmaktan. Şimdi 6,5 yaşında bir oğlum var ama beni hayretler içinde bırakıyor. Tekamulunu tamamlamış olgun bir insan gibi. Resmen kendime oglumu örnek alıyorum, onun gibi olmaya çalışıyorum. Zor durumda kalacak olsa da yalan söylemez. Üzülsem yüzümü güldürme derdine düşer. Kolay kolay ağlamaz, ben onu mahsus kizdiririm "sen bana böyle yaptın ama ben seni kizdirmayacagim" der. Eski zamanda olsak bu çocuk peygamber mi olacak diye suphelenirdim herhalde. Kendi hareketlerimden utanıyorum onun yanında.

Hiç belli olmaz nasıl bir çocuk olacağı.

Maşallah

Herkes cocuk sahibi olacak diye bir kural yok. Bu kadar rahatsizsaniz sizde olmayiverin...

Cocuklari sevimsiz buluyorsan cocuk yapma diyenler olmus ama ben de ciddi ciddi cocuk sevmeyen biriydim. Su an oglum dunyanin en guzel ve en tatli bebegi (bana gore). Baskalarinin cocuklarini sevmekle kendi cocugunu sevmek ayni sey degil.

Çocukları degil arkadaşlarınızı gözden geçirin
Yaramaz çocuk yoktur yanlış egitim vardır.
Adı üstünde çocuk .köşe minderi gibi çocuk neden sevilir ki olacak şöyle bicir bicir konuşan en sinirli aninda bir lafi ile yüzünü gülümseten .candır

benim kadar çocuk sevmeyen , ağlamasını duyunca çılgına dönen , çocuk sesine tahammülü olmayan yoktur heralde. en tatlı bebek yanımızda olsa arkadaşlarım sever ben hı hı der geçerdim. Şuan hamileyim , ilk öğrendiğimde gözyaşlarına boğuldum sevincimden . Allahın bir mucizesi , diyorumki allahım öğrendiğimde bile bu kadar sevdirdiysen o melek yüzünü görmeyi nasip edersen kimbilir dünya nasıl duracak.. Senden bir parçanın sevgisi bambaşka , en yakın zamanda bu özel ve güzel duyguyu tatman dileğimle canım..

Aynen öyleyim ben de .Sevmiyorum çocukları. Çünkü etrafımda aşırı şımarık tipler görmekten nefret geldi. Benim çocuğum da muhtemel öyle olacak.
Tek farkla. Ben kimsenin evinde yağlı elleriyle çocuğumu salıp bırakmayacağım. . Kimsenin evini başına indirmesine izin vermeyecegim. Baktım olmuyor. Kimsenin evibe gitmeyecegim..

Ayyy benimde en tahammül edemediğim anne tipleri . cocuğu yaramazlık yapar , yayılır oturur hiç müdahale etmez . ev sahibi kızarır bozarir bişey diyemez yazık

Sadece şunu demek istiyorum baskasinin cocuklariyla kendi cocuguna olan sevgiyi asla kiyaslayamazsin. Anne olursan birgun ne demek istedigimi anlarsin. Ve onlara olan tahammulunle kendi cocuguna olan da bambaskadir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…