anne olmak hakkinda ..

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Kizlar iyi akşamlar. .
SiZlere danisma ihtiyaci duydugum bir konu var.. herkesin dusuncesi olabilir fikirlerinizi merak ediyorum. .
Konuya geleyim.. anne degilim ama Allah in izniyle anne adayiyim..
Benim calistigim kurumda benden iki yas kucuk yani yirmi uc yasinda anne olan bi bayan var.. yalniz onun en buyuk sorunu tek bebek beklerken iki tane oglu olmasi :) gecen yil dogum yapti yani yaklasik bir buvuk yil oliyor.. ve sunu belirtelim kurum biraz fazla calisma fazla mesai yapilan bi kurum. . Haftasonu fln cagirma durumlari oluyo hesaplar karistiginda.. neyse.. bu bayan once bebekleri aylik 700 tl ye bakiciya vermişti ama sonra bakamayacagim zaten mesaim yoğun dedi annesini cagirdi bebekleri annesiyle kendisinden on saat uzaktaki memleketine yolladi.. bebekler yaklasik alti aydir fln annesinde.. daha oncede iki ay kalmışlardı yani en fazla alti ay emdiler gerisi mama...
Bana diyeceksiniz ki iyi de sanane....
Haklısınız tabii ama bu benim duydugum bildiğimiz annelik kavramina ters geliyo.. yani nasi desem bazi anne olan arkadaslarim mesaileri yogun oldugu halde bebegimi gormeden gun geciremem diyor .. yani simdu ben anlamadim. . Anne olan bayanlar sorum size bebeginizi alti ay gormeden yapabilir misiniz. . Ha sunu da sormak istiyorum bu arkadas yaklasik bir yildir sut izni kullaniyor bebekler olmadigi halde işten erken cikiyor.. bu durumda maasi helal mi ?
Amacin polemige girmek deil gerçekten kafamda bi kutsal anne kavrami var ondan dolayi kafam karisti fikirlerinizi almak istedim........

Degil 6 ay 6 gun bile ayri kalamam yavrularimdan
Kimse kusura bakmasin mecburiyet vb asla bir annenin okadar uzaklikta bir yere gondermesinin ben asla dogru oldugunu dusunmuyorum ben nereye yavrularim oraya

kk da ocak annelerinse bir annemizinde ikiz bebekleri vardi o krese vermisti 6 aylikken

kadın ne yapsın çalışmasın mı ?çalışıyor ayakları üzerinde duruyor sigortası ödeniyor . ilerde emekli olucak bir sürü imkanı var .. çalışmasın otursun mu yani çocukları var diye . anne olmak herkesin hakkı . neden insanların anneliğini sorguluyorsunuz .. kimse yavrusundan uzak kalmak istemez ama okadar parayı bakıcıya vermek demek ki onlara ağır gelmiş . herkesin geniş imkanları yok maalsef . neyi eleştiriyorsunuz anlamadım . süt izni onun yasal izni ayrıca...

sen çalışıyor musun ?yada hayatında hiç çalıştın mı ?
insanların imkanlarını bilemezsin .
belkide kadın çocuklarına daha iyi bir gelecek sunmak için çalışıyor . hem dünyanın binbir türlü hali var . bu devirde bir erkeğe güvenilmez ..

sanmıyorum ki bu kararı çok rahat alsın, kmibilir nasıl burnunda tütüyor nasıl ıcı yanıyordur, ama hayat sartları ıste çalışması gerek, bakıcıya verılen 700 tl bıle sarsmıs olmalı ki yavrularından ayrı kalmayı kabul etmıs zor da olsa....

tabiki 2 saat erken cıkması ve aldıgı para onun hakkı,helal haram yetkılı mercıı bız ınsanlar degıldır....

yook anaaamm..
kızım doğalı 1 yıl oldu..
kocam ne kadar dötunu yırtsa da,kızımı bırakıp surda 2 saatlık sınemaya dahi gıtmedım..
bız kızımla sevişiyoruz,ayrılamayız:)

Bana tuhaf geldi.. bi arkadasim daha var. Onunda iki cocugu var. Her yontemi denedi annesi de elli kere dedi bana ver diye ama kiz asla ayrilamam diyor..simdi ikisine de ayni diyemeyiz demi..
Diger konuya gelince kimse ona calismasin demiyo .. sonycta hwm calisip hem bebegine bakan anneler de var... degil mi.
Yani her calisan anne bebeginden ayrilmayi bir secenek olarak gormuyor...
ama o bebekleri daha minicikken sütten kesmek yazik gunah deil mi.. Parayi vermek agir diyebiliriz. . Annesina bedavaya baktirmak varken burda hem neden para versin. . O sut iznini ona adi üstünde emzirmesi icin veriyo yasalar.. eee emzirecek bebek yokki ortada..

Benim annem çalışmak zorunda olduğu için ablamı 20 günlük bebekken babaanneme göndermek zorunda kalmış ve sadece hafta sonları görebiliyormuş. O yüzden kutsal annelik odur budur diye yargılamak çok yanlış. Benim annemde isterdi her zaman yanında olmayı ve senin şu anda bunu yapmak zorunda olan arkadaşın. Annem 48 yaşında hala içinde yaradır bu durum. Bana kendi bakmak istemiş ama 2 yaşında beni de anneanneme göndermek zorunda kalmış. Olsun bununda karşılığını aldı erkenden emekli oldu şimdi rahat bir hayat yaşıyor annecim. O yüzden o kadında mecbur olmasaydı emin olun bunu yapmazdı. O çocuğunu o kadar uzağa gönderdi diye anneliğini kimse yargılayamaz.

Kizlar 700 tl nin sarsmadigina eminim.. esi doktor ve gayet iyi bi gelirleri var .. surekli yeni Ayakkabi taki elbise vs bunlara dünyanın parasini harciyo

kardeşim bak süt izni veriliyor evet bu izin onun hakkı çünkü çocuk doğurdu .. haa ister emzirir ister emzirmez sen karışamazsın bu bir
ikincisi annesi gelmek istememiştir heralde buraya kadın kocasını neden bıraksın nasıl bıraksın belki orda düzeni var çocukları almış yanına .
başka arkadaşınla neden kıyaslıyorsun ayrıca bu neyin yarışı . ayrıcada başka sorunun yok mu ya cidden merak ettim . başkalarının hayatları seni neden bu kadar ilgilendiriyor ..

bence sizin onun süt izninin haram olup olmadığını sorgulamak en saçma olan. kendiniz söylüyorsunuz mesailerin fazla olduğunu. kadın hafta sonu bile belki işe gelirken yasal hakkı olan süt iznini neden kullanmasın. ayrıca anneliğini neden sorguluyorsunuz ki. bazı anneler vardır 1 saat ayrı kalamaz, bazı anneler vardır daha soğukkanlıdır. ayrıca şartları öyle gerektirmiş olabilir bunu bilmeden yargılamak size düşmez bence.

Cocugunu aldigi fln yok cocuklar anne annede....
SiZE normal gelebilir ama bence cok anormal bi durum.. isyerindeki cogu bayan da anormal buluyor..
Sizde fikrinIzi belirtmis oldunuz
Tesekkurler iyi akşamlar

Hayir calismiyorum ama.bu tarz duygulari yasamak icin illa calismam gerekmiyor
Cocuk dedigin annesinin babsinin sicacik yuvasinda buyumeli
sartlar ne olursa olsun 6 ay gibi bur sure belirtilen uzaklikta evlatlarini birakmak bencillikten baska hic birsey degildir
maddi anlamda o imkanlari saglayabilir belki ama o cocuklarin icindemi duygusal eksiklik ne olucak
cocuk anne babasini bilmeli ayni cati altinda yasamali aile butunlugu korunmali

Benim arkadasla bi sorunum yok sadece
Iste benim asil merak ettigim o iki anne arasindaki fark....
Biri cocugunu otekinden daha mi fazla seviyor neden biri rahatlikla gonderirken oteki bi gun gormeden yapamam uyuyamam diyor..

Cocugunu aldigi fln yok cocuklar anne annede....
SiZE normal gelebilir ama bence cok anormal bi durum.. isyerindeki cogu bayan da anormal buluyor..
Sizde fikrinIzi belirtmis oldunuz
Tesekkurler iyi akşamlar

Siz kendi çocuğunuzu bırakmazsınız olur biter. O kadın sadece bu durumu maddiyattan dolayıda yaşamıyor olabilir bilip bilmeden yorum yapmanız çok yanlış. Süt parası helal midir haram mıdır bilemem ama insanların neler yaşadığını bilmeden böyle konuşmak çok günahtır onu bilirim.

7,5 aylık oğlum 2 aylıktan beri bakıcıda üst katımda her akşam her haftasonu yanımda 500 tl ödüyorum çok ama çok zorlanıyorum ama rabbime büyük konuşmayayım ben veremem vermedim kayınvalideme dayanamam dedim başka bir anneye sorsan bakıcıya bırakamam der haklı olarak bende bayılarak bırakmıyorum şartlar ne gerektiriyorsa o oluyor herkes evladı için uğraşıyor rabbim evlatlarımızdan ayırmasın

Benim arkadasla bi sorunum yok sadece
Iste benim asil merak ettigim o iki anne arasindaki fark....
Biri cocugunu otekinden daha mi fazla seviyor neden biri rahatlikla gonderirken oteki bi gun gormeden yapamam uyuyamam diyor..

bence bu tamamen kişilik meselesi mesela benim annemin beni çok sevdiği halde bana sarıldığını öptüğünü hatırlamam ama 33 yaşındayım babam hala küçük kız muamelesi yapar gelir öper sarılır v.s. Kişilik bence

eğer ilgisiz bir anneyse vakit ayırmayacaksa çocuklarına çocuklar boşlukta sadece bakıcı elinde olacaksa ananede olmaları daha iyi bence kayınvalidem benden iyi bakacağını düşünüyor oğluma daha çok ilgilenirim ben bizim yanımızda babaanne dedeyle daha mutlu olur bakıcıda olmasındansa diyor ama bence ayırdığım saatler oğluma yeter gece uyanınca ağlayınca kucağımda sakinleşmesi benimle banyo yapması haftasonları gezmesi kucağımda bacağımda uyuması aramızdaki bağ için yeter diye düşünüyorum keşke daha fazlası olsa

isten ayrilirim cocuklarimdan asla ayrilmam...
heleki ilk cocugumda anneme birakip alis verise gitsemde aklim fikrim ondaydi...
bence anneler calismamasi gerekiyor anne cocuguna terbiye vermeli sevgi sefkat vs.
türkiyede ki süt izni nasil oluyor bilmiyorum, egerki eksik olan saatleri de is yeri ödüyorsa ve o kisi emzirmiyorsa hakka girer fakat is sahibinin haberi varsa emzirmediginin ve genede ödüyorsa ayri mesele...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…