anne olmak hakkinda ..

Bir kere sut izni yasal hak. O izni bebegi emmeyen insanlar da kullanmasin o zaman. Evlere aile hekimi gelip kontrol etsin.

Arkadsin dunyanin en zor kararini vermis. Uzuldum. Daha iyi bakilmasi icin razi olmus biseylere. Gencecik kiz calismasa bile yardimcisi olmadan zorlanirdi diye dusunuyorum..

Kimsenin anneligini sorgulamak taktigi takilara bakmak bize dusmez. Ayiptr yahu.

Cocugunu aldigi fln yok cocuklar anne annede....
SiZE normal gelebilir ama bence cok anormal bi durum.. isyerindeki cogu bayan da anormal buluyor..
Sizde fikrinIzi belirtmis oldunuz
Tesekkurler iyi akşamlar

Amaaan sen de is yerinde konuscak dedikodu cikmis konusuluyor iste. Millet acik yakalamasin. Susmazlar.. Kimsenin bsina gelmez insallah. Tahmin edebiliyorum o anormal karsilann konusmalari. Size dusen o muhabbetlerden bir sekilde siyrilmak olmalidir..

Valla kusura bakmayım benim bu konuya inanasım gelmedi bir kere bu çocukları tek başına yapmadı kocası var ve nasıl razı olur ki çocukların 10 saat mesafede kalmasına annesisin bakacaksın der ayrıca ayrı kalamaz yavrusundan ne anne ne baba herkeste tepki verir ikiz çocuk taşımış bu kadın o kadar zorluğa verilir mi hem de bebek. Belki sütü gelmedi mama verdi ona bilre laf demişsiniz ama mama veren anne kötü anne değildir bebeğin doğunca bunu anlayacaksın ayrıcaa eşinin durumu madem iyi neden kadın bu kadar yorucu işte çalışıyor eziyet ediyor kendinr eşi pekala annene vereceğine çık iştem kendin bak bir süre diyebilir ki der ve yapar.en kötüsü bakıcı baksın der durumu varsa bakıcıyı neden istemesin bi akşam bakacak çocuklata çıktığı saati bile tartışıyorsunuz bir yılı aşmoş zaten hala süt izni yoktur.

Kızım iki buçuk yaşındayken görev icabı babaannesine bırakıp gitmem gereken zamanlar oldu hala acısı içimdedir..içim yana yana bırakıp gidiyordum..bir seferinde 17 gün görememiştim çok zor zamanlardı ama mecburdum..benim alternatifim yoktu olsaydı gitmezdim zaten eğer arkadaşınızında seçeneği yoksa mecbur kalmıştır napsın güle oynaya yollamamıştır eminim ama sırf kendi rahatını düşünerek bu kararı aldıysa o zaman düşüncelerimizde sonuna kadar haklısınız....ama merak ettim altı aydır hiç görmeye gitmedi mi çocuklarını...

şuan 40 yaşında olan bir bayan var annemin arkadaşı,bu bayan bebekken annesi çalıştığı için farklı şehirdeki annesinin yanına göndermiş mecburiyetten tabi o zamanlar bakıcı falan nerden bulunsun yaklaşık 15 yaşına kadar anneannesinin yanında kalmış tabi tatillerde annesini görmüş ama annesine karşı içinde tam bir sevgi oluşmamış bunun eksikliğini çok hissettim diyor bana bir yabancı gibi geliyor halada öyle diyor annesi yaşıyor ama kadın içimde ona karşı hala soğukluk var diyor çocuklar ailesinden uzakta büyürse içlerinde ailelerine karşı ilgisizlik yada soğukluk olabilir diye düşünüyorum.

Yorum yapmadan geçemeyeceğim maalesef. Bende çalışan anne babanın çocuğu olduğum için anneannede, kreşte, etütlerde büyüdüm. Kardeşimde uzun süre bakıcıda büyüdü. Herkes ister çocuğunu kendi büyütmek ama bazen şartlar buna müsade etmiyor. Benim de bebeğim olduğunda durumuma hangisi uyarsa onu yapacağım ve şartlar şuan ki gibi olursa da kendim büyütemeyeceğim maalesef. Bu demek değildir ki ben iyi bir anne olamayacağım. Annemde değildi. O kişinin de anneliğini sorgulamak burda size düşmedi bence.

Asla demeyeceksin hiç bir şey için...

Hele insanların anneliğini yargılamak kolay olmamalı...

Bu kararı kolay aldığını nereden biliyorsun, belki annesi gelemedi, belki bakıcıya iki bebek ağır geldi çok para istedi, genç bir kadın yoğun tempo çalışıyor iki de çocuğu var belki çok zorlandı yeteri kadar ilgilenemediğini düşündü vs... o da böyle bir seçeneğe mecbur kaldı...

Ayrıca kurum demişsin sanırım devlet memurusun. Devlet memurluğu istifa edilecek bir meslek değil...

Çalışma hayatını çocuğuna bakmak için askıya almış bir anne olsam da, o kadını yargılayamıyorum şahsen...

Kadını takılarına aldığı şeylere kadar incelemen de çok ayıp...

Son düzenleme:
benim de bir arkadaşım var, çocuk 15 yaşına geldi neredeyse hala aynı yatakta yatıyorlar, her yere el ele gidiyorlar, annesi 10 dakika bırakmıyor anneannesine.. o zaman al sana en kutsal anne herkese level attı iyi mi?

ne zamandan beri insanları annelik kategorilerine bölme hakkını elde ettik yahu.. burnumuzu sokmadığımız bir insanların evi, yaşantısı kalmıştı şimdi o da oldu.. evet bir anne çocuklarından 6 ay ayrı kalmayı göze almışsa varın durumunu siz düşünün! ama düşünün yargılamayın.. ne kadar zor durumda demek ki böyle bir karar aldığı için.. klavye başından ahkam kesilmeyecek kadar zor..

Niye kafanız karıştı ? :44: Ve milletin anneliğini yargılama hakkını nasıl buluyorsunuz kendinizde,ilginç... Madem anne adayısınız,kınamayın kimseyi.Ne malum sizin mükemmel bir anne olacağınız.... Ayrıca geçmişte bir konunuzdan da hatırlıyorum sizi,erkek kardeşinizle ilgili...Kızı yaftalayıp kardeşciğinizi masum ilan etmiştiniz.Şaşırmadım bu tavrınıza da.Kadının süt parası alması haram da sizin dedikodusunu yapmanız helal mi ?

Büyük ironi.

Son düzenleme:
İyi de tanımadığımız insanın anneliğini sorgulamak bize mi düştü? Hoş, tanıyor olsak bile sorgulayamayız. İnsanları yargılamak haddimize değil.

Belki öyle istedi, belki durumlarından dolayı buna mecbur kaldı, gönderdi. Siz yapmazsınız, olur biter.

Biraz saygı duymayı öğrensek bu hayatta her şey daha kolay olacak bence.

Kimin ne,yasadigini bilemeyiz. Ikiz zordur. Gebeligi dogumu bakimi tek bebege gore zor. Belki bunlari kaldiramadi biknu bilmiyoruz. Belki de cocuklarina bagirip cagirip kotu davranacagina annesine gondermesi daha hayirlidir. Ben kizimla ayrilmadim, Allah da ayirmasin insaallab ama hayat bu ne olacagi belli llmaz. Gun gelir buna mecbur kalinir. Mecburiyet dedigim de illa yiyecek ekmek bulamamak degil. Cocugun ilk yillari cok onemli. Ozelliklrf ilk uc dort yil anneyle temas onlarinhrfm ruhsal hem bedensel gelisumleti acisindan cok muhim. Ama herkesin sagligi, kasldirabilecegi yuk, duygusal yapisik, bedensel gucu, sevgisi, anacligi ayni olmuyor. Kimi var brfbrfgi altinà yapinca bàgirir kimi var haliyà yapsa ses cikarmaz. Uzaktan yorukm yapmak da bize dusmez. Siz de ins. annerligi tadarf tadini cikarirsiniz. Sut iaznine gelincrf. Devlet bu hakki verirkrfn cocuk yanindas olacak diye sart kosmuyor ki. Dogurmus ollmak vrf cocugun hazyatta olmasi safti vàr o kàdar. Bzenim de emzirmeyen cok tanidigim sut iznini kullandi. Yani bence rapor alip da gun doldyrmaktan daha abes degil.

siz kendi günahlarınızı hallettiniz başkalarınınkini mi yargılıyorsunuz, sorguluyorsunuz?
onun hesabını Allah sorar ne bize düşer ne size.
mezara tek gireceğiz başkasıyla değil.ayrıca belki o kadın Allah katında sizden daha sevgilidir.

Şartını şurtunu bilmem ama aralarında asla normal bir anne evlat sevgisi olmayacak o besbelli bîr arkadaşım var oda aynı bu durumu yaşamış küçükken hatta onun durumu bu çocuklardan daha iyiymiş 15 günde bir görüyormuş annesini 6 yaşına kadar bu şekilde anne çalışıp uzak bir yerdede anneanne bakmış kadın şuan çoluk çocuk sahibi ve annemi affedemiyorum diyor annesine karşı herhangi bir sevgi gönül bağı yok benim bu tarz bir anneliği aklım almıyor kimse kusura bakmasın

merhaba sen anne adayısın ama daha anne olmadın bilemezsin açıkçası bende yavrumdan ayrılamazdım bakıcıyada kesinlikle güvenmezdim ama çalışıyor olsaydım ve annem bana böyle bişey teklif etseydi ve annem çok becerikli olsaydı bunu yapardım neden diyceksin anne olunca anlarsın ben ikiz annesi değilim tek oğlum var ama bu halde bütün gün canıma okuyor bakıcı tutsa kadın işten gelcek yemekmi yapsın işmi yapsın cıyak cıyak bağıran çocuğamı baksın bizimki sağolsun 2 ay akşam 7.30 sabah 4.30du ve ben çalışmadığım halde dayanamıyodumki annenin yaşı 23 benle aynı herkes dayanamaz 2 çocuğa benim bile yeri geliyor bişey yapamadıüımdan sinirim bozuluyor oturup ağlıyorum çocuk yaptırmıyor yardım edenimde olmadı hiç e o hem çalış hem ikiz bak olmaz bi yerde kopar bilmiyorum ama o sağlıklı bi düşünce değil

yani kiminin hiç sütü gelmiyor ve bu çok acı bir durum bende mamayla besliyorum sütüm yok diye ben kötümüyüm şimdi anne değilmiyim zaten o ikizleri anne sütü ile beslemek çoooooook büyük bir başarı olur birde çalışıyoken bence konu sahibi daha annelik hakkında pek bişe bilmio

Öncelikle işin iç yüzünü bilmeden bir başkasını özellikle de o kişinin anneliğini sorgulamak yanlış.
Siz süt izni kullanmasının helal olup olmadığını sormuşsunuz ama bir başkasının arkasından dedikodusunu yapmanın daha büyük bir günah olduğunu unutmuşsunuz sanırım.
Bende çalışan bir anneyim ve çocuklarıma annemle kardeşim baktı. Çalıştım çünkü onlara güzel bir gelecek hazırlamam lazımdı, okumaları iyi eğitim almaları için bunu yapmalıydım. Sevginizi çocuklarınıza 24 saat yanında durarak veremezsiniz. 5 dakikada da o sevgi verilir. Zaten çalışan anneler bu konuda oldukça muzdaripken, bizlerden haberi bile olmayan bir kadıncağızın dedikodusunun yapılması ve anneliğinin sorgulanması yanlış.

Vay arkadaş aldığı süt izninden dolayı aldığı maaş helal mi diye soracağınıza bir anneyi yargılarken dedikodusunu yaparken kendinize bakın bi zahmet.

O kişinin ne durumda olduğunu bilemezsiniz hoş ne olursa olsun bu sizi ilgilendirmez bence

Bu durumdan size ne? Başka ugrasiniz yok mu aynı kurumda çalıştığınız insanların hayatının derdine düşmek dışında?

iş arkadaşınız çok fazla abartmış bence.
evet anneye bırakılabilir ama aynı şehirdeyse ve her gün bebekleriyle aynı çatı altında uyuyacaksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…