- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
- Konu Sahibi cikolatakizzz
-
Kizlar iyi akşamlar. .
SiZlere danisma ihtiyaci duydugum bir konu var.. herkesin dusuncesi olabilir fikirlerinizi merak ediyorum. .
Konuya geleyim.. anne degilim ama Allah in izniyle anne adayiyim..
Benim calistigim kurumda benden iki yas kucuk yani yirmi uc yasinda anne olan bi bayan var.. yalniz onun en buyuk sorunu tek bebek beklerken iki tane oglu olmasi :) gecen yil dogum yapti yani yaklasik bir buvuk yil oliyor.. ve sunu belirtelim kurum biraz fazla calisma fazla mesai yapilan bi kurum. . Haftasonu fln cagirma durumlari oluyo hesaplar karistiginda.. neyse.. bu bayan once bebekleri aylik 700 tl ye bakiciya vermişti ama sonra bakamayacagim zaten mesaim yoğun dedi annesini cagirdi bebekleri annesiyle kendisinden on saat uzaktaki memleketine yolladi.. bebekler yaklasik alti aydir fln annesinde.. daha oncede iki ay kalmışlardı yani en fazla alti ay emdiler gerisi mama...
Bana diyeceksiniz ki iyi de sanane....
Haklısınız tabii ama bu benim duydugum bildiğimiz annelik kavramina ters geliyo.. yani nasi desem bazi anne olan arkadaslarim mesaileri yogun oldugu halde bebegimi gormeden gun geciremem diyor .. yani simdu ben anlamadim. . Anne olan bayanlar sorum size bebeginizi alti ay gormeden yapabilir misiniz. . Ha sunu da sormak istiyorum bu arkadas yaklasik bir yildir sut izni kullaniyor bebekler olmadigi halde işten erken cikiyor.. bu durumda maasi helal mi ?
Amacin polemige girmek deil gerçekten kafamda bi kutsal anne kavrami var ondan dolayi kafam karisti fikirlerinizi almak istedim........
bi yorumlara baktim da, ama once yazmistim konu sahibine cevabimi. Haklisiniz konu sahibine dusmez is arkadasinin hayatini irdelemk filan. ama burda zaten hep baskalarinin hayatini irdelemiyormuyuz arkadaslar ? Neden bu kadar alingan davrandiniz ben cidden anlamadim.
Benim anladigim konu sahibi yadirgamis, ve burda o kisiyi hic tanimayan insanlara soruyor. Gidip is arkadasiyla bunu konusmasindan ve olayin giybete donmesinden daha iyidir bence bu. Diyer anneyi tanimiyoruz elbet, kimbilir ne turlu sartlari vardi, ve herkese gore de sartlari deyisir, ben de buna katiliyorum. Mesela benim icin kariyer super onemli bir sey, cunku hayatimi bunun icin okuyarak gecirdim. Ama buna ragmen bu bayanin yerinde olsam eyer para kazanmam sart deyilse, kariyerimden bile vazgecerim cocuklarima oturur ilk bir iki sene kendim bakarim. Sonra ya nasip deyip ne yapabilirim is ve kariyer konusunda neresinden kurtarabilirim onu dusunurum heralde.
Ama herkes ayni dusunceye sahip olucak diye de bir kaide yok tabi.
ama siz de biraz sakin olun canim.
Cocugunu aldigi fln yok cocuklar anne annede....
SiZE normal gelebilir ama bence cok anormal bi durum.. isyerindeki cogu bayan da anormal buluyor..
Sizde fikrinIzi belirtmis oldunuz
Tesekkurler iyi akşamlar
Vay arkadaş aldığı süt izninden dolayı aldığı maaş helal mi diye soracağınıza bir anneyi yargılarken dedikodusunu yaparken kendinize bakın bi zahmet.
O kişinin ne durumda olduğunu bilemezsiniz hoş ne olursa olsun bu sizi ilgilendirmez bence
isten ayrilirim cocuklarimdan asla ayrilmam...
heleki ilk cocugumda anneme birakip alis verise gitsemde aklim fikrim ondaydi...
bence anneler calismamasi gerekiyor anne cocuguna terbiye vermeli sevgi sefkat vs.
türkiyede ki süt izni nasil oluyor bilmiyorum, egerki eksik olan saatleri de is yeri ödüyorsa ve o kisi emzirmiyorsa hakka girer fakat is sahibinin haberi varsa emzirmediginin ve genede ödüyorsa ayri mesele...
Niye kafanız karıştı ? :44: Ve milletin anneliğini yargılama hakkını nasıl buluyorsunuz kendinizde,ilginç...Madem anne adayısınız,kınamayın kimseyi.Ne malum sizin mükemmel bir anne olacağınız.... Ayrıca geçmişte bir konunuzdan da hatırlıyorum sizi,erkek kardeşinizle ilgili...Kızı yaftalayıp kardeşciğinizi masum ilan etmiştiniz.Şaşırmadım bu tavrınıza da.Kadının süt parası alması haram da sizin dedikodusunu yapmanız helal mi ?
Büyük ironi.
bi yorumlara baktim da, ama once yazmistim konu sahibine cevabimi. Haklisiniz konu sahibine dusmez is arkadasinin hayatini irdelemk filan. ama burda zaten hep baskalarinin hayatini irdelemiyormuyuz arkadaslar ? Neden bu kadar alingan davrandiniz ben cidden anlamadim.
Benim anladigim konu sahibi yadirgamis, ve burda o kisiyi hic tanimayan insanlara soruyor. Gidip is arkadasiyla bunu konusmasindan ve olayin giybete donmesinden daha iyidir bence bu. Diyer anneyi tanimiyoruz elbet, kimbilir ne turlu sartlari vardi, ve herkese gore de sartlari deyisir, ben de buna katiliyorum. Mesela benim icin kariyer super onemli bir sey, cunku hayatimi bunun icin okuyarak gecirdim. Ama buna ragmen bu bayanin yerinde olsam eyer para kazanmam sart deyilse, kariyerimden bile vazgecerim cocuklarima oturur ilk bir iki sene kendim bakarim. Sonra ya nasip deyip ne yapabilirim is ve kariyer konusunda neresinden kurtarabilirim onu dusunurum heralde.
Ama herkes ayni dusunceye sahip olucak diye de bir kaide yok tabi.
ama siz de biraz sakin olun canim.
Yorumunuz icin tesekkur ederim.
Zaten kk nin en buyuk olayi sordugunuz soru dışında her turlu cevap gelir :) herkes sanane yazmis
Iyi de ben zaten yazimin başında durumun beni ilgilendiren bi yonu olmadığını belirtmistim...
Neyse cokta onemsemiyorum zaten konum dışında kalan cevaplari :) ego tatmini bile olsa benim önemsemiyor olmam yetiyor :)
Bende sizinle ayni fikir deyim. Bebek eminim anneye ihtiyac duuuyodur..
yook anaaamm..
kızım doğalı 1 yıl oldu..
kocam ne kadar dötunu yırtsa da,kızımı bırakıp surda 2 saatlık sınemaya dahi gıtmedım..
bız kızımla sevişiyoruz,ayrılamayız:)
milletin anneliğini sorgular olduk
dilerim ki rabbim sizi öyle bir durumda bırakmaz
yazdığınız yazı ve yazılanlara verdiğiniz cevaplar kinayeli gibi geldi bana
anladığım kadarıyla arkadaşınızın aldığı ayakkabılar takılar falan baya bi ilginizi çekmiş
neyse...
Yaa sorma kardes o takilar ayakkabılar yuzunden gece uyumak haram oldu biZlere :))))) yani tum iayerindeki bayanlar yemeden icmeden kesildik o derece :)))))
Neyin kafasiyla yazdin bilmiyorum ama ne iciyosan bize de ver bizde icelim :)))
Aynen, eşim sinemaya gitmek istiyor ben zaten kızımı hafta içi bırakıyorum birde hafta sonu gezmeye gitmek için bırakamam.
Hele birde gece boyu yanımda olmayacak asla durmam.
Herkes farklı düşünüyor, ben kirada oturuyorum bun rağmen kızıma bakacak kimse olmasaydı il dışına gönderme gibi bir durum asla söz konusu olmazdı her şeyi kısar en aza kanaat eder yinede kızımın başında olurdum.
Kizlar iyi akşamlar. .
SiZlere danisma ihtiyaci duydugum bir konu var.. herkesin dusuncesi olabilir fikirlerinizi merak ediyorum. .
Konuya geleyim.. anne degilim ama Allah in izniyle anne adayiyim..
Benim calistigim kurumda benden iki yas kucuk yani yirmi uc yasinda anne olan bi bayan var.. yalniz onun en buyuk sorunu tek bebek beklerken iki tane oglu olmasi :) gecen yil dogum yapti yani yaklasik bir buvuk yil oliyor.. ve sunu belirtelim kurum biraz fazla calisma fazla mesai yapilan bi kurum. . Haftasonu fln cagirma durumlari oluyo hesaplar karistiginda.. neyse.. bu bayan once bebekleri aylik 700 tl ye bakiciya vermişti ama sonra bakamayacagim zaten mesaim yoğun dedi annesini cagirdi bebekleri annesiyle kendisinden on saat uzaktaki memleketine yolladi.. bebekler yaklasik alti aydir fln annesinde.. daha oncede iki ay kalmışlardı yani en fazla alti ay emdiler gerisi mama...
Bana diyeceksiniz ki iyi de sanane....
Haklısınız tabii ama bu benim duydugum bildiğimiz annelik kavramina ters geliyo.. yani nasi desem bazi anne olan arkadaslarim mesaileri yogun oldugu halde bebegimi gormeden gun geciremem diyor .. yani simdu ben anlamadim. . Anne olan bayanlar sorum size bebeginizi alti ay gormeden yapabilir misiniz. . Ha sunu da sormak istiyorum bu arkadas yaklasik bir yildir sut izni kullaniyor bebekler olmadigi halde işten erken cikiyor.. bu durumda maasi helal mi ?
Amacin polemige girmek deil gerçekten kafamda bi kutsal anne kavrami var ondan dolayi kafam karisti fikirlerinizi almak istedim........
sen çalışıyor musun ?yada hayatında hiç çalıştın mı ?
insanların imkanlarını bilemezsin .
belkide kadın çocuklarına daha iyi bir gelecek sunmak için çalışıyor . hem dünyanın binbir türlü hali var . bu devirde bir erkeğe güvenilmez ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?