• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak istemiyorum, derdimi anlayabilir misiniz?

Bir de bence sizin düşüncenizdeki biri evlenmemeliydi hiç..
Ne kadar ısrar gelirse gelsin evlenmemeliydi..

Öyle lay lay lom aşklarla yetinmeliydi.

Sırf kendiniz istemiyorsunuz diye eşiniz babalık duygusunu tadamayacak..
Kv, anneniz torun sahibi olamayacaklar falan..
Bu bencillik bana göre..

Yalnız eşim de hiç istemiyor, ta evlenmeden önce ilk o söyledi. Bu kötü pislik dünyaya bir çocuk getirmek istemiyorum dedi, benim işime geldi. Ne kadar iyi oldu dedim. Tek farkımız o çocuklara çok düşkün, çok iyi anlaşır fakat baba olmak istemiyor, ülkemizin hali de belli. Yaşım geçerse ne olacak diyorum, baba olmak istersen ne olcak diyorum, bakıma muhtaç bi çocuk alırız, yeterince var diyor.Keşke bilmeden bu kadar zalim cevap yazmasaydınız.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Keşke herkes sizin gibi düşünse.

Her doğuran anne değil...Bunun bu sitede bile yüzlerce örneği var.

ben aslında konunun içeriğinden çok neden açıldığına takıldım ,kk da gebelik topiğine takılanlar sitenin yüzde 60 ını oluşturuyor nerden baksan ,riskli bir konu .çok tepki alması kaçınılmaz ,anne ve anne adayı çok var burda ve çokta hassaslar bu konuda
işte evlat kokusu şöyle muhteşem .yok annelik şöyle yüce diye methiyelere düzmeye gerek yok ,zaten bu vasfa sahip olanlar bilir kutsallığını filan ,e kadın apaçık diyor gereksiz diye ,ona göre onun doğrusu bu ,sen siyahı seversin ben beyazı ,sana beyazı sevdirmek için neden ısrar edeyim ki ,bu senin tercihin ,insanlar biraz objektif olmalı bana kalıırsa.

Bende ikinciyi istiyorum.. çok mu ayrıkı oldu?
Benden kimse konu sahibini anlamamı beklemesin. Çocuk sevmeyen biri kimseyi sevmiyordur kendini bile. Ayrıca ilerde çocuk alır bakarız nedir bu şimdi hangi duygunuzu tatmin edeceksiniz?

Şu da bir gerçek ki; haberlerde izliyoruz sürekli, bebeği doğar doğmaz boğarak keserek vs öldüren veyahut bir çantanın içinde çöplüğe bırakan anne(!) müsveddelerini. O haberleri izlerken içimden hep "istemiyorsan yapma kardeşim, günahı ne el kadar yavrunun" derim. Doğru da.. Öyle olmaktansa hiç yapmayın daha iyi.

ben aslında konunun içeriğinden çok neden açıldığına takıldım ,kk da gebelik topiğine takılanlar sitenin yüzde 60 ını oluşturuyor nerden baksan ,riskli bir konu .çok tepki alması kaçınılmaz ,anne ve anne adayı çok var burda ve çokta hassaslar bu konuda
işte evlat kokusu şöyle muhteşem .yok annelik şöyle yüce diye methiyelere düzmeye gerek yok ,zaten bu vasfa sahip olanlar bilir kutsallığını filan ,e kadın apaçık diyor gereksiz diye ,ona göre onun doğrusu bu ,sen siyahı seversin ben beyazı ,sana beyazı sevdirmek için neden ısrar edeyim ki ,bu senin tercihin ,insanlar biraz objektif olmalı bana kalıırsa.

Allah sizin gibi bilinçli insanları çoğaltsın.:31:

tamam olmayın o zaman, sorun ne? yani bunu bir dert olarak mı görüyorsunuz ki konu açma ihtiyacı hissettiniz? aldığınız kararı sorgulayamayız, değiştiremeyiz ya da eleştiremeyiz.. merak ettiğim neden konu açma gereği duyduğunuz?

Çocuk sahibi olmak istemeyen var mı diye merak ettim, etrafımda yok da. Hesap vermem gerekmiyor değil mi?

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum nekadar istemesemde çocuklar gereksizdir demem yazım tarzınız bence hoş değil çoğu anne oyüzden tepki veriyor zaten :34:

Yalnız eşim de hiç istemiyor, ta evlenmeden önce ilk o söyledi. Bu kötü pislik dünyaya bir çocuk getirmek istemiyorum dedi, benim işime geldi. Ne kadar iyi oldu dedim. Tek farkımız o çocuklara çok düşkün, çok iyi anlaşır fakat baba olmak istemiyor, ülkemizin hali de belli. Yaşım geçerse ne olacak diyorum, baba olmak istersen ne olcak diyorum, bakıma muhtaç bi çocuk alırız, yeterince var diyor.Keşke bilmeden bu kadar zalim cevap yazmasaydınız.

Zalim olduğumu düşünmüyorum..
İşin içine torun sevgisi de giriyor. Tek annelik, babalık değil..

Eşinizin teklifi de ilginç..
Siz çocuk sevmiyorsunuz ki kendi parçanızı bile istemezken başkasının çocuğuna,
bakıma muhtaç diyerek sevgiyle bakabilir misiniz?

Anne olmak istememenizi anlıyorum, saygı duyuyorum..
Bu durumda evlenmezseniz bu kararınız kimseyi etkilememiş olurdu diyorum sadece..

Valla konu sahibi bana kizacak ama bence konu acmasinin sebebi belli. Bazi insanlar farkli olmak ister, bunu da surekli etrafindakilere ispatlamak ihtiyacini hisseder. "Ayy kadinlar bir araya gelince hep coluk cocuk konusuyor, cok skliyorum ben. Ben hic oyle basit biri degilim. Etrafimdaki baskilara ragmen cocuk bile yapmiyorum, o kadar ozgurum yani bakin. Bakin ne kadar degisigim." diye dusunuyor bence. :23: Ama sonucta o kadar da degisik degilmis bak, evlenmicem diyomus evlenmis :9: Benim de boyle bir arkadasim vardi. Ben asla evlenmicem, hic hevesim yok. Kadinlar ne anliyo bu evlilikten, benim daha buyuk hedeflerim var. Oyle basit bir hayat yasayamam diyordu. Karsisina ilk cikan kisi ile evlendi.Su anda calismayi birakip ev hanimi olmayi dusunuyo:32: Yine de saygi duyuyorum efenim. Bence istemiyorsa cocuk yapmamali kimse. Ama buraya konu acmasinin sebebinin de bu oldugunu dusunuyorum nacizane.. Surcu lisan ettiysek affola sayin konu sahibi :16:

Evet işim gücüm yoktu, kendimi kk ispatlamaya çalışıyorum, burda yüzünü bile görmediğim insanlar ayy bu ne değişik kız desin diye, hey allam en tuhaf yorum buydu. Ya kendim gibileri var mı merak ettim sadece, psikolog tuhaf olmadığımı söyledi. Yeni taşındığım şehirde çok etrafım yok, çocuk doğur baskısı altında kakdım ve benim gibiler var mı merak ettim. Dünyanın en merhametsiz, kompleksli vb insanı yaptınız ya.

Cocuk sahibi olan ve konu sahibi arkadasi ve onun gibi olanlari zalimce yargilayanlarin cocuklarina üzüldüm. Saygi duymali kadini zalim ilan etmek yerine. Universitede bir hocam vardi hic cocuk sahibi olmamis bir profesordu ve gerwk ogrencilerine gerek yetiştirme yurtlarina sayisiz yardim etmis biriydi.

Ne istediginin bilincinde bir kadinsin. Psikolojik bir rahatsizliginin oldugunu dusunmuyorum. Herkes toplumun kendisine dayattigi gibi yasamak zorunda degil. Kimi insan evlenmez , kimi insan cocuk yapmaz. Bunu kabul etmek cok mu zor. Insanlar kendi islerine baksa baskalarinin isine bakmaya zamanlari olmaz. O yuzden sizde keyfinizi bozmayin.

Hislerini bile bile belki severim diye cocuk yapsan iste o zaman bu zalimlik olurdu.

Son düzenleme:
Çocuk sahibi olmak istemeyen var mı diye merak ettim, etrafımda yok da. Hesap vermem gerekmiyor değil mi?

aaa aşkolsun, sizin gibi "bilinçli" birinin kimseye hesap vermesine gerek yok.. ama mesajınızda verdiğiniz detaylar o kadar iç gıcıklayıcı ki, bu kadar senedir burayı takip eden biri olarak tartışma çıkmayacağını bilmeniz enteresan.. anlaşılan canınız action istiyor, bunu da bu forumda arıyorsunuz..

ayrıca hemen her konuda "hayvanları sevmeyen insanları sevmez" diyen arkadaşlar, çocuklardan bu denli nefret eden birine karşı ne ka hümanistler.. valla gece yarısı itibariyle gözyaşlarına boğuldum :27:

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum nekadar istemesemde çocuklar gereksizdir demem yazım tarzınız bence hoş değil çoğu anne oyüzden tepki veriyor zaten :34:

Evet gereksizler falan demesi bence de olmamış neticede biz de bu yaşımızda doğmadık.

Son düzenleme:

Bak arkadaşım hesap vermen gerekmiyor ama kk ya böyle bi konu açmak gerçekten ilginç çünkü burda bukadar anne ve anne olmaya ćalışan kadın varken gereksizler şöyle böyle yazarak dikkat cekiyosun mesela şu kadarcık yazman yeterliydi çocuk istemiyorum bu anormal bişeymi :34:

mesele çocuk istememek değil rengo.. mesele insanın kendinden bile nefret edip, annesine neden beni doğurdun diyecek kadar bunalımda olması.. konu sahibi zaten bu psikoloji ile çocuk falan yapmasın, çünkü mesele doğurmak değil biliyorsun zaten.. ayrıca bu kadar bıçak sırtı bir konu neden açılır anlamıyorum, amaç fikir almak değil orası kesin..

Amacım ne peki? Kendim gibi var mı merak ediyorum. Düşünceye saygı yok mu ta hiç?

Geçenlerde eski bir komşumla karşılaştım ,bir oğlu vardı o zamanlar,baktım bi tane daha var bebek arabasında ,aa hayırlı olsun 2. Yi yapmışsın dedim ,aldığım cevap "hıı evet çok lazımmış gibi bide bu var" dedi ,eee istemiyorsun neden yaptın madem ,böyle anne olmaktansa hiç olmasın bence saha sağlıklı hem kadın hem o çocuk için,

Amacım ne peki? Kendim gibi var mı merak ediyorum. Düşünceye saygı yok mu ta hiç?

düşünceye saygı sonsuz, ama hakarete yok.. hele hele forumun yüzde bilmem kaçı anne iken sen kalkıp çocuklara "gereksiz" dersen, birileri de gereksiz olan sensin şeklinde cevap verebilir.. buna etki-tepki denir.. şu lafını hala değiştirmeyip, bizlerin yorumlarının değişmesini beklemen de enteresan sevgili üye :34:

Bak iste cevabini kendin vermissin :)
Arkadasta diyor ki insanlar neden benim beyaz dedigime zorla siyah dedirtmek istiyorlar?

Haklısınız, keşke geri alabilsem. Benim kendimden büyük engelli abim var. Anneme zaman zaman anne ven çok gereksizim neden tüm maddi manevi gücünü abime harcamadın derim. Kötü niyetli yazmadım.

Anne olmak istememek dert değil.. Anne olmak isteyip de olamamak bir dert.. O kadar kesin ve büyük laflar ediyorsunuz ki, ilerde birgün isterseniz de olmazsa kendinizden bilin.. Ayrıca size katılıyorum çocuk yapmayın siz, çünkü çocuklar hakkında "gereksizler" diyorsunuz.. Zaten hiç bir çocuk da sizin çocuğunuz olmak istemez.. Çok merhametsizsiniz.. Evlatlık da almayın, kendi canınızdan olmadığı için hiç sabrınız olmaz.. Merhamet duygusu yok sizde bana kalırsa.. Allah isteyen, hakeden bütün kadınlara annelik duygusunu tattırsın inşallah.. Hayırlı evlatlar nasip etsin..

bu yorumun üstüne yazacak birşey bulamadım ağzına sağlık arkadşım ...ne kadar insan çocuk sahibi olmak için uğraşıyor o duyguyu tatmak için ve ben aynı duyguyu 2. kez tatmak için allahıma yalvarıyorum ...siz ileride yaşlanıpta elden etekten düşünce o gereksiz dediğiniz çocuğu öyle bi arıyacaksınızki ..ozaman bu yazdıklarınız pişmanlık duyacaksınız

Back
X