Merhaba gelinim çok önemli bir konuya değindin bende yaklaşık bir aydır kullanıyorum folik asidi gebelik düşünenler ve gebelere öneriyorlar fakat bende kabızlık yaptıyoksa herşey normal.Dediğin gibi Allah aratmadan sanada nasib etsin.
merhaba kızlarbende bebiş isteyenlerdenim....rabbim kısa zamanda güldürsün yüzümüzü amin ....gelinim bişey sorucam....bende jinekolojik muayeneye gidicem ama bi yandan da korkuyorum:18: canım cok tatlıdır da acaba jinekolojık muayene neler içeriyolar ne hangi testleri yaptırdın bahseder misin biraz?
Merhana meltemba. Allahim hepimize aratmadan versin insaAllah.
Yarama tuz bastin bu soruyla : ))
Esim randevu aldi eve geldi ve ben regl oldum. Yine de gideyim dedim ultrasonla bakar diye. 4 uncu gunume denk geldi 'adetliyim' dedim 'ama randevu aldiniz' dedi ve alttan muayene yapti.
Hayatimin sokunu gecirdim cunku daha once alttan muayene olmadim daha dogrusu hic muayene olmadim : )
Kan tahlili yapti anemi oldugum icin degerlerime bakti. Ultrason filmi cekti. Folik asite ve kansizlik haplarima devam etmem gerektigini soyledi.
Ve coook utanarak soyluyorum parmagiyla bile muayene yapti.
Bu konuda benim gibi hassassan mutlaka bayan doktora gitmeni tavsiye ederim.
AMA her doktor ayni muayeneyimi uyguluyor onu bilmiyorum.
Merak ettiginiz sorulari not edin ve doktora sorun.
Umarim yardimci olabilmisimdir.
canım ben 17 temmuzda reglim ilk günü idi 3-5 ağustosda da yumurtlama günümdü bu değerlere göre 5-6 ağ. döllenme olmuş olabilir baktım şükür aralıklara tutuyor ya zaten birçok belirtilerimde var artık haftaya kadar bu işin üstünde durmayacağım çünkü kafama çok takıyorumİbirde uykudan gözümü açamıyoum:))):26: seninde eski yorumlarını okudum rabbim bebebğini bağışlasın inş sağlıklıca kucağına almayı nasip eder
teşekkür ederim arkadaşımmm. bakalım olmazsa bize de bir sonraki aya yastık yolu görünüyor
merhaba canım hayırlı olsun hamişliğin allahım isteyen herkese nasip etsin inş
Allah razı olsun meltemcim inşallah topiğimize bir müjdede senden gelir.
Merhaba meyra. Suan calismalara basladiniz mi peki? Ah ah sorma. Kabizlik ben en buyuk problemim. Sanirim sagliksiz beslenmemden kaynaklaniyor. Ben anemi hastasi oldugum icin hap kullaniyorum folik asit olarak ictigim hapta demir ve vitamin var. Once kendi bedenimi gebelige hazirlamak istiyorum. Bu ara zaten tasinma telasindayiz calismalari dedigim gibi biraz erteleyecegiz : )
Bat ve Sat ne kizlar nasil hesaplaniyor gercekten bilmiyorum?
Yumurta catlama gununu hesaplayip ondan uc gun once ve iki gun sonra da iliskiye girilmesi gerekiyormus diye duydum. Yani o gunlerde mumkunse her gun hatta gun asiri calismak gerekiyormus diye duydum.
Detayli bilgisi olan var mi? Hapi yeni biraktigim icin adet dongum tam oturmadi. Bir iki ay sonra insaAllah bende hesap yapabilirim : )
aminnnnnnnn inş canım......dua eder misin bizlere hamişlerin duası kabul olurmuş
Ederim tabi canım Rabbim herkesin kucağını doldursun.
Canim saka yapiyorum oyle coook korkulacak bi durum degil. Fakat ilk defa gittigim icin 'ayyy' oldum : ) Yine Allah onlari da basimizdan eksik etmesin. Bence mutlaka gebelik oncesi muayene yaptirilmasi gerekiyor. Sende ihmal etme. Bakarsin gidecegin doktor ultrasonla yetinir. Eminim.her doktor farkli uygulama yapiyodur.kusura bakma gelinim hatırlatmıs oldum ama...üfff ben bayan doktora bile gidemem sanırım korkudan cünkü cok hassasım napayım....inş kısa zamanda hamiş oluruz....bende gitmek zorunda kalmam....
Canim saka yapiyorum oyle coook korkulacak bi durum degil. Fakat ilk defa gittigim icin 'ayyy' oldum : ) Yine Allah onlari da basimizdan eksik etmesin. Bence mutlaka gebelik oncesi muayene yaptirilmasi gerekiyor. Sende ihmal etme. Bakarsin gidecegin doktor ultrasonla yetinir. Eminim.her doktor farkli uygulama yapiyodur.
gelinim bence bebiş için bir iki ay bekleme işlemlere basla cünkü ne zaman olacagı belli olmuyor...bebişler nazlı....bende hemen hamiş kalırım diyodum ama 4 aydır denemedeyiz...inş kısa zamanda nasıp olur bebişim...
BAT: Beklenen Adet Tarihi
SAT:Son Adet Tarihi
adet baslangıcından itibaren 7-11 günler arası iki günde bir ilişki öneriliyo canım...hergün olursa sperm kalitesi düşüyomus erkeklerde....benim bildiklerim bunlar....
allahım aratmadan nasıp etsin hepimize bebiş inşşşş
tesekkür ederim gelinim....haklısın aslında muayene sart....allahım aratmasın kısa zamanda nasip etsin isteyen herkese...
Amin insaAllah.
Ben aslinda hormon testi de yaptirmayi dusunmustum ama doktor gerek gornedi. InsaAllah gerekte kalmaz.
Bu arada benim kaynimin ve eltimin cocuklari olmuyor. 4 uncu senelerindeler. Az cok bende goruyorum ne kadar zor oldugunu.
aminnnnn....peki ne kadar sürede hamiş oldun ? benim 4. denemem bakalım
Saolasin meyra8 insallah yakinda bebislerimizin haberlerini aliriz ben biraz daha beklicem baktim tik yok bende dr'a gidicem gecen jinekologa sordum 1 sene bekle sonra gelirsin dedi bakalim bende oyle yapicam hayirlisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?