Öğretmeni ile konuşun, ödevini yapmadığında sınıfta işte Ali arkadaşınız ödevini yapmamış diye teşhir etsin. Ya da sırf ödevini yapmadığı için bir etkinliğe katılamayacağını söylesin. Siz hiç karışmayın, size gelip sızlanırsa benim yapabileceğim bir şey yok, öğretmenin karar verir, bundan sonra ödevlerini yaparsan başına böyle şeyler gelmez dersiniz. Siz onun annesisiniz , öğretmeni değil, ödev konusunda otorite öğretmen olmalı.Ay bendemi karışmasam o utancı yaşasamı acaba bikere. Utanırmı tabi oda meçhulannelik zor 1.sınıf anneliği dada zooor
3 çocuk annesiyim biri 5 olmak üzere diğerleri 8 ve 10 yas hepsini çok seviyorum ama bende yükselmeden dersin basına zor oturtuyorumYani anlamıyorum bi çocuğa ödev yaptırmak neden bukadar zor olabilir (7 yaşında) resmen hayattan soğuyorum yapacağı bir sayfa fotokopi okadar sadece 1 sayfa. Otursa başlasa vallahi 30dk sürmeyecek ama tam 2 saattir gerçekten 2saattir ödevi başında ve mızırdanıyor. Bıktım artık mızırtı sesini duymak bile kulaklarımı tırmalıyor.
Bunlada bitmicek yemek saati gelcek şimdi bu seferde onun mızırtısı ‘ben bu yemeği yemem ben bunu beğenmedim ben bunu sevmedim’
Sakince söylediğimde hiçbirşeyi yapmıyor bağırmak istemiyorum ama çileden çıkıp bağırdığımda tıpış tıpış gıkı çıkmadan yapıyor. Ne yapayım ben ozaman en baştan bağırayımda hep böylemi yürüsün işimiz gücümüz yoruldum artık. Oturup açıklıyorum yok yine aynı sabah uyanıyoruz yarım saat üstünü giyincek mal mal aynaya odaya etrafa bakıyor yatakta bekliyor çıldırıcam artık
Okadar gerginimki stres hormonlarını resmen kanımda gezindiğimi hissediyorum banada yazık ya bunu yaşamak hissetmek zorunda değilim
Şöyle bi yorumlara baktım da şey gelmemiş 'bakamicaksanız doğurmayın kardeşim' ekibiYani anlamıyorum bi çocuğa ödev yaptırmak neden bukadar zor olabilir (7 yaşında) resmen hayattan soğuyorum yapacağı bir sayfa fotokopi okadar sadece 1 sayfa. Otursa başlasa vallahi 30dk sürmeyecek ama tam 2 saattir gerçekten 2saattir ödevi başında ve mızırdanıyor. Bıktım artık mızırtı sesini duymak bile kulaklarımı tırmalıyor.
Bunlada bitmicek yemek saati gelcek şimdi bu seferde onun mızırtısı ‘ben bu yemeği yemem ben bunu beğenmedim ben bunu sevmedim’
Sakince söylediğimde hiçbirşeyi yapmıyor bağırmak istemiyorum ama çileden çıkıp bağırdığımda tıpış tıpış gıkı çıkmadan yapıyor. Ne yapayım ben ozaman en baştan bağırayımda hep böylemi yürüsün işimiz gücümüz yoruldum artık. Oturup açıklıyorum yok yine aynı sabah uyanıyoruz yarım saat üstünü giyincek mal mal aynaya odaya etrafa bakıyor yatakta bekliyor çıldırıcam artık
Okadar gerginimki stres hormonlarını resmen kanımda gezindiğimi hissediyorum banada yazık ya bunu yaşamak hissetmek zorunda değilim
Onlar hayatı toz pembe görüyorlar gerçekten cocuk büyütmek cok ama cok zor özellikle yalnızsanızŞöyle bi yorumlara baktım da şey gelmemiş 'bakamicaksanız doğurmayın kardeşim' ekibiçünkü ben de benzer şekilde kızıma bağırdığım için kendimi kötü hissettiğimi falan yazdım bana demediklerni bırakmadılar. Nasıl annesin vicdansız doğurmasaydın ozaman vs vs
Demem o ki bize de ses yükseltildi yeri geldiği de, bizi de uyardılar bizim dönemimizde hiç bir çocuk yok ki annesinden fırça yememiş olsun hı olmasa tabi ki iyi keşke sonsuz bir gönül genişliğimiz olsa ama yok bi yerde sesini duyurmaya çalışıyor insan
Sizi çok iyi anlıyorum ama bazen böyle oluyor elden gelen bişe yok annesin anneyiz insanız
Denemediğim yöntem kalmadı legolarını oyuncaklarını kaldırdım ama yine aynı yıne aynı sinir hastası olacağımoğlum 6 yaşında ve 1.sınıfta. ilk haftalar çok zorlandı ödev konusunda- ki 2.5 yaşından beri kreşe giden, masa başı aktivitelerinden büyük keyif alan, uzun zaman önce kendi kendine okuma yazmayı söken bir çocuk. bilişsel olarak yaşıtlarından ilerde olduğu için ve fiziksek olarak da iri bir çocuk olduğu için 1.sınıfa başlamasını uygun görmüştük uzman görüşleri alarak. ki buna rağmen ilk haftalarda hiç ödev yapmak istemedi. tam gün okula gidiyor, servisle eve geldiğinde yolda uyuyakalıyor ve yorgun oluyordu. eve gelir gelmez ufak bir atıştırmalık tabağı hazırlayıp onu yerken bir yandan araba yarışı mı, lego mu, artık neyle oynamak istiyorsa onu oynamasına izin veriyorum. bir saat sürüyor en az. sonra ödevlere başlıyoruz. allahtan çok ödev veren bir öğretmenimiz yok. her üç satırda bir yarış yapıyoruz mesela. koşu yarışı olur, araba yarıştırma olur(formula 1 hastası oğlum), onun hoşuna giden bir yarış yapıyoruz sonra itirazsız ödeve geri dönüyor. hatta br an önce ödev bitsin de yarışa başlayalım dye bekliyor. tabii bu ben,m için yorucu mu, evet. ama en azından hadi hadi demeden ve sinirlerim harap olmadan ödevi tamamlamış oluyor. bu arada son bir kaç haftadır ödevlerini kendi yapmaya başladı. yaparken ben başında durmuyorum ama yarış için geliyorum aradailkokula erken başladı ve hala oyun çocuğu, biz de çözdenümü oyunla ve yarışla ödev yapmakta bulduk.
Bende wc gitmesini hatırlatıyorum acaba yanlıs mı yapıyoruz offAynı biz.
Gerçekten çıldıracağım. Eskiden zeki olduğunu düşünürdüm oğlumun, şimdi bakıyorum sanki komutlarla yaşıyor kendi beynini kullanmıyor. Su içmesi gerektiğini söylerken buluyorum bazen kendimi
kaldırmamanız lazımdı belki de, onu anlatmıştım mesajımda.Denemediğim yöntem kalmadı legolarını oyuncaklarını kaldırdım ama yine aynı yıne aynı sinir hastası olacağım
1.sınıf öğretmeniyim, oğlum da başka bir sınıfta 1.sınıf..Birebir aynı durumu yaşıyoruz. Ben de herkese aynı şeyi söylüyorum, yarım saatlik ödev başında 2-3 saat oturuyoruz diyorum. Yemek yemeden asla ödeve başlamaz,sonra dinlenecek filân,hep bir erteleme..ama ödev yapılmadan uyumaz bunun bilincinde.anlamıyorum bi çocuğa ödev yaptırmak neden bukadar zor olabilir (7 yaşında) resmen hayattan soğuyorum yapacağı bir sayfa fotokopi okadar sadece 1 sayfa. Otursa başlasa vallahi 30dk sürmeyecek ama tam 2 saattir gerçekten 2saattir ödevi başında ve mızırdanıyor. Bıktım artık mızırtı sesini duymak bile kulaklarımı tırmalıyor.
Benim bir öğrencim böyle ve neden böyle olduğunu çok merak ediyorum. Birinci sınıfız.Herkese defteri açalım diye komut verdiğimde (adı Melek olsun) Melek eli kolu bağlı oturuyor, her şeyde özel komut bekliyor.Aynı biz.
Gerçekten çıldıracağım. Eskiden zeki olduğunu düşünürdüm oğlumun, şimdi bakıyorum sanki komutlarla yaşıyor kendi beynini kullanmıyor. Su içmesi gerektiğini söylerken buluyorum bazen kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?