Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

sesli güldüm ama
üslubunuz çok hoş

napıcaksak bu kadar insan dünyada? nerde çokluk orada....... :)
başka ülkeler gezegen yakında bitecek diye uzayda başka yer aramaya başladılar haldır haldır.
bence kontrolsüzce ürememeliyiz, dünyamız insanların verdiği zararı yakında kaldıramayacak. neyse felaket senaryoları yazmıyım gece gece.

Yorumunuzu anlamadım desem? Zaten duygularınızla ilgili bir şey yazmamışım ki. Bu teknik şeyler çok güzel maskelendiği için zaten birçok kişi farkında bile olmuyor. Kendi tercihi, istekleri, ulvi duyguları falan sanıyorlar ebeveynliğin sebebini. Oysa dünya binlerce yıldır dönüyor. Sizin, benim veya bir kertenkelenin doğurup doğurmaması aslında pek bir şey ifade etmeyebilir:) Tabii sizin için elbette anlamlıdır dediğim gibi bu duyguların ötesinde bir şey.

Amin. ♡

Ayrıca bende senin gibi cocuk olmasa da olur diyenlerdendim, aralıkta hamile olduğumu ögrendim o an bütün dünyam değişti bambaşka hislere büründüm ama kısmet değilmiş düşük yaptım. Allah isteyene versin istemeyene vermesin. En guzel dua bu konuda.

işte problem orada duyguları konu dışı bırakmışsınız
ama biz insanlar bilinç düzeyi yüksek canlılarız, kodlarımızdaki otomatik içgüdüleri anlamlandırabilme, karar verme ve tercih yapma bilincine sahip olarak kertenkelelerden farklıyız.
cinsel dürtü, annelik içgüdüsü, biyolojik saat vs evet bunlar binlerce yıldır sürüp giden fizyolojik gerçekler
ama insan için sevdiği âşık olduğu kişiyle cinsel birliktelik, doğurduğu çocuğa her annenin diğerinden farklı bakması, farklı bir hayat sunması bizim türümüze özgü ayrımlar.
sonuçta kertenkele yavrusunu doğurur, hayatını idame ettirecek düzeye getirir ve işine bakar.
en temelde bir anne de böyle yapar ama bu temel gerçekten öyle dallar budaklar çıkar ki işte bizim şu kısacık dünya hayatındaki kazanımlarımızı oluşturur.
aslında boşuna tartışıyoruz
bu durum insanoğlu için tercih meselesidir ve her iki taraf da birbirinin tercihine saygı duymalıdır.
benim yaptığımı eleştirmek, ya da sizin kararınızın eleştirilmesi hiçbir anlam ifade etmez.

Çocuğu dert gibi görmek ne demek ya hayatının bitmesi ne demek çok abartılıyo hiçde hayatın bitmiyo aksine anlam kazanıyo ama bu duygu herkesde olmayabilir onada saygı duyuyorum. Ama gerçekten o kadının dediği gibi sadede kendi hayatını düşünmek isteyen ve çocuğu dert gibi görenlere mevla vermesin çocuk

Konuya yorumum, evet cocuk cok buyuk bi sorumluluk ve herkes bunu almak istemeyebilir.. Istemeyenleri suclamak yersiz.. Kendini hazir hissetmeyen kadina istedigin kadar anlat nasil bi duygu oldugunu, bi anlam ifade etmez..
Ben de hep korkardim,birden buyumus olacagim cocugum olunca diye dusunurdum.. Sonra evlendim, eski esim iyi insan cikmadi,bu kez de eşe guvenip cocuk sahibi olamama eklendi uzerine..
Karsimdaki iyi bi insan olsaydi dusuncelerim degisebilirdi belki.. Bilemiyorum..
Bazi kadinlar dogustan anne gibidir, anaç, sefkat abidesi,cocuk duskunu vs.. Onlara absurd gelebilir birinin cocuk sahibi olmaktan korkmasi.. Ama kimse kimseyi yargilamasin artik, lutfen.. Herkesin kosullari,yasayisi,beklentileri farkli..
Bu konuyla ilgili sahsi duam da şudur: Allah,evladin varligiyla da yokluguyla da sinamasin..

Kadın patavatsızmış, sende biraz itici konuşmuşsun. Senle aynı fikirdeyim ama daha güzel cümleler seçebilirsin..

Her kadın anne olmak zorunda değil tabi
anne olmak isteyenede istemeyenede saygı duymak lazım fakat anne olan insanlara o dediğiniz lafı söyleme hakkı vermez ben iki çocuk annesiyim zorluklarım oluyor herşeye rağmen anne olduğum için çok mutluyum Rabbime çok şükür bana iki melek nasip etti
evlat sevgisi evlat kokusu başka bir şey
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

Eminim anne olsaydınız bu şekil düşünmezdiniz evet annelik çok kutsal ve ayni zamanda büyük sorumluluk ama Allah öyle bi sevgi veriyoki o sorumluluk bile zevk veriyo ha şunu demek istoyosaniz haklisiniz anne olunca her attığımız adımı 2 kez düşünürüz ilk sirada çocuğumuz gelir o acıdan bakariz bunu anlatmak istediniz galiba .Amaa bi kadın hem anneliğin hakkını verip hem de kendi hayatina zaman ayirip mutlu olabiliyosa bu haz hicbiseyde yok ....bu büyük bi mutluluk ve her kadın tadmali bence...

Üreme hayatın devamlılığı için gereklidir. Tüm sistem bunun üzerine kurulu. İşin felsefesini yapacak olursak kafa sayısınca doğru çıkar ama gerçek bu. Değerli derken kafasına göre hiç düşünmeden çocuk sahibi olanlardan değil özenle ve bilinçli bir şekilde sevgiyle büyütenlerden bahsediyorum. Bu şekilde topluma birey kazandıran bir kadın elbette değerlidir. Yoksa her canlı doğurur mesele bu değil. Anne olmak istemiyorum diyen kadının da temel sorunu yeterince kaliteli güçlü ve de erk sahibi bir baba bulamamasıdır, bu yüzden hormonları devreye girmez. Dişi iç güdüsel olarak güçlü erkeği baba olarak seçiyor zira.
Her neyse, olayı kişiselleştirecek derecede mental sıkıntıların varsa doğal seleksiyon gereği anne olmamalısın zaten isabet olmuş.

Anne olmadan önce evlenirsem çocuk yapmıcam, eşimle gezcem senelerce keyfime bakcam diye düşünürdüm.
Hatta evlenince hemen çocuk yapanlara da etmediğim laf kalmadı.
Öyle büyük konuşmuşum ki evlenir evlenmez hamile kaldım ve anne oldum.
Anne olmadan önceki tüm düşüncelerim tepetaklak gümledi.
Hatta çocuk yaparsam da asla birden fazla yapmam derdim.
Şuan keşke bir sürü çocuğum olsa diyorum.
Belki üç taneye cesaretim yine yok ama mutlaka oğluma bir tane kardeş istiyorum.
Çocukla gezmeye o kadar alıştım ki çocuğum olmadan hiçbirşeyden zevk almayacağımı düşünüyorum.
Yani anne olduğum için benim hayatım bitmedi aksine anlam kazandı.
Çocukla uğraşmıyorum ki çocuğumla birlikte uğraşmak istediğim ne varsa onla uğraşıyorum :)
Anne olmadan bir kadının asla bu duyguyu bilemeyeceğini düşünüyorum açıkcası.
Yine de herkesin kendi tercihi tabi ki.
Çocuk demek sorumluluk demek evet, ama hayattaki en güzel sorumluluk...

Uslubunuzdan dolayı bu cevabı almissiniz. Ki yine bile o şekilde bir geri dönüş olmamaliydi bence. Daha güzel bir şekilde atak yapıp herkesin kendi tercih ve doğruları olduğunu ifade edebilirdi.
Ben çocuk meselesinin kişinin karakteriyle alakali olduğunu düşünüyorum. Kimisi beş çocuğa yeter kimisi bir tane de pes eder. Kimisi hiç o sorumluluğun altına girmek istemez. Annelik sadece doğurmakla gelen bir vasıf degil. Bunu görüyoruz,duyuyoruz. Yorumumuz keşke çocuk yapmasaydi oluyor. Bu bile isteye kucak açılması gereken bir sorumluluk ve istenilmemesi de bencillik değil.

Benimde başıma ne geldiyse hep büyük konuşmalarımdan geldi :)
Aynı şekilde hamile kaldım ama kaybettim onu.benden geçti kaldıramam derken sonra büyük çocuğum oldu. asla doğurmam dedim ama 6 yaşına gelince artık ben istedim ikincisi oldu.tamam bitti kapandı defter, bir oğlum bir kızım var yeter,Allah bana değilde kime verirse razıyım derdim kendime. kontrollü spiralle 3.bebeğim oldu.o sorumluluk düşüncesi bile uykularımı kaçırdı.

Beni eskiden tanıyan insanlar hayatıma ne derler bilmem.meslek/okul bırakılıp evlenilir mi derdim bıraktım evlendim.ev hanımı olamam derdim oldum.çok çocukla nasıl baş edilir derdim ediyorum.neler neler.hatta 3.çocukta iyiki doğurdum diyenleri gördükçe çok mıç mıç, çocuk delisi gözüyle bakıp içim gıcıklanırdı.şuan öyleyim :))
Artık ne verirsen razıyım Rabbim dedim.
Epeydir büyük konuşmuyorum şükür :)

Anne olmayi istemek dunyaya bir bebek getirmek o sorumlulugu yuklenmek tabi ki tercih meselesi. Ama "hayatimi kendi elimle bitirmek" icin üç yil ugrastim... Sitedeki cogu kadin gibi... Tuhaf hissettim kendimi nedense.

kesinlikle hayır herkesin özgür iradesi ve tercihi bunu bebeğini kaybetmiş bir kadın olarak söylüyorum. herkes aynı şeyleri düşünmek zorunda değil anne olmak güzel bir duygu, yaşamadan anlaşılabilen birşey değil fakat yaşayan biride yaşamayanı anlayamaz. o kadının çocuğu var mı? belki çok çocuk sahibi olmak istemiştir olmamıştır bu sebepten diyor olabilir. çocuğu olan bir kadın bunu söyleyemez üstelik tanımadığı birine. bencillik değil bu senin özgür iraden. istemek zorunda değilsin.

Aman anne olma sen konu sahibi! Sen ve senin gibiler tek başına kurur kalır.
Annelik de sana kalmıştı.sen kimsin ki anne olanın hayatı bitmiştir diye saçma sapan konusursun.küçük dağları senmi yarattin hasa yarabbi.üsluba bak! Senin anne olmak istememek senin sorunun ne halin varsa gor. Lakin annelere laf atma bi zahmet.
Annelik kim sen kim b eceremessin ki zaten....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…