Anne Olmamak Bencillikmiş, Duyurulur

Anne olmak hayatını feda etmekmi oluyor..
Ona emek veriyorsun,insan olmayı öğretiyorsun..
Bunlar yanlışsa boşa annelik yaptım demekki..

Yanlış demiyorum tabiki de. Birileri anne olmak zorunda. Ama ben değil. Ben olursam hayatım biter. Ciddi anlamda biter yani. Ben kendi adıma konuşuyorum. Ve konu da zaten sen de olsan keşke gibi ısrarlardan açılıyor. İstemiyorum diyorum. Neden ama diyorlar. Hayatı bitiren bir şey diyorum çünkü ben kendi deneyimlerimden ve düşüncelerimde yola çıkıyorum. Sormasınlar üstelemesinler o zaman. 20li yaşlarda neden evlenmedin dediler durdular insanlar. Şimdi de neden doğurmadın. Ya bana göre değil. Bu kadar basit işte. Bunu söylüyorum bencil diyor.

Evliliği ve çocuk sahibi olmayı eziklemediğinizi söylemişsiniz ama buram buram ezikleme kokuyor yazdıklarınız. Evlenmiş güzel bir yuva kurmuş insanın sadece kocası ve çocuğu için yaşadığını düşünüyorsunuz. Evlilik ve çocuğa bakış açısınız bayağı farklı. Kadına bakış açınızı değiştirmelisiniz. Erkeklerden pek farklı düşünmüyorsunuz... Hem cinslerinize verdiğiniz bu kadar, tepeden bakmayın.

Anne olmayı isteyip istememek tercih. Siz anne olmak isteyenlere saygı duymamissiniz, hayatlarını bitirdiler vs diyerek ayıp etmissiniz ve karşılığında saygı görmemişsiniz,tercihiniz bencillik olarak degerlendirilmis. Neye bozuldunuz anlamadım? Buradan bakınca durum berabere.

Anne olmak tercih meselesidir,ben çok iyi çocuk bakarken bir başkası bezini değiştiremez..
Olay bu aslında,tamamen içten gelen bir istek ve sevgidir anne olmak..
Yoksa neden anne olmak istemiyorsun diye yargılamam kimseyi..
Ama dediğin gibi hayat biterse dersen o zaman tepkiler gelmeye başlar bence..

Edit..Acaba ailesel sorunların mı vardıda çocuk konusuna bu kadar uzaksın..

Tamam istemeyen anne olmasın
Basım gözüm üstüne
Ama olana da bari bilenmesin :)

Olmaz. Evlenmeyen ve çocuk sahibi olmayan kadınlar her sabah hayatın manasını yeniden keşfedip adeta üçüncü gözlerini kaba etlerinde açıyorlar. Nirvana kapısı aralaniyor her gün batımında. Gokkubbeden bize yağmur onlara bakir, kasli biscolata erkekleri yağıyor.

Biz ezik evliler tek bir adamın pipisine muhtacken o yuce, o ozgur ruhların binlerce pipi seçeneği var. Sen tek pipiye muhtaç olmanın acisini bilir misin?

Ya annelik? Her gün kusup iseyen ustune utanmadan kaka yapan bir canlı ile uyanmak nasildir bilir misin? Halbuki yatağın sol kenarında "haydin yiyiselim rahat rahat sevişelim ballı lokmam" diyen bir kaslı olmalı her daim.

Ah kasli! Ah sevisgen erkek. Evlendim ve çocuk yaptım. Hayatımi kendi ellerimle mahvedip turlu fantezilere veda ettim kaslı. Hey özgürlük

Su an ağlıyorum bedbaht halime.

anne olmak cesaret gerektiren bir şey insanin kendi hayatını kendi eliyle bitirmesi gibi, sonucta artik sadece cocuk icin ugrasiyorsun.

Ya bir tek bana mı bu cümle hakaret gibi gelmedi. Bu durumun böyle olduğu o kadar çok örnek var ki. Sağlıklı olanı tabiki de anne olunca kendini unutmamaktır ama bizde pek olmuyor. Ben deli gibi çocuk istiyorum. Ama bir yandan da cidden cesaret isteyen bir şey ve cidden benim hayatımı kökten değiştirecek yapmak istediğim bir çok şeyi daha zor yapmamı sağlayacak bir şey. Birine direk bencil demekse direk hakaret gibi geliyor bana. Orda çok güzel tartışılabilirdi. Karşıdaki insan da "Beceriksiz kadınlarda hayat bitiyor güzelim yoksa hem anne hem birey olmayı beceren kadınlar çok, bunu beceremeyecek olanların gözü korkuyor sadece" diyebilirdi misal. Hem o da sert konuşmuş olurdu ama direk hakaret etmeden.

annem hep kocayım diyosanız çocuk yapın derdi.annelik zor zanaat.helede birde benim gibi rahatına düşkün biri.insanları eleştirmemek lazım yaa bölesi sorumluluğu her kadın alacak kaldıracak diye bişi yok.belkide kıskanmıştır sizi olayın farkında olduğunuz için.

Anne olmayı istememek bencillik değil tercih meselesidir. Ama kimbilir ne şekilde anlattınız ki kadın öyle söylemek durumunda kalmış.Bir de özgüven ve cüretkar olan kadın değil sizsiniz bana kalırsa. Anne olmak hakkındaki bu önyargınız neden? Konusu geçince "düşünmüyorum" de,bitti gitti. Öcüden mi bahsediyorsun da böyle abartıyorsun?

Bu platform da ki kadınların yüzde 70 i anne öyle ki her ayın anneleri için topik var

Bide anne olamayanlar var dertlerini dinlemek bile benim içimi acıtıyor Rabbim onlarada nasip etsin.

Velhasıl sen şimdi konuyu buraya açmakla az buçuk hata ettin

Benim 1 tane kızım var,çocuk delisiyim çok severim ısırarak severim mesela.
Ama 2.bir çocuk düşünmedim hiç,sağlık sebebleri dolayısıyla,kızımda ısrarla inşallah ikiz çocuğum olsun diyor..
Bebeği bile kucağına alamaz daha korkuyor bişi olacak diye..
Ama ikiz bebek istiyor..

Ne var bunda ya annelik kutsaldır denmiyor mu? Aynen onu tasvir eden bir cümle o. Birinin annesi olunca hayatı anlam kazanıyor işte. Ne var bunda aşağılayan ne?

Evlat sahibi olma hususu çok hassas bir konu olduğu için bu konuda yerli yersiz konuşan insanların cüretine şaşırıyorum doğrusu. Örneğin ben çok istememe rağmen anne olamıyorum; maddi manevi her imkanım var; çocuğumu iyi yetiştirebilirim; ama bir taraftan bakıyorum, sersefil halde kendine hayrı olmayan kadınların boy boy çocukları oluyor. Yani anne olmak şöyledir, anne olmamak böyledir diyen kadınlara çok kızıyorum.

bayılıyorum senin yorumlarına

Bende öyle düşündüm. Ailesinde kadınları birey olarak görmüyorlar galiba. Bu mantalitede kadının varlık sebebi üremek ve hizmetçilik.

canım muhtemelen çocuğun abakımını benim gibi sırtına yüklemişlerdir.yazından bunu çıkardım.bendede aynı oldu doğurdum ve üstüme kaldı çocukları annemle berber yapmışız gibi her türlü biz baktık hastanesidir kusmuğdur hastalığıdır çişdir.birde beğenilmedik bakamıyolar olduk hep eleştirldik hal böle olunca çocuk öle ağır geldiki bana.çocuk dinyanın en güzel şeyi.ama yaradan anne baba birleşmesinden yaratmış.iki kişiden.eşim kucağımdan on dakika alsında belim doğrulsun diye gözüne bakardım.sonuç kavga gürültü.burdaki konularda hep böle insanı yaşamdan çocukötan soğıutuyolar.millet anlatıyo eşim baktı ben çıktım gece eşim baktı dinlendim.

Konusu geçince "düşünmüyorum" de,bitti gitti. Öcüden mi bahsediyorsun da böyle abartıyorsun?

konu sahibi ne yaşıyor bilemiyorum ama
bu memleket öyle "düşünmüyorum" diyip bitip gidecek bir memleket değil
ben henüz "neden evlenmiyorsun" aşamasını yaşıyorum bunun ve 1 değil 2 değil bir salon dolusu kadın tarafından 3 saat sorguya çekildiğimi bilirim.

Canım durduk yere beni niye anne olmuyorsun diye sıkıştırdılar zaten. Ne desem tatmin olmuyorlar. Niye ama? Neden ama? diyorlar. Hayatım biter, insanın kendi eliyle hayatını bitirmesi bana göre dedim artık. Yermek için değil sussunlar diye. Bu toplum böyle hastalıklı. Karşıt cevap verince içinden cımbızla seçip seni suçlu gösteriyorlar.

Altına imzamı atarım. Aynen böyle düşünüyorum.

Sadece bir şeyi atlamayin, insanlar anneliklerine, dini inanclarina vs. Yani kutsal saydiklari seylere yoneltilen en ufak olumsuz soylemi bile kaldiramazlar, o yuzden mumkun oldugunca yorumsuz kalmaya calisin bu konularda.
Ben de anneyim bu arada, ama gercekten sorgulanmasi gerekenin neden cocuk yapmiyorsun degil, yapiyorsun olmasi gerektigini dusunenlerdenim. Keske sadece gercekten isteyen, ona iyi ebeveyn olabilecek, ihtiyaclarini dogru ve uygun sekilde karsilayabilecek insanlar anne baba olsa da nicelik olarak degil nitelik olarak yukselen bir toplum olabilsek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…