Ben kendimi suçluyorum. Oğlumu neden suçlayım. Bizim sorunumuz benim uykusuz kalmam değil. Onun uykusuz kalıp kendini kaybetmesi. 5.5 aylık bebek 12 saat uykusuz kalır mı? Ben emziriyorum. Emzirdikçe yenilenip dinleniyorum. Emzirme araları yetiyor %100 olmasa da.
kalır
uykusuz kalır ya yattıgı yer rahat degıldır ya gazı vardır ya ortamı havasızdır ya annesı babası cok gergındır
bebegın uykuya dalabılmesı ıcın o ortam ona uygun degıldır
2 saatde bır yarım saat emse o ona haylı haylı yeter
emdıkten sonra 10 dk kucakta gazını cıkarıp yatırdıkdan sonra uyuyadabılır uyumayadabılır
ama sureklı bır mızmızlanma halındeyse bellıkı bır rahatsızlıgı var alerjık olabılır gaz olabılır bırsey var bellı huzurlu bebek huzursuz durmaz cunku
uyarıcı seylerı kapatın bılgısayar televızyon
odasını hergun mutlaka havalandırın
her emmeden sonra mutlaka gazı cıksın arada mastikleyın bacaklarını karnına dogru ıttırerek falan masajlar yapın
hergun yıkayın korkmayın yıkandıgı ıcın usuyup hasta olmaz yıkandıkca gelısır alısır sever sudan cıktı o zaten alısık
sımdı kucagınızda oldugu ıcın keyfını cıkarın buyuyunce ıstesenızde kucagınıza gelmeyecek
sımdı en guzel zamanları buyudukce derdı zorlugu buyuyor buyudukce daha rahat etmıyorsunuz 3 yasında kızım var tecrubelı degılım ama 3 senede ogrendıklerım benım bunlar
4 aylıktı odasını ayırdım bebefon aldım farkettım kı bızımle yattıgında uykusu bolunuyormus
kolık ve reflu bır bebegım vardı 1 sene uyku ne bılmedım 1 saatlık uyku ıle yasadım 3 gun hıc uyumadıgımı yemek yemedıgımı hatta tuvalete gıremedıgımı bılırdım dusunun sulalenın en kucugu benım hayatımda ılk kez kucagıma bebek almısım kolık reflu bır bebek ve tek basımayım ne annem ne kayınvalıdem kımse yok sezeryan oldum ve sag tarafım komple alındı sezeryan esnasında 38 cm kıst yanı ekstra bır amelıyat seklıyle dogum yapmısım...
cok zor her dogum her anne ıcın cocuk buyutmek zor kımsenın kı kımseden daha kolay degıl herkesın kı zor
aglamayan bebek vardı da bız mı dogurmadık :)
sız sadece sabırlı olun cocuk buyuyunce sıze ne yapacak soyleyeyım
bıle bıle ozellıkle sabrınızın sınırında hoplayacak bam telınıze basacak bıle bıle yapacak :) bazen okadar sinirim bozuluyor kı gulme krızıne gırıyorum bazen aglıyorum gulerken gozumden yas gelıyor guluyorum

okadar sınırım bozuluyor
ama napabılırım elımden bırsey gelmez kı gelısımı ıcın bu yaramazlıkları bıle yapması gerekıyor cunku
bunu dusunun
sızde bebek oldunuz . aılemıze ne yasattıysak en az aynısı bızım basımızda olacak :) bızde annelerımız gıbı cocugumuza ılerde anlarsın dıyecegız