Anne olmaya karar vermek?

Selam arkadaşlar. Size bir sorum var. Anne olmaya - çocuk yapmaya evliliginizin de yada ilişkinizde kaçıncı senesinde yada daha doğrusu ne zaman karar verdiniz? Nasil hazir hissettiniz?
Takipteyim. Ve ya bakmayı beceremez , ya çocuğuma yetemezsem korkunuz oldu mu🤔

Evlendikten 6 7 ay sonra karar verdik
Bizim karar verdiğimiz anda çocuk bizi seçmedi ama
Nerdeyse 1 yıla yakın süre bekledik

Biz zaten uzun yıllardır beraberdik
Maddi olarak da bir zorluğumuz yok
İkimiz de çocukları çok severiz
Evliliğimle ilgili en ufak bi tereddüdüm olsa ertelerdim ama

Selam arkadaşlar. Size bir sorum var. Anne olmaya - çocuk yapmaya evliliginizin de yada ilişkinizde kaçıncı senesinde yada daha doğrusu ne zaman karar verdiniz? Nasil hazir hissettiniz?
Eşimle 8 senedir birlikteyiz. 2 yıldır da evliyiz. Son 10 aydır karar verdik. Benim için çok zor olmuştu. Korkutucu geliyordu. 4 seans aile terapistine gittik. Sonra karar verebildim. 10 aydır gebelik oluşmadı maalesef.

Açıkçası kız kardeşim doğum yapana kadar aklımın köşesinde bebek fikri yoktu. Ama mini mini kızçe öyle etkiledi ki beni :) Yeğenim 40 günlüktü ben evlendiğim zaman. Evlendikten bir kaç ay sonra adetim gecikti ve hamileyim sandım. Çok heyecanlandım ve hamile olmadığımı anlayınca çok üzüldüm. O zaman anladım bebek istediğimi..

1. evlilik yıl dönümümde 3 aylık evliydim.
2. evlilik yıl dönümümde oğlum kucağımdaydı.
3. evlilik yıl dönümümde oğlum kucağımda kızım karnımdaydı.
4. evlilik yıl dönümümde hem oğlum hem kızım kucağımdaydı.

Sonrasında şükür karnım da boş, kucağımdan da indiler :))) Şu an kızım 3 yaşında. Oğlum ise Haziranda 5 yaşında olacak.

Eşimle 8 senedir birlikteyiz. 2 yıldır da evliyiz. Son 10 aydır karar verdik. Benim için çok zor olmuştu. Korkutucu geliyordu. 4 seans aile terapistine gittik. Sonra karar verebildim. 10 aydır gebelik oluşmadı maalesef.
ahahaha konudan bağımsız vücut ölçülerimiz birebir aynı 🙈

Eşimle 10 yıldır beraberim bunun 2 senesi evlilikle devam ediyor. Maddi olarak bir engelimiz yok daha yeni doğru düzgün çalışmalara başladık. Eşimden ve evliliğimizden yana aklımda soru işareti olsaydı çocuk fikrini ertelerdim. Onun dışında anne olmanın zorluğunu insan çevresinden bilse bile bence yaşamadan asla anlayamaz ve hazır olamaz. Sadece tüm zorlukları ve güzellikleri kabullenmek karar vermeyi kolaylaştırıyor. Zaten karar verince hemen ilk aydan hamile kalınmıyormuş. Bu ay bizim 3 ayımız umarım çok beklemeden olur

3 yıl olacak evleneli artık tamam olmak istiyorsun, tam anlamıyla aile yani.
Eşine de güvenip, bu adamdan baba olur diyorsan daha da artıyor isteğin.
Böyle bir şeyler eksik gibi geliyor bana çocuk olunca aile olacakmışım gibi.
Biz ondan istiyoruz ama daha nasip olmadı.

Maddi güç ya da hayatın koşturmacasına yetişmek hiç bitmiyor oralara takılmayın derim ben.

Her fırsatta yeğenlerime baktım, 5 yeğenimin de doğduğu ilk 2 haftasında yanlarındaydım. Ama anne olmak başka bir şeymiş diyorum. Evet mucizevi bir şey kesinlikle ama yorucu da. Fakat bu süreci doğru kişilerle geçirirsen mutlu ve huzurlu geçer .
Biz yaş olarak çok geç kalmayalım diye düğünden sonra başlarız demiştik. 8 ay sonra hamile kalabilmiştim. Fakat şu anda biraz daha geç olsaydı dediğim oluyor. Yani ben gezmeye rahatlığa tam doyamadım sanırım.

valla çok mantıklı.ben kendimi bildim bileli 54'ün üstüne çıkmadım. her gün egzersizde yapıyorum gebelikte çok lazım olacakk 😂
Ben de hayatımda ilk kez 54 ü gördüm. Pandemi sağolsun. 2020 martta 47 kiloydum. 7 kilo aldım. Son iki kilo kaldı işte 😂

Yaş önemli bu durumda.
Kadının yaşı yirmilerde ise evliliğin oturmasini maddi durumu bekleme luxu var
Yaş 30 ve üzeri ise biraz daha acele etmek zorunda kalıyor eğer çocuk çok istiyorsa
Çocuk nasip işi.
Öyle karar verdim diye hemen olmuyor ben bunun çevredeki örneklerini çok gördüm
O yüzden hiç çocuk olmadan korunmayi tercih etmedim iyiki de etmemisim hemen olmadı zaten.
Şartlar eğer çok kötü değilse yada ayrılık gibi durumlarda (en kötüsunu düşünerek yazıyorum )bakabilecek maddi manevi güce sahipseniz yapabilirsiniz.
Anne baba iyi anlaşiyorlar ama maddi olanak hiç yoksa tabiki önce durumlarini duzeltsinler.
Bebek de birkez daha anladım para çok cok önemli.
Hastane bez mama oyuncak hersey asiri asiri pahali.

Yaş önemli bu durumda.
Kadının yaşı yirmilerde ise evliliğin oturmasini maddi durumu bekleme luxu var
Yaş 30 ve üzeri ise biraz daha acele etmek zorunda kalıyor eğer çocuk çok istiyorsa
Çocuk nasip işi.
Öyle karar verdim diye hemen olmuyor ben bunun çevredeki örneklerini çok gördüm
O yüzden hiç çocuk olmadan korunmayi tercih etmedim iyiki de etmemisim hemen olmadı zaten.
Şartlar eğer çok kötü değilse yada ayrılık gibi durumlarda (en kötüsunu düşünerek yazıyorum )bakabilecek maddi manevi güce sahipseniz yapabilirsiniz.
Anne baba iyi anlaşiyorlar ama maddi olanak hiç yoksa tabiki önce durumlarini duzeltsinler.
Bebek de birkez daha anladım para çok cok önemli.
Hastane bez mama oyuncak hersey asiri asiri pahali.

Evet bende bilseydim hemen olmayacağını 1.5 sene hiç korunmazdım.
Şimdi kendimi suçluyorum her şeyde :KK61:

Açıkçası kız kardeşim doğum yapana kadar aklımın köşesinde bebek fikri yoktu. Ama mini mini kızçe öyle etkiledi ki beni :) Yeğenim 40 günlüktü ben evlendiğim zaman. Evlendikten bir kaç ay sonra adetim gecikti ve hamileyim sandım. Çok heyecanlandım ve hamile olmadığımı anlayınca çok üzüldüm. O zaman anladım bebek istediğimi..

1. evlilik yıl dönümümde 3 aylık evliydim.
2. evlilik yıl dönümümde oğlum kucağımdaydı.
3. evlilik yıl dönümümde oğlum kucağımda kızım karnımdaydı.
4. evlilik yıl dönümümde hem oğlum hem kızım kucağımdaydı.

Sonrasında şükür karnım da boş, kucağımdan da indiler :))) Şu an kızım 3 yaşında. Oğlum ise Haziranda 5 yaşında olacak.
birinci evlilik yil donumunuzde uc aylik evli nasil oldu yahu ☺️

Back
X