• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmaya karar vermek?

2 yıl içinde karar verdik, başta annem olmak üzere çok baskıcı olmuşlardı ve kadın olarak bir yerde iç güdüsel bir şey sanırım. Sonrasında tüm hayatın değişecek buna psikolojik olarak hazırlanman lazım

Oturup açıkçası hazır mıyız diye düşünmedik,ic gudusel karar vermiştik ve bir süre sonra korunmayı bıraktık. Ha deyince de olmuyor, herkes bir değil. Bir düşük yaptım, ardından bir yıl geçti ve yeniden hamileyim. Inşallah kimse bu sıkıntıları yaşamaz ve hazır hissedince hemen hamile kalabilir :))

23 yaşında evlendim, hem yaş olarak hem başka sebeplerden 4 yıla yakın düşünmedik, biz istedik bir yıl tedavi ile geçti. Çocuk öyle istedim oldu, olacak gibi birşey değil malum.
Evliliğimizin 5 yılında kızım doğdu.

Hazır hissetme kısmında ise anne olmaya hep sıcak baktığım için şartlar olgunlaştığında karar vermek zor olmadı.

Eşimle 7 senelik birliktelik sonrası evlendik.Evlendiğimde henüz atanamamıştım.1. yılın sonunda kazara hamile kaldım.Ama boş gebelik oldu.
ve o hamileliğimde anladım ki hazır değilim.Önce atanacağım sonra çocuk dedim.Tam 2 sene kpss ile uğraştım.Atandığımda hamileydim.Artık hazırdım eşimle.
Şimdi 8 yıllık evliyiz 2 çocuğumuz var şükür.Her hayat bambaşka.Her kadın kafasında hazır olduktan sonra bunu yapmalı.Bunun bi süresi yok bence.
Başka bi arkadaşım 33 yaşında bu yaz evlenicek ve hemen çocuk istiyor mesela.Çünkü mesleği elimde yeterince gezdi yaşadı artık hazır hissediyor.
Bu tamamen sizinle ilgili

Asla hazır değilim bazen bebeklerı görünce ay ne tatlı diyorum sonra hayatin mahvolacak sürekli aglayacak uykular haram olacak diyorum.Etrafimda surekli kac yıl oldu yap corona var hazır evdesin diyorlar yahu ben coronadan sebep zaten delirmişim birde bu durumda çocuk olsa nasıl hastaneye giderim nasıl doğururum diye daha çok deliriyorum.Birde etrafımda ki cocuklu aileleri görünce daha soğuyorum aglayan,yemek yemeyen,duru oturu olmayan bebeler sinirimi bozuyor ve benimkide böyle olacak diye yapasım kaçıyor.

Selam arkadaşlar. Size bir sorum var. Anne olmaya - çocuk yapmaya evliliginizin de yada ilişkinizde kaçıncı senesinde yada daha doğrusu ne zaman karar verdiniz? Nasil hazir hissettiniz?
karar vermedim , bir baktım anne oldum :) işin şakası zaten 34 yaşında evlendim , maddi bir sıkıntımız yoktu. Deneyelim olmazsa dr a gideriz dedik. 2 ya da 3. denemede oldu. doğum yapacağım güne kadar kendimi hazır hissetmiyordum. Kucağıma verdiler resmen içimden bir süper kahraman çıktı. Allah o gücü veriyor kesinlikle

1. evlilik yıl dönümümde 3 aylık evliydim.
2. evlilik yıl dönümümde oğlum kucağımdaydı.
3. evlilik yıl dönümümde oğlum
1.evlilik yıldönümünde 3 aylık evliydim kısmını anlayamadım ben :KK53:

Bizde düşünüyorduk ilk aylarda olur diye korkuyorduk çünkü yeni evlilik görmemişlik 😂
Sonra karar verdik baktık hemen olmuyormuş aslında usulca istiyorduk ama gelmeyince hırs yaptık savaş açar gibi kuşandık keçiboynuzları d vitaminleri :D
Bide bebek görünce tvde falan içimde garip hisler oluyordu
Eşime baktığımda içimden kirpikleri gözleri ona benzer mi ki diye düşünüyordum
Dışarda bi çocuk görsem içim cızlıyordu
Eşimin yiğeni var son zamanlarda alışveriş yaparken bunu da Berk'e alalım der olmuştum. Çocuk sevgisi fazlalaştı içimde emin oldum bebek isteğimden 🥰

bu kişiden kişiye değişir

Maddi manevi gücün varsa aileni evliliğini oturttuysan olabilir düşünülür.

Ama zaten ha deyince olmuyor. Biz karar verdiğimizde değil olacağı zaman oluyor.

Back
X