Anne olmaya karar vermek?

Selam arkadaşlar. Size bir sorum var. Anne olmaya - çocuk yapmaya evliliginizin de yada ilişkinizde kaçıncı senesinde yada daha doğrusu ne zaman karar verdiniz? Nasil hazir hissettiniz?
Nerdeyse evlilikten hemen sonra istedik ama 5 yil sonra nasip oldu:)o zaman hayirliymis demekki

Açıkçası kız kardeşim doğum yapana kadar aklımın köşesinde bebek fikri yoktu. Ama mini mini kızçe öyle etkiledi ki beni :) Yeğenim 40 günlüktü ben evlendiğim zaman. Evlendikten bir kaç ay sonra adetim gecikti ve hamileyim sandım. Çok heyecanlandım ve hamile olmadığımı anlayınca çok üzüldüm. O zaman anladım bebek istediğimi..

1. evlilik yıl dönümümde 3 aylık evliydim.
2. evlilik yıl dönümümde oğlum kucağımdaydı.
3. evlilik yıl dönümümde oğlum kucağımda kızım karnımdaydı.
4. evlilik yıl dönümümde hem oğlum hem kızım kucağımdaydı.

Sonrasında şükür karnım da boş, kucağımdan da indiler :))) Şu an kızım 3 yaşında. Oğlum ise Haziranda 5 yaşında olacak.
Anlamadım birinci evlilik yıl dönümü demek 2018 temmuzda evlendiyseniz 2019 temmuz da 1.yil dönüm demek oluyor .
Nasıl üç aylık evli olmuş oluyorsunz ki öyleyken

Ay aynı yere takilmisiz meğer
cok detaycı bir insanda degilim ama bi 20 saniye ekrana baktim nasil ya diye 😁😁
sonra ust yorumu tekrar okudum.
heralde hamileydim demek istedi bayan diye dusundum ama idrak etmesi baya surdu.
veli dayidan beri baya ilerleme olmuş bence anlama kapasitemde 😂😂

Asla hazır değilim bazen bebeklerı görünce ay ne tatlı diyorum sonra hayatin mahvolacak sürekli aglayacak uykular haram olacak diyorum.Etrafimda surekli kac yıl oldu yap corona var hazır evdesin diyorlar yahu ben coronadan sebep zaten delirmişim birde bu durumda çocuk olsa nasıl hastaneye giderim nasıl doğururum diye daha çok deliriyorum.Birde etrafımda ki cocuklu aileleri görünce daha soğuyorum aglayan,yemek yemeyen,duru oturu olmayan bebeler sinirimi bozuyor ve benimkide böyle olacak diye yapasım kaçıyor.
Aynı şeyleri düşünüyoruz noktasına kadar .
Hatta gerçekten ben ne zaman yapmisim bu yorumu ay filan dedim. Üye adına dönüp bakana dek 😅

Aynı şeyleri düşünüyoruz noktasına kadar .
Hatta gerçekten ben ne zaman yapmisim bu yorumu ay filan dedim. Üye adına dönüp bakana dek 😅
Bide işin şu boyutu var çocuk dünyaya gelecek belki çok mutsuz olacak neden geldiğini sorgulayacak sonuçta kendimizi tatmin etmek için yapiyoruz bakın cocugumuzda oldu tamam artiķ ona adayabiliriz kendimizi
Çocuk bundan nekadar mutlu olacak ya beni sevmezse ya ona yetemezsem ya büyüyünce asla beni dinlemez kötü seylere bulaşırsa en büyük sorunsa ya sağlıkli olmazsa valla çocuk yapmaya karar verip uygulayanlara tebriklerimi sunuyorum çok zor bir karar

Eşine güveniyorsan ve adetin geciktiginde içten içe bir üZüntü duyuyorsan hazırsın bence. Zorluğu yok değil ama bir gülüşü dünyaya bedel

Eşim evlenir evlenmez hemen istiyordu ben en azından 1 sene bari geçsin diye düşünüyordum. Ayrıca korunmuyorduk. Sonrasında etrafimda herkes hamile yani korunmadigimiz hâlde ben niye kalamiyorum acaba diye düşünmeye başladım bu seferde ve insan sonrasında hayaller kuruyor. Doktora felan gittik. 1.5 sene sonra hamile kaldım tam. Iyi ki de olmuş. Kızım herşeyim, nefesim. Rabbim isteyen herkese versin inşallah 🤲

Eşim evlenir evlenmez hemen istiyordu ben en azından 1 sene bari geçsin diye düşünüyordum. Ayrıca korunmuyorduk. Sonrasında etrafimda herkes hamile yani korunmadigimiz hâlde ben niye kalamiyorum acaba diye düşünmeye başladım bu seferde ve insan sonrasında hayaller kuruyor. Doktora felan gittik. 1.5 sene sonra hamile kaldım tam. Iyi ki de olmuş. Kızım herşeyim, nefesim. Rabbim isteyen herkese versin inşallah 🤲

Evlenip bir yıl geçirip ondan bir buçuk sene sonra mı

En az 1 sene geçmeden yapmayız diyordum. 1 seneden sonra da yavaş yavaş korunmayı bırakırız, zaten hemen olmaz dedim. Hemen oldu. 🤣 şimdi deli cesaretiymiş, çok erken yapmışız diyorum ama şu anda pandemi sebebiyle evde olmak da hamilelik için çok işime geldi açıkçası. Yaşlarımız 30+ zaten. 20lilerde olsak 4-5 sene beklerdik belki. Nasip işte, hayırlısı böyleymiş. 6 senedir birlikteyiz eşimle. 2 yıllık evliyiz.

Back
X