Anne olmaya ne zaman hazır hissettiniz ?

-DarkParadise-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2018
56
48
38
32
Merhaba sevgili kk ailesi. Ben 2018 ekim ayında düşük yaptım, daha sonra eşimle yaşadığımız maddi ve manevi sorunlar yüzünden çocuk düşüncesini sildik aklımızdan. İlk gebeliğimde hazır değildim aslında çocuğa ama kabullenmiştim düşük oluncada psikolojik olarak yerle bir oldum denebilir.Bu aralar yavaş yavaş düşünüyoruz bebiş olmasını. İlk sorum anne olmaya hazır hissedilir mi yani ben tamamım her şeyim okey anne olabilirim artık diye düşünceniz oldu mu ?
İkinci sorum ise annelik gerçekten çok mu zor ? Yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim :)

Anne olmaya ilk baslarda hazir degildim 1 sene boyunca dusunmedik maddi olarak borclarimiz vardi biraz hafifletelim dedik.. 1 sene sonra ikimizde kucuk cocuk gorunce sever olduk icimiz gidiyodu dedik heralde biz ebeveyn olmaya haziriz ve 4 yasinda bi kizimiz var simdi 🙏 annelik cok zor gercekten zahmetli bi kere kendinden vazgeciyosun herseyin tum odak noktan evladin oluyo hasta oldugunda uzuldugunde mutlu oldugunda onunla beraber uzulup onunla beraber seviniyosun yeri geliyo onunla beraber uykusuz kaliyosun.. herseyi ayri guzel ayri zevkli orasi baska.. krese gidiyo simdi okuldayken onsuz kalinca ozluyorum bebeklik resimlerine bakiyorum 🥰 disari ciksam aklima kizim var bian once kizimi gormek istiyorum kendim icin alisverise cikiyorum ama kizima biseyler alip eve donuyorum 😁 annelik boyle bisey iste 😍

Cevaplar için teşekkürler hanımlar. Mesela çocuklu arkadaşlarımla konuşuyorum onlar hep hazırmış sanki çocuk için bu hayata gelmişler,bebekleri gelince tamamlanmışlar gibi. Ama ben bunu hissedemiyorum ve bu beni çok üzüyor..

Annemle bağlarımız kopunca 😔 istedim bebek Kendimi yarım hissettiğim an beni annelik tamamlar dedim uğruna hayatımı adayacağım bi can parçam olsun istedim 16 aydır uğraşıyoruz ama nasip olmadı bakalım sabırla bekliyoruz
Kısacası annem gibi hissetmeye başladığım an anne olmak istedim :KK200:

Bende çok düşünmüştüm bunu hazırmıyım diye..ama öyle bişey değil ya hamile kaldıktan sonra şunu dedim keşke daha daha erken olsaymış onu içimde hissetmek öyle güzelki...ve benim de bir düşüğüm var hemen peşine hamile kalmak istedim ve kaldım şükürler olsun.. çok zor bi zmandı..şuan hamileliğim çok zor geçiyor perişan haldeyim ama zerree umrumda değil iyki olmuş iyiki...

Bende çok düşünmüştüm bunu hazırmıyım diye..ama öyle bişey değil ya hamile kaldıktan sonra şunu dedim keşke daha daha erken olsaymış onu içimde hissetmek öyle güzelki...ve benim de bir düşüğüm var hemen peşine hamile kalmak istedim ve kaldım şükürler olsun.. çok zor bi zmandı..şuan hamileliğim çok zor geçiyor perişan haldeyim ama zerree umrumda değil iyki olmuş iyiki...
Hayırlı olsun bebişiniz,sağlıkla gelsin.İnşallah bende aynı şeyleri hissedebilirm çok sağolun :)

Annemle bağlarımız kopunca 😔 istedim bebek Kendimi yarım hissettiğim an beni annelik tamamlar dedim uğruna hayatımı adayacağım bi can parçam olsun istedim 16 aydır uğraşıyoruz ama nasip olmadı bakalım sabırla bekliyoruz
Kısacası annem gibi hissetmeye başladığım an anne olmak istedim :KK200:
En kısa zamanda hamile kalırsınız inşallah..

Ben evlendigimiz den günden beri hep çocuk istedim. 4 sene boyunca olmadı sonra tup bebek ile hamile kaldım. Şimdi 9 aydır kendimi sorguluyorum yapabilirmiyim diye. Bir küçük çocuk görsem içim gider hamile görsem boynum bukulurdu. Şimdi yavruma kavusmamiza 35 falan kaldı. Hala esime soruyorum yapabilirmiyim. Ben varım beraber yapcaz herseyı ilgileneceğiz hiç korkma diyor şimdi çok mutluyum sukur mucizem yanımda içine düştükten sonra biran önce kavuşmak istiyor vr hazırlanıyorsun hakkınızda hayırlısı ❤️🤰

Böyle bir duygu karmaşıklığı içindeyken bu konunun karşıma çıkması çok iyi oldu, konu sahibi böyle Bi konu açtığın için çok teşekkürler.
14 aylık evliyim bizde bebek düşünüyoruz 3 ay önce pcos olduğumu öğrendiğimde bebeğimizin olmama ihtimalini düşününce kendimi çok kötü hissetmiştim bir an önce gebelik istedim ama ön hazırlık yapmamız gerekiyordu vitamin takviyeleri kilo verimi falan şuan 1 ayımız kaldı çalışmalara başlamak için ama şu ara kendimi çok sorgular oldum acaba yapabilir miyim nasıl olacak hamileliği kötü geçer mi çok bulantı olur mu çocuktan sonra uykusuzluğa nasıl alışırım bütün hayatımın değişmesine adapte olabilir miyim geri dönülmez bir yol olacak ziyan olacak bir çocuk olmaması için ne yapmam lazım gerçekten hazır mıyım diye sorup duruyorum kısacası konuyu takipteyim.

Hem bebek sahibi olmayı çok istiyorum hem de bu tarz korkularım var haklı korkular sanırım anneler yorumlarınızı bekliyorum 🙏🏻

Ben evlendigimiz den günden beri hep çocuk istedim. 4 sene boyunca olmadı sonra tup bebek ile hamile kaldım. Şimdi 9 aydır kendimi sorguluyorum yapabilirmiyim diye. Bir küçük çocuk görsem içim gider hamile görsem boynum bukulurdu. Şimdi yavruma kavusmamiza 35 falan kaldı. Hala esime soruyorum yapabilirmiyim. Ben varım beraber yapcaz herseyı ilgileneceğiz hiç korkma diyor şimdi çok mutluyum sukur mucizem yanımda içine düştükten sonra biran önce kavuşmak istiyor vr hazırlanıyorsun hakkınızda hayırlısı ❤🤰
Sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi inşallah :)

Böyle bir duygu karmaşıklığı içindeyken bu konunun karşıma çıkması çok iyi oldu, konu sahibi böyle Bi konu açtığın için çok teşekkürler.
14 aylık evliyim bizde bebek düşünüyoruz 3 ay önce pcos olduğumu öğrendiğimde bebeğimizin olmama ihtimalini düşününce kendimi çok kötü hissetmiştim bir an önce gebelik istedim ama ön hazırlık yapmamız gerekiyordu vitamin takviyeleri kilo verimi falan şuan 1 ayımız kaldı çalışmalara başlamak için ama şu ara kendimi çok sorgular oldum acaba yapabilir miyim nasıl olacak hamileliği kötü geçer mi çok bulantı olur mu çocuktan sonra uykusuzluğa nasıl alışırım bütün hayatımın değişmesine adapte olabilir miyim geri dönülmez bir yol olacak ziyan olacak bir çocuk olmaması için ne yapmam lazım gerçekten hazır mıyım diye sorup duruyorum kısacası konuyu takipteyim.

Hem bebek sahibi olmayı çok istiyorum hem de bu tarz korkularım var haklı korkular sanırım anneler yorumlarınızı bekliyorum 🙏🏻
Aslında sanırım sorun şu, evlilik hayatında rahat olduğumuz için -kendi açımdan söylüyorum- bir çocuğun sorumluluğunu kaldırabilir miyim acaba? düşüncesi doğuyor. Ben bide garantici bir insanım yani her şeyi enine boyuna düşünürüm mesela çocuk yok şuanda ben 3-4 yaşında ona yeter miyim,sorduğu sorulara düzgün cevap verebilir miyim düşüncesindeyim. Ve en önemlisi uykusuzluk, herkes diyor uykusuzluğa alışırsın işte adapte olursun ama ya ben alışamazsam ya mutsuz olursam düşünceleri çok oluyor. Ömür boyunca benim her şeyim olacak eminim her şeyden önce o gelecek bu sorumluluk altında boğuluyorum.

Aslında sanırım sorun şu, evlilik hayatında rahat olduğumuz için -kendi açımdan söylüyorum- bir çocuğun sorumluluğunu kaldırabilir miyim acaba? düşüncesi doğuyor. Ben bide garantici bir insanım yani her şeyi enine boyuna düşünürüm mesela çocuk yok şuanda ben 3-4 yaşında ona yeter miyim,sorduğu sorulara düzgün cevap verebilir miyim düşüncesindeyim. Ve en önemlisi uykusuzluk, herkes diyor uykusuzluğa alışırsın işte adapte olursun ama ya ben alışamazsam ya mutsuz olursam düşünceleri çok oluyor. Ömür boyunca benim her şeyim olacak eminim her şeyden önce o gelecek bu sorumluluk altında boğuluyorum.
Aynısı ben. Bende garantici biriyim ve bende ukkusuzluk konusunu nasıl aşarım diye düşünüyorum. Evet evlilikte çok rahatız. Eşimde bende istediğimiz gibi takılıyoruz. Bu rahatlığı bulamamak biraz da kafamı kurcalıyor. Ama baktığın zaman bebek sahibi olmak istiyoruz. Özellikle eşim çok çok istiyor. Kafamdaki düşünceleri anlatıyorum çok ince düşünüyorsun herşey hallolur Beraber büyüteceğiz diyor. Bilmiyorum. Kafam karışık çok.

Bence tam tamına hazır hissetmek diye birşey yok. Olgunlaşmak ve daha kabullenebilir olmak var. Çünkü gerçekten kadın için tamamen hayattan ve kendinden vazgeçiş..

Back
X