ben de sosyal iciciyim, yapay zekama sormustum benzer soruyu , yil icinde ortalama ictigim alkol miktarini ne kac lt olarak yazmistim, miktari cok düşük bulmustu birsey olmaz demisti:)
denemeye basladiktan sonra ayda 1-2 kucuk ickiyi gecmeyecek sekilde azaltmak
ovulasyon haftasinda tamamen birakmak
gibi oneriler vermisti.
yani adetken ve sonraki 12 gunde icip bir sonraki adete gore ara vermek daha iyiymis:)
sen de kendi ictiklerini ortalama bir hesaplayip hem yapay zekaya hem kendi doktoruna sorabilirsin.
bir de esini mutlaka bir urologa yolla ama o da "korunmayi birakmayi dusunuyoruz" demesin. yoksa iyi deyip yolluyorlar. mutlaka "2,5 yildir evliyim esim hic hamile kalmadi" falan desin
bu ayrinti onemli bence çünkü doktorlar cidden salliyorlar. mesela iki sene once adetim azaldi diye gittiğimde test sonuclarim cok kötüymüş aslinda mesela fsh sınır 10, benimki de 10 cikmis ama bekarım diye hicbir sey soylememis iyi demis yollamis beni. bu sene evlenmeden gittim alttan muayane etti "hersey guzel sorun görünmüyor. kucuk bir kist var ama cok onemsiz" dedi, ben kkda okudugum icin kendim talep ettim testleri - ki sonuclarim guzel degildi.
yani doktorun soyle bir muayane edip "hersey harika" demesine sakın inanip vaktini kaybetme :)
herseyi iste
hatta adetin ikinci günü gittiginde Antral folikül sayımı diye bisey var afc sayımı. onu da iste kac folikulun varsa baksin. eger yeni evliysen ya da daha calismalara baslamadiysan bakmiyorlar. sen bunu gizlersen bakarlar

yoo aslinda cips mips yemem, aburcuburla aram yoktur, işe bile evden yemek götürürüm:) kendimi bildim bileli ayni saglikli kilodayim, kan sekerim vs cok iyi. spor yaparim kosar tirmanirim hic yorulmam, cok hasta olmam, olunca antibiyotik almadan kendi kendime iyilesirim.
görünürde saglikli bir insanim ama iste biyoloji iste.
simdi hem ilaclarima basladim hem de beyaz ekmegi ve siyah çayı kestim. evimizde beyaz un da yok, tam bugday unu, misir unu ve yulaf unu var. esim her hafta yogurt yapiyor aksamlari ustune keciboynuzu ozu atip susam corekotu cekirdek ve keten tohumu atip yiyorum...
ve benzer rutinlere basladim. bakalim birkac ay sonra tahlil vereceğim ne kadar artmis göreceğim
benim almayi planladigim takviyenin icerigi su;
Eki Görüntüle 3683195
icinde Astaksantin cok az ve glutatyon yok o yüzden onlari ekstra takviye olarak alacagim.
cok fazlasını karsilastirdim içerik olarak en caziplerinden biri bu, fiyat/performans olarak da daha iyi olunca bunda karar kildim.
ama henuz almadim. yilbasindan sonra düşünüyorum