• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olmayı İstemek veya İstememek

Eşinin işi garanti, ortalama 100k alıyor diye tahmin ediyorum, eviniz arabanız varmış..2,5 senede adamı tanımışsındır..anlattıklarınızdan eşinin ,babalık vazifesini yapabilecek biri gibi olduğu izlenimi var..2 yaşında kreşe veren anneler de var,çok zor ama bir şekilde çözülür..ilk evlilikten başka evlatlarınız yoksa geciktirmeyin derim..

Kanama miktarıyla çok ilgili değil bence ya bizimkilerde hep çok kanardı yinede erken girdiler, benim tek genetik olarak değil çalışmasıda yavaş değerlerim falanda öyle yumurtalarımın yaşı benden büyük😄
Eee benim değerlerim çok iyi çıkıyor da ne oluyor? Bende de gebelik olmuyor.
Kısaca benim bu gördüklerimden, duyduklarımdan, yaşadıklarımdan sonra çıkarttığım sonuç bu işler tamamen kader, kısmet.herkesin üreme sistemi parmak izi gibi kendine özel.değer meğer hikaye.

Eee benim değerlerim çok iyi çıkıyor da ne oluyor? Gebelik olmuyor.
Kısaca benim bu gördüklerimden, duyduklarımdan, yaşadıklarımdan sonra çıkarttığım sonuç bu işler tamamen kader, kısmet.herkesin üreme sistemi parmak izi gibi kendine özel.değer meğer hikaye ya.
Bence sen biraz daha detaylandır muayeneni bir şey varsada geç kalmadan önlem alırsın. Doktorlar bekarsın diye yüzeysel değerlendiriyor olabilir

Evet kesinlikle bende bunu düşünüyorum şöyle bi 32 yaşına kadar erteledim kafamda kızım 7 yaşında olur oda büyümüş olur o zaman sağlık durumuma göre bakıcam, artık sonrası nasip olmazsa tedavi vs denemem ama orası kesin.
Çocuk insana kendinin yeni bi versiyonunu getiriyo ben o kadar somut bakıyodum ki hiç anaç olcağımı nefesini dinleyeceğimi tahmin etmiyodum. İşteyken özledim diyen arkadaşlarıma yahu daha 2 saat oldu diyodum bebeklerini bırakıp geliyolardı göğüslerinde sütle halbuki. Yok sallamam yok şöyle alıştırmam diyodum çok şükür tükürdüğüm ne varsa yaladım😄
ben de 7 yaşına kadar ertelemek istiyorum ama o zaman da benim yaşta iyice kemale eriyor, 40 oluyorum nerdeyse 😅

Kuzucum aslında tam olarak vazgeçmiş değilim ama ben pek öyle hırsları olan bir tip olmadım hayatım boyunca.
Biraz Denizli gerçeğiyle alakalı bir durum oldu benim kariyer böyle beklemiyordum açıkçası iş olanaklarını falan.
Ama hayatından çok şikayetçi veya mutsuz musun dersen de değilim şehri de seviyorum işime de alıştım.
Galiba en çok içsel kaygılar var bende anne olma sorumluluğuyla ilgili maddiyatı bahane ediyorum belki de içten içe ne bileyim.

Yaneeee orasini ben de fark ettim, bence de maddiyat su bu burda isin bahanesi sanırım hazır degilsin ya da bazı konularda cekincelerin var:emir_bebek:Normal tabi ki, hayatin toptan değişecek, gercekten mi istiyorsun yoksam herkesin var benimde olsun kafasında misin ayirt etmek gercekten zor. Cok anac bir tip degilsen, Allah Allah ister miyim istemez miyim diye düşünüyorsun tabi. Ben de hiç anac degilim bu arada, konu sonuca ulasirsa lütfen burdan yaz:dondurma:

Yaş itibari ile bebeğin belki de kolayca olmayacağı bir yaştasınız (şanslı azınlıkta değilseniz)
Eğitim için bebek fikri ertelenebilir çünkü kendinize bir yetenek, eğitim katmış oluyorsunuz ama iş için ertelemeyi doğru bulmuyorum. Ben yıllarca aman kalıcı olayım, biraz zaman geçsin vazgeçilmez eleman olayım derken ikinci çocuk fikrini erteledim. Sonra 32 yaşında artık olsun dedim ve farkettim ki o işler ben isteyince olmuyormuş. Tam 4 yıl boyunca ikinci bebeğimiz olmadı. İkinci tüp bebek ile 35 yaşında hamile kalabildim. Doktorlar da üstelik sorun bulamadılar.
Kızım yıllardır kardeş istiyor ama şimdi birlikte oynayamayacak bile ve ben buna çok üzülüyorum.
Size tavsiyem niyetiniz varsa ertelemeyin, zaman kadınların aleyhinde işliyor ne yazık ki.
Katılıyorum bebek fikrine ara ara sıcak bakıyordum istiyordum ama yaşım küçük diyordum işte beklediğim şeyler vardı erteledim durdum yine erken sayılacak bi yaşta anne oldum 28 ama ilk gebelik düşüktü sonrasında da pcos çıktı amh 7lerde daha önce hiçbir doktor söylemedi fmfim var ben dedim zaman kaybettim bir de kafamda hep 30 32 gibi yaparım düşüncesi vardı. Sonra ne oldu o emek verdiğim iş yerim hamileyim diye beni gözden çıkardı işten çıkardı sebep düşükten sonra 10 gün rapor almam hamileyken kanamam oldu 4 5 gün rapor aldım. Uzaktan çalışıyordum iş yeri hibrite geçti ama hala uzaktan çalışıyorlar 2 ay bile idare etmediler etseler doğum paramı vs de alacaktım tazminatın yanında. Yöneticim kadındı bir de. Borcum bitsin dedik çocuk oldu daha da büyük borçlara girdik. Tabii önünü düşünmek lazım ama 35ten sonra dikkatli olmak gerekiyor çocuk düşüncesi varsa ertelememek lazım

Kısaca benim bu gördüklerimden, duyduklarımdan, yaşadıklarımdan sonra çıkarttığım sonuç bu işler tamamen kader, kısmet.herkesin üreme sistemi parmak izi gibi kendine özel.değer meğer hikaye.
Ya ferhans nasıl gebelik olmuyor hamile kalabilecek miyim diye merak edip hamile kaldığın sonra kürtaj olduğun konuların var forumda

Burda biz bizeyiz bari buraya yazma bunları gözünü seveyim

Katılıyorum bebek fikrine ara ara sıcak bakıyordum istiyordum ama yaşım küçük diyordum işte beklediğim şeyler vardı erteledim durdum yine erken sayılacak bi yaşta anne oldum 28 ama ilk gebelik düşüktü sonrasında da pcos çıktı amh 7lerde daha önce hiçbir doktor söylemedi fmfim var ben dedim zaman kaybettim bir de kafamda hep 30 32 gibi yaparım düşüncesi vardı. Sonra ne oldu o emek verdiğim iş yerim hamileyim diye beni gözden çıkardı işten çıkardı sebep düşükten sonra 10 gün rapor almam hamileyken kanamam oldu 4 5 gün rapor aldım. Uzaktan çalışıyordum iş yeri hibrite geçti ama hala uzaktan çalışıyorlar 2 ay bile idare etmediler etseler doğum paramı vs de alacaktım tazminatın yanında. Yöneticim kadındı bir de. Borcum bitsin dedik çocuk oldu daha da büyük borçlara girdik. Tabii önünü düşünmek lazım ama 35ten sonra dikkatli olmak gerekiyor çocuk düşüncesi varsa ertelememek lazım
Ah canım ya çok benzer şeyler yaşadım. İlk bebeğimden sonra işe 3 aylık bile değilken bırakıp döndüm. O haftalarda göğsümde süt birikince hasta oldum ve doktor enfeksiyon olmuş rapor yazmam gerekli dedi, ben yalvardım resmen yok alamam diye ki yürüyecek halim bile yok, tekerlekli sandalyeye oturtular beni. 3 gün rapor aldım diye işe başlar başlamaz çıkışım verildi. Bir yandan işsizlik maaşı, kıdem tazminatı falan aldım iyi oldu ama kariyerimdeki 2 yıllık deliği hiç kapatamadım. Her ik çalışanı mı didik didik sorar hepsi bu konuyu önüme getirdi durdu.
2.çocuktan bu sebeple çok kaçtım sonra da işler planladığım gibi gitmedi. Şimdi herkese diyorum kesinlikle beklemeyin diye, insanin aile planlaması iş yerinden daha öncelikli.

Yani bence de azalıyor ama 25 yaşına kadar da 8 çocuk yapılmıyordur heralde.bence genetikleri öyle.senin değerler niye öyle olmuş? Çok mu sağliksiz besleniyorsun?
valla kadın doğumcuların ebelerin vs. dediği "suriyeliler çatır çatır doğuruyor". eskilerin "avrat lazım kalçalı oğlan doğursun pençeli" lafının bir gerçekliği var herhalde...

emin miyiz olmadığına?
sürekli korunmadan sevişiyorsunuz siz sanırım? o sebeple de daha önce gebelik var zaten sonlandırdığınız. yani gebelik olmamış değil ki olmuş.

yaş 20lerdeyken korunmadan 6 ay-1 sene ilişkide denk gelip gebe kalınıyorsa bu 30larda 1.5-2 seneye 40larda 3-4 seneye çıkar zaten (o yüzden bu yaşta tüp bebek diyorlar herkese), normali bu.

batılı kadının handikapı bu yani senelerce doğurmadan sevişmek. her ay doğurmak için hazırlık yapan bir mekanizma var, bu mekanizma ergenlikten sonra 2-3 sene içinde doğurmak üzere evrimleşmiş (ya da yaratılmış, neyse) bunun gerçeği bu. biz bunun aksine 20 sene sonra kullanmak istiyoruz bu düzeneği, e tabi ki verimi düşer. ama 8 tane değil 1 tane doğuracaksan düşük verimi de yeter tabi :D

gel gelelim ki bu sırada hep aktif cinsel hayat var, partner değişiyor belki enfeksiyon mantar vs. geçiriliyor her partner, her geçen sene yeni risk (sadece cinsel sağlık değil başka hastalıklar açısından da elbette), belki hap içiliyor belki arada senelerce spiral, derken derken zaten ilk cinselliğin başladığı zamanki kadar verimli olmaması normal ya da tek partnerli kadın kadar ya da hiç bir yöntem kullanmayan kadın kadar. hepimizde ya yaş ya farklı partnerler, ya başka hastalık, ya uzun süre korunma var, hepimizin bazı faktörleri var yani. stres, besin kalitesi, şehir hayatının hareketsizliğini vs. zaten hiç saymayalım.

afrikada arap coğrafyasında 5er 6 şar doğuranların en büyük olayı 16-17 yaşında doğurmuş olmak

16-35 arasında 2şer-3er senede 1 doğurunca o 6-7-8 gibi sayılara zaten ulaşılıyor, onlar 35 40 tan sonra başlamıyor ki doğurmaya, doğursa da 1-2 tane doğuruyor.

benim ananemin de babanemin de 11er canlı doğumu var. o nesilde neredeyse tüm bildiğimiz kadınlar aynı. tamamen bu anlattığım paterni takip ediyor. + gün içinde 5-10 dakikadan fazla bir yerde oturmayan, günde 4-5 saatten fazla uyumayan kadınlar bunlar.

Ah canım ya çok benzer şeyler yaşadım. İlk bebeğimden sonra işe 3 aylık bile değilken bırakıp döndüm. O haftalarda göğsümde süt birikince hasta oldum ve doktor enfeksiyon olmuş rapor yazmam gerekli dedi, ben yalvardım resmen yok alamam diye ki yürüyecek halim bile yok, tekerlekli sandalyeye oturtular beni. 3 gün rapor aldım diye işe başlar başlamaz çıkışım verildi. Bir yandan işsizlik maaşı, kıdem tazminatı falan aldım iyi oldu ama kariyerimdeki 2 yıllık deliği hiç kapatamadım. Her ik çalışanı mı didik didik sorar hepsi bu konuyu önüme getirdi durdu.
2.çocuktan bu sebeple çok kaçtım sonra da işler planladığım gibi gitmedi. Şimdi herkese diyorum kesinlikle beklemeyin diye, insanin aile planlaması iş yerinden daha öncelikli.
Ben de 7 senelik tazminatımı kıdemimi vs aldım ama çıkışım verilmese çalışırdım işe dönerdim diye düşünüyorum ben de arada düşünüyorum ne olacak diye amaaaan dedim bana ne gerçekten bana ne millet 30 yaşında okulu bitirip işe başlıyor ben 29 yaşında 7 senedir sektördeyim ben de farklı eğitimler almaya başladım belki hiç dönmem bilmiyorum ne olur ama asla affetmiyorum bana yapılanı. Beni de çocuktan doğumdan korkuttular hep fazla endişeli ve rahat biri olduğum için bakamazsın bebek zor cart curt ben asla normal doğurmam diyordum sezeryan günüm varken 5 cm açıkla doğuma gittim şak şak doğurdum o kadar rahat geçti ki şok oldum bebeğimde tek sıkıntı meme reddi oldu onu da aştım eşimle beraber bakıyoruz 4 aylık şimdi sabah 9 gibi uyanır 11 gibi uyur 2 de uyanır 4 gibi uyur 5 6 gibi uyanır 9 gibi uyur gece ben uyandırmazsam 4 5 uyur bazen 6 yine uyur emzirme sonrası gaz vs yaşamadık. Hatta 2. Çocuğu bile düşünmeye perileri geliyor ama kıyamıyorum oğluma iş iştir hayat değil onu çok umursamamak hayatın merkezine koymamak lazım dert etmemek lazım. İşini hayatının önüne koyan hata yapıyor bunu anladım. Ben de en kötü kpss denerim diyorum ne yapayım. O kadar salakmışım ki işimi dert edip sıkıntıdan patladığım günlere acıyorum kapatırsın biter kapıdan çıkarsın biter. Hamile kalınca işte trip atıyorlar ya o zaman kimse doğurmasın. Onlar gibi 40 yaşında çocuksuz olalım işe bağımlı olalım. İnsanın başına kaza da geliyor benim kocam kaza geçirdi 1,5 ay işe gidemedi mesela o benim kadar göze batmamıştır düşük yapmam bile hıhhhhhhhhhh oldu 3 gün olmuş bana işle alakalı sorular soruyorlardı. Affetmiyorum asla

Takviye işi dipsiz kuyu gerçekten. Bak mesela bu attığın takviye baya iyi gerçekten. Folik asit basıp geçmemişler ko burada en meşhur, doktor tavsiyesi ürünlerin içeriğinde bile aktif form yok. B12 de bile aktif form varmış ve biz böyle bilgileri yeni yeni öğreniyoruz. Sen sanırım daha ziyade yumurta kalitesi için bir liste çıkarmışsın bir de yanina ek d vitamini ne bileyim demir falan ayrica ayarlayacaksın değil mi? Ben komple ürün 1 2 saat bakıp guzel bulamayınca 10 küsür vitamin ayrı almış oldum, torbacı gibi geziyorum 😂
hahaahha hakikaten ya onu da ekle bunu da ekle cok cidden
doktorum zaten demir ilaci , d vitamini ve folik asit verdi ama benim folik asit de 400 buradaki folat da 400 oldugu icin kendi folik asidimi birakacagim dozaj fazla olmasin diye.
paketin bitince yenisini seçmek icin gemini yapay zekasini kullanabilirsin, chatgptnin isi gücü goygoy o daha net.
ben piyasadaki neredeyse bütün takviyeleri ozellikle kkda onerilenleri falan hep buldum icerigini attim (kendi kan ve hormon testlerimi de attim) karsilastira karsilastira gide gide, eleye eleye benimkini bulduk. onun da eksigi Astaksantin ve glutatyonmus, onun da kac mg almam gerektiğini soyledi o sekilde ekstra alacagim.
evet ben yumurta kalitesi icin istedim.
su an kesinlikle hazir degiliz bebek fikrine , zaten 40 gun olmadı evleneli- doktorlar da daha destur adim attigin gibi hemen tupbebege vs yolluyorlar (degerleri benden iyi olan kk kullanicilarindan anladigim kadariyla) insan bosuna stres oluyor. o yuzden onceden hem kan degerlerimi duzelteyim, hem yumurta hucre kalitemi yukselteyim hem de beslenmemi duzenleyeyim - hazir olayim istedim bir araştırmaya girdim..boylece bebek icin çalışmaya baslayinca hem daha kaliteli olur hücrelerim hem de arastirmakla etmekle, beslenmemi degistirmekle bosuna stres olmam diye:)
Bu süreçte adı duyulmuş yumurtalik uzerine uzmanlasmis diyetisyenlere giden arkadaslarla da konustum hatta iclerinden diyete başladıktan sonra gebe olanlar da vardi. sagolsunlar fikir olsun diye benimle diyet listelerini paylaştılar ben de hepsini harmanladim soyle bir beslenme plani yaptim. yarisina uydum yarisina uymadim gibi birseyim.
♡Her sabah kahvaltıda mutlaka 2 yumurta yemek ve kahvalti rutinine avakado eklemek
♡Evden beyaz unu atmak; tam buğday, yulaf ve mısır unu kullanmak. Ekmek yerine yulaf unlu wrap ve çavdar unlu wasa tüketmek, evde mısır ve mercimek ekmeği yapmak
♡Her gün bir küçük kase ev yapımı yoğurt ve keçiboynuzu özü yemek
♡Susam, çörekotu, keten tohumu ve çekirdek içi karışımını yemeklere/salatalara/yogurtlara ekleyip günde ortalama birer kaşık tüketmek (diyetisyen listelerinde bunlara ek olarak Çiya tohumu kenevir tohumu da vardi
♡Av mevsiminde haftada iki akşam balık yemek (ama dip balıgi degik yuzey baligi tercih etmek - somon sardalya hamsi vs)
♡her hafta en az 2 defa koyu yesil, kırmızı ve mor sebzeleri meyveleri yemek (Ispanak, Kara lahana, Brokoli, Avokado, Yaban mersini, Böğürtlen, Cranberry, Nar, Pancar)
♡Pirinç azaltıp mümkün olduğunca bulgur kullanmak
♡Her gece kırmızı havuç yemek
♡Her akşam ceviz, fındık, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, hurma, kuru üzüm ve sarı kuru üzüm karışımından bir küçük kase yemek
♡Yatmadan bir Brezilya cevizi ve 2 hünnap hurması yemek
♡klorella bugday cimi tozu acai plus va macha (bunlari her hafta biri olacak sekilde az az tüketmek vardi diyetisyen notlarinda ama daha baslamadim. sadece macha ile baslayacagim bakalim icebilirsem arttiririm)
♡tavuk süt gibi fazla hormon barındıran hayvansal gidalari tuketmemek
♡Doktorun verdiği vitamin ve takviyeleri kullanmak (folik asit, demir ilacı, kan ilacı)
yumurta sagligi icin ekstra takviye almak
♡Her gün en az 7000 adım atmak
♡gece uykusuna dikkat etmek

valla kadın doğumcuların ebelerin vs. dediği "suriyeliler çatır çatır doğuruyor". eskilerin "avrat lazım kalçalı oğlan doğursun pençeli" lafının bir gerçekliği var herhalde...

emin miyiz olmadığına?
sürekli korunmadan sevişiyorsunuz siz sanırım? o sebeple de daha önce gebelik var zaten sonlandırdığınız. yani gebelik olmamış değil ki olmuş.

yaş 20lerdeyken korunmadan 6 ay-1 sene ilişkide denk gelip gebe kalınıyorsa bu 30larda 1.5-2 seneye 40larda 3-4 seneye çıkar zaten (o yüzden bu yaşta tüp bebek diyorlar herkese), normali bu.

batılı kadının handikapı bu yani senelerce doğurmadan sevişmek. her ay doğurmak için hazırlık yapan bir mekanizma var, bu mekanizma ergenlikten sonra 2-3 sene içinde doğurmak üzere evrimleşmiş (ya da yaratılmış, neyse) bunun gerçeği bu. biz bunun aksine 20 sene sonra kullanmak istiyoruz bu düzeneği, e tabi ki verimi düşer. ama 8 tane değil 1 tane doğuracaksan düşük verimi de yeter tabi :D

gel gelelim ki bu sırada hep aktif cinsel hayat var, partner değişiyor belki enfeksiyon mantar vs. geçiriliyor her partner, her geçen sene yeni risk (sadece cinsel sağlık değil başka hastalıklar açısından da elbette), belki hap içiliyor belki arada senelerce spiral, derken derken zaten ilk cinselliğin başladığı zamanki kadar verimli olmaması normal ya da tek partnerli kadın kadar ya da hiç bir yöntem kullanmayan kadın kadar. hepimizde ya yaş ya farklı partnerler, ya başka hastalık, ya uzun süre korunma var, hepimizin bazı faktörleri var yani. stres, besin kalitesi, şehir hayatının hareketsizliğini vs. zaten hiç saymayalım.

afrikada arap coğrafyasında 5er 6 şar doğuranların en büyük olayı 16-17 yaşında doğurmuş olmak

16-35 arasında 2şer-3er senede 1 doğurunca o 6-7-8 gibi sayılara zaten ulaşılıyor, onlar 35 40 tan sonra başlamıyor ki doğurmaya, doğursa da 1-2 tane doğuruyor.

benim ananemin de babanemin de 11er canlı doğumu var. o nesilde neredeyse tüm bildiğimiz kadınlar aynı. tamamen bu anlattığım paterni takip ediyor. + gün içinde 5-10 dakikadan fazla bir yerde oturmayan, günde 4-5 saatten fazla uyumayan kadınlar bunlar.
Olan da çok zor olmuştu benim ama.2 senede oldu o da.ben bazen duyuyorum emzirirken tekrar hamile kalan kişiler falan var.sonra da süt korumaz falan filan diyorlar.şöyle bir düşündüm ben bir doğursam 9 ay hamilelik, 2 ay lohusalık, 2 yıl emzirme, 2 yıl da tekrar hamile kalma derken 5, 6 sene tekrar olmaz.yani benimki de hiç normal değil.o zaman yaşım da 26 gibiydi.bir kere olunca da hep olacak diye birşey olmuyor.

Olan da çok zor olmuştu benim ama.2 senede oldu o da.ben bazen duyuyorum emzirirken tekrar hamile kalan kişiler falan var.sonra da süt korumaz falan filan diyorlar.şöyle bir düşündüm ben bir doğursam 9 ay hamilelik, 2 ay lohusalık, 2 yıl emzirme, 2 yıl da tekrar hamile kalma derken 5, 6 sene tekrar olmaz.yani benimki de hiç normal değil.o zaman yaşım da 26 gibiydi.bir kere olunca da hep olacak diye birşey olmuyor.
bir kere olunca tabii ki hep olmuyor, onu kim dedi ki zaten?

ne anlattık kaç sayfa ?
yaşla zaten azalacak çünkü vücudumuz 20 gibi doğurmaya programlı, 30-40'ta değil. 26 yaşında 2 senede gebe kalan (ve doğurmayan bu sırada partnerleri değişen) kadın 35 yaşında zaten 3 senede 3.5 senede kalır, normali bu.

hele hele ilk gebelikte küretaj zaten sonraki gebelik ihtimalini azaltan bir işlem, yaş zaten doğurganlığı azaltıyor ama bu sadece rahimden yumurtalıktan değil ki, hatta rahim pek yaşlanmıyor bile.
henüz kanda ortaya çıkmasa da belki bir alerjin var, belki kanda belirteç vermeyen hiç belli olmayan bir oto-immün durumun var, bunların hepsi yaşla çıkıyor. ama kadın doğumcunun baktığı 3-5 şey, hele çatalda baktığı sadece anatomik şeyler.

ne anlattık kaç sayfa ?
yaşla zaten azalacak çünkü vücudumuz 20 gibi doğurmaya programlı, 30-40'ta değil. 26 yaşında 2 senede gebe kalan (ve doğurmayan bu sırada partnerleri değişen) kadın 35 yaşında zaten 3 senede 3.5 senede kalır, normali bu.

hele hele ilk gebelikte küretaj zaten sonraki gebelik ihtimalini azaltan bir işlem, yaş zaten doğurganlığı azaltıyor ama bu sadece rahimden yumurtalıktan değil ki, hatta rahim pek yaşlanmıyor bile.
henüz kanda ortaya çıkmasa da belki bir alerjin var, belki kanda belirteç vermeyen hiç belli olmayan bir oto-immün durumun var, bunların hepsi yaşla çıkıyor. ama kadın doğumcunun baktığı 3-5 şey, hele çatalda baktığı sadece anatomik şeyler.
Ama o zaman neden 50, 55 yaşına kadar regl oluyoruz ki.mantiksiz oluyor.tamamen işlevsiz bir durum.doğa bence burada hata yapmış.dediklerine çok katiliyorum şu beslenme, stres, yaşam tarzı falan ama olanın nasıl oluyor diye düşünmeden edemiyorum.hâlâ süt korumaz süt korumaz diye gezen bir tayfa var.ya da bir internet gonderisinde benim küçük bu kadar aylık büyük 1.5 yaşında 3 ay geçmeden hamile kaldım falan filan yazan bir sürü kadın oluyor.16 yaşında evlendiklerini de sanmıyorum.

Şaka gibi ama 3 dişimde kanal oldu hiç dolgum yoktu birde 😄 şimdi ferritinim 130 çünkü serum taktırdım 6 aydır düzenli pilates yapıyorum çok kilo vermiştim 2kg kastan aldım geri.
Aslında 2. Çocuk konusunda yapsam mı yapmasam mı kararsızlığı yaşıyorum, sırf kardeş olsun diyede doğurmak bana göre değil bi yandan ilerde pişman olsam geri dönüşü yok, risklerden dolayı 35+da bana gebelik yasak.
Mesela şuan kimseyi kızım kadar sevemem gibi geliyor. Evlat ayırmaktanda korkuyorum.
Eşim istiyor onun derdi benim sağlık sorunu yaşamam o yüzden ısrarcı olamıyor korkuyor.
Böyle anlatınca hep kötü geçmiş gibi geliyor ama yaşarken hep komik anlarda oldu yaptıklarımıza hala gülüyoruz.
Sadece şunu söyleyeyim,şu anki çocuğum kadar hiçbir çocuğu sevemem hissi asla doğru değil, öyle olmuyor öyle bir seviyorsun ki geleni sen bile şaşırıp kalıyorsun...O konuda müsterih ol yani 😁

ne anlattık kaç sayfa ?

Tamam da zorunlu olarak benden çok kürtaj yaptıran bir sürü kadın var.hatta anket açsak 10 kadından belki 10 u da kürtaj olmuştur.sadece istenmeyen gebelikler için yapılmıyor ki.ona katılmıyorum bak.

hahaahha hakikaten ya onu da ekle bunu da ekle cok cidden
doktorum zaten demir ilaci , d vitamini ve folik asit verdi ama benim folik asit de 400 buradaki folat da 400 oldugu icin kendi folik asidimi birakacagim dozaj fazla olmasin diye.
paketin bitince yenisini seçmek icin gemini yapay zekasini kullanabilirsin, chatgptnin isi gücü goygoy o daha net.
ben piyasadaki neredeyse bütün takviyeleri ozellikle kkda onerilenleri falan hep buldum icerigini attim (kendi kan ve hormon testlerimi de attim) karsilastira karsilastira gide gide, eleye eleye benimkini bulduk. onun da eksigi Astaksantin ve glutatyonmus, onun da kac mg almam gerektiğini soyledi o sekilde ekstra alacagim.
evet ben yumurta kalitesi icin istedim.
su an kesinlikle hazir degiliz bebek fikrine , zaten 40 gun olmadı evleneli- doktorlar da daha destur adim attigin gibi hemen tupbebege vs yolluyorlar (degerleri benden iyi olan kk kullanicilarindan anladigim kadariyla) insan bosuna stres oluyor. o yuzden onceden hem kan degerlerimi duzelteyim, hem yumurta hucre kalitemi yukselteyim hem de beslenmemi duzenleyeyim - hazir olayim istedim bir araştırmaya girdim..boylece bebek icin çalışmaya baslayinca hem daha kaliteli olur hücrelerim hem de arastirmakla etmekle, beslenmemi degistirmekle bosuna stres olmam diye:)
Bu süreçte adı duyulmuş yumurtalik uzerine uzmanlasmis diyetisyenlere giden arkadaslarla da konustum hatta iclerinden diyete başladıktan sonra gebe olanlar da vardi. sagolsunlar fikir olsun diye benimle diyet listelerini paylaştılar ben de hepsini harmanladim soyle bir beslenme plani yaptim. yarisina uydum yarisina uymadim gibi birseyim.
♡Her sabah kahvaltıda mutlaka 2 yumurta yemek ve kahvalti rutinine avakado eklemek
♡Evden beyaz unu atmak; tam buğday, yulaf ve mısır unu kullanmak. Ekmek yerine yulaf unlu wrap ve çavdar unlu wasa tüketmek, evde mısır ve mercimek ekmeği yapmak
♡Her gün bir küçük kase ev yapımı yoğurt ve keçiboynuzu özü yemek
♡Susam, çörekotu, keten tohumu ve çekirdek içi karışımını yemeklere/salatalara/yogurtlara ekleyip günde ortalama birer kaşık tüketmek (diyetisyen listelerinde bunlara ek olarak Çiya tohumu kenevir tohumu da vardi
♡Av mevsiminde haftada iki akşam balık yemek (ama dip balıgi degik yuzey baligi tercih etmek - somon sardalya hamsi vs)
♡her hafta en az 2 defa koyu yesil, kırmızı ve mor sebzeleri meyveleri yemek (Ispanak, Kara lahana, Brokoli, Avokado, Yaban mersini, Böğürtlen, Cranberry, Nar, Pancar)
♡Pirinç azaltıp mümkün olduğunca bulgur kullanmak
♡Her gece kırmızı havuç yemek
♡Her akşam ceviz, fındık, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, hurma, kuru üzüm ve sarı kuru üzüm karışımından bir küçük kase yemek
♡Yatmadan bir Brezilya cevizi ve 2 hünnap hurması yemek
♡klorella bugday cimi tozu acai plus va macha (bunlari her hafta biri olacak sekilde az az tüketmek vardi diyetisyen notlarinda ama daha baslamadim. sadece macha ile baslayacagim bakalim icebilirsem arttiririm)
♡tavuk süt gibi fazla hormon barındıran hayvansal gidalari tuketmemek
♡Doktorun verdiği vitamin ve takviyeleri kullanmak (folik asit, demir ilacı, kan ilacı)
yumurta sagligi icin ekstra takviye almak
♡Her gün en az 7000 adım atmak
♡gece uykusuna dikkat etmek
İyice bizim milletten umudu kesmişler desene 🤣🤣 yalnız 35 yaş kritik yaşmış.hatta 34 de diyen var.adamakılli düşün.tüp bebek yapar gecerim de olmuyor.tüp bebeğin şansı da azalıyor yaşla birlikte.fsh in da zaten 10 un üzerindeymiş.

İyice bizim milletten umudu kesmişler desene 🤣🤣
ay Allahim ne alaka ya
hem savasin kitligin ortasinda cocuk yapan insanlarin cahilligiyle dalga geciyorsun hem de cocuk planlamadan önce rahmini, vücudunu, yumurtaliklarini oldugundan daha kaliteli yapmak için adim atan insanlara gülüyorsun
bence sen de ne istediğini bilmiyorsun.
1000120406.webp

ayrica son keyfi kurtajini olali daha bir sene olmus. aldirmasaydin madem bu kadar istiyorsun.

Tamam da zorunlu olarak benden çok kürtaj yaptıran bir sürü kadın var.hatta anket açsak 10 kadından belki 10 u da kürtaj olmuştur.sadece istenmeyen gebelikler için yapılmıyor ki.ona katılmıyorum bak.
anket açarsak 10 kadından küretaj olan 10u değildir ona emin olabilirsiniz. benim etrafımda yok gibi bişey mesela. salt bekar değil evli olanlar içinde de yok gibi bişey. ki benim sülalem kadın ağırlıklı, iş ortamım kadın ağırlıklı. işlem olanları biliyorum, tamam bilmediklerim de vardır, gizlidir özelidir vs. fakat yine de herkes değildir eminim. herkesi geçtim ben hayatımda hiç gebe kalmadım. etrafımda ya bakire olan ya hiç gebe kalmayan (ve kalsa bana gizli olmayacak) tonlarca kadın var.

eskilerde bir dönem küretajın çok olduğunu, kolay yapıldığını da biliyorum. ama aynı o eskilerde benim bildiğim hayatında hiç doktora gitmeden evde doğuran da çok.(benim bilmem de şart değil istatikler de var) yani bunlar muhtemelen birbirini dengeler.

ama ne oldu: birdenbire evde çatır çatır 5-6 doğuran Türk kadını, gebe kalamaz ve daha ilginci normal doğum yapamaz oldu. 30-40 senede böyle bir yere gelindi. bu da apayrı bir vakıa.

bu arada elbette ki kalbi durduğu için, ya da anamoli vs. sebeple ilk çocukta istenmeyen gebelik değilken de kürtaj olan da vardır ama böyle durumlarda kadınlar zaten bebek istiyor üstüne bunu yaşayınca travma oluyor ve perhiz biter bitmez tekrar doktor gözetiminde oluyor, gerekirse aşılama çatlatma yaptırıyor yumurtlama takip ediyor vs vs. böyle ek dikkat etse çoğu kişi tabii ki daha çabuk gebe kalacaktır.

Back
X