Yani sen 3 ay sonra çocuk istedin istedin yoksa daha olmayacak mı.
Hic cocuk denediniz mi?
Bana da cikolata kisti var dendi cocuk yapin dediler.
O ara yapmak istemedim.
Hazir olunca denedigim ilk ay hamile kaldim. Ikinci cocuguma da oyle ilk denemede.
Adetlerim cok daha az oluyor simdi.
Eskiden cok olurdu. Agrili olurdu.
Yani ya bana yanlis teshis konuldu, ya da bu kist her zaman hamileligi etkilemiyor.
Evet meselâ daha 7 aylık evliyiz 2 ay boşta kaldım da ne kadar sıkıntı oldu düğün borçları 3 sene çünkü e şimdi bir de istemeyi ama yapamamayi geçiyorum istesen bile yapamayacak durumda iken çok fazla zorluk çekilecegi ortadayken hıh hemen yap o zaman diyenler var, ama şimdi olmaz daha zamanı var diyorum manevi istemeyisimi katmiyorum bile çünkü onu anlayacak kapasite de değiller maddi sıkıntıya rağmen, hemen yap diyorlar e nasıl bakacağız bak ben çalışmadan olmuyor dediğim de olsun diyorlar ölür müsün öldürür müsün?
İşte zaten bu zihniyetler yüzünden ortada eğitimsiz çocuk genç dolu, yap gitsin kendi teyzemlerden biliyorum asgari ücrete 4 tane doğurdu ee hangi isteğini yapacaksın ki mecburi ihtiyaçlarına bile yetisemiyorlar ama onlar suçlu değil, paraları var da eksiklerini veya istediklerini almıyorlar mı?
Benim de benzer bir durumum var
Maddi olarak da zaten uygun değiliz dediğin gibi 2 ay işsiz kalsam ya da ücretsiz izne ayrılsam açlık sınırında yaşarız yani
Insanlar diyor ki doğur nasıl olsa büyür.
Kayınbiladerim asgari ücretle çalışıyor daha 9 aylık bebeği var evine odun kömür alamıyor. İkinci bebek istiyorlarmış. Çocuğun beşiğini elalem verdi doktora götüremiyolar. Hala olursa 2. Yi isteriz diyip beni çıldırtıyolar. Evet bebekler büyüyor tabiki bi şekilde ama hem onun hayatı hem senin hayatın neden o kadar zor bir hayat yaşayasınız ki di mi?
İyi yetiştiremeyeceksem maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayamayacaksam ben istemem çocuk sahibi olmayı.
Sana da tavsiyem tedavini ol.
Kitaplar oku derim. İllaki bu durumdaki insanların yazdığı kitaplar yazılar vardır. Belki fikre ısınırsınzamanım azalıyor diye düşünme. kist olmasa da hamile kalabileceğinin garantisi yoktu di mi? Ne olursa olsun sadece kendine güvenerek çocuk yap bence. Kimseye değil, eşine bile. Çünkü en büyük sorumluluk senin olacak.
Ben olsam bir tane çocuk olsun derdim.Zaman aleyhine işliyor dedi. İlacı kullanmazsam regl olacağım ve kist büyümeye başlayacak ameliyat olabilirim o da yumurtalık rezervlerini azalttığı için hamile kalma şansını gene düşürüyor kaldı ki coğu kişi de kist tekrar ediyor çünkü kisti oluşturan rahim içinde ki yapının bozulması
Ben olsam bir tane çocuk olsun derdim.
Ben çevremdem 3 aile biliyorum 20- 25 senedir çocuk istiyorlar ama nasip olmadı şimdiye kadar. Onların isteklerini görünce demek ki en az 1 tane olmalıymış diyorum. Tabi anne siz olacaksinız. Sizin kararınız önemli. Ablamdan biliyorum gerçekten çocuk rıskıyla geliyor. Ablam hamileyken memuriyete atandı, 2 sınav birden kazandı. Eniştem terfi etti. Biz hayret ettik 1 yıl içinde çok güzel şeyler olmuştu. Nasip ...
Ben çikolata kistinin mağdurlarından biriydim. Bekarken ameliyat sonrasi üroloji doktoru tarafından hemen tüp bebek yapmam söylendi. Ben önemsemedim. Peşinden iki negatif tüp bebek denemesi. Ve şimdiki durumu özetlersek tüplerim yok idrar yollarimda sürekli problem çikiyor rezervim az ve adet olmayi bekliyorum tedavi için. Yani anladim ki çikolata kisti varsa vakit nakte dönüyor. Sonra hem canin hem cebin yaniyo.
KAC YASINDASINKistin boyutu ve kişinin yaşı önemli diyorlar ben ilaç kullaniyorum ve kist küçülüyor ama buna rağmen doktor bana çocuk yap diyor çünkü küçülse bile durması zararlıymis bilemiyorum gerçekten?
KAC YASINDASIN
Sizin psikolojiniz çocuğu kaldırabilecekse yapabilirsiniz. Çünkü ilerde rahatsızlığınız dolayısıyla olmayabilir de. Çok zor bir durum yaşadığınız. Belki şu an stresten de annelik duygunuz geri plana geçmiş olabilir. Hamile kalınca annelik psikolojisine de girebilirsiniz, bilinmez.
İstemiyorsanız yapmayın diyeceğim ama hastalığınızdan dolayı belki de uğraşmanız gerekebilir ha deyince olmuyor bebek. Bir arkadaşım ve eşi istemiyordu sonra karar verdiler henüz 2 ay geçti sanırım yine de keşke daha önce denemeye başlasaydık diyorlar. Çünkü anne olma isteği bir kez insanın aklına düşünce hemen olsun istiyor. Hatta hamileyim sanıp kimyasal vs. çıkınca resmen yıkım oluyor. Kendinizi hazır hissetmeniz çok önemli tabi ki ama o öyle bir istekki dillendiremiyorum. Amacım kafanızı karıştırmak değil bu da benim tarafımdan görünen diyelim :)Ben ne cins bir insan oldum bilmiyorum? Belki de yaşadıklarım beni bu hale getirdi.. Çocuk meselesini 2-3 sene kafamda ertelemiştim ki, duygusal bir hissim de yok anne olmaya, özellikle 3-4 senedir böyleyim kaldı ki önce anne olmayı istemem lazım diye düşünüyorum yani bu düşünceye ve hisse sahipken bence doğru yoldayım ama bazı şeyler var ki düşündüğün gibi gitmez ve sana seçme şansı kalmaz. İşte o noktadayım ben.
Önüme 2 yol çizildi ya hamile kalmaya çalışacağım ya da ertelemeye devam ederek bu ihtimali tamamen ortadan kaldıracağım..
3 ay zaten olması gereken tedaviydi, bense bi 3 ay daha ilaca devam etmeyi seçerek uzattım, 3 ay dediğin nedir ki? Göz açıp kapayıncaya kadar geçecek ya sonra? İşte orası meçhul..
Ne karar vereceğini bilememek en kötüsü, belki de kazandığımı zannettiğim zaman, aslında kaybettiğim olacak..
Endometriozis hastasıyım (çikolata kisti)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?