Anne olmayı istememek..

Yani sen 3 ay sonra çocuk istedin istedin yoksa daha olmayacak mı.

Zaman aleyhine işliyor dedi. İlacı kullanmazsam regl olacağım ve kist büyümeye başlayacak ameliyat olabilirim o da yumurtalık rezervlerini azalttığı için hamile kalma şansını gene düşürüyor kaldı ki coğu kişi de kist tekrar ediyor çünkü kisti oluşturan rahim içinde ki yapının bozulması
 

6 cm lik kistle hamile kalıp doğum sırasında farkeden doktor var ama 1 cm'lik kistle yıllarca hamile kalamayan da var. Yaş çok etkili mesela 23 yaşında 2 senedir çikolata kisti yüzünden hamile kalamayan tanıdığım var yumurtalıklarim yaşımdan 3 4 yaş büyük seyrediyormus şuan
 

Benim de benzer bir durumum var
Maddi olarak da zaten uygun değiliz dediğin gibi 2 ay işsiz kalsam ya da ücretsiz izne ayrılsam açlık sınırında yaşarız yani
Insanlar diyor ki doğur nasıl olsa büyür.
Kayınbiladerim asgari ücretle çalışıyor daha 9 aylık bebeği var evine odun kömür alamıyor. İkinci bebek istiyorlarmış. Çocuğun beşiğini elalem verdi doktora götüremiyolar. Hala olursa 2. Yi isteriz diyip beni çıldırtıyolar. Evet bebekler büyüyor tabiki bi şekilde ama hem onun hayatı hem senin hayatın neden o kadar zor bir hayat yaşayasınız ki di mi?

İyi yetiştiremeyeceksem maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayamayacaksam ben istemem çocuk sahibi olmayı.

Sana da tavsiyem tedavini ol.
Kitaplar oku derim. İllaki bu durumdaki insanların yazdığı kitaplar yazılar vardır. Belki fikre ısınırsın zamanım azalıyor diye düşünme. kist olmasa da hamile kalabileceğinin garantisi yoktu di mi? Ne olursa olsun sadece kendine güvenerek çocuk yap bence. Kimseye değil, eşine bile. Çünkü en büyük sorumluluk senin olacak.
 

Aynı düşüncelere sahibiz gerçekten de bir gün çocuk istersem annelik iç güdümden çok ona rahat bir yaşam verebilecek durumda olduğum için isterim. Onu veremeyeceksem anne olmak istesem bile beklerdim bahsettiğin zihniyetler tahammül edemediklerim maalesef ki.
 
Ben Evlendikten 10 ay sonra isteyerek hamile kaldım. Ama hamile kaldıktan sonra bu kadar kolay olacağını bilmiyordum diye üzülmeye başladım. İnsan hamile olduğunda sevinir normalde, ama ben şok olmuş bir vaziyetteydim. Sonrasında uzun bir süre alışamadım, daha erkendi, maddi durumlar, kariyerim... gibi bissürü Şimşek çaktı kafamda. Demek ki hazır değilmişim, nasıl enine boyuna düşünmeden böyle bir karar verdik diye kendime kızdım. Ağladım, geceleri uyuyamadım. Üstelik eşim çok mutluydu. Yaklaşık 1.5 - ay bu şekilde devam etti. Ama yavaş yavaş duzeldigimi hissettim. O küçücük şey beni o kadar kendine bağladı ki, simdi onu o kadar çok özlüyorum ki kontrollerimi iple çekiyorum.
Yani demek istediğim, ben hamilelige hazır olduğumu hissettiğim halde değilmişim. Bu çok büyük ve mucizevi bir şey kadın hayatında. .bir anda damdan düşer gibi alisamiyor..
Biraz daha zaman verin kendinize. Hayata dair planlarınıza göz atın. Allah yardimciniz olsun
 
Ben olsam bir tane çocuk olsun derdim.
 
Ben olsam bir tane çocuk olsun derdim.

Doktorum gibi konustunuz :)
O da bir tane olsun ileri de çok uğraşırsın ne kadar beklersen işin o kadar zorlaşıyor diyor ama diyorum ya şuan kendim de istesem maddiyat engel bir kere kaldı ki bana göre 7 ay çocuk istesem bile erken bir zaman şuan sağlık problemi olmayıp istesem bile gene 1 sene ertelerdim bu yüzden maddi sorunla beraber hazır olmayisimla ertelemeyi farz hissediyorum ama öyle bir şey ki bu sefer de bekledikce çocuğumun olma olasılığının azaldığı söz konusu o da dusundurmeye başlıyor beni çünkü herkes şimdi istemiyorsun ama ileri de isteyeceksin o zaman da belki olmayacak daha kötü değil mi diyor kalakaliyorum ama suan düşününce gerçekten annelige hazır değilim gerçekten.
 
Ben çevremdem 3 aile biliyorum 20- 25 senedir çocuk istiyorlar ama nasip olmadı şimdiye kadar. Onların isteklerini görünce demek ki en az 1 tane olmalıymış diyorum. Tabi anne siz olacaksinız. Sizin kararınız önemli. Ablamdan biliyorum gerçekten çocuk rıskıyla geliyor. Ablam hamileyken memuriyete atandı, 2 sınav birden kazandı. Eniştem terfi etti. Biz hayret ettik 1 yıl içinde çok güzel şeyler olmuştu. Nasip ...
 
Ben çikolata kistinin mağdurlarından biriydim. Bekarken ameliyat sonrasi üroloji doktoru tarafından hemen tüp bebek yapmam söylendi. Ben önemsemedim. Peşinden iki negatif tüp bebek denemesi. Ve şimdiki durumu özetlersek tüplerim yok idrar yollarimda sürekli problem çikiyor rezervim az ve adet olmayi bekliyorum tedavi için. Yani anladim ki çikolata kisti varsa vakit nakte dönüyor. Sonra hem canin hem cebin yaniyo.
 

Var tabi ki böyle örnekler bu sefer de hazır olmayisim geliyor aklıma zaten kolay bir durum olsa konu açma gereksinimi duymazdım belki aynı şeyleri yaşamış birileri çıkar veya duyan vardır diye açtım..
 
Şahsen ben ıkı gebeligimdede isteyerk gebe kalmadım ayrıcaaa karnımdaykn bile öyle cok sempati duymadım. Tuhaftir. Dogdular ikisine de ölüyorum şimdi. Anneligi asla ertelemeyin yaşınız musaitse eger..
 

Kistin boyutu ve kişinin yaşı önemli diyorlar ben ilaç kullaniyorum ve kist küçülüyor ama buna rağmen doktor bana çocuk yap diyor çünkü küçülse bile durması zararlıymis bilemiyorum gerçekten?
 
smuwiLa canim bende hic istemiyordum bunun yuzunde 4 sene erteledim simdi istiyorum 4.5 aydir hamile kalamiyorum sonra cok uzulursun soyleyeyim. kendini hazir hissetersin bu sefer olmaz cok uzulursun senin de dedigin gibi 2 cocugu dusunmuye bilirsin bende dusunmuyorum 2 cocugu kazayla olursa o ayri o zaman dogururum tabi
 
Sizin psikolojiniz çocuğu kaldırabilecekse yapabilirsiniz. Çünkü ilerde rahatsızlığınız dolayısıyla olmayabilir de. Çok zor bir durum yaşadığınız. Belki şu an stresten de annelik duygunuz geri plana geçmiş olabilir. Hamile kalınca annelik psikolojisine de girebilirsiniz, bilinmez.
 

Gerçekten zor bir karar olacak benim için
 
Şimdi "O Allah'ın bi lütfu nası istemezsin keşke annen de seni doğurmasaymış anne olmak isteyip olamayan bi sürü kadın var !!!"cılar coming. Burada bi kızcağıza saldırmışlardı şu an 4 aylık hamile bir abla.
Eğer hazır değilsen, istemiyorsan ve içinden gelmiyorsa yapma. Lohusa depresyonundan çıkamazsın uzun süre, çocuğun her şeyi külfet gelir. Hem çocuğa hem sana yazık.
 
İstemiyorsanız yapmayın diyeceğim ama hastalığınızdan dolayı belki de uğraşmanız gerekebilir ha deyince olmuyor bebek. Bir arkadaşım ve eşi istemiyordu sonra karar verdiler henüz 2 ay geçti sanırım yine de keşke daha önce denemeye başlasaydık diyorlar. Çünkü anne olma isteği bir kez insanın aklına düşünce hemen olsun istiyor. Hatta hamileyim sanıp kimyasal vs. çıkınca resmen yıkım oluyor. Kendinizi hazır hissetmeniz çok önemli tabi ki ama o öyle bir istekki dillendiremiyorum. Amacım kafanızı karıştırmak değil bu da benim tarafımdan görünen diyelim :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…