Anne Ölümü

Evet olmalıyım ama biranda onu düşünürken buluyorum kendimi.
çok normal benimde her saniye aklımda yaşamadıgımız hayallerimiz aklıma geliyor içim acıyor nişanım düğünüm annemsiz oldu içimdeki acının tarifi yok kına bile yapmadım kayınvalidem eğlence düzenlemişti kına yakmıstı

Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun . Bol bol dua edin onun için kendinizi cok yipratmayin. Ölüm hiçlik değil yokluk değil aslinda bir tezkeredir. Her canli gelir görevini tamamlar ver terhis olur paydostur şu dünyanın mesakkatinden kurtulmadir bir nevi. Hastalar için bazen rahmettir yaşlılar için. Daha rahat daha zahmetsiz bir yere gitti anneniz. Bir sürü ahbabina kavuştu belki de annesi babasi sevdikleri ordadir. Hepimiz öleceğiz mantik bazen almiyor ama hic kimse burda kalıcı değil hepimiz akibetimizi düşünmeliyiz

Figen Hanım, ebeveyn kaybı yaş kaç olursa olsun o kadar zor ki, içinizdeki tarif edilemez acıyı inanın anlıyorum. Öncelikle başınız sağ olsun, annenizin toprağı bol olsun, onu toprak incitmesin huzurla uyusun; size çok sabır dilerim.

Ben de babamı kaybettim, ilk günler gerçekle hayal arası yaşıyorsunuz, kabullenemiyorsunuz. Hatta ağlamaktan sızdığımda gerçekle rüya arasında uyandığımda babamı tekrar yanı başımda bulmayı diledim ve gönülden istedim;ama olmadı. Sanki bir kabusun içinde hapsolmuşsunuz da uyanmaya çalışıyorsunuz değil mi? En sevdiğiniz, can parçanızı toprağa koyduktan sonraki o burukluk ve eksiklik hissinin verdiği tarifsizliği tahayyül ediyorum.

Evet; dediğim gibi maalesef yerleri dolmuyor. Kendi kendinize insanlar bu acıyla nasıl yaşamışlar, hayatlarına nasıl devam etmişler diye soruyorsunuz eminim. Lâkin insanoğlu ölüme de alışıyor ve her şeyi kanıksıyor. Zamanla günlük hayat telaşında aklınıza daha az geliyor; oradaki boşluk özel günlerde, bahsi geçince kendini hissetiriyor, o burukluk bazen yerini gülümsemeye bazen güzel anılarınızı yad ederken kahkahalara bile sebep oluyor. Ölüm o kadar normal geliyor ki artık, şu üç dört senede o kadar canı toprağa verdik ki, göz yaşım düşerse bile babam hatrıma geldiği için oluyor.

Size tavsiyem her gün eşyalarına sarılıp ağlamayın. Anlamı olan özel eşyaları haricindekileri verin, hem hayır işlemiş olursunuz hem de ihtiyacı olan birilerine yardım etmiş olursunuz. Sürekli her şeyinin göz önünüzde olması, yas sürecinizi uzatır sizi kahreder. Özel bir kutu oluşturun, anılarınızı saklayın; kendinizi kahretmeyin. Kendinizi hobilere kitaplara filmlere verin, meşgul olun; ailenizle vakit geçirin. Yürek yangınınıza ferâhlık dilerim.

Basiniz sağolsun,anneciginizin mekani cennet olsun insAllah, sabirlar diliyorum size

Başınız sağolsun

90 yaşında bir büyüğümüz vefat eden kişiye, ilahi davete icabet etti derdi. Bu cümle giden için o kadar güzel ki. Ve biliyorsunuz ruh varlığının yaşamı devam ediyor.

Allah size sabır versin, annenizin geçişi kolay olsun inşallah. Çok detay yazmak istemiyorum ama annenizin şahsi eşyalarını evde tutmamanızı tavsiye ediyorum.

Mekanı cennet olsun annenizin ağlayarak okudum. Sizi çok iyi anlıyorum çünkü ben de annemi bir sene önce kaybettim. Bir sene mi bir ay mı belli değil. Hayata karışmaya çalıştım zaten mecburdum da ama böyle alışmış gibi görünse de insan dayanamıyor. Kardeşlerim büyük ve çoluk çocuk sahibiler. Annem hastalığını öğrenince seni yarım bıraktım deyip hıçkırarak ağlamıştı. Gerçekten benimle onlar arasında yadsınamaz bir fark var. Elbette herkesin ciğeri yanıyor biliyorum ama ne bileyim, onu bir yıl daha görmek için tüm hayatımı verirdim ben. Sonra da düşünüyorum ki daha küçük veya bebek de olabilirdik. O zaman ne yapacaktık? Ben inşallah ebedi hayata gittiğimde anne diye koşarak boynuna sarılacağım günün hayaliyle kalbimi teskin ediyorum. İnançlıysanız siz de böyle düşünebilirsiniz, öbür türlü nefes almak zor. Rabbim gani gani rahmet eylesin

Allah rahmet eylesin.Mekani cennet olsun.05.02.2021 de ben annemi kaybettim. Gerçekten çok zor acı.

Allah rahmet eylesin sizede sabırlar diliyorum bende annemi babami kaybettim çok zor bişey insanin ruhu ölüyor resmen yaşama hevesi kalmıyor. Acı zamanla hafifliyor ama özlem hiç geçmiyor hep bir yanın eksik kalbinde yeri dolmayan bir boşluk özelliklede düğün bayram günleri daha bir yanlız hissediyorum kendimi ama dayanıyoruz bı şekilde Allah sabrını veriyor bide İnaç meselesi bir gün kavusmanin ümidiyle yaşıyoruz.

Mekanları cennet olsun.
Ben de 3 ay önce annemi kaybettim.rahmetli denildiğinde çok zoruma gidiyor.Zamanla acısı azalıyor dediler. Aksine arttı.
Keşke bir kız kardeşim olsaydi. Sadece bir abim var. Babamı daha önce kaybetmiştim ama annem vardı. Ev acıktı.simdi ikisi birlikte gitti.hala cesaret edip evine giremedim.

Babam ölmeden önce yazlığı iki erkek kardeşe yaptı .Oturdukları ev ve bir arsa vardı .Annem arsayı da küçük erkek kardeşe ev almak için satmış .Şimdi Annemin oturduğu eve göz diktiler satalım diye büyük rezalet çıkarttılar .Sırf erkek oldukları icin herşeye hakları olduğunu düşünüyorlar ve kız kardeş de onlara katıldı.
Ben de tek çarem evin satılmasını önlemek için yazlığa satılmazlık koydurmak için mahkemeye verdim iki erkek kardeşi.

Ben yazlığa Annem yaşarken bile gidemezdim .Zaten anahtarı bile yok .Beni telefonda tehdit ediyor başka yolu yok diye.

Ben yazlığa Annem yaşarken bile gidemezdim .Zaten anahtarı bile yok .Beni telefonda tehdit ediyor başka yolu yok diye.
Annne babanız daha yaşarken onlara vererek hata etmişler. Toprakları bol olsun ama yapmamaları lazımmış. Mahkemeden sonuç alırsınız umarım.

Biz iki kardesiz .
Daha elimiz varıp hiçbir işlem yaptırmadık.
Ancak benim annemin evi eşyaları ile kalacağı konusunu kararlaştırdık aramızda.
Her yerde erkek cocuk öyle.
Benim abimde yıllarca babamın diğer evinde oturdu.(21 yil)
Annem altınların benim olacağını söylemişti.vasiyeti idi.
Abim yok benim ihtiyacım var dedi.
Bolusecegiz mecbur çünkü yazılı birsey yok.
Şimdi kussem olmaz tek o kaldı.
Ama annemin evine dokunmaya kalkışsa ben de kötü olurdum.

Evet haklısınız ama onları suclayamıyorum.Cok seviyordum hem Annemi hem babamı .Bu kardeşler 30 yaş üstü .Doğruyu eğriyi görecek kadar eğitimliler .Ve bana bunu yapanın iki kızı var.

Çok yoruldum çok .Kız kardeşim bile bana karşı.İlla herşey para mı?.Hem annem ölmeden evvel iki erkeğe yaptık birşeyler bu ev kızların demiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…