Anne olunca kendimizi ihmal etmek zorunda mıyız?

Göbek kısmı tamam ama Sezeryan üstünden 5,5 sene geçti benim asla bir ağrısı sızısı yok. Dikiş izim bile çok azdır. Abartıyorlar bence. Hiç öyle sorun yaşamadım.
İşte kimi de çok memnun ama bence teknoloji sürekli geliştiği için biraz da doktorun marifetiyle eskisinden kolay oluyor sanırım. Mesela önceden sezaryenle 3 çocuk yapabiliyorsun diyorlardı şimdi öyle bir şey yok. Önceden sezaryenden sonra normal doğum yapamıyorsun diyorlardı yapılıyor artık

Nasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba
Tabi bebeginiz sakin sorunsuz mama icen ve uyuyan bir bebek olursa yapabilirsiniz neden olmasın.Dığer türlü cidden biraz süslü hayaller oluyor bunlar :)

Oğlum dört aylık falandı. Duştan sonra aylarca saçımı adam gibi tarayamadigim için bu kez yapicam dedim aldım tarağı elime. Açılmıyor. Mümkün değil. Saç kremi boca ettim yok. Ağlaya ağlaya saçımı kesmiştim. O geldi aklıma. Yani bile isteye yapmıyor insan da bir noktada kendinden vazgeçtiğin bir dönem oluyor. Olmasa daha iyi. Belki ben beceremedim bilemiyorum. Şimdi daha iyiyiz tabii büyüdü. Ama ilk bir yıl gerçekten ben kimdim bilmiyorum 👥
Buna benzer bir şey yazmak için geldim ben de.. oğlum 5 aylik ve doğumdan önce her şey gozume toz pembe görünüyordu ama gerçekler:)))

Nasipse 2 ay sonra doğumum var. Normal doğum yapmayı düşünüyorum kısmetse. Kalktığımda da bakımlı ve temiz olmak istiyorum. Duş alamasam bile ıslak mendil koydum çantama. Hiç olmazsa silerim sağımı solumu diye. Ama insanlar o an sadece bebeğinin derdine düşeceksin, niye bunlari düşünüyosun filan diyor. Herkes bebeğinin derdine düşüyo sen artık annesin bebeğini düşüneceksin diyorlar. İllaki bebeği de düşüneceğim ama kendimden de vazgeçmek zorunda mıyım ki? Normalde de temiz bir insanım. Bakımlı olmayı çok seviyorum. Kendimden iğrenmek istemiyorum. Kafam karışıyor haliyle. İyi bir anne olmak kendini hiç düşünmemek midir? Aynı anda hem bebeği hem kendimizi düşünemez miyiz? İlk çocuğum. Ne yaşayacağımı bilmiyorum diye hayal mi kuruyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba
Iyi bir anne asla dus almaz ,kokar ,sizde kokmalisiniz lutfen

Kolonyalı pecete ne alaka? İyi ki taharet alma dememişler, tövbe, sinir oldum.

Beş günlük olması lazım, kayınvalide görmeye gelmişti, sofra hazırladı görümcem, kayınvalidem aynen şöyle dedi "çabuk çabuk ye, çayı hemen hemen iç çabuk çabuk, bebek acıkır öyle yayila yayila yersen, hemen emzirmen lazım"

Bebekli, çocuklu kadın çabuk cabuk yermiş. Hala daha onlara gittiğimizde, sofraya otursak aynı şeyi der, acele ye, acele et vs.

bu kadın krem sürmeyi, bakım yapmayı anlayabilir mi, anlayamaz.

Denemekten zarar gelmez.

Duşla mı uğraşacaksin eve gelince yıkanirsin dediler. Bana kalsa yıkanmak isterim. Zaten bebek uyuyacak da illaki. Bunlari söyleyince 'yaparsin hee yaparsin' diye tepki aliyorum.
Millet lapgot oldugu icin herkesi kendileri gibi saniyorlar, sallama yorumlari. Benim etrafimda hamileligi boyunca kosup tenis oynayan hamilelere demediklerini birakmadilar, hepsi at gibi dogurup hayatlarina gayet guzel devam ediyorlar. Sen kendine bak, aktif ol, dogumun da kolay gecer, ayaklanirsin zaten hizlica. Korku hikayelerini kulakardi et.

Valla ben anlamıyorum, anne olunca tabi ki bebeğe çok zaman veriyorsun ama bu perişan ol, öl bit kendinden geç anlamına gelmiyor asla. Hep örnek olarak yazıyorum, ben PhDdeydim bizim grupta postdoc bir abi vardı, başka bir postdoc hanım ablayla evliydi. Çocukları oldu, biraz abimiz izin aldı, biraz annesi izin aldı o sırada çocuk 6 aylık oldu biraz babaanne baktı derken basbayağı büyüdü kreşlik oldu. İki taraf da ölmedi, bitmedi, işlerine de vakti ayırdı, hayattan falan da kopmadı anne de baba da eşit zaman koydu ve gayet demokratik bir şekilde bu işi yaptılar. İki ebeveyn de gayet normal ve mutlu görünüyordu. 2 taraf da Alman bu arada. Toplumumuzda çocuk konusu nedne bu kadar dramatize ediliyor üstüne tüm çalıma anneye yıkılıyor :KK51:

Şu elalemin konuşmaları bitmez her şeyi onlar bilir
Ya anne olmak kendinden vazgeçmek demek değil
Ben sana şöyle anlatayım hamile değilim çoçuğum yok ama geçenlerde mutfak dolaplarımın kulpları söküp temizledim o kadar yap bağlamış ki iç kısmı sökmeden temizleyemem oturduğum ev kira önce ki kiracı cidden çok pismiş ee bende temizledim sonuçta ev hanımıyım kaynanam diyor ki çoçuğun olsun bak bakalım temizlik bile yapamazsın yaa tamam bu kadar ayrıntılı tabiki yapamam ne alakası var şimdi
Geçen görümcem anlatıyor bir şeyler kendisi baya rahat çoçuk büyütüyor kayınvalidem camlarına varana kadar siliyor çocuğuna bakıyor yemeğini yapıyor felan kendisi bir bebek emziriyor o kadar görseniz kayınvalidemi her şeyini yapıyor valla laf lafı açtı çok zor bebek bakmak felan diyor benimde bebek istediğimi biliyor
Ben de dedim valla ben yemek temizlik yapılsın bana istemem kendim yaparım eşimle birlikte
Tek vazgeçemeyeceğim şey duş almak kahve içmek dedim duş bile alırsan şükredersin kahve içmeye vaktin olursa içersin gibi iğneleyici konuşma
Ee bu çoçuk illa uyucak napayım pis pis mi oturayım anne oldum diye insani haklarımdan mı vazgeçeyim ben daha kendime bakamıyorken çoçuğa nasıl bakıcam iyice saçmaladı
Yaniiii boşverrr kim ne derse desin

Benim çocuklu arkadaşlarım benden süslüler diyip gidiyorum 😄😄

Bazı şeyler imkan meselesi bazilari da tamamen karakter . Simdiden düşünmeyin bunları bı iki aya kendi bakim rutininizi bile oluşturursunuz.

Abartmislar hastanede zaten bebek yeni dogmus hep uyuyor olacak gayette kendinizle ilgilenebilirsiniz siz o sadece bebege odaklan kendini birak kafasinda olan insanlari cok takmayin laf anlatmayada calismayin bosverin

Valla ben anlamıyorum, anne olunca tabi ki bebeğe çok zaman veriyorsun ama bu perişan ol, öl bit kendinden geç anlamına gelmiyor asla. Hep örnek olarak yazıyorum, ben PhDdeydim bizim grupta postdoc bir abi vardı, başka bir postdoc hanım ablayla evliydi. Çocukları oldu, biraz abimiz izin aldı, biraz annesi izin aldı o sırada çocuk 6 aylık oldu biraz babaanne baktı derken basbayağı büyüdü kreşlik oldu. İki taraf da ölmedi, bitmedi, işlerine de vakti ayırdı, hayattan falan da kopmadı anne de baba da eşit zaman koydu ve gayet demokratik bir şekilde bu işi yaptılar. İki ebeveyn de gayet normal ve mutlu görünüyordu. 2 taraf da Alman bu arada. Toplumumuzda çocuk konusu nedne bu kadar dramatize ediliyor üstüne tüm çalıma anneye yıkılıyor :KK51:
Çünkü bizim toplumumuzda çocuk dogurduysan süper anne olup sadece ve sadece onun için yaşaman bekleniyor . Sebebi bu 😔

Senin ve bebegin peşinde dolaşip yardimci olacak biri varsa veya eşin olmasi gerektigi gibi destek olabilirse kendinden vazgecmene gerek olmaz sanirim.

Yani benim cevremde yeni dogum yapip daha cocuk 1 haftalikken gayet jilet manikurlu ojeli bakimli dolaşan tanidiklarim oldu.
Cocuk oldu diye perişan hale gelenlere genelde kimse yardimci olmuyor bi de bakiciya, yardimciya maddi durumlari olmuyor.

suyum geldi benim duşumu aldım gittim hastaneye gayet bakımlı halimle :halay: sonra normal doğumdu tam 18 saat sürdü. Saçlarım yumak haline gelmiş dudağım patlamış suratımı çil basmış bir halde doğumdan çıktım. Aç, susuz ve uykusuzdum yani zaten normal doğum olacak deyip normal doğumu küçümsemek neyin kafası bilmiyorum birçok insanda bu var çünkü. Bu işler planla programla olmuyor bakımsız kalan anneleri de yargılamamak lazım kimse bunu istemez ama şartlar herkese göre değişiyor sonuçta.

Hepinize tek tek teşekkür ederim, her mesaja dönme şansım olmadı ama hepsini okudum. İçimi ferahlattınız çok teşekkür ederim iyi dileklerinize temennilerinize. İnşallah hayalimdeki gibi olur hayırlısıyla :) Hepimiz için en kolayını hayırlısını, iyisini diliyorum, sevgiler

Nekadar bunu her kadın yapmak istesede o minnak yumurcaklar buna malesefki izin vermeye biliyor benim oğlum kolik ti ve belki gülücek dalga geçiceksiniz ama banyomu okadar hızlı yapıyordum ki saçımı taramaya vakit vermiyodu namussuz ve saçım artık bildiğin arap saçına döndü hatta keçe desem dsha doğru tarak girmiyodu ve kesmek zorunda kaldım 😂 bunlar seni korkutmasın endişelendirmesin her bebiş bir değil kendine vakit ayırmak bakımlı iui hissetmek istiyorsan anne babane hatta teyze hala faktörlerini kesinlikle kullanmalısın bence

Duşla mı uğraşacaksin eve gelince yıkanirsin dediler. Bana kalsa yıkanmak isterim. Zaten bebek uyuyacak da illaki. Bunlari söyleyince 'yaparsin hee yaparsin' diye tepki aliyorum.
Kuru şampuan alırdım ben olsam yanıma

Kolonyalı pecete ne alaka? İyi ki taharet alma dememişler, tövbe, sinir oldum.

Beş günlük olması lazım, kayınvalide görmeye gelmişti, sofra hazırladı görümcem, kayınvalidem aynen şöyle dedi "çabuk çabuk ye, çayı hemen hemen iç çabuk çabuk, bebek acıkır öyle yayila yayila yersen, hemen emzirmen lazım"

Bebekli, çocuklu kadın çabuk cabuk yermiş. Hala daha onlara gittiğimizde, sofraya otursak aynı şeyi der, acele ye, acele et vs.

bu kadın krem sürmeyi, bakım yapmayı anlayabilir mi, anlayamaz.
Hiç mi tepkisel bı cevap vermediniz
Ben buradan kudurdum ta

suyum geldi benim duşumu aldım gittim hastaneye gayet bakımlı halimle :halay: sonra normal doğumdu tam 18 saat sürdü. Saçlarım yumak haline gelmiş dudağım patlamış suratımı çil basmış bir halde doğumdan çıktım. Aç, susuz ve uykusuzdum yani zaten normal doğum olacak deyip normal doğumu küçümsemek neyin kafası bilmiyorum birçok insanda bu var çünkü. Bu işler planla programla olmuyor bakımsız kalan anneleri de yargılamamak lazım kimse bunu istemez ama şartlar herkese göre değişiyor sonuçta.
Dudaginiz neden patladı

Vallahi ben normal doğum yaptım, bebeğim de huysuz değildi o uyurken saçımı duzlestirdim de, inanmayacaksınız ama makyaj da yaptım 😁 gecelik takımı götürmüştüm ütülü, onları giydim süslü terliklerim tacım, vallahi oluyor sen hepsini götür duruma göre bakarsın zaten... Hayırlısı olsun sağlıklı olun ikiniz de inşallah 😍😍

Back
X