Anne oluyorm ama stres..

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.992
5.203
398
Kızlar bebegimin doğumuna az kaldı inşallah 29 haftalık olduk bile.. Ama bebegin dha birşeyi yok eşim e ne zaman alalım diyorum 32 de alırız diyor onun maası ancak evi geçindro bende askeri ücretle ona yardım ediyorum vs 32 haftam da tam ben maası alıyorum benim tüm maaşımı harcıcz zaten umrunda degil.. Ben iyice stres oldum hastane çantam bile hazır degil sizce abartıyormuyum yoksa gerçekten geç mi kaldım kızlar..

34+2de hala çantam hazır değil.
Eksiklerimiz de bitmedi. Zaten minimumcuyum her şeyi alayım insanı değilim temel şeyler bile eksik hala. Biliyorum doğururken de öyle olacak.
Beşiği falan yeni aldık, kurduk falan dün eşime "bunu da kurduk da bela oldu başımıza bari doğuma yakın halletseydik" dedim. Hak verdi.
Sıkma canını hallolur bir şekilde.
Kardeş sen emzik almamışsın bebeği geri tıkıyoruz deme şansı yok kimsenin.
Akışına bırak.

Kızlar bebegimin doğumuna az kaldı inşallah 29 haftalık olduk bile.. Ama bebegin dha birşeyi yok eşim e ne zaman alalım diyorum 32 de alırız diyor onun maası ancak evi geçindro bende askeri ücretle ona yardım ediyorum vs 32 haftam da tam ben maası alıyorum benim tüm maaşımı harcıcz zaten umrunda degil.. Ben iyice stres oldum hastane çantam bile hazır degil sizce abartıyormuyum yoksa gerçekten geç mi kaldım kızlar..
Öncelikle sağlıklı bir doğum diliyorum. Alışverişe gelince acele etmene gerek yok. Ben de daha hiçbir şey almadım ve 35. haftaya kadar da almayı düşünmüyorum. Sonuç olarak o eşyalar evde durduğu zaman bir şey değişmeyecek. Rahat ol yani.

Öncelikle sağlıklı bir doğum diliyorum. Alışverişe gelince acele etmene gerek yok. Ben de daha hiçbir şey almadım ve 35. haftaya kadar da almayı düşünmüyorum. Sonuç olarak o eşyalar evde durduğu zaman bir şey değişmeyecek. Rahat ol yani.

İnsanda 30 haftadan sonra ağırlaşır yapamam hazırda dursun psikolojisi oluyor.
Koni sahibi de bence onda, bayağı tatlı bir psikoloji o.
Ben de mevlit hazırlıklarını bile bitireyim doğumdan önce diyordum. Şimdi kendimden makas alıp, sakince havalara bak sen kimsin be diyorum.

İnsanda 30 haftadan sonra ağırlaşır yapamam hazırda dursun psikolojisi oluyor.
Koni sahibi de bence onda, bayağı tatlı bir psikoloji o.
Ben de mevlit hazırlıklarını bile bitireyim doğumdan önce diyordum. Şimdi kendimden makas alıp, sakince havalara bak sen kimsin be diyorum.
Haha gülümsettiniz beni. Vallahi kendimi tembel hissettim şimdi :) Tatlı heyecanlar tabi bunlar ama çok da stres yapmaya gerek yok. Sağlıkla doğsunlar da :)))

Ancak evi gecindiren bi maaşı var birikmisiniz yok e dogumdan sonra çalışamıcaksın da.Niye çocuk anlamıyorum hakikaten.Gec erken onu bilemem ama kuzenim mesela ilk çocuğu da olunca esiyle cinsiyet belli olduktan sonra hep biseyler aldılar odasını hazırladılar.Özellikle kadınlar bu dönemde çok hevesli oluyolar en güzel zamanları maddi sıkışıklıkla heba etmissiniz.
Allah yardımcınız olsun yine ne diyeyim

Ben henüz sadece giysi kısmını alabildim. İşten pek vakit bulamıyorum sağ sol gezmeye. Bide küçük bir Doğu ili burasi. Ama liste yapıyorum herseyi araştırıyorum. Bu hafta sonu yine alicam bişeyler. Bilemedim. Benimde ilk defa bebeğim olacak ama son aya bırakmam gibi geliyor.

Ancak evi gecindiren bi maaşı var birikmisiniz yok e dogumdan sonra çalışamıcaksın da.Niye çocuk anlamıyorum hakikaten.Gec erken onu bilemem ama kuzenim mesela ilk çocuğu da olunca esiyle cinsiyet belli olduktan sonra hep biseyler aldılar odasını hazırladılar.Özellikle kadınlar bu dönemde çok hevesli oluyolar en güzel zamanları maddi sıkışıklıkla heba etmissiniz.
Allah yardımcınız olsun yine ne diyeyim
Anlıyorum sizi ama su noktada katılmadım şimdi bu maaş işi değişmeyecek. Bu insanlar hiç çocuk sahibi olmasın mi ?

Anlıyorum sizi ama su noktada katılmadım şimdi bu maaş işi değişmeyecek. Bu insanlar hiç çocuk sahibi olmasın mi ?
Ben az kazanıyor olsam çocuk yapmazdım.Sadece annelik hormonlarım devrede diye iyi imkanlar sunamayacağım bi çocuğu dünyaya getirmek bana bencillik geliyor çünkü.Bi de farkındaysanız konu sahibinin eşi de bu sorumluluğun çok farkında değil gibi.Ben cesaret edemezdim insanların da cesaret etmemesi gerektigini düşünüyorum ama tabiki bunun karar mercii ben değilim.

Ben az kazanıyor olsam çocuk yapmazdım.Sadece annelik hormonlarım devrede diye iyi imkanlar sunamayacağım bi çocuğu dünyaya getirmek bana bencillik geliyor çünkü.Bi de farkındaysanız konu sahibinin eşi de bu sorumluluğun çok farkında değil gibi.Ben cesaret edemezdim insanların da cesaret etmemesi gerektigini düşünüyorum ama tabiki bunun karar mercii ben değilim.
Bundan tam 1 .5 yıl önce maddi ve manevi sebeplee yüzünden bebeğimi aldıracaktım...hele maddşyat tam bir kaostu...ucu ucuna yeten maaş düzensizce ödenen banka borçları bi de üstüne çocuk...
Allahım kabus bu olsa gerek dedim...

şimdi dönüp bakıyorum da borç olarak tek bir banka kaldı
bebeğimin tek bir eksiği bile olmadı
yani o kadar bereketli ve kolay geldi ki herşey...inanamıyorum...

Bundan tam 10 ay önce maddi ve manevi sebeplee yüzünden bebeğimi aldıracaktım...hele maddşyat tam bir kaostu...ucu ucuna yeten maaş düzensizce ödenen banka borçları bi de üstüne çocuk...

İnşallah bizimde böyle olur..
Çok şükür gelirimız gayet iyi ama bi halt edip aynı anda ev araba aldık. . Onları ödüyoruz.. bebis te yolda.. inşallah sizin gibi bize de şans ve bereket getirir melegimiz. .

Çok şükür gelirimız gayet iyi ama bi halt edip aynı anda ev araba aldık. . Onları ödüyoruz.. bebis te yolda.. inşallah sizin gibi bize de şans ve bereket getirir melegimiz. .
Bereketli gelir emin ol...
Hem dert etme en azından elle tutulur değerli şeylere sahip oluyorsunuz...biz o kadar saçma sapan harcadık ki parayı elde var sıfır...

Bundan tam 1 .5 yıl önce maddi ve manevi sebeplee yüzünden bebeğimi aldıracaktım...hele maddşyat tam bir kaostu...ucu ucuna yeten maaş düzensizce ödenen banka borçları bi de üstüne çocuk...

Bebekler hep bebek kalmıyorlar.Okula başlaması büyüdükçe artan masrafları.Dilerim hep yetebilirsiniz çocuğunuza.Dedigim gibi ben cesaret edemezdim o stres bile insana yeter çünkü.

Bir anda yüklenmek ağır gelebilir ama kredi kartları var Allahtan:) evet masraf yapıyorsun ama aldığın birçok şeyi(kıyafet dışında) en az 2 yıl boyunca kullanacaksın zaten. Geriye kalan bez masrafı olacak.
doğduğunda yanında yatacak zaten en az 1 yıl bu yüzden oda yapmak zorunda değilsin ki kıyafetleri minicik zaten kendi dolabında yer ayırabilirsin.
Ayrıca her bütçeye uygun çok güzel ürünler var internette bir araştırmanı tavsiye ederim.

Ah kızlar eşim arabanın ruhsatını aldı geldi bebek haberini öğrendik... Rızkıyka geliyor elbette..

Back
X