Anne oluyorm ama stres..

Ben az kazanıyor olsam çocuk yapmazdım.Sadece annelik hormonlarım devrede diye iyi imkanlar sunamayacağım bi çocuğu dünyaya getirmek bana bencillik geliyor çünkü.Bi de farkındaysanız konu sahibinin eşi de bu sorumluluğun çok farkında değil gibi.Ben cesaret edemezdim insanların da cesaret etmemesi gerektigini düşünüyorum ama tabiki bunun karar mercii ben değilim.
Size tamamen katılıyorum. Çocuk sahibi olmak gelenek olmuş bir yerde. Ne yani hiç mi yapmayalım bebek deniyor. Çocuğa tam manasıyla yetemeyecek insan yapmamalı elbette. Çocuk sahibi olmak kural değil ve olmamalı. Bu ayıp değil, beddua değil, tabu da değil. Her kadın anne her erkek baba olacak diye bir şey yok bana göre.

Kızlar bebegimin doğumuna az kaldı inşallah 29 haftalık olduk bile.. Ama bebegin dha birşeyi yok eşim e ne zaman alalım diyorum 32 de alırız diyor onun maası ancak evi geçindro bende askeri ücretle ona yardım ediyorum vs 32 haftam da tam ben maası alıyorum benim tüm maaşımı harcıcz zaten umrunda degil.. Ben iyice stres oldum hastane çantam bile hazır degil sizce abartıyormuyum yoksa gerçekten geç mi kaldım kızlar..
Abartmiyorsun cnm eşin biraz ağırdan alıyor bizim gibi duyarlı değiller erkekler 36 da Dogum yaptim tembelligimden hiç birşeyim hazır değildi guburtuye gitti beşiği eşim beğenmiş ben hastanedeyken ben ce alınacak nasilsa başlayın ufak ufak. Dogum çantası ana kucağından başla bence

Abartmiyorsun cnm eşin biraz ağırdan alıyor bizim gibi duyarlı değiller erkekler 36 da Dogum yaptim tembelligimden hiç birşeyim hazır değildi guburtuye gitti beşiği eşim beğenmiş ben hastanedeyken ben ce alınacak nasilsa başlayın ufak ufak. Dogum çantası ana kucağından başla bence

Merhaba bu eski bir konu bebegim 44, günlük oldu bile :) boşuna evham ysomım bebegim 36+4 te doğdu ayrıca Rabbi im rızkını verdi eşime işten ikramiye yattı onunla aldık herseyi

Bende öyle yaptım sizede tavsiye ederim. Ama beşik büyüyenden değilde ara katı olan bebek büyüyünce indirilebilenlerden almanızı öneririm. Ben ahşap beşik değil oyun parkı almıştım maddi yetersizlikler değil araştırmalarım sonucunda mantıklıbulmuştum sizede anlatayım.
Bebeğe oda yapsanız bile inanın yeni doğmuş bebeği odada bırakıp başka yere yatmaya gidemiyorsun. Kamera olsa bile aklınız onda kalıyor. Kendiniz içinde odaya bir kanepe almanız gerekir sanırım.
Büyüyen betikleri görüntü ve kullanışlılık açısından süper ama bebek hep aynı kalmıyor. Bebeğim 6buçuk aylıktı beşikten tutunup dizlerinin üzerinde duruyordu. Eğer büyüyen beşik olsaydı ya düşerdi yada kullanamazdım şuan
Ahşap beşiklerin ara katı olanlar var bebek büyüyünce tabana indiriyorsun illaki ahşap diyorsan alınabilir tabi ama oyun parkında aynı işi görüyor ve + olarak bebeğin büyüyünce güvenle içine bırakıyorsun tutunup kalkmayı tutunarak yürümeyi öğreniyor. Düşse bile yumuşak yatağa düşüyor kumaşa çarpıyor risk yok denecek kadar az yani.

Ben de oyun parkı konusunda aynı şeyleri eşime söylediğimde gülmüştü bana :) ne gerek var çok saçma falan diye. Sonra bebek arabası alırken adam benim söylediklerimin aynısını söyledi, fazlası yok ama eksiği çok hatta. Adam park yatak alalım mantıklı falan demeye başladı. :))) ama tabii biliyorum ben, saydıklarından ziyade, beşiğin çantada taşınabilmesi oldu. Düşündü ki annesigile va gittiğimizde toplar onu da götürürüz, rahat ederiz. :))

Sonuç olarak, oda takımı aldık. :)) kids and teens'in bi modeli bayaa indirimdeydi, beşik ve dolabtan biraz daha maliyetliydi sadece, dolap- beşik ve şifonyer şeklinde üçlü takım aldık. Büyüyünce beşiğini ters çevirip masa yapmayı planlıyorum bakalım. :) tabii bunu almadan önce gittik dolaplara falan baktık, kalitesiz iki gün sonra yıkılacak dolaplara bile 500-600den aşağı fiyat biçmediler. O yüzden takım daha ekonomik geldi.
Oyun parkını ise hala düşünüyoruz, doğumdan sonra lazım olursa alırız sanırım.

34+2de hala çantam hazır değil.
Eksiklerimiz de bitmedi. Zaten minimumcuyum her şeyi alayım insanı değilim temel şeyler bile eksik hala. Biliyorum doğururken de öyle olacak.
Beşiği falan yeni aldık, kurduk falan dün eşime "bunu da kurduk da bela oldu başımıza bari doğuma yakın halletseydik" dedim. Hak verdi.
Sıkma canını hallolur bir şekilde.
Kardeş sen emzik almamışsın bebeği geri tıkıyoruz deme şansı yok kimsenin.
Akışına bırak.

Bu mesaj likelandıkça duygusallaşıyorum. Ne ara doğdu da 3 aylık bile oluverdi. :/

Bende cinsiyeti ogrendikten sonra (3 bucuk-4 aylik falandi) once kıyafet aldim yeni doğan-3 aylik donemi sonra ara ara 6 ay aldım arada esim kot gomlek tulum pantalon gorunce dayanamamis 1-2 yas almış :)

Sonra battaniye havlu emzik biberon vs. Aylara böldüm arada kendi annem aldı aklina eseni merak ettigini. En son aldigim ürün bugün bebek icin tirnak makasiydi oyle avmde geziyodim gozume carpti aldim :)

Besigi de gectigimiz haftasonu aldim teslimatini bekliyorum.

Keske son dakikaya birakmasaydiniz ufak ufak her ay bi kac parca alsaydiniz.

Benim oyle marka takintim yok bulundugmuz muhitte 0-7 yas arasi urunler satan bir cocuk magazasi var kıyafetlerin cogunu ordan aldim. Gelene guven olmaz diye. Ama hediyede geldi bi kac yakinimdan.

Erkenden hazirliga baslama sebebim hani son aylara dogru agirlasirim ya da erken dogum riskim olur fln o yüzden di. Ama allahima şükür hersye yolunda gidiyor suanda.

Allah sagliklisiyla kucagina almayi nasip etsin. Gelen kismetiyle gelir. Sen bile sasirirsin bunca eksigi nasil aldik diye.

Back
X