Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. ayaklarını sevip öptüğü kısım yıktı beni

O kızgınlık bende de vardı taki doğuma girip, anne oluncaya dek o zaman anladım annemi Annemin o doğum sancılarını çekerken bile aklı evde ki üç yavrusunda olduğunu, bizi çok sevdiğini asla isteyerek bırakıp gitmediğini ve gözlerinin açık bir şekilde gittiğini işte o zaman anladım.

Ama en azından çok sevildiğinizi biliyosunuz, şu an olduğunuz kişi olabilmenizde annenizin izi var. Bir çocuğun kişiliğinin şekillendiği ilk yıllarda yanınızda olup sizi sevgiyle sarmalamış.
ne anne demeye bin şahit yaratıklar var. Sadece çocuğunu sokağa atan döven değil sevgisinden mahrum bırakan, yok hükmünde olan.. o yüzden bizim en azından gurur duyacağımız annelerimiz var.
Buraya çok sevdiğim bir yazıyı ekliycem annesini kaybeden bir biliminsanı yazmış okuyunca ben rahatlatıyor.
ANNEM vefat etti, onu yıkadık, pakladık, demir tabuta koyup Türkiye’ye uçakla getirdik. Oğlunun üstüne, eşinin yanına, toprağın içine, sanki bir tohum eker gibi nazikçe, dualarla bıraktık.
Bir ömür bitti, annem gitti...
Ama annemin mitokondrisi bende kaldı...
Benim hücremde. Benim her hücremde, annemin mitokondrisi var. Her nefes alışımda, her kalp atışımda, her elimi uzatışımda, her düşüncemin başlangıcında, ne için enerji harcıyorsa bu vücudum, işte orda annemin mitokondrisi var...
Annem gitti belki ama mitokondrisi bende kaldı...
ENERJİ SANTRALI ANNE
İnsanın başlangıcı olan o ilk iki hücrenin yumurta olanı, büyük ve zengindir.
İçinde bir hücrenin yaşaması, çoğalması, değişmesi için gerekli olan her şeye ve bir ömür gerekli olacak enerjiyi üretecek mitokondriye de sahiptir.
Mitokondri, hücreye enerji veren, canlı olmasının temelini sağlayan organeldir; babadan değil, anneden gelir. Anne, her çocuğuna enerjisini verir. Enerji üretme mekanizmasını verir. Harcanan her enerji, annenin çocuğuna verdiği mitokondriden gelir.
Dolayısıyla anneler vefat edebilir ama anneler ölmez! Biz farkında olmadan, annelerimizi, gizli bir şifre gibi her hücremizin içinde taşırız. Annemiz vefat etse de bize enerji vermeye devam eder...