- 20 Mayıs 2016
- 1.411
- 3.054
- 83
- Konu Sahibi LibraTerazi
-
Annenle bu konuyu açık açık konuşsan olmaz mıTabii bu dediginizde de haklisiniz. Bizde de birinde bir problem olsa o kardes uzerinde yogunlasir ilgimiz. Ama benim ki biraz farkli. Ailenin en kucuguyum. Tabii ki annem babam benim icin cok degerli. Lakin babam degil de annem 3 numara olan kardesim ile benim aramda cok ayrım yapıyor. (Hastalik ozel gun onemli bir gelisme vs. Yanımda olur o ayri) ama ben kardesimle ufak bir tartismaya girsem bile hakli da olsam hemen onun tarafina geciyor ve bana yukleniyor. Bu çocukluğumdan beridir boyle. Ve bu seferde ben bu durumu görünce asiri sinirleniyor ve üzülüyorum. Hircinlasiyorum. Elimden geleni yaptım onun icin ama yaranamadim olmadi. Kardeşlerim hepsi evliler evde bir ben varim. Vazifelerim eksiksiz ama gelin görün ki diger evlatlarini hep bi farkli dusunur. Ufak örnek verim, bir kiyafet almis olsam (ki diger kardeslerimden biraz daha bakimliyim) onu benden izinsiz annem giymesi icin verebiliyor. Ama ben ondan odunc birsey istesem hemen annem devreye giriyor anlamadım gitti. Cok tartismalarimiz kavga ile sonuçlandi. Bu durumda annemde dahil herkesi kiriyorum ve cok bilirim gece yattigimda aglayarak uyuyakaldigimi. Daha bu aksam bir ton mesele yasadik. Annemin böyle olmasi benim ona olan duskunlugumu degistirmiyor ama babama olan sevgim gun gun artiyor. Annem de bu durumda laf arasında sen babacisin diyor, ben de senden ogrendim ayrim yapmayı diyorum. Ve daha bir suru sey. Bilmiyorum bu konu da cok yorgunum. Bildiğim tek sey evlatlarım olursa kesinlikle boyle birsey yasatmicam onlara. Allah annelerimizi de babalarımizi da basimizdan eksik etmesin. Amin...
Acikca konuştum ama su sekilde oldu, yine böyle bir durumdan dolayi tartışmalar kavgaya donusmustu ve ben o sirada soyledim dedim sen ztn hep bi şekilde beni disladin hic hakliyken bile benim yanimda olmadin senin beni sevmedigin gibi bende seni sevmiyorum dedim. Agir oldu o an ama hep susmustum o vakte kdr. Quixx arkdsiminda dedigi gibi hep ben onun gözünde güçlü bir kisiliktim. Hicbir zaman kendimi kimseye ezdirmeyen bir tiptim.Annenle bu konuyu açık açık konuşsan olmaz mı
Bazı aileler yapabiliyor malesef
Sanamı nazı geçiyor acaba
Hani hep senmi sessiz kaldın diğerlerini idare ettinde bu durum annen için normalleştimiki
Yada onları daha kırılgan görüyorda daha çok mu korumaya çalışıyor
Üzüldüm gerçektenAcikca konuştum ama su sekilde oldu, yine böyle bir durumdan dolayi tartışmalar kavgaya donusmustu ve ben o sirada soyledim dedim sen ztn hep bi şekilde beni disladin hic hakliyken bile benim yanimda olmadin senin beni sevmedigin gibi bende seni sevmiyorum dedim. Agir oldu o an ama hep susmustum o vakte kdr. Quixx arkdsiminda dedigi gibi hep ben onun gözünde güçlü bir kisiliktim. Hicbir zaman kendimi kimseye ezdirmeyen bir tiptim.
Disari ablamla cikarken bile birbirinize sahip cikin ama libra sen daha bi sahip cik modundaydi annem. Ama benim güçlü olmam anne desteginin benden alinmasi olmamaliydi. 70 yasina da gelsem benim anneye ihtiyacim olacak herkeste oldugu gibi.
Mesela annem bizi yetistirirken kardeşler arasinda biraz seviyeli yetistirmis. Yani biz ailede canimli cicimli olamiyoruz. Ve bu problemleri atlatmakta zorluk cikariyor bana gore.
3 numara dedigim ablam ile aramda 1 yas var. O evlendi vs dogumda bebegi öldü hepimiz bir olduk. Oyle de olmasi gerekiyordu. Peki neden iyi gunlerimizde bir olmayalım ki??
Annem sadece o ablam ile tlfnda konusmayi sonlandırırken öptüm vs der. Ben daha hic duymadim ki hep söylerim öpüyorum annecim diye.
Annemle babam memlekete giderler ve 8/9 ay ben evde yalnız kalirim. Hep arar sorarim ihtiyaclarini gideririm kostururum helal hos olsun ama diger kardeşlerim killarini kipirdatmazlar. Bunu gördükçe onlara cok kızıyorum ama bazen birsey soylemiyorum.
Buna ragmen bir de bende kaybetme korkusu başladı. Gece kalkip annemle babamin nefes alip almadiklarini kontrol ediyorum, gun icerisinde yine zirt pirt bir bahane ile ariyorum tlfna cevap vermeleri bile rahatlatiyor beni. Ne bilim arkdslar cok tarifsiz duygular icindeyim.
Kardeşler arasinda seviye derken, her konuda konuşabiliriz, dertlesebiliriz, acikca her meseleden bahsedebiliriz (keza annemle de oyle) fakat bizde muc muc yok iste ablacim canım kardesim vs gibisinden. Kabullendim ztn baska carem yok ama uzulmuyor da degilim. Yine de hep yanımda olduklari icin Allah'a hamd olsun. Cevap verip rahatlattiniz hepinize tskler. Haklarinizi helal edin.Üzüldüm gerçekten
Güçlü olmak her zaman iyi olmayabiliyor bu duruma alışıyor insanlar ve o nasıl olsa etkilenmez o nasıl olsa halleder bakışı oturuyor malesef
Ailede mesafe olması bencede hata bizim anlaşma sebebimiz bu sanırım annede babada arkadaş gibi yani baba sevgililerimizi dahi bilirdi
Kavga esnasında konuşulması hiç etki etmemiştir aksine bak bana neler diyor diye düşünmüştür
Kardeşlerinde senin ilgilendiğinin farkındadır büyük ihtimal hastalık vs sen ilgilenmişsindir hiç o durumda kalmadıklarından aramaya gerek duymazlar
Annenle bir gün sakince konuş yine çözülmez ise önemseme artık sende babanla yarenlik et
Evlat olarak her görevinide yapıyosun
Bir noktadan sonra kabullenip kendi hayatına bakmak gerekiyor
Niye sordunuz,anneniz ayrım mı yapıyor ya da evlatlarınıza yapmaktan mı korkuyorsunuzSelam kk'nın yüreği güzel bayanları... Sizlerden merak ettigim bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Aranızda anne olan, olmaya hazirlananlarımızda var... Sizce bir anne evlatları arasında taraf tutabilir mi? Ya da yanlış davranış gostererek ilgi bölümü yapabilir mi?? Elinde olmayan nedenlerle (de olabilir) birini digerinden fazla sevebilir mi?? Boyle bir ortama sahit olan biri var mi aranizda?? Simdiden tsk ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?