Bebek Beslenmesi anne sütü nasıl artar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bol bol su,rezene cayı,humana,dereotu..dogum yaptığımda oglum göğsümü almadı ama cok düzenli sağdım bi ay,oglum kalkmasa bile gece Kalkıp iki saatte bir sağdım ve birinden 400-500 ml arasısüt alıyodum,neredeyse bunlar dışında hiçbişi yemedim..sonra ilaç kullanmak zorunda kaldığım için sagamadım ama bunlar acayip süt yapıyo bence

çok teşekkür ederim önerileriniz için hepsi de gerçekten fayda etti. bir de anladım ki yeteri kadar yemek yemiyormuşum düzenli beslenmeye başlayınca çok şükür sütüm iyi şimdi

Amacına ulaşmana sevindim.;-) Uyku çok fark ettiriyor fırsat buldukça uyu gerçi zor da.

Kızlar merhaba benım 3 bucuk aylık oğlum var goguslerım tas gıbı olmuyo bende sut yok dıye canım sıkıyorum dun bozayı duydum az once ıctım bakalım gece sut durumu ne olacak bı ara rezene de ıctım ama 10 gun ıcıp ara vermek lazımmıs rezeneye sureklı ıcmıyorum yani. bıde rezene ıcenler sıcak suya rezeneyı atarken ezıyomusunuz oylece mı atıyosunz

merhaba arkadaşım.5 aylık bir miniğim var.emzirirken bende genelde aynı sorunu yaşıyorum tok tok olmuyor hiç bir zaman göğsüm doktora sorduğumda beyinde bebek emdikçe hormon salgılıyor sütü kafana takma hep iyi düşün diyor bana.dikkat ettiğim şeyler şöyle,
bol su içiyorum,
muz süt yaparmış bugün tv de zikrettiler,arada tüketiyorum
pekmez süt yaparmış ancak iki kaşıktan fazlası kilo yapabilirmiş dikkatli tüketilmeli,pekmez aşırı tatlı geldiği için bana pek tercih etmiyorum
aktardan kutu içerisinde " anne çayı " isimli bir çay alıyorum.içinde rezene,firenk kimyonu,ısırgan,anason,çemen ve keçi sedefotu var 40 adet var içerisinde oldukçada faydalı.günde iki kez içiyorum üç adete kadar içebilirsin.fiyatı 12,5 tl
bozayı bende duydum ama henüz alıp içmek nasip olmadı bir türlü.
yani kafanı takma rahat ol.bebeğin emdikçe sütün gelecek merak etme...
zaten 6.ay itibariyle yardımcı ek gıdalara da geçeceğiz sütün fazlası ile yeter Allah'ın izniyle.
bu arada doktor kontrollerinde doktorunuz bebeğinizin kilo durumu için her şey yolunda diyorsa ki önemli olanda bu vesvese etmeyin kendinize derim...
sevgiyle...

Teşekkür ederim canım dr kontollerınde kılo ıle ılgılı bi problemımız yok cok sukur uyku da uyuyo bunlar doymaya ısaretmiş bıde beZinin ıslak olma durumu. Pekmezi de deniycem boza da işe yaradı gibi sankı bakalım bakalım:)

mrb benimde 1 buçuk yaşında kızım var yeni kestim memeden aynı sorunları bende yaşadım ilk kızımda göğüslerim taş gibi oluyodu bunda tam tersi yumuşacık fakat çok şey denedim en iyisi bulgur pilavı acayip süt yapıyor tavsiye ederim ve sütün kalitesinide arttırıyor. akşam bulgur pilavı yiyip yattığımda üstüm başım hep süt olarak uyanıyordum . ayrıca rezene 1 tatlı kaşığı, kimyon1 çay kaşığı,ısırgan otu1 tutam,anason 1 çay kaşığı, papatya4-5 tan, 1 tutamda ıhlamur hepsini fincana koyup üzerine kaynar su ekleyip 5 dk bekle ve iç günde 3-4 fincan içtim faydasını gördüm birde ben hep sütüm yetmiyo az diye düşünüyordum fakat artık içtiğim çaylardanmı bilmiyorum sadece anne sütüyle kilosu çok çok iyiydi bebeğimin memeden kesme sebebim ise hiç bişey yemiyordu sadece anne sütü çok zor yemek yiyordu günde 1 defa falan bu yüzden kestim umarım yardımcı olmuşumdur rezeneyi ezmiyosun :)

ama önce yetmiyor fikrini aklından çıkart olur mu.sütün yetiyor bak kilosu iyiymiş bezdeki ıslaklıkta tamam.aşırı tatlı şeyler yemene gerek yok keza tatlının süt yapıcı hiç bir etkisi yokmuş.kilo durumun iyi mi memnun musun halinden ? ( baklava,kek,kurabiye ,pasta vb ) canın tatlı istediğinde bende hnz denemedim ama en kısa sürede denemeyi düşünüyorum sende uygulayabilirsin;

10-15 kayısı kurusu
8-10 adet kuru hurma
hindistan cevizi
biraz tarçın
iki ceviz
5-6 adet dövülmüş badem
1 tatlı kaşığı kakao
hurma ve kayısıyı haşla diğer malzemelerle karıştır birz sütte koyabilirsin yoğunluğuna göre.sonra tüm malzemeyi streç filme sar rulo yap buzluğa at canın istedikçe buzluktan çıkart dilimle ve ye afiyet olsun.

maaşallah huyu da bahtı da güzel olsun bebeklerimizin inşallah.bende yarın doktora götüreceğim 13:30 a randevumuz var rota aşısının 2.si var birde sanırım hepatit kontrolü yapılacak birazda burnucuğumuz tıkalı boy,kilo aylık kontrol.sormak istediğim birkaç soruda var onları da not alıp gidiyorum unutmamak için iyi oluyor sana da tavsiye ederim.bu arada hngi şehirde yaşıyorsun ve hangi semtte ?
öpüyorum.yazışalım.kendine ve miniğine dikkat et.üşütmeyin hava çok soğuk.
sevgiyle arkadaşım...

Allah bağışlasın.bulgur pilavını bende çok seviyorum ve sık sıkta tüketiyorum. büyük kızım ve eşim pek tercih etmesede kendime bulgur onlara pirinç pilavı pişiriyorum.pirinçten uzak durun diyor doktorlar.hatta pırasa,ıspanak gibi yemeklere bile pirinç yerine bulgur koymaya başladım çokta lezzetli oluyor hatta biber veya yaprak ,pazı ,lahana dolmalarına bile bulgur çok yakışıyor.elimden gelse pirinci evime hiç sokmam ama olmuyor işte.yorumun için ayrıca teşekkürler :)
sevgiyle kal...

sağolasın vedam bizim evdede aynı durum bi misafir gelirse pirinç yapıyorum ama genel olarak bulgur tüketiyoruz pilavını çorbasını dolmasını bizde yaparız :)

Tesekkur ederım canım verdıgın bılgıler ıcın bende not etmeye calısyırum cunku dr a gıdınce tum sorular pufffff ucuyo gıdıyo. Bızımde kontrolumuz var 19unda sunnet ettık oğlusumu gereklı kontrollerını yapıcak ınsallah bızde de gecelerı burun tıkanıklıgı var fızyolojık serum damlatıyorum ıyı gelıyo. Bu arada istanbuldayım canım fatih uni hastanesıne gıdıyoruz kontrollerımıze:) sizde dikkat edin kendıniZe ve miniğe:)

Teşekkürler canım boza dan tam sonuc alayım onu da denerım ınsallah işe yaradı gıbı cunku:)

minik adam sünnet oldu demek hayırlı olsun.ben ümraniye - çakmak'ta hisar hastanesine götürüyorum kızlarımı.büyük olan öyküm zaten gripti tam olarak burnu akmıyor ama hep hınkırması gerekiyor çocuğu tıkıyor sanırım.minik olan Begüm 5 ayı geçti dediğin gibi onunda burnu tıkalı serum fizyolojik kullanıyoruz bizde.artık günde 1 sefer kaka yapıyor sanırım düzene giriyor ama normal mi diye soracağım,çok salya akıtıyor eller hep ağzının içinde sokabilse yumruğunu tümden sokacak kuzu :) yürüteçi önerip önermediğini falanda soracağım ek gıda içinde ısrarla 6.ay itibariyle diyor hnz birşey başlatmadı.rota aşısının ikincisi var yarın birde hepatit bakacaktı sanırım.ayrıca 3-5 aylar arası mutlaka göz kontrolü de yaptırın diyor uzmanlar hazır gidiyorken göz doktorundan da randevu aldık göz muayenesi de olsun nolur nolmaz.ben seni izlediklerim arasına ekledim zaten sitede de yeniyim cnm sende beni eklersen sevinirim.birbirimizi kaybetmeyelim bayağı kalabalık burası ...

Mrb Bolll su icmelisin Bulgur pilavi,kısır gibi şeyler ye bunun üzerine sade soda iç sodanin bayağı faydası olur. Ve bir tarif vereyim 6 7 adet kuru inciri küp küp dogra 1,5 su bardağı suyla kaynat ve iç görüntüsü hoş dgl ama düzenli icersen çok faydası oluyor.

Kızlar merhaba bende 20agustosta doğum yaptim, sutum var ama cogalsin DİE bi karışım yaptim. Süt yapan bir çok gıda var ama incirin gunluk sut yaptığını bariz hissediyor ve görüyorsunuz.
Dört beş tane incir aynı adet kayısı kucuk dograyin, bunları bir miktar suyla kaynatın yumusayinca içine badem ceviz fındık ister hepsinden ister elinizde olanı atıp blendrdan geçirin. Kıvam katiysa su katabilirsiniz, ben günde bir yada iki bardak iciyorum isteye bağlı
Ben şimdi bile iciyorum göğüslerimin sizladigini ve sistigini hissediyorum ayrıca kabizliga da çok iyi geliyor

Duzenli beslenmek bol su icmek ve insanların DOYMUYOR BU ÇOCUK cümlelerini duymazdan gelmek sütü artırmanın en güzel yolu. Ben birde incirden fayda buldum onuda tavsiye ederim.
2 su bardağı suya 8 tane kuru incir atıp 10 dk kaynatin suyun yarısını sabah yarısını alsam için incirleri her emzirdikten sonra birer ikişer yiyin ben faydasını gördüm ama önce kulaklarimi tikamaktan fayda buldum :)

Teşekkür ederim arkadaşlar ama o sorunları aştık çok şükür şu an kızım 1.5 yaşında :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…