- 4 Eylül 2014
- 1.356
- 3.833
- 128
merhaba arkadaşım.5 aylık bir miniğim var.emzirirken bende genelde aynı sorunu yaşıyorum tok tok olmuyor hiç bir zaman göğsüm doktora sorduğumda beyinde bebek emdikçe hormon salgılıyor sütü kafana takma hep iyi düşün diyor bana.dikkat ettiğim şeyler şöyle,
bol su içiyorum,
muz süt yaparmış bugün tv de zikrettiler,arada tüketiyorum
pekmez süt yaparmış ancak iki kaşıktan fazlası kilo yapabilirmiş dikkatli tüketilmeli,pekmez aşırı tatlı geldiği için bana pek tercih etmiyorum
aktardan kutu içerisinde " anne çayı " isimli bir çay alıyorum.içinde rezene,firenk kimyonu,ısırgan,anason,çemen ve keçi sedefotu var 40 adet var içerisinde oldukçada faydalı.günde iki kez içiyorum üç adete kadar içebilirsin.fiyatı 12,5 tl
bozayı bende duydum ama henüz alıp içmek nasip olmadı bir türlü.
yani kafanı takma rahat ol.bebeğin emdikçe sütün gelecek merak etme...
zaten 6.ay itibariyle yardımcı ek gıdalara da geçeceğiz sütün fazlası ile yeter Allah'ın izniyle.
bu arada doktor kontrollerinde doktorunuz bebeğinizin kilo durumu için her şey yolunda diyorsa ki önemli olanda bu vesvese etmeyin kendinize derim...
sevgiyle...
mrb benimde 1 buçuk yaşında kızım var yeni kestim memeden aynı sorunları bende yaşadım ilk kızımda göğüslerim taş gibi oluyodu bunda tam tersi yumuşacık fakat çok şey denedim en iyisi bulgur pilavı acayip süt yapıyor tavsiye ederim ve sütün kalitesinide arttırıyor. akşam bulgur pilavı yiyip yattığımda üstüm başım hep süt olarak uyanıyordum . ayrıca rezene 1 tatlı kaşığı, kimyon1 çay kaşığı,ısırgan otu1 tutam,anason 1 çay kaşığı, papatya4-5 tan, 1 tutamda ıhlamur hepsini fincana koyup üzerine kaynar su ekleyip 5 dk bekle ve iç günde 3-4 fincan içtim faydasını gördüm birde ben hep sütüm yetmiyo az diye düşünüyordum fakat artık içtiğim çaylardanmı bilmiyorum sadece anne sütüyle kilosu çok çok iyiydi bebeğimin memeden kesme sebebim ise hiç bişey yemiyordu sadece anne sütü çok zor yemek yiyordu günde 1 defa falan bu yüzden kestimKızlar merhaba benım 3 bucuk aylık oğlum var goguslerım tas gıbı olmuyo bende sut yok dıye canım sıkıyorum dun bozayı duydum az once ıctım bakalım gece sut durumu ne olacak bı ara rezene de ıctım ama 10 gun ıcıp ara vermek lazımmıs rezeneye sureklı ıcmıyorum yani. bıde rezene ıcenler sıcak suya rezeneyı atarken ezıyomusunuz oylece mı atıyosunz
sağolasın vedam bizim evdede aynı durum bi misafir gelirse pirinç yapıyorum ama genel olarak bulgur tüketiyoruz pilavını çorbasını dolmasını bizde yaparız :)Allah bağışlasın.bulgur pilavını bende çok seviyorum ve sık sıkta tüketiyorum. büyük kızım ve eşim pek tercih etmesede kendime bulgur onlara pirinç pilavı pişiriyorum.pirinçten uzak durun diyor doktorlar.hatta pırasa,ıspanak gibi yemeklere bile pirinç yerine bulgur koymaya başladım çokta lezzetli oluyor hatta biber veya yaprak ,pazı ,lahana dolmalarına bile bulgur çok yakışıyor.elimden gelse pirinci evime hiç sokmam ama olmuyor işte.yorumun için ayrıca teşekkürler :)
sevgiyle kal...
ama önce yetmiyor fikrini aklından çıkart olur mu.sütün yetiyor bak kilosu iyiymiş bezdeki ıslaklıkta tamam.aşırı tatlı şeyler yemene gerek yok keza tatlının süt yapıcı hiç bir etkisi yokmuş.kilo durumun iyi mi memnun musun halinden ? ( baklava,kek,kurabiye ,pasta vb ) canın tatlı istediğinde bende hnz denemedim ama en kısa sürede denemeyi düşünüyorum sende uygulayabilirsin;
10-15 kayısı kurusu
8-10 adet kuru hurma
hindistan cevizi
biraz tarçın
iki ceviz
5-6 adet dövülmüş badem
1 tatlı kaşığı kakao
hurma ve kayısıyı haşla diğer malzemelerle karıştır birz sütte koyabilirsin yoğunluğuna göre.sonra tüm malzemeyi streç filme sar rulo yap buzluğa at canın istedikçe buzluktan çıkart dilimle ve ye afiyet olsun.
maaşallah huyu da bahtı da güzel olsun bebeklerimizin inşallah.bende yarın doktora götüreceğim 13:30 a randevumuz var rota aşısının 2.si var birde sanırım hepatit kontrolü yapılacak birazda burnucuğumuz tıkalı boy,kilo aylık kontrol.sormak istediğim birkaç soruda var onları da not alıp gidiyorum unutmamak için iyi oluyor sana da tavsiye ederim.bu arada hngi şehirde yaşıyorsun ve hangi semtte ?
öpüyorum.yazışalım.kendine ve miniğine dikkat et.üşütmeyin hava çok soğuk.
sevgiyle arkadaşım...
Duzenli beslen canim. Sutu cogaltan sey su bol bol su ic .merhaba arkadaşlar 97 günlük bi meleğim var. bu aralar sütüm azalmış gibi geliyor bana bebeğim doymuyor diye endişe ediyorum.en kısa zamanda , dolu dolu sütüm olması için ne yapabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?