• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne sütü neden kesilir? Geri getirebilir miyiz?

incimduru

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
23
Puanlar
38
43 günlük bir anne olarak sütüm bitti. Tamamen bitti. Bebeğim memede emiyor emiyor ama yutma sesi yok. Zaten bir süre sonra süt gelmediği için ağlama krizine giriyor. 2 farklı pompam var onlarla da sağdım hiç süt gelmiyor.
Sütümün tekrar gelmesini nasıl sağlarım?
Mama veriyorum vereyim de tamam ama bir yudum bile anne sütü alsa kârdır diye düşünüyorum. Allah aşkına ne yapabilirim fikir verin bana.
Bestlak damla, boza, bol su, maltana ve aklınıza gelebilecek internette okuduğum her şeyi yapıyorum ilk günden beri.

Bir hastanenin Relaktasyon birimiyle görüşmenizi öneririm. Genelde şehir hastaneleri ve kadın doğum dal hastanelerinde oluyor. Gelmese de emzirmeye, sağmaya devam.

43 günlük bir anne olarak sütüm bitti. Tamamen bitti. Bebeğim memede emiyor emiyor ama yutma sesi yok. Zaten bir süre sonra süt gelmediği için ağlama krizine giriyor. 2 farklı pompam var onlarla da sağdım hiç süt gelmiyor.
Mama veriyorum vereyim de tamam ama bir yudum bile anne sütü alsa kârdır diye düşünüyorum. Allah aşkına ne yapabilirim fikir verin bana.
Bestlak damla, boza, bol su, maltana ve aklınıza gelebilecek internette okuduğum her şeyi yapıyorum ilk günden beri.
Aşkım bol bol bulgur pilavı ye su iç çorba içerken bunlar arttırıyor anason çayı iç ben onun da faydasını gördüm hem bebeğin gazı varsa alıyor hemde bebeğe süt yapıyor

Bir hastanenin Relaktasyon birimiyle görüşmenizi öneririm. Genelde şehir hastaneleri ve kadın doğum dal hastanelerinde oluyor. Gelmese de emzirmeye, sağmaya devam.
Memelerimin içi tamamen boş yumuşacık o zaman da emzirmeye devam edeyim mi?
Emzirme polikliniğine gittim doğru tutuş eğitimi verdiler sık sık emzir mamayı bırak sütün artar dediler bunu diyeli 3 hafta oldu o zaman az olan sütüm şimdi hiç yok 😔

Aşkım bol bol bulgur pilavı ye su iç çorba içerken bunlar arttırıyor anason çayı iç ben onun da faydasını gördüm hem bebeğin gazı varsa alıyor hemde bebeğe süt yapıyor
Anason çayı tek denemediğim şey olabilir. Bulgur pilavı çiğ köfte sürekli yiyorum 😔

Solgar tablet de kullanabilirsiniz. Gece sağımı emzirmesi tentene temas bunları biliyorsunuzdur zaten

Emzirmek sütü arttırır gece emzirmelerini atlamadan 2 saatte bir sağım ve emzirme yapıyor musunuz? Yada yaptinizmi ? Bol su için 3-4 litre kadar. Ve ten tene temas bukadar stres yapmayın sütüm yok demeyin sağım yaparken çorap geçirin biberona. Aksatmadan gece gündüz 2 saatte bir emzirme sağım yapın. Solgar tablet varmış arttıran , bestlakdamla , birde bebek magzalarinda satılıyor bira mayası alkolsüz biraz şekerli tüketirken dikkat edin kilo yapıyor.

Emzirmek sütü arttırır gece emzirmelerini atlamadan 2 saatte bir sağım ve emzirme yapıyor musunuz? Yada yaptinizmi ? Bol su için 3-4 litre kadar. Ve ten tene temas bukadar stres yapmayın sütüm yok demeyin sağım yaparken çorap geçirin biberona. Aksatmadan gece gündüz 2 saatte bir emzirme sağım yapın. Solgar tablet varmış arttıran , bestlakdamla , birde bebek magzalarinda satılıyor bira mayası alkolsüz biraz şekerli tüketirken dikkat edin kilo yapıyor.
2-3 saat arasında mutlaka emziriyorum. Sağım sadece sütüm ne kadar var diye bakmak için yapıyordum çünkü sağım yapacak vakit olmuyor cocuga sürekli memeyi verdiğim için. Emzirmeyi bırakıp sadece sağom yapsam 2 saatte bir sütümü artırır mı acaba?

Her çocuk mama ile büyüyecek diye bişey yok. Anlıyorum sizi çok istiyorsunuz anne sütü ile büyüsün ama olmayınca olmuyor kendinizi hırpalamayın lütfen. Ben ilk bebeğimi doğdukları andan itibaren emzirmeye çabaladım ama sütüm yetersizdi günlük 60 ml 90 ml ancaydı ve mamada vermek zorunda kaldım neticede 3 ay sonunda tamamen kesildi. İkinci bebeğim oldu yakın zamanda sütüm gelmiyor mama verelim dedim hastanedekiler ay yok sütün gelcek mama vermeyin falan diye zorladılar sonunda 2. gece koştur koştur mama getirdiler çünkü bebeğim 3200 doğdu ve bi gecede açlıktan 2.600 e düştü. Onları dinlediğim için çok pişmanım çok kızdım kendime çünkü şu an midesi küçük bi bebeğim var ve zor besliyorum emmeye küstü çocuk resmen hiç bişey almıyo ağzına . 2 saatte anca içiyor mamasını. Mama içmek için çocuğun ağlaması iyi değil. Boş çektirip ağlatmayın sonra istemiyo beslenmeyi. Çok çok ağladım duşta vs sütüm gelmedi diye ama OLMAYINCA OLMUYOR. Kabul edin lütfen .benimde denemediğim bişey kalmadı kendi doktorum canına yazık bırak gelmiyorsa gelmesin dedi sonunda.

Her çocuk mama ile büyüyecek diye bişey yok. Anlıyorum sizi çok istiyorsunuz anne sütü ile büyüsün ama olmayınca olmuyor kendinizi hırpalamayın lütfen. Ben ilk bebeğimi doğdukları andan itibaren emzirmeye çabaladım ama sütüm yetersizdi günlük 60 ml 90 ml ancaydı ve mamada vermek zorunda kaldım neticede 3 ay sonunda tamamen kesildi. İkinci bebeğim oldu yakın zamanda sütüm gelmiyor mama verelim dedim hastanedekiler ay yok sütün gelcek mama vermeyin falan diye zorladılar sonunda 2. gece koştur koştur mama getirdiler çünkü bebeğim 3200 doğdu ve bi gecede açlıktan 2.600 e düştü. Onları dinlediğim için çok pişmanım çok kızdım kendime çünkü şu an midesi küçük bi bebeğim var ve zor besliyorum emmeye küstü çocuk resmen hiç bişey almıyo ağzına . 2 saatte anca içiyor mamasını. Mama içmek için çocuğun ağlaması iyi değil. Boş çektirip ağlatmayın sonra istemiyo beslenmeyi. Çok çok ağladım duşta vs sütüm gelmedi diye ama OLMAYINCA OLMUYOR. Kabul edin lütfen .benimde denemediğim bişey kalmadı kendi doktorum canına yazık bırak gelmiyorsa gelmesin dedi sonunda.
Ve benim şöyledi mesela göğüslerim doluyordu nasıl desem hatta sızıyordu 2 saat emzirmeyince. Elimle tutunca fışkırıyordu hatta çok komik şekilde ama kapasite küçüktü yani dolup taşıyordu ama iki çekimde bitiyordu boşalıyodu hemen. Böyleyse zaten sütün artmaz ne yaparsan yap banada bunu ebeler söyledi. Bişeyin küçük demekki uğraşsanda olmuyo öyle olunca dedi ama o bişeyin adını unuttum. Sizinde öyleyse yapacağınız herşeyide yaptıysanız vicdanınız rahatsa kabullenin ızdırap çekmeyin artık

2-3 saat arasında mutlaka emziriyorum. Sağım sadece sütüm ne kadar var diye bakmak için yapıyordum çünkü sağım yapacak vakit olmuyor cocuga sürekli memeyi verdiğim için. Emzirmeyi bırakıp sadece sağom yapsam 2 saatte bir sütümü artırır mı acaba?
Emzirme sonrası sağım arttırmak içindir . Yapamıyorsanız ( superpung) Super sagim yapabilirsiniz günde 1-2 . Yani 20 dk sağım 10 dk dinlen 10 dk sağım 10 dk dinlen 10 sağım şeklinde 3 tur olacak şekilde. Bebek uyudugunda yapabilirsiniz güzel arttırır. Zaten sağıma alışkın olmayan memeden sarıl sarıl süt gelmez 20 günlüğüm biberonu dibini doldurmuyordu inanın. Emzirme sonrası sağım ve kaşık biberonla besleme yaptım istikrarla 2. Ay da bebeğim iki katı kilo alınca mamayı azaltıp emzirmeye başladım mamayı bitirdim ve 33 ay emzirdim Makinayla memeniz sağıma alışmali , makinanın gucu iyi olacak , valfi sağlam olacak , başlığı memenize tam olacak büyükse güzel sağım olmaz küçükse acıtır gene güzel sağım olmaz.

Son düzenleme:
Düzenli sağım yapmayı deneyin, mümkünse iki saatte bir. Bebeğiniz düzgün ememiyor olabilir.

Emzirme sonrası sağım arttırmak içindir . Yapamıyorsanız ( superpung) Super sagim yapabilirsiniz günde 1-2 . Yani 20 dk sağım 10 dk dinlen 10 dk sağım 10 dk dinlen 10 sağım şeklinde 3 tur olacak şekilde. Bebek uyudugunda yapabilirsiniz güzel arttırır. Zaten sağıma alışkın olmayan memeden sarıl sarıl süt gelmez 20 günlüğüm biberonu dibini doldurmuyordu inanın. Emzirme sonrası sağım ve kaşık biberonla besleme yaptım istikrarla 2. Ay da bebeğim iki katı kilo alınca mamayı azaltıp emzirmeye başladım mamayı bitirdim ve 33 ay emzirdim Makinayla memeniz sağıma alışmali , makinanın gucu iyi olacak , valfi sağlam olacak , başlığı memenize tam olacak büyükse güzel sağım olmaz küçükse acıtır gene güzel sağım olmaz.
Meme ucu sağım yaparken valfa sürtüyorsa çekimlerde çok tahriş eder haklısınız. Her makinede farklı valf boyutları olmuyor maalesef . Ben çözümüo kısma zeytinyağı sürerek bulmuştum doktor önerisiyle. meme ucu ileri geri yaparken vakumda yağ ile acımıyor hiç.

Meme ucu sağım yaparken valfa sürtüyorsa çekimlerde çok tahriş eder haklısınız. Her makinede farklı valf boyutları olmuyor maalesef . Ben çözümüo kısma zeytinyağı sürerek bulmuştum doktor önerisiyle. meme ucu ileri geri yaparken vakumda yağ ile acımıyor hiç.
Size küçük geliyor sanirim. Tam olsaydı hiç birşeye ihtiyacınız olmuyor . Eğer lansinoh ise makina onun uçları boy boy satılıyor makinayla verilen standart 25cm olan bana büyük gelmisti kucugunu almistim internetten . Valfinde sağım yaparken açıp kapanan süt akan yer silikon yırtılmış hasarlı gibi olaursa degistirin onunda yenisi satılıyordu sitesinde .

Merhaba. Bebeğiniz talep ettikçe emziriyor ve bol bol su içiyorsanız sütünüz bitmez, süt arz talep işidir bebek emdikçe gelir. İlk doğum yaptığınızda vücut ne kadar süt üreteceğini bilmez ve aşırı fazla üretir, sürekli memeler şişer dolar vs. Ama 1 1 buçuk ay sonra vücut bebeğin ihtiyacını öğrenir ve fazla süt üretip depolamayı bırakır, memeler yumuşacık olur, bebek emmeye başlayınca süt kanallarından süt anlık üretilip gelir. Buna memelerin terbiye olması denir. Mama kullanmadan bebeğinizi talep ettikçe, sık sık 2 3 saatte bir emzirin ve bol bol su için, imkanınız oldukça uyuyun. Çişli bezi yeterliyse ve bebeğiniz meme emip huzurlu bir şekilde memeden ayrılıyorsa endişe etmenize gerek yok.
Bir de terbiye olmuş ve emzirmeye alışık bir memeden sağınla süt çıkarmak hemen olmuyor. 19 aylık bebeğim var hiç mama kullanmadan emzirdim, bu ay işe gittim ve sağım yapmam gerekti. Hastane tipi cihazla dahi süt sağamadım, flanş büyüklüğü kullanım şekli vs düzgündü. Birkaç farklı alanında iyi emzirme danışmanına instagramdan mesaj attım, sağ olsun dönüş yaptılar hepsi 2 hafta kadar düzenli sağım yapmanız lazım memeler emzirmeye alışkın olduğu için başlangıçta süt çıkaramamanız normal dedi. Gerçekten de 10 gün sonra 30 40 50 cc anca gelmeye başladı ondan önce boş sağım yapıyordum. Ama şöyle söyleyeyim akşam sağım yapıyordum hiç süt gelmiyordu bebeğim uyanıyordu gidip emziriyordum ve lıkır lıkır içip arkasını dönüp uyumaya devam ediyordu. Endişelenmeyin. Bol emzirme bol su, mümkün olduğunca uyku ❤️

Eğer yine de arttırmak isterseniz bir pompa edinin ve emzirme sonraları hemen boş memeyi 5 10 dakika sağın. Giyilebilir pompslar çok pratik oluyor emzirme bitince hemen takar sağıma başlarsınız bebeğinizle ilgilenirken. Boş memeyi sağmak çok süt arttırıyor, beyin panik oluyor Eyvah süt bitti ama bebeğin daha fazla ihtiyacı var diye süt üretmeye başlıyor.
Stres hormonu kortizol sütü baskılıyor stres olmamaya çalışın emen bebek varken süt bitmez rahat olun ❤️ ben de bebeğim 1 aylıkken ağlayarak emzirme danışmanını aramıştım sütüm bitti diye, meğer memeler terbiye oluyormuş endişelenmeyin sizi anlıyorum

Back
X