- Konu Sahibi pelinsubahar
merhabalar benim bebeğim 5'5 aylık bu zamana kadar anne sütü ile besledim.bir yerde okumuştum bi uzman çok aşırı stres üzüntü vb durumlar olmadıkça.anne günde 4 kilo sıvı tüketip düzenli yemek yerse her annenin sütü bebeğine 6 ay yeter diyordu.2-3 aylıkken bebeğim emip emip doymuyordu bundan emindim ama yinede hiç mama falan vermedim.kilosunddada sorun olmadı sadece 2.aydan 3.ye geçerken sadece 300gr almış doktor sorun değil olabilir dedi.bebeğim gece 1 de yatıp sabah 8e kadar emmeden deliksiz uyuyordu.doktor kilo almassını istiyorsan geceleri uyandırıp emzir ama sakın mamaya başlama dedi.2-3 gündür ek mama vermeye başladım ama kesinlikle hazır mama değil ev yapımı nişasta hazırlayıp bir öğün onu veriyorum sadece...bu güne kadar süt yapımında faydasını gördüğüm şeyleri paylaşayım sizlerle...patlamış mısır deneyin muhakkak ben çok faydasını görüyorum.kabak tatlısı-taze soğan-kayısı suyu-vişne hosafı-maden suyu(sade)-süt-dere otu-havuç havuç yemek bebeğede çok faydalı vitaminler geçiriyormuş sütten-yer elması-marul-kuru soğan-kuru üzüm ve kuru kayısıyı haşlayıp suyunu içiyorum-ayva hoşafı-kırmızı ve yeşil mercimek çorbaları ve hurma.ve yine hurmada emzirirken yenilmesi gereken besin maddelerindenmiş bebeğe sağlıklı büyüme ve gelişmesi için yardımcı oluyor.