anne sütü yapan yeni keşfim :!!!!

merhabalar benim bebeğim 5'5 aylık bu zamana kadar anne sütü ile besledim.bir yerde okumuştum bi uzman çok aşırı stres üzüntü vb durumlar olmadıkça.anne günde 4 kilo sıvı tüketip düzenli yemek yerse her annenin sütü bebeğine 6 ay yeter diyordu.2-3 aylıkken bebeğim emip emip doymuyordu bundan emindim ama yinede hiç mama falan vermedim.kilosunddada sorun olmadı sadece 2.aydan 3.ye geçerken sadece 300gr almış doktor sorun değil olabilir dedi.bebeğim gece 1 de yatıp sabah 8e kadar emmeden deliksiz uyuyordu.doktor kilo almassını istiyorsan geceleri uyandırıp emzir ama sakın mamaya başlama dedi.2-3 gündür ek mama vermeye başladım ama kesinlikle hazır mama değil ev yapımı nişasta hazırlayıp bir öğün onu veriyorum sadece...bu güne kadar süt yapımında faydasını gördüğüm şeyleri paylaşayım sizlerle...patlamış mısır deneyin muhakkak ben çok faydasını görüyorum.kabak tatlısı-taze soğan-kayısı suyu-vişne hosafı-maden suyu(sade)-süt-dere otu-havuç havuç yemek bebeğede çok faydalı vitaminler geçiriyormuş sütten-yer elması-marul-kuru soğan-kuru üzüm ve kuru kayısıyı haşlayıp suyunu içiyorum-ayva hoşafı-kırmızı ve yeşil mercimek çorbaları ve hurma.ve yine hurmada emzirirken yenilmesi gereken besin maddelerindenmiş bebeğe sağlıklı büyüme ve gelişmesi için yardımcı oluyor.

merhaba arkadaşlar,
benim de 9 günlük bi bebeğim var,ama yeterli sütüm yok ne yazık ki...
o nedenle takviye olarak mama da veriyorum....
benim süt arttırmak için denediğim ve çevreden duyduğum şeyler de şunlar:
vitamalt die bir malt içeceği... beyaz dut kurusu, tahin helvası, bulgur, dereotu(bunu denemedim), humana still tea...
bunların yanında bol su içmek ve mümkün olduğunca emzirmek...
sütümde bi miktar artış oldu ama yeteri kadar değil, o nedenle mama vermeyi kesemiyorum, aç kalmasın diye... ama mamaya alışıp da hiç emzrememekten de korkuyorum... siz mama veriyo musunuz...

aslında mama vermeden sık sık emzirsen sütün daha çok artar. mama tok tuttuğu için bebek emmez, az emmdiği için de süt üretimi az olurmuş. tabi insan hep şüphe duyuyor bir de bebeğe kıyamıyor. inşallah sütlerimiz bol bol olur ve bebeklerimiz doyar

benim bebiş 4 aylık.size süt fışkırtan 3 şey önericem 1:kuru incir 2:dere otu 3:maden suyu (kızılay tavsiyem).özellikle dere otu ve maden suyunu bol tüketin,birde bol su içerseniz sizin de sütünüz fışkırır benimki gibi.ayrıca maden suyundaki mineraller bebeğe de olldukca faaydalı.uzmanından öğrendim.

merhaba arkadaşlar,
benim de 9 günlük bi bebeğim var,ama yeterli sütüm yok ne yazık ki...
o nedenle takviye olarak mama da veriyorum....
benim süt arttırmak için denediğim ve çevreden duyduğum şeyler de şunlar:
vitamalt die bir malt içeceği... beyaz dut kurusu, tahin helvası, bulgur, dereotu(bunu denemedim), humana still tea...
bunların yanında bol su içmek ve mümkün olduğunca emzirmek...
sütümde bi miktar artış oldu ama yeteri kadar değil, o nedenle mama vermeyi kesemiyorum, aç kalmasın diye... ama mamaya alışıp da hiç emzrememekten de korkuyorum... siz mama veriyo musunuz...

bebeğim 50 günlük, 7.günden itibaren mama takviyesi ile geldik, beni de emiyor mamayı da içiyor, sıkıntı yok yani. emzirmeye devam edin benim gelmedi ama sizin sütünüz gelebilir daha vaktiniz var. bebek sütlerinden de sma'yı öneririm, aptamil 1 bizde gaz yaptı

benim bebiş 4 aylık.size süt fışkırtan 3 şey önericem 1:kuru incir 2:dere otu 3:maden suyu (kızılay tavsiyem).özellikle dere otu ve maden suyunu bol tüketin,birde bol su içerseniz sizin de sütünüz fışkırır benimki gibi.ayrıca maden suyundaki mineraller bebeğe de olldukca faaydalı.uzmanından öğrendim.

meyveli maden sularıda işe yarıyormu acaba

arkadaşlar kardeşimin süt problemi olduğunda bi arkadaşım önermişti.sonra kardeşimin sütü bayağı çoğaldı.1 bardak süt ya da meyve suyunun içine bir tatlı kaşığı kuru maya karıştırıp için.bunu gunde 2 kez tekrarlayın.bir de rezene tohumu çayı iyi gelmişti.inşallah sütleriniz fışkırır

Sütü arttıran besinler süt, muz(çok vitaminli çok tüketince faydasını görürsünüz), ayran, et, rezene çayı, soğanın her çeşidi(bolca tütetin hem susatıyor), sarmısaklı tüketin susatır, bir de dondurma mucizevi bir şey süper süt yapıyor. Dondurmayı yedikten sonra üzerine 1 bardak ılık su için hasta olmazsınız. Bir de moralinizi yüksek tutmanız lazım. Moralin bozuk olduğu zaman ne yersen ye fayda etmiyor. Bir de bunları devemlı tüketeceksin. Bir kere yemeyle olmaz.

ben sütlü çorba çok içiyordum pirinçli soğuk soğuk bayılıyordum sütüm de o kadar çoktu ki (inşallah ikincide de öyle olur)
2 yaşına kadar emzirmiştim kızımı

ya bende kuru kepeğin süt yaptığını duydum bir arkadaşımdan.yoğurtla karıştırıp yiyordu ben hiç denemedim ama arkadaşım çok memnundu

kızlar bende tulumba tatlısı yiyip arkasından bol su içtiğimde sütüm daha da artıyordu,işin sırrı su tabiki ama tatlının arkasından zaten bol bol içiliyor...

Back
X