anne sütü yapan yeni keşfim :!!!!

benimde en çok sütümü arttıran dereotlumücver oldu. dereotu arttırıyor. martta yeni bebeğim olacak ayva stoklayayım difrize bari. elma ayva kompostosu yaparım. bide bademi tutatyım aklımda.

bende ayva stoklamayı düşünüyorum doğum yaptığım ayda ayva kalmıyor tv de duydum ayvanın süt artırdığını dereotu her mevsim var allahtan

Arkadaşlar bol soğanla yapılmış bamya yemeği veya çorbası her gün bir kase için inanlımaz süt yapıyor bide bol su tabiki...

kızlar dün öğrendm ben dere otu inanlmaz süt yapıomuş

Daha doğum yapmadım o yüzden garanti veremem ama hastalarımdan kuru soğan önerisi aldım:) su ve kuru soğan hem sütü arttırıyormuş hemde bebeğe güç veriyormuş tabi bu onların söyledikleri:) sanırım denemekten zarar gelmez;)

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kefir en güçlü süt yapıcı oldu bende. Diğerleri o kadar etkili olmadı. Deneyin derim. Günde iki.bardak.

süt yapsın diye ordan burdan duyduğumuz her şeyi yiyip içmişizdir hepimiz.ama bilimsel bir gerçek var ki düzenli beslenmek ve boool bol su.başka hiçbir yöntemi yok.sütün mıktarı kadar kalıteside onemlı.1 kg tatlı yıyıp artan sutunuzun kalıtesını dusunun.hiçbir besleyıcılık degerı yok.ama sız yemenıze dıkkat edersenız ve bol su ıcersenız sutunuz hem kalıtelı olur hemde cogalır.onemlı olan bebegı doyurmak degıl.doymasını saglarken ona yararlı olabılmek.ben cok su ıctım yarrarını gordum bırde malt ıcecgı ıcmıstım uzun sure devam ettm ona faydası oldu sanırım.ama maltınmı suyunmu bılemıorum =))suyunun olduguna ınanmak ıstıyorum acıkcası =)

walla bende hep kendım evde ayva kayısı hep onların kompostosunu ypıp ıctım halaada ıcıorum eczanden sut yapıcı caylar aldım fayda verdı gıbı az da olsa bunyeden bunyeye degısıyo.

Kizlar çok tesekkurler onerilerinizi demedim çok faydali oldu ... 3 aylik bebeğim var SADECE gece emiyordu simdi gunduzde emiyor mamadan kurtulduk :) dereotu soğan ton baligini salata gibi yaptim girip cikip yiyorum bide inciri kaynatiyorum tabi bol su bol uyku deneyin mutlaka bol sütlü günler :)))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İlginçtir ama süt yapan yiyecekler en arasında en önemlisi su dur. Emzirme döneminde bol bol su içen annelerin sütü de doğru oranda artmaktadır. Elbette başka yiyeceklerde etkilidir ama suyu boş tüketmek önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuru inciri şekersiz kaynatıp onu içmeyi deneyin bana yaradı ancaaaak kalorisi en yüksek meyve incirmis dolayısıyla kilo kaçınılmaz

Merhaba canlarım bol sütlü bir anne olarak yazıyorum tavsiyem olsun bütün bebişler doysun diye hepinize sevgileerr :anne:
1- inek sütü içmeyin sevgili ancağızlarım, Bebeklerde laktoz intörelansı yani bağırsak hassasiyeti yapar. Doktordan öğrendim kesin bilgi. Emzirirken anne inek sütü içmez!
2- Yanınıza birer litrelik su şişesi alıp üç tanesini bir gün boyunca bitirmeye özen gösteriyoruz
3- HURMA candır ciddi süt yapıyor ben yemiyorum çünkü sütümü sağmak zorunda kalıyorum o derece yani.
4- UYKU.. Baktınız sütünüz yok bebişi babaya yarım saatcik olsa bırakıp uyuyoruz. Uykuda bebişimizi rüyamızda görüyoruz bol prolaktin salgılanıyor ve memiktolar sütle dolmuş şekilde uyanıyoruz.
5- BUĞDAY. Çorbası oluuur salatası oluuurr bir şekilde tüketiyoruz
6- REZENE. Alıyoruz aktardan minnak bir poşet rezene 250-300 gram falan. Bir bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı ekleyip altını kapatıyoruz ocağın, 15-20 dk bekleyip süzüp içiyoruz. Mucizevidir kendisi bebişin gazlıysa içine yarım çay kaşığı kimyon da ekleyip iç, aman dikkat kimyonu fazla kaçırırsan sen de bebişte ishal olursun.
7- patates ve nişastalı ürünler tüketMİYORUZ.Kızartma yemiyoruz, Adaçayı da yasak sütünüz pıt diye kesilir Allah korusun.
8- ISSIRGAN OTU, ÇEMEN OTU bulursanız kaçırmayın yiyin, zaten o pahalı süt arttırıcı çaylara bakın hepsinin içinde var.
9-Tahin helvası, hem enerji verir hem süt yapar bol bol yiyin.
10- Bulgur plavı (kimyonlu) bebekte de sizde de gaz yapar ama süt arttırıyor. Tercih sizin, kimyonla gaz etkisini biraz azaltabilirsiniz.
11- yazamıyorum bebiş uyandı hoşcakalın :KK68:

Emzirme döneminde bana en etkili humana oldu ama sizinkide denenebilir:)

Back
X