Anne sütünü arttırmak için motilium mu yoksa metpamid mi kullanayım?

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Mrb arkadaşlar ben 5 aylık bir bebeğe sahibim. İlk 3 ay sütüm deliler gibi akıyordu. Çarşaflarıma kadar ıslanıyordum. Fakat maalesef biraz stres,biraz bebeğimin fazla emzik emip beni emmemesi, birazda sağma işlemini düzenli yapmadığımdan dolayı sütümde çok ciddi bir azalma var. Sağdığımda 10cc anca geliyor. Eskiden sütümü arttıran rezene hiç bi işe yaramıyo. Şunları denedim ve hiç bi işe yaramıyolar: rezene, anason, ayran, marul, dut, humana, incir ve aklınıza gelebilecek bi çok şey.. Bende tek işe yarayan şey bolca tavuk ve et yemek oldu.Ama onlarda her gün yenmez ki..
Tavuk ve etten sonra anladımki benim yüksek protein alma durumlarında sütüm artıyor. Acaba yüksek proteini nasıl alabilirim? protein tozu sizce zararlı mı?
Neyse asıl soruma geleyim motilium reflü ilacı metpamid ise mide bulantı ilacı.İkiside anne sütünü arttırıcı etkiye sahip.Gözümü kararttım b, tanesini kullanıcam ama metpamid daha masum geldi.Sizce hangisini kullanayım? Protein tozları zararlı mı? ne dersiniz?

kesinlikle motilium çok şükür sonunda başardım sütümü arttırmayı sayesinde denemediğim şey kalmamıştı 10 kg aldım sütümü arttırıcam diye doğumdan sonra.Günde 60-70 cc çıkan sütüm şimdi günde 265-270 cc çıkıyo yani en az 2 biberon sağabiliyorum artık kesinlikle tavsiye ederim.Bebeklerde bile reflüde kullanılan bi ilaç ve fiyatıda ucuz 5 tl.Yan etkiside zaten prolaktin (süt) hormonunu tetiklemesi. Yinede dr larınıza danışmadan denemeyin isterseniz her bünye farklı sonuçta ben son çare olarak denedim ve başardım Allahımında izniyle.Herkese bol bol sütlü günler... :21:

Son düzenleme:
kesinlikle motilium çok şükür sonunda başardım sütümü arttırmayı sayesinde denemediğim şey kalmamıştı 10 kg aldım sütümü arttırıcam diye doğumdan sonra.Günde 60-70 cc çıkan sütüm şimdi günde 265-270 cc çıkıyo yani en az 2 biberon sağabiliyorum artık kesinlikle tavsiye ederim.Bebeklerde bile reflüde kullanılan bi ilaç ve fiyatıda ucuz 5 tl.Yan etkiside zaten prolaktin (süt) hormonunu tetiklemesi. Yinede dr larınıza danışmadan denemeyin isterseniz her bünye farklı sonuçta ben son çare olarak denedim ve başardım Allahımında izniyle.Herkese bol bol sütlü günler... :21:

kelebek34 merhaba,
bu nasıl bi şey alırken dr a danıştınız mı ben de sütüm artsın diye kg alıyorum.sadece uykudan uyandığımda sütüm akmış oluyor benim...inşallah ben de faydasını görürüm..

kelebek34 merhaba,
bu nasıl bi şey alırken dr a danıştınız mı ben de sütüm artsın diye kg alıyorum.sadece uykudan uyandığımda sütüm akmış oluyor benim...inşallah ben de faydasını görürüm..

Mrb arkadaşlar ben 5 aylık bir bebeğe sahibim. İlk 3 ay sütüm deliler gibi akıyordu. Çarşaflarıma kadar ıslanıyordum. Fakat maalesef biraz stres,biraz bebeğimin fazla emzik emip beni emmemesi, birazda sağma işlemini düzenli yapmadığımdan dolayı sütümde çok ciddi bir azalma var. Sağdığımda 10cc anca geliyor. Eskiden sütümü arttıran rezene hiç bi işe yaramıyo. Şunları denedim ve hiç bi işe yaramıyolar: rezene, anason, ayran, marul, dut, humana, incir ve aklınıza gelebilecek bi çok şey.. Bende tek işe yarayan şey bolca tavuk ve et yemek oldu.Ama onlarda her gün yenmez ki..
Tavuk ve etten sonra anladımki benim yüksek protein alma durumlarında sütüm artıyor. Acaba yüksek proteini nasıl alabilirim? protein tozu sizce zararlı mı?
Neyse asıl soruma geleyim motilium reflü ilacı metpamid ise mide bulantı ilacı.İkiside anne sütünü arttırıcı etkiye sahip.Gözümü kararttım b, tanesini kullanıcam ama metpamid daha masum geldi.Sizce hangisini kullanayım? Protein tozları zararlı mı? ne dersiniz?

bence ilaca bulasmayin. sonucta sute geciyor. benim sutumu de et yemekleri ve ozellikle corba sicak oldugundan cok artirmisti. bu malt biralar var, kimi de onu cok ovuyor.

bende aynı dertten muzdaribim
dün bir arkadaş yeni söyledi daha siz kullandınızmı b ende kullanayımmı gerçekten ya ne olur yardım edin.

bende aynı dertten muzdaribim
dün bir arkadaş yeni söyledi daha siz kullandınızmı b ende kullanayımmı gerçekten ya ne olur yardım edin.

merhaba,
bi arkadaşımın sütü çok boldu.muhakkak aralarda sütünü sağıyordu.bu şekilde sütü o kadar arttı ki..bi göğsünden bebeğini emzirirken diğer göğsünden süt fışkırırdı..bu yöntemi ben de denemek istedim.ancak bebeğim göğsümü öyle yumuşatıyor ki hiç süt gemliyor pompaya..bana, olsun arada bi damla da çıksa vazgeçme diyor.aventin pompası var bende sanki iyi çekmiyr...
bir de ben bebeğimi emzirmeye başladığımdan beri inanılmaz susuyorum.çok su içiyorum ama yine de sanki az gibi sütüm sadece sabah uyanınca akmışoluyor gün içinde kızım bırakmıyr zaten.kg alımı normal ama bana az gibi geliyor...dr iyi dediten sonra sorun yk diyorum..

Arkadaşlar bebeğim 8 aylık başlamadım ben bu ilaçlara korktum. onun yerine bira mayası tableti aldım ve ilk 5 gün mükemmel sütüm arttı. Hiç mama vermedim. Ama ben şunu anladım bende birşeyin etkisi uzun süre gitmiyor. Çünkü lactamil ve lactabol kullandım onlarda sütümü çok arttırdılar.20gün mama vermedim ve günde 600cc sağıyordum ama onunda etkisi gitti. Sonra bidaha aldım maalesef arttırmadı.Bira mayası da öyle. Düzenli kullandığımda arttırmıyor çünkü vücudum alışmış oluyor bende artık bira mayası tabletini arada alıyorum ve arttırıyor. Ama bu ilaçları bilemiycem.Bu ilaçları kullanmayı düşünen varsa araştırmalarım sonucu motilium bana daha masum geldi. Bol sütlü günler diliyorum.

i ki

ya bende aynı durumdayım yeni duydum daha banada fayda verirmiki ama benim beıbeğim çok emmiyor sağacam yine artarmı

Arkadaşlar motiliumu tabiki sordum doktorumuza hatta 3 doktora sordum eczacı arkadaşlarıma sordum netten sayfalarca yazı okudum başlamadan önce.bebeğime en ufak bi zarar gelmesini istermiyim hiç.ve öğrendimki bu ilacın şurubunu doktorlar yeni doğan bebeklerdeki reflüye karşı ve sezeryanla doğum yapan sütü gelmeyen annelere bile prolaktini tetikleyici olarak veriyolarmış hiç bi zararı yok dedi doktorumuz aksine mama sonrası kusmasını önleyebilir bile dedi.ayrıca yapılan araştırmalara göre beyin ve sinir sistemine geçmiyormuş bu ilaç.Günde alınan 30 mg yani 3x10 mg dozajdan süte geçen miktar o kadar az ki.yinede içinize sinmesi için sağdıktan yada emzirmeden sonraları aç karnına içebilirsiniz ilacı.Ben kullanıyorum çünkü gitti gidicek haldeydi sütüm böyle en azından günde 2x120 cc çıkartıyorum en kötü.emziricem diye 10 kilo aldım ya şaka gibi depresyona girdim resmen sütüm yetmiyo kızıma diye denemediğim hiç bişey kalmadı.bunada şükür ne yapayım herkese rabbim bol sütler nasip eylesin hayatım boyunca canımı en çok sıkan şey bu süt meselesi oldu çünkü... :5:

Arkadaşlar motiliumu tabiki sordum doktorumuza hatta 3 doktora sordum eczacı arkadaşlarıma sordum netten sayfalarca yazı okudum başlamadan önce.bebeğime en ufak bi zarar gelmesini istermiyim hiç.ve öğrendimki bu ilacın şurubunu doktorlar yeni doğan bebeklerdeki reflüye karşı ve sezeryanla doğum yapan sütü gelmeyen annelere bile prolaktini tetikleyici olarak veriyolarmış hiç bi zararı yok dedi doktorumuz aksine mama sonrası kusmasını önleyebilir bile dedi.ayrıca yapılan araştırmalara göre beyin ve sinir sistemine geçmiyormuş bu ilaç.Günde alınan 30 mg yani 3x10 mg dozajdan süte geçen miktar o kadar az ki.yinede içinize sinmesi için sağdıktan yada emzirmeden sonraları aç karnına içebilirsiniz ilacı.Ben kullanıyorum çünkü gitti gidicek haldeydi sütüm böyle en azından günde 2x120 cc çıkartıyorum en kötü.emziricem diye 10 kilo aldım ya şaka gibi depresyona girdim resmen sütüm yetmiyo kızıma diye denemediğim hiç bişey kalmadı.bunada şükür ne yapayım herkese rabbim bol sütler nasip eylesin hayatım boyunca canımı en çok sıkan şey bu süt meselesi oldu çünkü... :5:

Cnm günde 3 tablet mi alıyorsun ve sütünü kaç cc den kaç cc'ye çıkardı? Ayrıca bebeğin kaç aylık?

Son düzenleme:

Bende bunları ilk kez udydum bunlar yerine doğal süt artırıcı besinler sıvılar tüketsen yine yardımcı olacağaını düşünüyorum bende öyle yapmştım çok işime yaradı..

ben metpamid kullandım. Bebeğim o sıralar yeni doğmuştu yani 1 aylık bile değildi. Günde 1 tane kullandım 5 gün filan dayanabildim. Çünkü yan etkisi olarak yorgunluk halsizlik yapıyordu ve beni gerçekten çok etkiledi ve sonra bıraktım tabi herkes böyle olacak diye bir şey yok. sonra bol bol sıvı aldım o da olmadı. yalnız şunu anladım kesinlikle aç kalmaman gerekiyor. 3 saatte bir bir şeyler yemek gerekiyor. yani karnın tok olacak. ayrıca yoğurt, hurma, bulgur da süt yapar. benim sütümü bulgur çok arttırıyor fakat benim bebeğim gazlı olduğu için yiyemedim. benim size tavsiyem günde en az 1 tane yumurta ve bulguru denemeniz
Allah herkese bol bol süt versin...

Merhaba tüm Anneler ve Anne Adayları,

39 yaşında anne oldum ve sütümü artırmak için okumadığım yapmadığım şey kalmadı. Annem bana 18 ay sadece anne sütü varmiş. Çok şükür kolay hasta olmam ve olduğum zaman da kolay atlatırım. Bu sebeple ben de bebeğime anne süt vermek için yanıp tutuşuyorum. Ben her şeyi denedim. Stell tea, rezene, çemen tohumu, ısırgan çayı, böğürlen çayı, ıhlamur çayı, ayva kompostosu ve ayva çayı, kuru ve yaş incir, kayısı kurusu. Ama bunların içinde müthiş bişiy var ki, gnc den aldığım Bira Mayası Tableti. Süper hanımlar. Bunu günde içeceğiniz 3-4 bardak stel tea ile beraber aldığınızda bebeğinizi sadece anne sütü ile besleyebileceğiniz kadar çok sütünüz oluyor. Çemen tohumu ve ısırgan otu çayı da için derim. Çünkü bunlar da anne sütütnün kalitesini artırıyor. Sadece ısırgan çayını 15 gün kullanıp 15 gün ara vermelisiniz. Ben çalıştığım için sütümü sağıyorum. Bu çok önemli çalışın çalışmayın ne olursa olsun göğüslerinizi mutlaka sağın. Bu da sütü artıran bişey. Tabiy mastit olmayı da önlüyor. Bebeğinia emmeyi bitirince sağım yapın ve göğüste kalan sütü son damlasına kadar sağıp dolaba kaldırın. Böylece sürekli süt yapımı için beyne sinyal gönderilsin. Diğer türlü göğüste süt kalıdığından beyne süt üretimi için sinyal gitmiyor. 3-3.5 saatte bir sağın derim ben. Hepinizin bebeklerine Allah güzel ve uzuun ömürler versin.

Merhaba tüm Anneler ve Anne Adayları,

39 yaşında anne oldum ve sütümü artırmak için okumadığım yapmadığım şey kalmadı. Annem bana 18 ay sadece anne sütü varmiş. Çok şükür kolay hasta olmam ve olduğum zaman da kolay atlatırım. Bu sebeple ben de bebeğime anne süt vermek için yanıp tutuşuyorum. Ben her şeyi denedim. Stell tea, rezene, çemen tohumu, ısırgan çayı, böğürlen çayı, ıhlamur çayı, ayva kompostosu ve ayva çayı, kuru ve yaş incir, kayısı kurusu. Ama bunların içinde müthiş bişiy var ki, gnc den aldığım Bira Mayası Tableti. Süper hanımlar. Bunu günde içeceğiniz 3-4 bardak stel tea ile beraber aldığınızda bebeğinizi sadece anne sütü ile besleyebileceğiniz kadar çok sütünüz oluyor. Çemen tohumu ve ısırgan otu çayı da için derim. Çünkü bunlar da anne sütütnün kalitesini artırıyor. Sadece ısırgan çayını 15 gün kullanıp 15 gün ara vermelisiniz. Ben çalıştığım için sütümü sağıyorum. Bu çok önemli çalışın çalışmayın ne olursa olsun göğüslerinizi mutlaka sağın. Bu da sütü artıran bişey. Tabiy mastit olmayı da önlüyor. Bebeğinia emmeyi bitirince sağım yapın ve göğüste kalan sütü son damlasına kadar sağıp dolaba kaldırın. Böylece sürekli süt yapımı için beyne sinyal gönderilsin. Diğer türlü göğüste süt kalıdığından beyne süt üretimi için sinyal gitmiyor. 3-3.5 saatte bir sağın derim ben. Hepinizin bebeklerine Allah güzel ve uzuun ömürler versin.

Mrb arkadaşlar ben motilium'u 8-9 gün kullandım ve kullandıktan 3-4gün sonra sütümü arttırmaya başladı ama yan etkileri çok kötü oldu aşırı derecede uykusuzluk yaptı. En sevdiğim dizileri bile çok izlemek istediğim halde izleyemedim uyumaktan..Artık tv karşısında gözlerimi açamaz hale gelmiştim. Yorgunlu,uykusuzluk yaptı. Ayrıca uyuşukluk yaptı tüm vücudumda ve çok rahatsız oldum ve bırakmaya karar verdim 1 haftadır kullanmıyorum tamam sütüm ilacı kullanırken ki kadar çok çıkmıyor ama incir kürüne başladım bende.. 2 saatte bir sağmak lazım ama tembellikten bazen uzatıyorum hatta bazen hiç sağamıyorum :( Sağınca 40cc çıkıyor. Sağıp sağıp biriktiriyorum kıza öyle içiriyorum. Bira mayası tableti bende de var.bu tabletler sütümü arttırdı ama maalesf etkisi kısa sürdü artık fayda etmiyo o yüzden ara verdim ve arasıra kullanıyorum. Isırgan otu çayını dikkatli kullanmak lazım çünkü kemik erimesine neden oluyor

Ben de aynı durumdayım ne yaptıysa sütüm artmadı. Denemediğim şey kalmadı. Dün motilium aldım. Nasıl kullandığınızda faydasını gördünüz?

aynı dert için ben de bir başlık açmıştım. Benim de sizlerin tecrübesine ve desteğine ihtiyacım var.

ben, 3 hafta önce 32 haftalık bebeğimi dünyaya getirdim. 8 gün kuvözde kaldı sonra eve geldi. Kuvözde ve evde biberonda anne sütü ile beslendi. Anne sütünü süt sağma makinesi ile sağdım, yaklaşık 3 saat arayla her sağışımda iki göğüsten toplam 80-110 ml arasında süt geliyordu ve dolaba atabiliyordum. Ancak bu hafta bir anda azaldı. Artık ne 3 saatte bir süt çıkıyor ne de dolaba atabiliyorum. Zar zor toplam 40-50 ml çıkıyor; o da 6-7 saatte bir.

3 saatte bir süt gelmese bile sağmaya devam ediyorum. Günde 1 bardak humana still tea, 2 bardak rezene çayı, 1 bardak boza,1 bardak süt, 2-3 litre su, 3-4 hurma, bulgur pilavı, taze soğan-kuru soğan, yoğurt, çorba tüketiyorum. Ama süt yapamıyorum.

Lütfen bana yardım edin, ne yapmam gerekiyor?

Ben de aynı durumdayım ne yaptıysa sütüm artmadı. Denemediğim şey kalmadı. Dün motilium aldım. Nasıl kullandığınızda faydasını gördünüz?

kusura bakmayın anca gördüm mesajınızı.ben yemeklerden önce içiyorum yinede anne yüreği işte geceleri emzirmediğim için geceleri mutlaka içmeye dikkat ediyorum.bende yaptığı tek yan etki yemek sonrası içtiğimde biraz mide yanması yapması başka en ufak bi yan etkisini görmedim.kızım 8.ayına girdi ek gıdayada başladık ama ben hala peşini bırakmadım günde 250 cc çıkartabiliyorum.30 cc li dönemlere göre bu bi mucize oldu benim için en azından kızıma her gün az çok anne sütü verebilme imkanını buldum.

Back
X