Anne ve babamın çocuk isteği

ironman_2020

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2017
1.510
1.008
133
Uzun zamandır bebek istiyorum ama olmuyor:( kvalideler sürekli baskı yapıyordu muhabbet arasında şakayla karışık . Onların söylemlerine alışmıştım. Ama geçen gün annem ve babam da dedi “ torun istiyoruz” lafını alttan alttan. Bugün annemi aradım öylesine. Ay bişey diyeceksin sandım çok heyecanlandım diyo. Yok dedim öylesine aradım. Artık bizimkilerde istiyor belli ki ve bu süreçleri çok fazla sorarlar diye anlatamiyorum aileme. Daha az strese girmek için. Şimdi böyle konuşunca onlar çok üzüldüm ya . İlla anlayan biri çıkacaktır beni içimi dökmek istedim

Ee annen yavrum, söyle böyle böyle anne diye. Benim ikinci çocuk zor oldu, hamile kaldığım zaman (3 kimyasal gebelik geçirdim) önce abim ve annem öğrenirdi. Kimyasal gebelik olduğunu öğrenince de ilk onlara söylemişimdir.

Henuz dusunmuyoruz diyerek gecistir. Surekli soracaklari icin daha cok stres yaparsin yoksa.
Neden olmuyor? Sebepsiz mi yoksa pco falan mi var? Yanlis anlama benim de 17 ay olmamisti ilk bebegimde. Belki yardimci olurum diye soruyorum.

Bence yapmasalar daha iyi olur, insanda stres ve baskı yaratabiliyor çünkü. Eşimin ailesine pek birşey diyememiştim ben de bu konuda ama mesafe koydum sürekli bu konuyu açtıkları için. Kendi anneme de açıkça söyledim, bu konu açılmasın diye. Herşeyin zamanı var sonuçta. Siz de çok bunalırsanız ne zaman çocuk yapacaksınız sorusu geldiğinde “Çocuk bizim istediğimizde yapılmaz, Allah verince olur” gibi bir yorumla konuyu kapatabilirsiniz. Annenize de söyleyin isterseniz açıkça üzülmesinler ve sizi de üzmesinler, hakkınızda hayırlısı olsun.

Evleneli neredeyse 2 yıl olacak ve 2 yıl boyunca çevre hiç susmadı. 14 15 ay korunduk sonra bıraktık. Sanki millete âyân olmuş gibi daha çok sormaya başladılar.
Ulan sanki çocuğu yapınca tüm maddi manevi ihtiyaçlarını onlar giderecek.
Sırf bu çevre baskısının stresi yüzünden 6 aydır olmuyor.
En son donu paçayı fırlatıp sokaklarda deli gibi koşturacam.:deli::KK23:

Banada oluyo bu tarz söylemler. Ama ben daha zamanı var nasip ne zamansa rabbim verir diyorum. Benimde ufak tefek sorunlarım var tedavi görüyorum. Aldırış etme o kadar. Esin ne diyo bu duruma hani kv kp kendi dese sussalar

Ailelere söyleyin olmuyor diye. En azından üzerinizdeki torun istiyoruz baskısından kurtulun. Sonrada dr., Tedavi herneyse araştırın, uygulayın.

Evleneli neredeyse 2 yıl olacak ve 2 yıl boyunca çevre hiç susmadı. 14 15 ay korunduk sonra bıraktık. Sanki millete âyân olmuş gibi daha çok sormaya başladılar.
Iyi dedin valla sanki yardımcı olcaklarda laf ediyolar

Kız kalsın donun aman diyim bende kafami en son geçirecm bi yerlere. Gerci bu yontem de sakat🤪

Kız nasıl usandım sorma ya. Gidip kendimi kısırlaştırıcam cinsiyet minsiyet değiştiricem en sonunda millet selam vermeden eee çocuk yok mu diye soruyor. Bi durun Allahsizlar aklımı aldınız yeter daa
Milletin ağzı torba degilki büzesin valla. O kadar boş konuşmayı severki milletimiz. Ya insan düşünür önce ama yok anam

Daha sunun şurasında 2 saat önce eski bir komşumuzu evin aşağısında görmüş ,onun cocuk sorusuna maruz kalmis ve arkasindan "gezin tozun cocuk olunca eve baglanirsin nasilsa buraya dikkat !!!! "S i z i s t e d ig i niz zaman cocuk o l u r nasilsa"
Lafini dinlemis biri olarak tek bir öneri verebiliri ki
Soranlara düşünmüyoruz diyin
Ben öyle dedim cok mutlu oldum oh bi de dedimki daha benim yaşım kac ki biliyorum cnm biliyorum dedi
Bunlarin agzi hic susmaz

Ya tansiyonum çıkıyor gerçekten. Böyle ee çocuk yok mu diye gevşek gevşek soran herkesin ağzına fırın kuregiyle vurasım geliyor.
Hee çocuk var ama ben saklıyorum la havle ya
Valla ben bir kısmını terslemiştim zamanında ne yalan söyleyeyim, bu konuları önce eşimle konuşmayı tercih ediyorum demiştim, bozulunca üzüldüm gerçi o ayrı, ama birdaha soramamışlardı🙈

Back
X