Anne ve Babamla Görüşmemek

Audreyhorne

09.10.2020 🌸 23.50
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2016
4.044
6.758
158
Konuyu açıp açmamakta çok kararsız kaldım.
Dün gece hiç uyuyamadım. Çok yorgun hissediyorum kendimi. Yarıda bırakmayacak olursam uzun olacak bir dert olacak.
Çok güzel bir çocukluk geçiremedim. Annem psikolojisi hep bozuk olan bir kadın, babam sinirli bir adam, abim sorunlu bir ergendi. Bende o ailede sıkışıp kalan bir çocuktum.
Zamanında babaannemin anneme yaptığı kötülüklerin tüm hırsı ve öfkesi hep biz çocuklardan çıktı. Annem hep kafasına taktı bir gün bile anmadığı babam ile kavga etmediği gün geçirmedi. Birbirlerine ettikleri hakaret ve küfürleri duymamak için kulaklarımı kapatır, birbirlerini boğazladıklarını görmemek için evden komşuya kaçardım.
Ayda bir evimizdeki camlar kırılırdı. Arkadaşlarım hep üzülürdü baban yine mi camları kırdı diye.
Annem babamın evde olmadığı zamanlar sinir krizi geçirirdi abimle ne yapacağımı şaşırırdık.
Abim ergen oldu. Çok çok sorunlu bir ergenlik geçirdi. Oraları anlatmak bile istemiyorum. Yine de beni o cehennemden koruyan tek insandı.
Bazı zamanlar annemin ve babamın başka insanlar olduğunu hayal ederdim. Çok seviyordum onları ama evliliklerini sevmiyordum.
Annem çok ilgisiz bir anneydi. Çok ciddi piskolojik sıkıntı belirtilerim vardı buraya yazıp daha sonra pişman olmak istemediğim bir kere bile doktora götürmedi. Benim çok sonra aklım erdi normal olmadığına.
Üniversite sınavım zamanı çok büyük bir kavga ettiler ve ben intihara kalkıştım. Taburcu olup eve geldiğim günler kavganın şiddetleri arttı. Okulumu yarım bıraktım.. Daha sonra çalışıp çabaladım memur oldum.
Eşimle 23 yaşında evlendim. Evden kaçmam gerekiyordu çünkü. Bir gün bile pişman olmadım. Çok şükür bahtım eşimden yana çok güldü.
Annem ve babam birazda olsa toparlandılar. Kavgalar hala devam etse de.
Annem bana acı çektirmek için her şeyi yapıyor. Meme kanseri şüphesi var her gün arayıp ben kanserim hadi kapatıyorum telefonu diyor.
Eskiden de hep intihara kalkışırdı zaten. Ölmeyi istemiyor ama bizi kahırdan öldürürdü hep.
Ben ciddi anlamda görüşmek istemiyorum. 2 ay küslüğümüz oldu ve çok huzurluydum. Ama vicdanım el vermiyor.
Bir de kanser şüphesi doğrulanırsa hiç ayrı duramam. Beni çok zor günlerin beklediğini biliyorum.
Annem gibi bir anne olmamak için 5 senelik evliliğimde çocuk düşünmedim. Yeni yeni hazır hissediyorum kendimi. Kendimi geliştirmek için çok çabaladım. Umarım becerebilirim.
Çok mu vicdansızım ? Pişman olur muyum ? Ne yapmalıyım ?

Bence şimdi de uzman yardımı almalısınız

Yani anneniz sizi üzmek için mi arayıp kanser şüphesini paylaşıyor yoksa destek beklediği için mi

Abiniz de bu sorunlu ortam nedeni ile sorunlu ergendi siz de bu nedenle sorunlu ergendiniz

Bence anneniz gelirse ikiniz için de randevu alın ama o gelmese de siz kendiniz için geleceğimiz için bu hamleyi yapın

Bebek için hazirsaniz yapın. Eminim anneniz gibi bir anne olmayacaksiniz. Çünkü her şeyin farkındasınız.

Annenize gelince. Hasta olmasa görüşmeyin diyeceğim ama hasta malûm. Siz de vefat etse kendinizi sorumlu tutacak biri gibisiniz. Elinizden geleni yapın yine de. Dinliyormuş gibi yapın ama kafanızı vermeyin ona.

İyi olduğumu atlattığımı düşünüyordum ama dün bir olay yaşadım ve tüm geçmişte yaşadıklarım gün yüzüne çıktı. Sabaha kadar ağladım ve bende bunu düşündüm. Kendim gidip bir destek alacağım.
Her ikisi de hem üzmek kendini acındırmak istiyor hep destek bekliyor.Çünkü ben anneme çok soğuğum. Sarılmalarım öpmelerim yoktur. Kötü e davranmam asla ama mesafemi hep korurum.

Çok az bir sürem var bir kaç borcum için onu bekliyorum. Bende çok iyi anne olacağımı umuyorum senelerdir bu konuda kendimi eğitmeye çalışıyorum çünkü çok küçükken kendime söz vermiştim. Benim çocuğum yaşamayacaktı.
Ben de tutarım annem de tutar.

Annene şunu de, meme kanseri öldürücü değil kansersen de tedavi olursun kurtulursun. Bir gün bir müşteri gelmişti annesiyle, anne 85 yaşında sigara içiyor, 20 yıl önce meme kanseri olmuş, maşallahı vardı gayet dinç, sağlıklı.
Ameliyatında falan yanında olursun, ama benim annem kanser diye karalar bağlama. O ne kadar duygu sömürüsü yaparsa yapsın sen üzme kendini. Bazı kadınlar da kendini acındırmaktan zevk duyuyor.

görüsmek istemiyorsan görüsme.
anne kutsaldir söylenimine inanmiyorum- malasef her anne anneligi beceremiyor. Bazilari sadece doguruyor.

kendine bir iyilik yap ve terapi gör. annen degismez (kendi istemedigi sürece) ama sen daha hayatinin basindasin- hayatini güel degerlendir.

Bir soz okumustum . Bu hayattaki en buyuk şans iyi bir anne babaya sahip olmaktir diye.
Maalesef siz 1 0 geriden baslamissiniz hayata ama kendinizi birakmayip hayatinizi kurtarmişsiniz . Bu da sizin guclu oldugunuzu gosterir
Eminim cok iyi bir anne olacaksiniz.

Kesinlikle huzurunu bozma çok az görüş derim , hayatınu mahvediyorlar bırak naparlarsa yapsınlar. Sen mutlu ol yeter ki.

Bak güzel kızım sen boş ver anne babanı.
NE güzel eşinden yana bahtın gülmüş.
Belli ki anne baban sana çok çektirmiş. Hiç vicdan azabı çekme. Artık senin kendi ailen var ve eğer anne baban sana dertten başka bir şey getirmiyorsa onlardan uzak dur.
Şimdiki hayatını da zehir etmelerine izin verme.
Başına dert, eşinle aranda problemler istiyorsan ısrar et, git görüş ve mutsuz ol.

Yerinde olsam kendi çekirdek aileme odaklanır ve hayatımda mutlu olmaya çalışırdım.

Hayatta kim olursa olsun sana sadece dert ve keder veren insanlardan uzak dur. Bu hayata bir kere geliyorsun ve geçen zamanı geri alamazsın haberin olsun...

Bende görüşmüyorum anne babamla çok mutluyum bende cocuk düşünüyorum çok iyi bir anne olacağımıza Eminim sakın üzülme onlar bizi kaybetmeyi seçti

Sende git psikologa vs. Bazen iyi geliyor bazende tam tersi konustukca deliriyosun gibi.. gorus ama umursama.. seni uzmem icin yaptigini biliyorsun sonucta

Destek alın ,anneniz bu süreçte sizi çok yıpratır psikolojinizi bu sefer çok zorlar ,
Siz numaranızını değiştirin ,bu olan hayatınızı kapatmayın arada siz arayın bu şekilde sizi tacizine izin vermeyin ,anneniz ama o bunun farkında değil malesef ,hani korku filmleri olur insanın bi akrabasının içine kötü ruh kaçar ama kurtarmaya yaklaşmaya çalışır ya sizin durumda öyle kabullenin karşınızdaki kişiyle kafanızdaki anne imajı aynı değil

İşte o yüzden dediğim gibi davranın. Yanında olun ama soylediklerine dikkat etmeyin. Beş yaşında çocuk konuşuyormuş gibi düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…