Hemcinslerim Merhaba... :)
Bu benim ilk konum ve fikirlerinize ihtiyacım var..
Ben yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 5 haftalık hamileğim...Eşimle maddi manevi pek sıkıntımız yok şükürler olsun...Yalnız evlenmeden önce de konu olan aşamadığımız bir sorunum var...Eşim annem ve babama; teyze amca diye hitap ediyor taaa en başından beri...Nişanlıykende öyleydi...Tatlı dille söyledim konuştum benim bir tane annem babam var demem dedi..! Bende ozaman benimde bir tane bende demem dedim ve demiyorum...Görümcelerim ve kayımda aynı şekilde kayınvalide ve kayınpederlerine amca teyze diyolar..! Meğer söylerse anneleri babaları üzülürmüş..!
Şimdi bebeğim olucak ve soruyorum benim teyze dediğim kadına çocuğum babaanne mi diyecek..?
Bunu nasıl aşabilirim...Fikri olan yada benim durumumda olan varmı ?
Hemcinslerim Merhaba... :)
Bu benim ilk konum ve fikirlerinize ihtiyacım var..
Ben yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 5 haftalık hamileğim...Eşimle maddi manevi pek sıkıntımız yok şükürler olsun...Yalnız evlenmeden önce de konu olan aşamadığımız bir sorunum var...Eşim annem ve babama; teyze amca diye hitap ediyor taaa en başından beri...Nişanlıykende öyleydi...Tatlı dille söyledim konuştum benim bir tane annem babam var demem dedi..! Bende ozaman benimde bir tane bende demem dedim ve demiyorum...Görümcelerim ve kayımda aynı şekilde kayınvalide ve kayınpederlerine amca teyze diyolar..! Meğer söylerse anneleri babaları üzülürmüş..!
Şimdi bebeğim olucak ve soruyorum benim teyze dediğim kadına çocuğum babaanne mi diyecek..?
Bunu nasıl aşabilirim...Fikri olan yada benim durumumda olan varmı ?
O zaman eşinizin teyze-amca dediği kişilere çocuğunuz Anneanne - dede mi diyecek.Sizin hitap şekliniz çocuğunuzun babannesi ve dedesini olan durumunu ilgilendirmez ki sonuç olarak büyükteyze büyükamca diyemez demi.
Ben bir bağlantı kuramadım.
Elbette ki babaanne diyecek.
Siz ne demesini bekliyorsunuz ki?
Ayrıca sizin annenize anneanne diyecek olması sorun olmuyor da
eşinizin annesine babaanne diyecek olması mı sorun?
Çok ilginç bir konu :)
Ben bir bağlantı kuramadım.
Elbette ki babaanne diyecek.
Siz ne demesini bekliyorsunuz ki?
Ayrıca sizin annenize anneanne diyecek olması sorun olmuyor da
eşinizin annesine babaanne diyecek olması mı sorun?
Çok ilginç bir konu :)
insanlar oturup oturup neye kafayi taksam acaba diye dusunuyor sanirim
Bence de dert edilecek bir durum degil, icinden gelmiyordur, adam ne yapsin ? Kendi annesinden baska birine anne demek zor geliyordur , adami suclayamayiz.
Herkesin annesi bir tane ve "anne" sözü çok kıymetli bence de herkes bu sözü hakedemez, binbir emek sarf edecek anneler, evlatlarını büyütecek sonra damdan düşer gibi el'in kadını anne olacak :) Yok bence bir sakıncası en doğrusu kayınvalide, teyze, hanım, x, y, z.. ama anne değil :)
benim eşimde annemle babama -teyze,amca- diye hitap eder...
eşimin anne ve babası yok ölmüşler o yüzden bunun konuşunu bile açmadım şimdiye kadar..
rahatsızda olmadım açıkcası...
ama anneanneme o da anneanne diyo..
keko işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?