Hemcinslerim Merhaba... :)
Bu benim ilk konum ve fikirlerinize ihtiyacım var..
Ben yaklaşık 2 yıllık evliyim ve 5 haftalık hamileğim...Eşimle maddi manevi pek sıkıntımız yok şükürler olsun...Yalnız evlenmeden önce de konu olan aşamadığımız bir sorunum var...Eşim annem ve babama; teyze amca diye hitap ediyor taaa en başından beri...Nişanlıykende öyleydi...Tatlı dille söyledim konuştum benim bir tane annem babam var demem dedi..! Bende ozaman benimde bir tane bende demem dedim ve demiyorum...Görümcelerim ve kayımda aynı şekilde kayınvalide ve kayınpederlerine amca teyze diyolar..! Meğer söylerse anneleri babaları üzülürmüş..!
Şimdi bebeğim olucak ve soruyorum benim teyze dediğim kadına çocuğum babaanne mi diyecek..?
Bunu nasıl aşabilirim...Fikri olan yada benim durumumda olan varmı ?
Neyi kafama taksam diye düşünmüyorum ayrıca okadar düşnecek vakti olan bir insanda değilim..Sadece her adet geleneğimize uygun yaşayıp bu tarz durumlarda ben demem diyip işin içinden çıkan erkekler varmı onu öğrenmek istedim..!
5 haftalık hamilesin, doğacak, büyüyecek, konuşacak ve hitap edecek en az 3 yılın var :))
Şimdiden bunu düşünmek ilginç :)
herkes sorun değil demiş ama bence bu bir sorun
amca teyze nedir ben anlamış değilim
ozaman soyadlarımızda değişmesin ne gerek neden erkeğin kütüğüne geçiyoruz
kendi soy adımızı kullanmıyoruz doğan çocuklar ilerde hangi soy adını beğenirlerse onu seçsinler anne yada babanınkini
bilmiyorum ben geri kafalıyım sanırım ama kızımın kocası bana ilerde teyze dese ben çok bozulurum
Herhalde var yani cevrenizde rastlamadiniz mi hic ?
Hic kimse kimseye zorla anne baba dedirtecek degil,
ayrica cocugu katmanizi komik buldum babaannemi diyecek demissiniz,
sizin hitablarinizla cocuk ne alaka ne diyecekti baska ???
Ben bunu şimdi değil epeyden beri düşünüyorum...Açıkcası rahatsız oluyorum...Çünkü bu bizim bi kültürümüz..İngiliz kraliyet ailesimiyiz biz... MRS. yada MS. diye hitap edelim ozaman...Yabancılar gibi büyüklerimizin yanında rahat davranalım...Çok geniş çok largemışız gibi pozlara girip teyze amca ne demek oluyor...?(teyze amca kime denir bi düşünelim ilk önce)Bir çocuk nasıl büyüyor herkesin az çok bilmesi lazımSenin ne emekle büyüttüğün evladını biri gelip alıyor kız erkek farketmez sonra sana dönüp teyze diyor...sizde kendi gelinlerinizden damatlarınızdan beklemiycekmisiniz...? Açıkcası ben evladımı öyle yetiştirmem...Bu benim egolarımın beni yenmesi olur...! Benim büyüttüğüm çocuk başkasına anne diyecek bende bozulucam niye bozulayım? Benim çocuğumun eşinin annesi de ne emeklerle büyütmüştür kim bilir..! Anlayacağınız kimse ağaç kavuğundan çıkma değil...Herkesin bir ailesi olduğu kimse unutmamalı madem Türk adet gelenek ve göreneklerine göre yaşıyoruz herşeyimizi;aykırı davranarak sadece kendimizi,benliğimizi inkar etmiş oluruz..!
şuanda içinde bulunduğunuz hormon değişimleri bazı kaygılar oluşturabilir... siz istesenizde istemesinizde hitap şeklini çocuğunuz kendisi oluşturacaktır merak etmeyin..bunları düşünüp kendinizi üzmeyin...Allahım sağlıklı gebelik geçirmenizi ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı nasip etsin..
eşinizin ve sizin hitap şeklinizde yine sizlerin karar vereceğiniz bir durum..Siz eşiniz diyor diye değil kendiniz nasıl hissediyorsanız öyle hitap edin..eğer aileler bu durumdan rahatsızlık uyarlarsa zamanı geldiğinde nasıl dile getireceklerini bilirler..Üzlümeyin..
Teyzanne diyemeyeceğine göre tabi ki babanne diyecek.Nesine takıldınız bu kadar bunun.Kendiniz teyze demeyi tercih etmişsiniz eşiniz demiyor diye ki ben yarım ağızla anne baba derim, gerekmedikçe hitapsız bırakırım bence anne baba demek çok saçma.Herkesin kendi annesi babası var.3yaşındaki kızımın bile ileride başka bir kadına da anne diyecek olduğunu düşünüp sinir oluyorum.Gereksiz işler bunlar
Peki sizin binir emekle büyütüp yetiştirdiğiniz kızınızı birileri alıp gittiğinde ve size her gelip gittiğinde hanım yada teyze diye hitap etmesi sinirlerinizi bozmaz mı?
Damadımın samimiyetine bağlı bu.Art niyetsiz olduğuna inanıyorsam, kızımı hoş tutuyorsa isterse ismimle hitap etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?