Anne Ve Babaya Hitap..?

merhaba bende nişanlıyım 10 aylık nişanlımın ailesini öncedende tanıdıgım içiin abla abi diyordum nişandan sonra da kendimi zorladım ama diyemiyorum içimden gelmiyo nişanlımsanişanın ertesi günü anne baba demeye başladı benim hoşuma gidiyo sende kendin bilirsin içinden ne zaman gelirse o zaman dersin diyo bence önemli olan onlara karşı saygılı olmak saygı olmadıkdan sonra anne baba desem neye yarar ki zorlamaya gerek yok bence

Burada kayın valideye anne kayınperede baba demeyen, demek istemeyen çok kişi var, demek ki aynı şekilde düşünen erkekler de varmış.

Ben annemi 1,5 yıl evvel kaybetttim, o kelimeyi eş adayımın annesine kullanabileceğimi bende zannetmiyorum.

Son düzenleme:
Sizin hitap şekilleriniz onların anneanne ve babaanne olacakları gerçeğini değiştirmiyor.Bu bir sorun değil bence.Anne baba demeyen çok insan var.Bende eşimde çok rahat söyledik sıkıntı olmadı ama söylememekte sıkıntı değil.Boşverin bence Allah daha büyük sıkıntı vermesin.

dert edinecek baka sorunun yok ne güzel

Herhalde var yani cevrenizde rastlamadiniz mi hic ?
Hic kimse kimseye zorla anne baba dedirtecek degil,
ayrica cocugu katmanizi komik buldum babaannemi diyecek demissiniz,
sizin hitablarinizla cocuk ne alaka ne diyecekti baska ???

herkes sorun değil demiş ama bence bu bir sorun
amca teyze nedir ben anlamış değilim
ozaman soyadlarımızda değişmesin ne gerek neden erkeğin kütüğüne geçiyoruz
kendi soy adımızı kullanmıyoruz doğan çocuklar ilerde hangi soy adını beğenirlerse onu seçsinler anne yada babanınkini
bilmiyorum ben geri kafalıyım sanırım ama kızımın kocası bana ilerde teyze dese ben çok bozulurum

5 haftalık hamilesin, doğacak, büyüyecek, konuşacak ve hitap edecek en az 3 yılın var :))

Şimdiden bunu düşünmek ilginç :)

Ben bunu şimdi değil epeyden beri düşünüyorum...Açıkcası rahatsız oluyorum...Çünkü bu bizim bi kültürümüz..İngiliz kraliyet ailesimiyiz biz... MRS. yada MS. diye hitap edelim ozaman...Yabancılar gibi büyüklerimizin yanında rahat davranalım...Çok geniş çok largemışız gibi pozlara girip teyze amca ne demek oluyor...?(teyze amca kime denir bi düşünelim ilk önce)Bir çocuk nasıl büyüyor herkesin az çok bilmesi lazım...Senin ne emekle büyüttüğün evladını biri gelip alıyor kız erkek farketmez sonra sana dönüp teyze diyor...İlerde sizde kendi gelinlerinizden damatlarınızdan beklemiycekmisiniz...? Açıkcası ben evladımı öyle yetiştirmem...Bu benim egolarımın beni yenmesi olur...! Benim büyüttüğüm çocuk başkasına anne diyecek bende bozulucam niye bozulayım? Benim çocuğumun eşinin annesi de ne emeklerle büyütmüştür kim bilir..! Anlayacağınız kimse ağaç kavuğundan çıkma değil...Herkesin bir ailesi olduğu kimse unutmamalı madem Türk adet gelenek ve göreneklerine göre yaşıyoruz herşeyimizi;aykırı davranarak sadece kendimizi,benliğimizi inkar etmiş oluruz..!

Şu an ben kayınbabama amca diyorum ne derken çok rahatsızım...Birilerinin yanında söylediğimde ters bakışlara maruz kaldım kaç kere..! Tabi ben amcayı eşim yüzünden kullanıyorum eşim kesinlikle söylemeyeceğini söyledi...Bende napim annemle babam sen söyleyince beklerler biliyorum

Herhalde var yani cevrenizde rastlamadiniz mi hic ?
Hic kimse kimseye zorla anne baba dedirtecek degil,
ayrica cocugu katmanizi komik buldum babaannemi diyecek demissiniz,
sizin hitablarinizla cocuk ne alaka ne diyecekti baska ???

Annesinin teyze diye hitap ettiği babasının annesine babateyze desin :)
Babasının teyze diye hitap ettiği annesinin annesine anneteyze demesi lazım :)
Ya yapmayın Allah aşkına kimde duydunuz kimde gördünüz..Bence bu ciddi bi konu...Heee ama derseniz ki biz avrupalaştık artık bütün adetlerimizi o yönde yaşıyoruz..o zaman eyvallah

kim ne istiyorsa onu desin. insanlara baskı kurmak anlamsız. anne-baba demek istemiyor yada diyemiyor ne farkeder. demesin.

ben diyorum ama sadece dil alışkanlığı.formalite. aslında hiç gerek yok böyle şeylere.insan hissettiği gibi yaşamalı.

bir yıllık evliyim, eşimin annesine bir kez olsun anne diyemedim, keza eşim de öyle. diyemiyorum, içimden gelmiyor zorlamamak lazım, zorlarsam kendimi samimiyetten uzaklaşacağımı düşünüyorum..eşinde çok büyük bir kusur göremedim ama amca-teyze demesi de garibime gitmedi değil. umarım zamanla alışır.

anne bana kime denir bi düşünelim önce...Gerçekten çok abartmışsın. Yok çok genişmişiz, yok Türklüğe aykırı davranıyormuşuz. Geniş olmak, saygılı olmak hitaplarla olmaz. İngilterede yaşamıyorum ama etrafımda özellikle aile ve arkadaş çevremde herkes teyze vs .diyor kaynanasına, maşallah saygılı ve sevgili de ilişkileri var, ha bazı konu komşu gelinler anne baba diyor, ne arkalarından konuşmadıkları kalıyor ne birbirlerine laf sokmaları. Samimiyetsiz, sırf böyle gelmiş böyle gidicek diye anne-baba demek anne babalığa saygısızlık asıl

bence saygısızlık asıl anne baba demezsen olur bizde ne var yani diyin ölecek misiniz tabikide gerçek anne babanızın yerini tutmaz ama demek daha mantıklı bence ben hep diyorum demeye de devam ederim çünkü o benim anneme anne diyince ben onun benim annemi sahiplendiğini hissediyorum kendi annesi kadar olmasa da sahipleniyor sonuçta

sevgi-saygı anne baba diyerek ölçülemez, bu kadar basite indirgememek lazım. anne deyip de arkasından bir sürü işler karıştıran yirmi dört saat dedikodusunu yapan sürüyle insan var. zamanında bu konuyu baya bir deşmiştim,sonuç çok şaşırtıcı oldu benim için. ne Türk ne İslam toplumlarında böyle bir gelenek yokmuş, bu kendiliğinden hortlayan ve bizlere zorla dayatılmaya çalışılan, sanki örf ve ananelerimizde böyle bir şey varmışçasına yutturulan bir durum. böyle gelmiş böyle gider işinize gelirse durumu yani.anne-baba demeden de saygı pekala olur, kayınvalidemle aramda en ufak bir sorun yok ben saygımı esirgemem o da sevgisini.. gerisi hikaye.

şuanda içinde bulunduğunuz hormon değişimleri bazı kaygılar oluşturabilir... siz istesenizde istemesinizde hitap şeklini çocuğunuz kendisi oluşturacaktır merak etmeyin..bunları düşünüp kendinizi üzmeyin...Allahım sağlıklı gebelik geçirmenizi ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı nasip etsin..
eşinizin ve sizin hitap şeklinizde yine sizlerin karar vereceğiniz bir durum..Siz eşiniz diyor diye değil kendiniz nasıl hissediyorsanız öyle hitap edin..eğer aileler bu durumdan rahatsızlık uyarlarsa zamanı geldiğinde nasıl dile getireceklerini bilirler..Üzlümeyin..

Çok teşekkür ederim inşallahh hepimizin sağsalim bebeğimize kavuşmamızı nasip etsin Rabbim...
Bazen zamana bırakak en iyisi diye düşünmekteyim bende...Allah hakkımızda hayırlısının versin....

Teyzanne diyemeyeceğine göre tabi ki babanne diyecek.Nesine takıldınız bu kadar bunun.Kendiniz teyze demeyi tercih etmişsiniz eşiniz demiyor diye ki ben yarım ağızla anne baba derim, gerekmedikçe hitapsız bırakırım bence anne baba demek çok saçma.Herkesin kendi annesi babası var.3yaşındaki kızımın bile ileride başka bir kadına da anne diyecek olduğunu düşünüp sinir oluyorum.Gereksiz işler bunlar

Peki sizin binir emekle büyütüp yetiştirdiğiniz kızınızı birileri alıp gittiğinde ve size her gelip gittiğinde hanım yada teyze diye hitap etmesi sinirlerinizi bozmaz mı?

Peki sizin binir emekle büyütüp yetiştirdiğiniz kızınızı birileri alıp gittiğinde ve size her gelip gittiğinde hanım yada teyze diye hitap etmesi sinirlerinizi bozmaz mı?

Damadımın samimiyetine bağlı bu.Art niyetsiz olduğuna inanıyorsam, kızımı hoş tutuyorsa isterse ismimle hitap etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…