Anne ve Kayinvalide

Peki sen ne yapıyorsun damadın için anne? Ya da senin kayinvaliden seni pamuklara mi sardı hediyelere mi boğuyordu? De ve çekil kenara anneni seyret

Peki sen ne yapıyorsun damadın için anne? Ya da senin kayinvaliden seni pamuklara mi sardı hediyelere mi boğuyordu? De ve çekil kenara anneni seyret
Annem damadi icin neler yapti....bana ucuz gelinligi reva goren kayinvalideye ragmen, istiyor diye vakkodan smokin aldi, sadece esim "istiyorum" dedigi icin. Arada baska hediyeler de alindi.
Annem, arkadaslarimi goruyorum gelinleri icin neler yapiyorlar, sen oyle bir evde oturmayi dahi kabul ettin, calismayan tembel oglunla evlendin, calisiyorsun eve para getiriyorsun, senin gibi salak nereden bulunur ki! diyor.
Yok rahmetli babanem anneme karsi gayet kotuymus.

allah başka dert vermesin. Genelde kız anneleri kızlarına herşey alınsın yapılsın ister... Bizde birşey demedik kayin
Anneniz hakli. Birkere 26 yaşında genc bir bayanin 48 yaşinda evlenmek nedir. Resmen babanın yaşında üstünede calışmıyor. Anneniniz yerde göğe kadar haklı. Siz gencecık bayanken adam emeklı yaşında olacak... ayrılın gitsin

Anneniz sizi dolduruyor orası kesin. Bedavaya gittin cok çirkin bir laf. Ama su da bir gercek eger kayınvalideler bir gelini canı gönülden seviyor ve istiyorsa borc harc yapıyor ama gene de onun dugunde nısanda vs. gönlünü yapıyor

Annen hakli. Baban yaşındaki adamla almanya sevdasi icin evlenmişsin. Şimdide çalışıp ona bakıyorsun. Adam yan gen osman. Mutlumusun?? Yani gercekden istediğin hayat bu olamaz!
Ne işi yapıyorsun almanyada?

Yanlis yazdim, 36 yasindayim.
Esimin turkiyede emekli olmasi biraz zor, bu yasina kadar 1000 gun calismisligi var. Zaten almanyaya tasindik. Burada da o kadar az calisiyor ki, emekli maasi cok cok az olacagi icin devlet yardimi alacak ya da o maasla turkiyede yasayacak

Yani bi laf vardır kız annesi hem yuva yapar hem yıkar diye bu söz çok doğru galiba. annene kulak asma önemli olan hediye altın takı değil huzur. biz ev aldık herşeyimi verdm ben altın para vs kolyemde kıytırıklardandı bi o kaldı mesela napalım şimdi ölelim mi altınlarımız takılarım yok yada kötüler diyee :) kayınvaliden yakın olsada seni rahatsız etsede laf etse anlarım ki onda bile ortamı düzeltmesi gereken kişi annen bana göre. olurya bi problemin falan olur asla anlatmanı tavsiye etmem. eşinde annesinin aksiliğini kabul edip uzak durma taraftarıysa ve zaten yakın oturmuyosanız bi sorun yok demektir. benim kv yakın ve sorunlarımz oldu çok ok bunalıp belki anneme bi ikisini anlatım annem hep yapıcı baktı olsun kızım takma oda öyle yinede sen yap et eşinin hatrı var üzme eşini falan der hep Allah razı olsun. annemde gaz verse belki ben dahada kızıcam ama annem hep yapıcı bakar. anneler kız evlatlarına evlendikten sonra çok büyük bişi olmadığı sürece yapıcı bakmalıdır benim kanaatim.takma kafana derim bunun saflıkla alakası yok yanlış anlama annene hiç bişi anlatmanı tavsiye etmemm :)

bende almanyadayim. Cocugunuz varmi peki

yinede az degil ... 12 yas farki cok bana göre

Annen hakli. Baban yaşındaki adamla almanya sevdasi icin evlenmişsin. Şimdide çalışıp ona bakıyorsun. Adam yan gen osman. Mutlumusun?? Yani gercekden istediğin hayat bu olamaz!
Ne işi yapıyorsun almanyada?
Yasimi yanlis yazmisim, ben 36 yim.
Cok asik oldugum icin evlendim, almanya bizi birlestiren noktalardan biriydi. Istanbuldayken hic calismadi, ben calistim. Burada ben calismiyorum dil kursuna gidiyorum. O da haftada 10 saat calisiyor, "projeleri oldugunu yapacagini soyluyor"

Ben herseyi anlattim ve su an esimden tum ailem nefret ediyor. Olesiye hem de

sizi calismadan almanyaya nasil getirdi? Imkansiz...

terslik annenizde. hiç kulak asmayın. benimki de buna benzer bişeyler söylüyor ama hiç umursamıyorum. çok meraklı ise daha iyisini kendi yapsın.

sizi calismadan almanyaya nasil getirdi? Imkansiz...
Bir sure ise girdi calisti. Vizem alinirken calisiyordu. Sonra isten cikarildi ve yenisini de aramiyor, devlet yardimi aliyoruz. Devlet yardimi ile bu sayede almanca kursuna ucretsiz gonderiliyorum, bir devlet yardimi almak ayip degil, neticede ben dil ogrenmeye calisiyorum ki is bulup calisabileyim. Olay, ben bir sekilde calisacagim ama onun gonlu pek yok, o zaman nolscak bilmiyorum

bende almanyadayim. Cocugunuz varmi peki
Yok yok, birikim olmadan yapmam. Ben ne kadar rahat kosullarda buyudum. Devletin verdigi parayla cocuk yapmaya gonlum razi degil. Oyuncak ve giysileri, hep baskalarindan alacagiz, bu onun icin cok normal, ama bana ters. Belki bilirsiniz burada insanlar kullanmadiklarini hediye ediyorlar, oyle hediye edilenleri aliriz giydiririz, bebek arabasi oyuncak dahil herseyi olur, burada ayip degil ki diyor.
Ne bileyim ben mi abartiyorun? Normal mi boyle cocuk yapmak?

Ailelere bu kadar herşeyden bassetmesenizmi?
Ailelerle bu kadar yüz göz olmak evliliğe dahil etmeyi etik bulmuyorum ..
Tamam destek olabilirler ..
Belki bazı durumlarda konuşulabilir ..
Ama kaynananız neden sizin isteklerinizi yerine getirsinki.
Eşin alsın
Kendiniz alın takın ..

Psikoterapist degil de aile danismani. Beni yerin dibine soktugu zamanlar oluyor, "yime kaybettin bak gordun mu, sonucuna da katlan" "guven kaybettin, istesen de degistiremezsin, git kendine yeni yon ciz" "annen gibi harika bir kadinin sozunden cikilir mi", daha esimi gormeden, sadece resmini gorerek "sizin enerjiniz tutmuyor, bosanin" demeler....
Aslinda o aile terapisti lakapli kisinin adini ifsa etmek vardi....tabi ki o kadar kotu degilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…