- 28 Haziran 2015
- 1.910
- 2.051
- 333
- Konu Sahibi piramses1982
-
Merak etmeyin, ayni konulari acmiycam....
Bu farkli bir soru.
Kayinvalidemi aslinda severim, biraz aksidir, esim en basindan beri "uzak duralim, oyle daha iyi" derdi. Allahtan farkli sehirlerdeyiz de, hic yuzgoz olmadik.
Ancak, annemle her nasilsa aralarinda bir tartisma olmus ve annem hep "bu kadin sana deger vermiyor, oglu mutlu oldugu surece seni sever, oglunu uz bak gorursun. Hem soylesene, sana hic hediye aldi mi? Evlendiginden beri napti senin icin? Gelin arabasini bile cok gorduler, kiytirik kolye taktilar, sen hala deger verildigini dusun, bedavaya gittin kizim sen" diyor.
Iyi de, ben annemin bu dediklerini 1 kere bile kafaya takmadim ki! Ne yani, hediye alinmayinca degersiz mi oluyorum? Ayrica kayinvalideyle pek bir araya gelmediginizden problem de olmadi ki. Annem "e tabi problem olmaz, agzini acip birsey talep etmiyorsun ki, ne verirlerse tamam deyip susuyorsun, boyle gelini kim istemez " diyor.
Annemi cok severim, gorusune hep saygim var, dedikleri de hep cikar, iyi de ben mi cok safim?
Biryerde bir terslik var ama cozemiyorum.
Annem damadi icin neler yapti....bana ucuz gelinligi reva goren kayinvalideye ragmen, istiyor diye vakkodan smokin aldi, sadece esim "istiyorum" dedigi icin. Arada baska hediyeler de alindi.Peki sen ne yapıyorsun damadın için anne? Ya da senin kayinvaliden seni pamuklara mi sardı hediyelere mi boğuyordu? De ve çekil kenara anneni seyret
allah başka dert vermesin. Genelde kız anneleri kızlarına herşey alınsın yapılsın ister... Bizde birşey demedik kayinMerak etmeyin, ayni konulari acmiycam....
Bu farkli bir soru.
Kayinvalidemi aslinda severim, biraz aksidir, esim en basindan beri "uzak duralim, oyle daha iyi" derdi. Allahtan farkli sehirlerdeyiz de, hic yuzgoz olmadik.
Ancak, annemle her nasilsa aralarinda bir tartisma olmus ve annem hep "bu kadin sana deger vermiyor, oglu mutlu oldugu surece seni sever, oglunu uz bak gorursun. Hem soylesene, sana hic hediye aldi mi? Evlendiginden beri napti senin icin? Gelin arabasini bile cok gorduler, kiytirik kolye taktilar, sen hala deger verildigini dusun, bedavaya gittin kizim sen" diyor.
Iyi de, ben annemin bu dediklerini 1 kere bile kafaya takmadim ki! Ne yani, hediye alinmayinca degersiz mi oluyorum? Ayrica kayinvalideyle pek bir araya gelmediginizden problem de olmadi ki. Annem "e tabi problem olmaz, agzini acip birsey talep etmiyorsun ki, ne verirlerse tamam deyip susuyorsun, boyle gelini kim istemez " diyor.
Annemi cok severim, gorusune hep saygim var, dedikleri de hep cikar, iyi de ben mi cok safim?
Tabi bir de su var, ben calisip eve para getiriyorum, 1 kere veremedim diye esim annesini arayip sikayet etmis (48 yasinda esim, ben 26) annesi de annemi arayip "kiziniz ogluma para vermiyor" demis....
Ki aslinda benim bu durumdan sikayetim yoktu, cunku o ev isleriyle ilgileniyor, kisaca kadin erkek rol degisimi. ama olay bu noktada feci patladi....
Anneniz hakli. Birkere 26 yaşında genc bir bayanin 48 yaşinda evlenmek nedir. Resmen babanın yaşında üstünede calışmıyor. Anneniniz yerde göğe kadar haklı. Siz gencecık bayanken adam emeklı yaşında olacak... ayrılın gitsinAnnem damadi icin neler yapti....bana ucuz gelinligi reva goren kayinvalideye ragmen, istiyor diye vakkodan smokin aldi, sadece esim "istiyorum" dedigi icin. Arada baska hediyeler de alindi.
Annem, arkadaslarimi goruyorum gelinleri icin neler yapiyorlar, sen oyle bir evde oturmayi dahi kabul ettin, calismayan tembel oglunla evlendin, calisiyorsun eve para getiriyorsun, senin gibi salak nereden bulunur ki! diyor.
Yok rahmetli babanem anneme karsi gayet kotuymus.
Anneniz sizi dolduruyor orası kesin. Bedavaya gittin cok çirkin bir laf. Ama su da bir gercek eger kayınvalideler bir gelini canı gönülden seviyor ve istiyorsa borc harc yapıyor ama gene de onun dugunde nısanda vs. gönlünü yapıyorMerak etmeyin, ayni konulari acmiycam....
Bu farkli bir soru.
Yanlis yazdim, 36 yasindayim.allah başka dert vermesin. Genelde kız anneleri kızlarına herşey alınsın yapılsın ister... Bizde birşey demedik kayin
Anneniz hakli. Birkere 26 yaşında genc bir bayanin 48 yaşinda evlenmek nedir. Resmen babanın yaşında üstünede calışmıyor. Anneniniz yerde göğe kadar haklı. Siz gencecık bayanken adam emeklı yaşında olacak... ayrılın gitsin
bende almanyadayim. Cocugunuz varmi pekiYanlis yazdim, 36 yasindayim.
Esimin turkiyede emekli olmasi biraz zor, bu yasina kadar 1000 gun calismisligi var. Zaten almanyaya tasindik. Burada da o kadar az calisiyor ki, emekli maasi cok cok az olacagi icin devlet yardimi alacak ya da o maasla turkiyede yasayacak
yinede az degil ... 12 yas farki cok bana göreYanlis yazdim, 36 yasindayim.
Esimin turkiyede emekli olmasi biraz zor, bu yasina kadar 1000 gun calismisligi var. Zaten almanyaya tasindik. Burada da o kadar az calisiyor ki, emekli maasi cok cok az olacagi icin devlet yardimi alacak ya da o maasla turkiyede yasayacak
Yasimi yanlis yazmisim, ben 36 yim.Annen hakli. Baban yaşındaki adamla almanya sevdasi icin evlenmişsin. Şimdide çalışıp ona bakıyorsun. Adam yan gen osman. Mutlumusun?? Yani gercekden istediğin hayat bu olamaz!
Ne işi yapıyorsun almanyada?
Ben herseyi anlattim ve su an esimden tum ailem nefret ediyor. Olesiye hem deYani bi laf vardır kız annesi hem yuva yapar hem yıkar diye bu söz çok doğru galiba. annene kulak asma önemli olan hediye altın takı değil huzur. biz ev aldık herşeyimi verdm ben altın para vs kolyemde kıytırıklardandı bi o kaldı mesela napalım şimdi ölelim mi altınlarımız takılarım yok yada kötüler diyee :) kayınvaliden yakın olsada seni rahatsız etsede laf etse anlarım ki onda bile ortamı düzeltmesi gereken kişi annen bana göre. olurya bi problemin falan olur asla anlatmanı tavsiye etmem. eşinde annesinin aksiliğini kabul edip uzak durma taraftarıysa ve zaten yakın oturmuyosanız bi sorun yok demektir. benim kv yakın ve sorunlarımz oldu çok ok bunalıp belki anneme bi ikisini anlatım annem hep yapıcı baktı olsun kızım takma oda öyle yinede sen yap et eşinin hatrı var üzme eşini falan der hep Allah razı olsun. annemde gaz verse belki ben dahada kızıcam ama annem hep yapıcı bakar. anneler kız evlatlarına evlendikten sonra çok büyük bişi olmadığı sürece yapıcı bakmalıdır benim kanaatim.takma kafana derim bunun saflıkla alakası yok yanlış anlama annene hiç bişi anlatmanı tavsiye etmemm :)
sizi calismadan almanyaya nasil getirdi? Imkansiz...Yasimi yanlis yazmisim, ben 36 yim.
Cok asik oldugum icin evlendim, almanya bizi birlestiren noktalardan biriydi. Istanbuldayken hic calismadi, ben calistim. Burada ben calismiyorum dil kursuna gidiyorum. O da haftada 10 saat calisiyor, "projeleri oldugunu yapacagini soyluyor"
Yok yok, cok genc ve dinamik, yasinin adami degilyinede az degil ... 12 yas farki cok bana göre
Bir sure ise girdi calisti. Vizem alinirken calisiyordu. Sonra isten cikarildi ve yenisini de aramiyor, devlet yardimi aliyoruz. Devlet yardimi ile bu sayede almanca kursuna ucretsiz gonderiliyorum, bir devlet yardimi almak ayip degil, neticede ben dil ogrenmeye calisiyorum ki is bulup calisabileyim. Olay, ben bir sekilde calisacagim ama onun gonlu pek yok, o zaman nolscak bilmiyorumsizi calismadan almanyaya nasil getirdi? Imkansiz...
Yok yok, birikim olmadan yapmam. Ben ne kadar rahat kosullarda buyudum. Devletin verdigi parayla cocuk yapmaya gonlum razi degil. Oyuncak ve giysileri, hep baskalarindan alacagiz, bu onun icin cok normal, ama bana ters. Belki bilirsiniz burada insanlar kullanmadiklarini hediye ediyorlar, oyle hediye edilenleri aliriz giydiririz, bebek arabasi oyuncak dahil herseyi olur, burada ayip degil ki diyor.bende almanyadayim. Cocugunuz varmi peki
Biliyorum, hep hakli ciktigi icin de kizginimAnnen bence adam gibi adam oturupta kahve icip cok sey konusulabilir. Samimi ve doğruları olan birisi. (Kızma bana)
Psikoterapist degil de aile danismani. Beni yerin dibine soktugu zamanlar oluyor, "yime kaybettin bak gordun mu, sonucuna da katlan" "guven kaybettin, istesen de degistiremezsin, git kendine yeni yon ciz" "annen gibi harika bir kadinin sozunden cikilir mi", daha esimi gormeden, sadece resmini gorerek "sizin enerjiniz tutmuyor, bosanin" demeler....Psikoloğunuz ya da psikiyatristiniz kimse artık onu değiştirin derim. Konuda haklı haksız ayırt etmeden yazıyorum; size kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışan, mahalle teyzelerinden hallice tavsiyeler veren psikoterapistlerden (!) koşarak kaçınız. İşinin ehli birisinin size kendi düşüncelerini söylememesi, sizi manipüle etmemesi gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?