Anne ve Kayinvalide

Ayy boş ver anneni boş boş konuşmuş maksat huzur bozmak ,kafanı karıştırmak.Sen rahatsız olmuyorsan ona ne ki .Gıcık oluyorum böyle söyleyen anne bile olsa.Kızım huzurun yerinde mi,eşinle iyimisin gerisi boooşş diyeceğine fitliyor seni.Sakın yeme gelme,annem bile olsa asla diğer tarafa bişey yansıtmam hehe de geç

1- terslik annende!
2-damat seni üzse, annen nasıl karşılar acaba
3- o damadına ne hediye almış
4-sen sen ol, evliliğinle ilgili birşey anlatma annene
5-durduk yere mutlu giden yuvanı bozacak annen

Isin koru tarafi, inanilmaz saygi duyulan, cok sevilen, kulturlu akilli bakimli biri
1- terslik annende!
2-damat seni üzse, annen nasıl karşılar acaba
3- o damadına ne hediye almış
4-sen sen ol, evliliğinle ilgili birşey anlatma annene
5-durduk yere mutlu giden yuvanı bozacak annen
O damadina neler almadi ki....gelin arabasi bile cok goruldu sana, ucuz gelinlik alindi denmesine ragmen, esim istiyor diye vakkodan smokin bile alindi. Esimin tartismalarimiz ustune annemi aradigi zamanlar oldu, annem hep onu tuttu, alttan al oglum dedi.
Nisan ve isteme ayni anda oldu. Beni isteyen anne baba degil, baska bir aile buyukleriydi, tum gece kayinvalidem hic gulumsemeden oturmus, annem "insan bir gulumser, e tabi gelip evi yasantimizi gorduler, calismayan tembel oglumuzla bu kiz nasil mutlu olacak" diye kara kara dusunuyordur diyordu.
Iki aile zaten birbirine coktan girdi, her iki anne de bana "senin annen/kayinvaliden yuzunden o telefon gorusmesinden sonra hastanelik oldum" diyor.
Cocuk yapsak, olurum de iki tarafi biraraya getirmem, zaten ailem hem esimden hem kayinvalidemden olesiye nefret ediyorlar.
Ama ben cidden salagim, her kavga anneye anlatilir mi? Ben yaptim bu hatayi....
Bosanma donemi oldu, ailem onlardan kurtulmam icin "gervegi gor kizim" diye cok ugrastilar.
Isin kotu taragi, su anda acilan o igrenc bosanma davasindan dolayi kayinvalidem benden olduresiye nefret ediyor, esimle barisirken "seni artik istemiyorum, defol git, ne yaparsaniz yapin" diyerek de son konusmamizi yaptik.
Cocuk olsa dahi, cocugu alir esim goturur ailesine, ben de kendi aileme, ama inanin resmen modern kan davasi olayi gibi herkes birbirinden nefret ediyor. Annem babam cok sayilan sevilen insanlardir, ve kayinvalidem cazgir olarak bilinir. Ne bileyim, hersey corba oldu

Anneniz böyle konuşarak sizi dolduruşa getiriyor ve huzurunuzu bozabilir onu dinlemeyin siz eşinizle iyi olun yeter durduk yere çomak sokmanın ne anlamı var? Hem ne talep edeceksin ki? Kv bana şunu al mı diyeceksin? Ya da annene söyle sen damadına ne aldın diye? Şu zihniyetten bi çıkılsa her şey çok daha güzel olacak ama yok.. kimsenin kimseye bir şey alma mecburiyeti yok

gençler tecrübesiz olabilir, ama anne ve babalar, hataları çocukların gözüne sokmak yerine, ılımlı hava estirmemeliler...madem erkek tarafından kendinizi üstün görüyordunuz, neden evlendiniz. bazı ailelerde gelenek olarak aile büyüklerine istetilir kız...annen herşeyden kendine göre bir anlam çıkarıyor ve size söylüyor...

Konuda ki ilk mesajınızı okuyan, annenizi %100 suçlu görür ama ilerleyen sayfalarda verdiğiniz detaylar aslında annenizin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.

İki kızım var, kendimi annenizin yerine koyuyorum da aynı şekilde davranırdım gibi geliyor. Evladım İçin elimden geleni yapacağım, karşı taraf kıymet vermeyecek üstüne birde kızım evin maddi sorumluluğunu alacak çok zor gerçekten.

Sizde eşinize güvenmiyorsunuz ama sırf anneniz haklı çıktım demesin diye zoraki evliliği sürdürüyormuşsunuz gibi geldi.

Onlar evlenmemizi istemediler ki....ben istiyorum diye razi oldular. Madem oyle diye hevesle ceyiz vs hazirladilar.
Esim ailemin istedigi biri gibi asla degil. Issiz oldugunu ailem duyarsa evlenmemize izin vermezler diye, enistesinin yaninda calistigini soyledik. Aslinda hata bende....babamin dedigi gibi "evliligini yalan uzerine kurdun"

Allah aşkına hiç bir anne çocuğunun üzülmesini istemez. Çocuğu kötü olsun diye düşünmez anneniz siz mutlu olun daha fazla üzülmeyin diye sizi uyarmış. Belli ki bir şeylerin ters gittiğini hissetmiş. Anladığım kadarıyla yeni evlisiniz ne diyeyim size kolay gelsin daha yolun başındasınız

Neredeyse 4 yil olacak....
Ve hersey cok daha kotu...
Iki taraf birbirinden nefret ediyor....

HErşey anne ye babaya anlatılsaydı mutlu yuvalar bile yıkılırdı!Sen eşinle problemini çözemez gerçekten boşanmanın eşiğine gelirsin o zaman aile bilir yoksa her kavga anneye babaya anlatılmaz.Ben hiç ama hiç asla 11 yıllık evliyim ne anneme ne kardeşlerime bir tartışmamı anlatmışımdır o da anlatmaz.Biz sorunu kendimiz çözeriz ,küseriz barışırız ama evden dışarı çıkmaz .Çünkü sen barışırsın ama millet habire önüne eski konuları getirir duru asla bitmez.Sen sen ol eşinle mutluysan bence vakkoyu falan karıştırma (!)

anneni uyar bu konu hakkında konusmasın
senı doldurmaya calısıyor
ben anenme kv mi şikayet edince benı konusturmaz mesela unut artık olmuş bitmiş kin duyma der

senınkı sen gaza gel sorun cıkar istiyor

Ovvv ifşa etseniz yeri cidden bu nedir? İşte böyle 1000 liraya 5 saatlik sertifika veren yerlerden aile danışmanlığı sertifikası alıp psikoterapi nedir bilmeden psikoterapi yapmaya kalkıyorlar. Mahalle ablasından hallice tavırlar bu nedir?

Ve bu kadin eski hemsire. Su anda yuksek lisansini bitiriyor. Ve saat ucreti 350 tl !! 20000 tl param gitti. Tum hafta full cekiyor.
Ve yakinda doktoraya basliycak yurtdisinda, bir yandan okul, bir yandan seanslara devam edecek.

Bir keresinde danismanlarindan biriyke kavgasina sahit olmustum. Anlam verememistim. Simdi anliyorum

tabiki issiz gücsüz cocuk yapilmaz ama yasiniz gecti geciyor. Yanlis anlamayin lütfen ama 36 yasindasin almanca ögrencende iş bulcanda cok utopik birikim vs derken 45 olursun:) aslında 30 sonra buraya gelmenin bir anlmanu yok diye düsünüyorum yani almanyaya. Ben burda dogdum o ayri ama
35 sonra evlilik yapip gelmek dil ögrenmek is bulmak ne bilyedim pek mantikli degil.

Üzüldüm hem sizin adınıza hem de mesleğimin bu kadar ayaklar altına alınmış olduğuna (yüksek lisansına devam eden bir psikoloğum). Bu bildiğin dolandırıcılık.

Üzüldüm hem sizin adınıza hem de mesleğimin bu kadar ayaklar altına alınmış olduğuna (yüksek lisansına devam eden bir psikoloğum). Bu bildiğin dolandırıcılık.
Psikolog hanim, size bir sorum olacak, bu kadin yildiz teknikte aile ve iliski danismanligi okumus, simdi de klinik psikoloji yuksek lisans yapan biri.
siz danisisaniniza "boyle yaptin guven kaybettin, istesen de bir daha duzelmez" , "kaybettin iste bitti, geri donusu yok, bununla yasamayi ogren" gibi cumleler soyler miydiniz? "Iyi de neden boyle soyluyorsunuz " dedigimde "tarzimi begenmiyorsan bir daha gelme" gibi cumleleri normal mi?
Yurtdisina tasindigim icin son seansinizi skype uzerinden yaptik , kendimi kotu hissettigimi soyledigimde "e heralde, su an issiz gucsuzsun, turkiyedeki kariyerini birakarak, bildigin asagi dustun" cumlesini soylemesi normal mi? "Turkiyeye geri donmek istiyorum" dedigimde "milletin guvenini kaybettin, sen seciminle turkiyedeki herseyini kaybettin, orada sifirdan basla yeni hayat kur, buraya gelme " demesi normal mi?
Ben mi cok alinganim, bu durumda bir terslik mi var?

Su anda B2 kuruna gidiyorum, sifir almancayla gelmedim, mart sonu kurs bitince is basvurularina basliyorum ancak. Tabi ne zaman is bulacagim Allah bilir. Ancak, almancami iyi bir seviyeye getirip, is tecrubesi edindigimde, turkiyeye donersem cok daha yuksek bir pozisyonda is bulurum diye dusunuyorum.
Ve birsey demek istiyorum, turkiyede herkes bir sekilde avrupaya gelmenin yolunu ariyor, ben de esimin alman vatandasi olusundan dolayi burdayim. Daha iyi sartlar yok mu burada?

Tabi ki kesinlikle doğru değil, rezalet bir tutum hatta. Ben size başta da yazmıştım ya. Hiçbir psikoterapist danışanına kendi düşüncelerini empoze edemez, biz çok zorda kalmadıkça tavsiye verilmesini bile önermiyoruz. Çünkü danışana ben kendi tavsiyelerimi verip şöyle şöyle yap dersem, danışanın hayat sorumluluğunu kendi üzerime almış olurum. Yani danışan bana şunu diyebilir "Bak dediğini yaptım ama işlerim yolunda gitmedi". Ne olur, ben onun yerine onun hayatını yaşamış olurum. İşinin ehli bir psikoterapistin yapması gereken danışana farkındalık kazandırmak, önünde var olan yolları göstermektir. Bu yolların hangisinden gideceği danışana kalmıştır. Çünkü o hayatı yaşayan kendisi, psikoterapisti değil. Maalesef önüne gelen üniversite klinik psikoloji programı açtığı için artık parayı veren diploma alır oldu. Psikoloji lisans mezunu bile değil anladığım kadarıyla, üzücü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…