• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne(!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çevrem yok doğru düzgün, vergi levham açık değil. Öyle bir şey ki iş kurmak için bile para gerekiyor.
Ya sgklı olarak birinin yanında çalışırım ya da devlette diye düşünüyorum. En azından sgklı çalışıp işi kavrar çevre edinir kendi yerimi öyle açarım diye düşünüyorum.

genç girisimci uygulamasını biliyor musunuz?
bi araştırın isterseniz. belki son çare olarak kendi işinizi yaparsınız.

genç girisimci uygulamasını biliyor musunuz?
bi araştırın isterseniz. belki son çare olarak kendi işinizi yaparsınız.
İlk kez duyuyorum bir bakayım. Aslında bu işle ilgili de konu açmıştım pek çok kişi Web sitesi işine gir demişti. Onu biraz araştırmıştım sonra kpss ile beraber gitmedi. Çok ayrı bir efor istiyor diye düşündüm.

Farkındayım aslında kafasındaki takıntı onu bu derece sinirli hale getiriyor ve takıntı yaptığı kişi benim şahsım. Daha bebekken yaptığım şeylerden bile beni suçluyor. Mesela meme emmemden. "Sen zaten küçükken de böyleydin, başında ağlardım bir şeyler ye diye ama inat ederdin" diyor. Aklım yerinde olsaydı zaten yapmazdım diyorum ben de. Ama bu serzeniş bile benim ruhumda yaralar açıyor.
Hayat onu çok yormuş sana yaptığı kötülüğün farkında mı acaba oda seni yoruyor aynı şekilde bence doktor konusunu bi konuş tamam ordan kurtuldun insan annesi ne sadece maddi olarak ihtiyaç duymaz ki manevide lazım olucak hemde büyüyünce daha da fazla arıyor insan annesini teyzenizi dinliyorsa ondan da yardım alın bi şekilde bi doktora görünsün

İlk kez duyuyorum bir bakayım. Aslında bu işle ilgili de konu açmıştım pek çok kişi Web sitesi işine gir demişti. Onu biraz araştırmıştım sonra kpss ile beraber gitmedi. Çok ayrı bir efor istiyor diye düşündüm.

şimdi bireysel olarak çalışırsanız vergi dairesinden mükellefiyet açtırıyorsunuz. serbest meslek erbabı olarak geçiyorsunuz.
devlet diyo ki 29 yaşını doldurmamış kendi işini yapanlar belli bir süre bagkur ödemiyor. muaf oluyor. kazancının yanlış hatırlamıyorsam 75 bin tlye kadar olan kısmı da vergiden muaf oluyo. o da 3 yıl boyunca geçerli olması lazım.

her hangi bir vergi dairesine gidip detaylı bilgi alabilirsiniz ya da gelir idaresi başkanlığının sitesine girip genç girişimci diye aratın.

bunun dışında bir kez yararlanınca bi daha yararlanamiyosunuz. mesela açtınız 1 sene denediniz olmadi kapattınız sonra yine açarsanız yararlanamazsiniz.

Hayat onu çok yormuş sana yaptığı kötülüğün farkında mı acaba oda seni yoruyor aynı şekilde bence doktor konusunu bi konuş tamam ordan kurtuldun insan annesi ne sadece maddi olarak ihtiyaç duymaz ki manevide lazım olucak hemde büyüyünce daha da fazla arıyor insan annesini teyzenizi dinliyorsa ondan da yardım alın bi şekilde bi doktora görünsün
Hiç kimseyi dinlemez. Anneannem de dahil. Diyorum ya zıt bir şey söyleyince hemen savaş moduna geçiyor 2 dakika konuşamaz orta yolu asla bulamazsın. Küçüklüğümden beri benim için maddi ve manevi olarak yalnız bıraktı ben hep derim annesiz büyüdüm diye. En büyük korkum kendi çocuklarıma aynı şeyleri yapmak. Annem gibi bir anne olmamak için o kadar çabalıyorum ki. Oturup çocukla iletişim nasıl kurulmalı, çocuk nasıl yetiştirilir bunları okuyorum. Ve daha 24 yaşındayım evli bile değilim.

şimdi bireysel olarak çalışırsanız vergi dairesinden mükellefiyet açtırıyorsunuz. serbest meslek erbabı olarak geçiyorsunuz.
devlet diyo ki 29 yaşını doldurmamış kendi işini yapanlar belli bir süre bagkur ödemiyor. muaf oluyor. kazancının yanlış hatırlamıyorsam 75 bin tlye kadar olan kısmı da vergiden muaf oluyo. o da 3 yıl boyunca geçerli olması lazım.

her hangi bir vergi dairesine gidip detaylı bilgi alabilirsiniz ya da gelir idaresi başkanlığının sitesine girip genç girişimci diye aratın.

bunun dışında bir kez yararlanınca bi daha yararlanamiyosunuz. mesela açtınız 1 sene denediniz olmadi kapattınız sonra yine açarsanız yararlanamazsiniz.
Çok sağ olun araştıracağım.

Çok sağ olun araştıracağım.

home ofis açarsanız stopaj da vermenize gerek yok galiba. ama yine KDV beyanı damga vergisi vs vs çıkar.
muhasebeci bulup tutmanız lazım bide. serbest meslekte zaten iade çıkar genelde. vergi burcunuza mahsup isteyebilirsiniz.

ben tam bilmiyorum siz devletle iş yapabiliyor musunuz dosya alabiliyor musunuz onlardan?

Merhaba hanımlar,

Biraz iç dökme olacak bu konu. O yüzden uzun olabilir şimdiden özür dilerim. Benim problemim annem. Annem dilinin kemiği olmayan, kendisinden başkasını önemsemeyen, takıntılı biri. Küçüklüğümden beri iyi bir ilişkimiz olmadı. Beni sevmediği bakışlarından bile belliydi. Kavga etsek ağlasam timsah gözyaşları döküyorsun derdi. Çok canım yanardı. Ağlamaya bile hakkım yoktu. Kaç kere seni doğuracağıma taş doğursaydım dedi. Odama kilitleyip ödev yapmamı isterdi çocuğum en nihayetinde dikkatim başka şeylere kayardı. Bir keresinde ödev yapmıyorum diye tokat atıp iki dişimi dökmüştü.

Ramazanda oruç olduğumuz bir dönemde sürekli söylenip söylenip beni artık "sus nolursun dayanamıyorum" diye ağlayarak yalvaracak duruma getirmişti. Küçüklüğüm baskı ile geçti, hala birisine karşı zıt fikirde olduğumda bunu söyleyebilecek özgüvene sahip değilim. Ellerim sesim titriyor kendi hakkımı savunmak zulüm gibi. Özgüvenli olmayı gerektirecek bir mesleğim var ve ben hala tartışma sırasında annemden "kes sesini, sen kimsin" gibi lafları duyan biriyim. Annem kızarken asla zıt bir şey söylememeliyim karşı çıkmamalıyım. Kafanızda annem nasıl canlandı bilmiyorum ama kendisi uzunca süredir iş hayatında olan kendisini çağdaş olarak nitelendiren biri. Buna rağmen bu tezatlık beni daha da üzüyor.

Annemle sürekli aramızda güç savaşı oluyor. O benim üzerimde baskı kurup dediklerini yaptırmak için inat ettikçe ben yapmamak için diretiyorum. Sen baskı sevmiyorsun bana da yapma diyince "ben anneyim istediğimi yaparım" diyor. Evde ikinci sınıf muamelesi görüyorum.

Annem babam ayrı. Babamın kendine ait evi yok. Mesleğimi yapabileceğim bir işim yok henüz. Maaşım da yok dolayısıyla. "beğenmiyorsan git" diyerek defalarca kovdu beni evden. Ben bu evde kalmak zorundayım ve bunu da çok iyi biliyor. Ama annem her geçen gün dozu arttırıyor. Laflarıyla canımı yakıyor yakıyor beni son raddeye getiriyor. Sinir krizi geçirince "sen delisin" diyor. Daha önce bunun için gittim sinirimi kontrol altına almam gerektiğini söyledi doktor, nefes egzersizleri falan. Ama başarılı olduğum söylenemez.

Bir gün yine sinir krizi geçirip ya anneme ya kendime bir şey yapacağım diye gerçekten çok korkuyorum. Kriz anında bile kadın susmuyor, can yakmaya devam ediyor. Artık gerçekten çok yoruldum kırılgan bir insanım olduğum yaştan 10 yaş yaşlı hissediyorum. Saçlarım dökülüyor, beyazlıyor. Çok yoruldum.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
ailemizi maalesef seçemiyorum kuzum.Ama sitede tanıdığım kadarıyla bu şartlarda bile çoğu aklı başında anneli babalı yetişenden çok daha iyi yetiştirmişsin kendini.harika bir mesleğin var insanları anlayabilen olgun bir karekterin var yaşına göre.Bu da benim hayatta ki sınavımmış de.Az kaldı yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin seneye mesleğe tam olarak başlayınca kimseye eyvallahın olmaz.annen iyi bir anne olamamış ama sen kendin çocuğun olunca en iyisi olacaksın tecrübelerinden dolayı.Annen hayattan yediği kazıkların acısını başkalarından çıkaramamış en yakınında seni bulmuş senden çıkarmış hepsi bu.daha çok gençsin musmutlu bir hayatın olacak inan buna :KK200:

home ofis açarsanız stopaj da vermenize gerek yok galiba. ama yine KDV beyanı damga vergisi vs vs çıkar.
muhasebeci bulup tutmanız lazım bide. serbest meslekte zaten iade çıkar genelde. vergi burcunuza mahsup isteyebilirsiniz.

ben tam bilmiyorum siz devletle iş yapabiliyor musunuz dosya alabiliyor musunuz onlardan?
Yok hayır. Kurum avukatları kpss ile atanıyor. Ama devletin desteklediği bazı özel şirketlerin avukatlığını yapabiliyoruz. Muhasebeci olayını biliyordum evet. Sağ olun verdiğiniz bilgiler için 🥰

ailemizi maalesef seçemiyorum kuzum.Ama sitede tanıdığım kadarıyla bu şartlarda bile çoğu aklı başında anneli babalı yetişenden çok daha iyi yetiştirmişsin kendini.harika bir mesleğin var insanları anlayabilen olgun bir karekterin var yaşına göre.Bu da benim hayatta ki sınavımmış de.Az kaldı yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin seneye mesleğe tam olarak başlayınca kimseye eyvallahın olmaz.annen iyi bir anne olamamış ama sen kendin çocuğun olunca en iyisi olacaksın tecrübelerinden dolayı.Annen hayattan yediği kazıkların acısını başkalarından çıkaramamış en yakınında seni bulmuş senden çıkarmış hepsi bu.daha çok gençsin musmutlu bir hayatın olacak inan buna :KK200:
Ağlamaktan okuyamadım o kadar buğulandı ki ekran. Erken büyümemin sebebi bir de kardeşimin olması belki. Ona da yeri geldi anne oldum. Okuldan aldım okula bıraktım, yeri geldi karnını doyurdum ve bunları daha kendim de çocukken yaptım. Çok teşekkür ederim beni duygulandırdın ablacığım ❤️

Yok hayır. Kurum avukatları kpss ile atanıyor. Ama devletin desteklediği bazı özel şirketlerin avukatlığını yapabiliyoruz. Muhasebeci olayını biliyordum evet. Sağ olun verdiğiniz bilgiler için 🥰

rica ederim inşallah hersey gönlünüzce olur:)

şeyi hatırlıyorum savcılıktan yaptıkları ise dair ödeme emri getiriyorlardi. ben de baroya kayıtlı avukatlardan isteyenlere dosya düşüyor diye düşünmüştüm. ama dediğim gibi avukatlıkla ilgili cok bilgim yok.

kamuya girecekseniz gelir idaresi başkanlığının ilanlarını da takip edin. maaşları iyi düz memurluğa göre.

calisma şartları da iyi:)

rica ederim inşallah hersey gönlünüzce olur:)

şeyi hatırlıyorum savcılıktan yaptıkları ise dair ödeme emri getiriyorlardi. ben de baroya kayıtlı avukatlardan isteyenlere dosya düşüyor diye düşünmüştüm. ama dediğim gibi avukatlıkla ilgili cok bilgim yok.

kamuya girecekseniz gelir idaresi başkanlığının ilanlarını da takip edin. maaşları iyi düz memurluğa göre.

calisma şartları da iyi:)
CMK avukatlığı olabilir bahsettiğiniz. Direkt avukat atanıyor belirli şartlarda ceza hukuku alanında.

Ağlamaktan okuyamadım o kadar buğulandı ki ekran. Erken büyümemin sebebi bir de kardeşimin olması belki. Ona da yeri geldi anne oldum. Okuldan aldım okula bıraktım, yeri geldi karnını doyurdum ve bunları daha kendim de çocukken yaptım. Çok teşekkür ederim beni duygulandırdın ablacığım ❤️
damdan düşenin halinden damdan düşen anlar da ondan.bende de annenin 5 katı toksik bir baba vardı.hepsi geçiyor inan.ha o kötü yılları beyninden tamamen atamıyorsun zaman zaman neden ben diyorsun bu yük bana fazla değil mi diyorsun ama şöyle düşün.sen bu dünyadaki sıkıntıları hayatının ilk devrelerinde yaşadın.başkaları da belki orta yaşlarda ya da yaşlılıklarında yaşayacaklar farklı acıları.yani tolstoy un dediği gibi hemen bir şeye kötü diye ya da iyi diye karar verme.daha bir dur bakalım .belki de bundan sonra herkesin imreneceği harika bir hayatın olacak upuzun ve sağlıklı ve mutlu.değişritemeyeceğin bir durumu kabullenmek en doğrusu.zamanı gelince de ilişkini asgariye indirirsin ya da tamamen kesersin senin kararın o.

Son düzenleme:
damdan düşenin halinden damdan düşen anlar da ondan.bende de annenin 5 katı toksik bir baba vardı.hepsi geçiyor inan.ha o kötü yılları beyninden tamamen atamıyorsun zaman zaman neden ben diyorsun bu yük bana fazla değil mi diyorsun ama şöyle düşün.sen bu dünyadaki sıkıntıları hayatının ilk devrelerinde yaşadın.başkaları da belki orta yaşlarda ya da yaşlılıklarında yaşayacaklar farklı acıları.yani tolstoy un dediği gibi hemen bir şeye kötü diye ya da iyi diye karar verme.daha bir dur bakalım .belki de bundan sonra herkesin imreneceği harika bir hayatın olacak upuzun ve sağlıklı ve mutlu.değişritemeyeceğin bir durumu kabullenmek en doğrusu.zamanı gelince de ilişkini asgariye indirirsin ya da tamamen kesresin senin kararın o.
Hedefim o. Yani bir şekilde kendimi kurtarıp ilişkiyi tamamen kesmek. Anneannemle konuştuğumda dahi seni kurtarmalıyız ordan diyor. Ben de kendimi o hedefe kilitledim. İnşallah dediğin gibi olur ablacığım, sağ ol🥰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X