Anneannem ve teyzem bize gelmek istiyorlar

Ben sizi haklı buldum açıkçası. Anne babanızın önceliği siz olmalısınız. Sınavlara hazırlanan varmış evde üstelik.

Keşke anneanneniz tarlaları dayılara yedireceğine kendine kaloriferli, doğalgazlı ev alsaymış.

Siz kira öderken “biz kira ödeyemeyiz” demeleri de çok hoş.

Son düzenleme:
En nefret ettigim olay erkek evlat seviciligi. Valla yasli diye 1 gram vicdan yapamam, anane mirasini kime yedirdin yaslaninca kime gidiyorsun diye lafini veririm. Ennnn tahammul edemedigim sey evlat ayrimi. Birini pasa gibi buyutup elden ayaktan dusunce ezdigi evladina gidenlere ayar oluyorum.yorumlarda annen baban istediuse sana soz hakki dusmeyenlere iyice ayar oldum. Evlatlari tabi ki o evde soz hakkina sahip. Sus esyasi olsun diye mi dogurdular bu cocuklari. Hem kpss donemi hem ev kucuk. Once evlatlarini dusunmeleri gerekiyor.

KPSS ye çalışıyormuşsunuz odanızı vermeyin sınava çalışmanız lazım.Oturma odasında da yatabilirler.Misafir umduğunu bulamazki her zaman..Ayrıca yemek iş güç de kardeşinle senin üzerinde madem teyzenize dersiniz arada o yapar yemekleri.

Türk toplumunun tipik yansıması. Erkek evlat bize bakacak diyip mallarını onlara yedirirler, yaşlanınca malları yiyip bitiren oğulları ve gelinleri bakmaz, kızlardan bakmaları beklenir.
Anneniz vicdanlı kadın annesini düşünüp bakmak istiyor ama sizi de düşünmeli yani. Ev küçükmüş nasıl sığılacak. Sizin düzen aylarca bozulacak. Ama yapacak bişi yok annen baban kararlı ise sen de anneannenler gelince ekstra bişey yapmayın. Yemek içmek temizlik vs de teyze elini taşın altına koysun bi zahmet

%10000000
Tüm parayı oülum oğlum diye oğlana yedirmek, gelin istemeyince g.t gibi ortada kalmak sonra da kızın evine sığınmak .. tamı tamına 3 adım

Allah bu insanlara akıl fikir versin 😬 oğlana malları yağdıracagina şehir merkezinden doğalgazlı bir apartman dairesi alsa mis gibi yaşar kimseye de yük olmazdi. Yaşlılığı düşünmek gerek, evlatlar bakar diye saçma kararlar almayıp geleceğini düşünmek gerek. Hadi adam senden önce öldü mal mülk geline toruna kaldı ne yapacaksın 🙄🙄

Anne baba kabul ediyorsa nasıl bu kıza söz hakkı düşmez yahu? Anne baba aralarında mı yatıracaklar 2 koca kadını? 2+1 evde herkesin düzeni bozulacak. Siz gayet haklısınız. Annenize söyleyin, sizin düzeninizi bozmamak kaydıyla istediğini yapsın ama sorumluluk paylaşımı da beklemesin.
Ben de şok oldum o yorumlara. Küçük çocukların bile evde söz hakkı vardır. Çocukları vücudumuza eklenti gibi görmesek, birey olduklarının farkında olsak keşke. Annem ben ilkokula giderken bile konuşurdu benimle, şu gün misafir gelecek, bir sorun yok değil mi diye. Şaşırtıcı gerçekten söz hakkının olmadığının zannedilmesi

Ben de şok oldum o yorumlara. Küçük çocukların bile evde söz hakkı vardır. Çocukları vücudumuza eklenti gibi görmesek, birey olduklarının farkında olsak keşke. Annem ben ilkokula giderken bile konuşurdu benimle, şu gün misafir gelecek, bir sorun yok değil mi diye. Şaşırtıcı gerçekten söz hakkının olmadığının zannedilmesi
Ben de şok oldum ne demek çocuk karışamaz? Gidecek oda onlarınki, hizmet edecek onlar, huzuru kaçacak onlar ama söz hakkı yok 🙄

Ben de şok oldum ne demek çocuk karışamaz? Gidecek oda onlarınki, hizmet edecek onlar, huzuru kaçacak onlar ama söz hakkı yok 🙄
Hizmet etmeyecek, suratına bakıp iki kelime etmeyecek bile olsa söz hakkı vardır yahu. Orası bu kızın da evi. Ev yani bu. Başka şeye benzer mi? Cidden inanılmaz bazı düşünce yapıları

Hizmet etmeyecek, suratına bakıp iki kelime etmeyecek bile olsa söz hakkı vardır yahu. Orası bu kızın da evi. Ev yani bu. Başka şeye benzer mi? Cidden inanılmaz bazı düşünce yapıları
Tabii ki öyle de bu konu özelinde öyle yazdım. Hani kızlardan bekliyormuş hizmeti diye. Yoksa küçücük çocuk bile olsa önce çocuğunun rahatını düşünmesi gerekir. Bir de hiç mi gelmez aklına ogullarin baksın malları onlara yagdirirken iyiydi diye de ilgilenilmeyen, daha az değer gören insan hep daha düşkün oluyor. Çok ironik

Size öylede bir söz hakki düserki, şöyleki zamaninda aman elin oglu yemesin denerek, kizdan olan torunu el görüp ona hakkini vermeyen anneanne nasil olupta kisi sizde gecirecegim diyebiliyor aklim almiyor.
Neyazikki toplumun kanayan yarasi, kizin hakkinida ogullarina verip sonrada ortada kalan anne babalar.Keske kendinede kışı gecirebilecek bir ev alsaydi.
Kimse malini mülkünü sagken cocuklarinin üstüne yapmasin.
Ama annenizide anlayabiliyorum Ana sonucta, kötülüge iyilikle karsilik vermek herkesin harci degildir.

Oncelikle merhaba anneannem ve bir tane teyzem var köyde yasiyorlar anneannem 74 yaşında birazda çöktü hastalandı teyzemde hiç evlenmedi birlikte kalıyorlar köyde evleri var biz 15 saat uzaktayiz onlardan kışın soba yaktıkları için teyzem yakamiyor diyorlar bizi gelin gturun dediler tamam götürelim annemin annesi ama gelinlerine oğullarına arsalar evler satıp yedirdi anneme vve diğer teyzeme kizlar mal yok diye hiç birşey vermedi şimdi onlar bakmayinca bize gelmek istiyor biz istiiyormuyuz bile önemsemeden gelin beni alın diyo annem ve babamda tabiki merhametliler ve Allah rızası için annem annesine bakmak istiyor ama ben düzenimiz bozulacağını söyledim diye kötü oldum annem üstüme geliyor bizimde evimiz kira 2+1 evdeyiz fazla odamız yok anneannem bizim odamızda kalsa üç kız kardeşiz bide anneannem teyzem nasıl sigicaz oturma odasında otursalar olmaz bilmiyorum bunları düşündüm ve söyleyince kötü oldum annem de anlamıyor bana vizdanziz diyorlar ben ise anneannemin evi var köyünde soba yakıp kalsın yanında kızı da var tek değil neden birinin yanına gitmek istiyor dedim diye kötü oluyorum siz olsanız bu durumda napardiniz anneme saygı duyup susmalimiyim. Okuduysaniz teşekkür ederim.
Anneler bu konuda hep saçmalıyor sizinki de sacmalamiş haklisinız ama yapacak birsey yok sizi dinlemezler

Güzel dille yazdığınız için teşekkür ederim aynen öyle ve şimdiden yok bize gelince tatlı yaparsın mantı yaparsın diyorlar kardeşime kardesim evde kpss hazirlaniyo oda bişey demiyor yaparım falan diyor bende çıldırıyorum annemde çalışıyor aslında o evde olmayacak biz cekecez kardeşimle sıkıntılarını annemde anlamıyor bizi
Bence siz haklısınız kim yediyse malları onlar baksın...ne mübasebet,malı kime verdiyse anneanneniz oraya gitsin

Oncelikle merhaba anneannem ve bir tane teyzem var köyde yasiyorlar anneannem 74 yaşında birazda çöktü hastalandı teyzemde hiç evlenmedi birlikte kalıyorlar köyde evleri var biz 15 saat uzaktayiz onlardan kışın soba yaktıkları için teyzem yakamiyor diyorlar bizi gelin gturun dediler tamam götürelim annemin annesi ama gelinlerine oğullarına arsalar evler satıp yedirdi anneme vve diğer teyzeme kizlar mal yok diye hiç birşey vermedi şimdi onlar bakmayinca bize gelmek istiyor biz istiiyormuyuz bile önemsemeden gelin beni alın diyo annem ve babamda tabiki merhametliler ve Allah rızası için annem annesine bakmak istiyor ama ben düzenimiz bozulacağını söyledim diye kötü oldum annem üstüme geliyor bizimde evimiz kira 2+1 evdeyiz fazla odamız yok anneannem bizim odamızda kalsa üç kız kardeşiz bide anneannem teyzem nasıl sigicaz oturma odasında otursalar olmaz bilmiyorum bunları düşündüm ve söyleyince kötü oldum annem de anlamıyor bana vizdanziz diyorlar ben ise anneannemin evi var köyünde soba yakıp kalsın yanında kızı da var tek değil neden birinin yanına gitmek istiyor dedim diye kötü oluyorum siz olsanız bu durumda napardiniz anneme saygı duyup susmalimiyim. Okuduysaniz teşekkür ederim.
Yani söz konusu anne olunca maalesef elin kolun bağlanıyor. Mal konusunda haklı olabilirsiniz elbette anne baba bakılır o ayrı. Ama bence karışmayın yinede daha kötü olmayın anneanneniz ve teyzenizde istemediğinizi duyarsa daha huzursuz bir ortam oluşur. Siz kaç yaşındasınız ya da okuyor musunuz? Elbet bi gün iş okul için gidersiniz kendi hayatınızı kurarsınız. Bende tek büyüdüğüm için evde uzun süre kalacak birini istemiyorum anneme de diyorum her zaman. Özellikle dayıma elini verirsin kolunu kaptırırsın telefonu açmazsan çat kapı habersiz gelir çocukları da öyle. Ama anneannem olsaydı bi şey diyemezdim tabi.

2+1 eve 7 kisi fazla,
Gelecek kisiler de kendi duzeni olan kisiler neticede, onlara bile zor gelecektir.

Aileniz direk isteneni yapmak yerine, diger kardeslerini de arayip maddi durumları konusup, belki bir yardımcı ayarlama durumlarini konusmali.

Olmuyorsa da en azindan teyze kabul edilmeyebilir. Neticede 74 yasindaki annenin durumu farkli, genc teyzenin durumu farkli.

Yerinizde olsam ben de tepki verirdim.
Ama benim anam babam da beni dinlemezdi, ki zamaninda benzer problemler yasadim, simdi nefret duyuyorum bir cok akrabama bu sebeple.

Anneniz annesi ile kardeşini yanına almak isteyebilir bu gayet normal bence. Onların vermesi gereken bir karar bu. Kaç yaşındasınız? Evde 7 kişi olacağınız detayını şimdi fark ettim. Nasıl sigmayi plablıyorlarmis

Üzüldüm durumunuza. Belli ki evin en zeki ve hassas insanı sizsiniz. Bakış açınızda çok haklısınız. Ev 3+1 ya da 4+1 olsa neyse kaldı ki iki kişi geliyorsa bir de o ev en az 4+1 olmalı.

Sebep annenizin bahsettiğiniz durumlardan kaynaklı kendisini bugüne kadar değersiz hissetmiş olup annesi tam da ondan şimdi bir şey istemişken hala anne onayı alabilmek uğruna yaptigi saçmalıktan başka bir şey değil.

Anlamadığım babanız bu duruma nasıl bir şey demiyor? Neticede anneniz tek hayatta olan ebeveyniniz değil ise onun da söz hakkı var bu işte ve kayinvalidesi ve gorumcesini de bu şekilde kabul eder miydi acaba? Hiç sanmıyorum ve bu nedenle eş ailesine gelince atıp tutan ama kız tarafı olunca söz hakkı onların diye herkesi de iki yüzlü buluyorum.

Eşitlik kadınların canını isteyince yapması diğer tarafı düşünmemesi değildir.

Tavsiyem sınavınıza odaklanıp bir an önce atanmaya bakıp kendi hayatınızı kurmanız ve kendinizi önce sizin düşünmeniz olacaktır.

Belli ki sizi düşünen yok o evde. Bu nedenle ne kadar hızlı ipleri elinize alırsanız o kadar mutlu olursunuz. Yolunuz açık olsun.

Tek sizin düzeniniz neden bozuluyor ki salona annenler geçsin o zaman yada siz çalışma masanızı annenlerin odasına koyun gündüz çalıştıkları için yatmazlar orda dersinizi çalışın sesiz olur hem kimse de rahatsız etmez.

Birde çok yardım etmemeyin de rahat edemezlerse bir dahaki kış gelmezler belki…

Back
X