• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneanneme çok üzülüyorum

Annenizle teyzeniz, dayınızın anneannenizin mallarını hile ile üzerine geçirdiğini düşünüyorlarsa; anneannenizin ölmesini beklemek yerine gidip bir avukatla görüşsünler.
konuştuk diyorlar anneanne ölmesi gerekiyormuş sözde. ne kadar doğru bilmiyorum.

İstemiyorlar diye birşey yok harekete geçiceksin çok rahatsizsan. İlla evine al demiyoruz evlerden birinin kira parasını al sağlıklı yemekler alıp kaldığı yere götür kadinjn ayda bir yıka Bu kadarcık bakabilirsin bence

İstemiyorlar diye birşey yok harekete geçiceksin çok rahatsizsan. İlla evine al demiyoruz evlerden birinin kira parasını al sağlıklı yemekler alıp kaldığı yere götür kadinjn ayda bir yıka Bu kadarcık bakabilirsin bence
anneme vermemişler bana mı verecekler? gidip yıkıyorum zaten ama orda bile şeytan gözlerini dikiyor bana. Burası anneannemin evi rahatsız mı oldun diyorum. yok diyor

Merhaba öncelikle. Bir anneannem var oldukça yaşlı. Engelli raporu var 15 senedir kalp nakli oldu. annemle ve teyzemlerle arası kötü. bakmak istemiyorlar. kendisi çok kilolu. dayım ve eşi bakıyor yıllardır evinde de kalıyorlar. maaşını da alıyorlar. sağlığında çocuklarına da baktırdılar. şimdi bakmak istemiyorlar sanırım. ama çok kötü bakıyorlar. bir odayı ayırmışlar ona tüplü eski bir televizyon. yatak bile yok çekyat açmışlar. orda akşama kadar yatıyor. oldukça da kilolu zaten hımbıl gibi. bugün onu ziyarete gittim annemle dayım konuşmuyor ama ben görüşüyorum. yengem bana bak nasıl kilo verdirmişim gördün mü:KK70:D dedi. sinirim tepeme çıktı yuh artık dedim bu kadın kilo milo vermedi olan kasları eridi gitti. içiniz acımıyor mu bu ne hal dedim. hiçbir şey demedi. altına vs yapmıyor ama yardımla yataktan kalkıyor. çok sinirlendim oturdum evde ağladım. neden böyle yapıyorlar. bu kadının parasını yediler malını yediler. gençliğinde yengem çalışıyordu. çocuklarına baktı okuluna kadar yemek götürür evde sürekli temizlik yemek yapardı. aşırı silik ezik biridir annemler için de konuşmama sebepleri bu. bakıcı tut dedim dayıma param yok diyor. ama engelli raporuyla 3. arabayı bile aldı. delirdim cidden delirdim çok sinirliyim. fakir falan değil dayım bu arada oldukça iyi kazandığı bir işi var şube müdürü bir memurlukta. yengem de öğretmen emekli oldu. anneme söylüyorum bana ne umrumda değil diyor. teyzeme söylüyorum bana ne diyor. bari bir huzur evine gitse daha iyi bakılır. kaç gündür banyo yapmıyor belli ki kokuyordu. bana ayrı yemek getiriyor dedi. belki dişleri yoj diye önüne tarhana makarna dayıyor.
Sadece dayı da hatta yokki burada kendi öz kızları bakmıyor.
El kızı napsin benim babannemde yatalak halam bakıyor.Halam olmazsa işi zor

Anneannem de yatalakti küçük dayım ile teyzem baktı annem fazla bakamadi ona

Konuştunuz mu huzurevinde daha iyi bakılır maaşı oraya verilsin diye? Ne dediler?
Babannem ve dedem bir kere bize atar yapip huzurevine gittiler bir ay dayanamadilar cunku diger yaslilar demansli imis ve babanneme saldirmislar. Bakicilar iyi olsa bile diger hastalar sorunlu olabilir.

anneme vermemişler bana mı verecekler? gidip yıkıyorum zaten ama orda bile şeytan gözlerini dikiyor bana. Burası anneannemin evi rahatsız mı oldun diyorum. yok diyor
Ne öneriyorsak o yok bu yok. Harekete geçmekte yok çabada yok. Vicdanınızı dayımla yengwm söyle diyerek rahatlatmaya mi geldiniz anlamıyorum. Teyzenizle ve annenize konuşun dava açın o zaman onlar vermiyorsa devlet verir.

Merhaba öncelikle. Bir anneannem var oldukça yaşlı. Engelli raporu var 15 senedir kalp nakli oldu. annemle ve teyzemlerle arası kötü. bakmak istemiyorlar. kendisi çok kilolu. dayım ve eşi bakıyor yıllardır evinde de kalıyorlar. maaşını da alıyorlar. sağlığında çocuklarına da baktırdılar. şimdi bakmak istemiyorlar sanırım. ama çok kötü bakıyorlar. bir odayı ayırmışlar ona tüplü eski bir televizyon. yatak bile yok çekyat açmışlar. orda akşama kadar yatıyor. oldukça da kilolu zaten hımbıl gibi. bugün onu ziyarete gittim annemle dayım konuşmuyor ama ben görüşüyorum. yengem bana bak nasıl kilo verdirmişim gördün mü:KK70:D dedi. sinirim tepeme çıktı yuh artık dedim bu kadın kilo milo vermedi olan kasları eridi gitti. içiniz acımıyor mu bu ne hal dedim. hiçbir şey demedi. altına vs yapmıyor ama yardımla yataktan kalkıyor. çok sinirlendim oturdum evde ağladım. neden böyle yapıyorlar. bu kadının parasını yediler malını yediler. gençliğinde yengem çalışıyordu. çocuklarına baktı okuluna kadar yemek götürür evde sürekli temizlik yemek yapardı. aşırı silik ezik biridir annemler için de konuşmama sebepleri bu. bakıcı tut dedim dayıma param yok diyor. ama engelli raporuyla 3. arabayı bile aldı. delirdim cidden delirdim çok sinirliyim. fakir falan değil dayım bu arada oldukça iyi kazandığı bir işi var şube müdürü bir memurlukta. yengem de öğretmen emekli oldu. anneme söylüyorum bana ne umrumda değil diyor. teyzeme söylüyorum bana ne diyor. bari bir huzur evine gitse daha iyi bakılır. kaç gündür banyo yapmıyor belli ki kokuyordu. bana ayrı yemek getiriyor dedi. belki dişleri yoj diye önüne tarhana makarna dayıyor.
Valla dayınızın ve yengenizin anneniz ve teyzenizden daha merhametli oldukları kesin. Banane ne demek? O onların da annesi sonucta. Madem o kadar kötü şartlarda bakılıyor kimin malını mülkünü yedigine, zamanında kimin çocuğuna baktırıldığına bakmadan sizler de taşın altına elinizi koyun. Evli misiniz bilmiyorum ama sartlarınız müsaitse siz de yanınıza alabilirsiniz pekala Allah rızası için. Bnm ananemin de zamanında parasıni pulunu dayım yedi, dedem daha ölmeden malları üzerine aldırdı fln ama şuan evinde yerim yok diyip bakmıyor annesine. Annem ve teyzem dönüşümlü olarak bakıyorlar çiçek gibi.

kendi aldıkları ayrı dedim zaten. onun sayısını bilen yok. dedemin apartmanı vardı. o apartmandan anneme de teyzeme de düşmedi. yani durumları var. diğer dayım kendi ödemek istiyor bakıcı ücretini yok. ayrıca gayet biliyorum çocukluğumu. anneannem bakılacak duruma 3-4 senedir düştü çünkü. dedem 5 sene önce öldü. 5 sene önce ayrık yaşıyorlardı. hepsini de yazdım. çok alındınız herhalde siz de dede babaanne anneanne parası yiyorsunuz. annemi lise bile okutamayan anneannem gelinini meslek sahibi ettirdi. evet o ettirdi.
E yengen coluklu çocuklu haliyle sınava girmiş kimsenin kolay kolay kazanamadığı öğretmenlik bölümünü kazanmis, okumuş,atanmis. Ananen okutmadi madem annen de yengen gibi ileri yaşında okusaydi . Çocuklar küçükken bakanı yoksa çocuklar okula başlayınca okusaydi, o da atansaydi madem bu kadar kolay.
Bu nasıl dar bir bakış açısı ya.
Ayrıca kimse ananesinin gençliğini bilemez, kadın torun torba sahibiydi siz onu gördüğünüzde. Ben de rahmetli dedemi tanidigimdan beri ananemin elini hiç bırakmamistir, ona hep güzel sözler söylerdi, kıymet verirdi. Ama gençliğinde az çektirmemis, anasına babasına kardeşine ezdirmis, gözü disardaymis vs. Benim onu taniyisim çoktan anayı babayı kaybedip,emekli olup titrini kaybedip, sağlık problemleri yaşamaya başladığı, çocukların evden ayrıldığı, dünyada herkesin yalan biricik karısının tek gerçek olduğunu anladığı zamana denk geldi. Oysa benim bilmediğim bir 60 senesi var yani. Nasıl kendimden emin bir şekilde "dedem ananeme aşıktı, onu bir gün uzmemistir" diyebilirim ki? Siz de "ninem yengeme bayilirdi, çok iyi davranırdı" diyemezsiniz. Simdi bekarsiniz, ileride inanın mal mülk verseler üstünüze kaynananın zebellah gibi evliliğinizin her yerinde olduğu bir evlilik istemezsiniz.
Kadın iyidir demiyorum, belki kötü biridir. Belki güzel bakamiyordur. Ama yine de Allah razı olsun bakıyor. İnan ki bir evi satsa, en güzel huzurevine yerlesse ananen acisindan ölür, "beni sigdiramadilar bir eve" diye.
İnsanlara bir yardimin yok, ne maddi ne manevi, ne haftasonu alayım diyorsun, ne başka bir şey.
O zaman bırak bari köstek olup canlarını sıkma.
Ayrıca benim baba tarafı nenem dedem tanıma fırsatım olmadan vefat etti. Anne tarafındaki dedem öldü, ananemden de bayramda yirmi lira bile almamisimdir. Arasıra altın küpe alırım, dogumgunlerinde pasta keser cumalari arar, sık sık memlekete yanına gider, kışları geldiğinde iyi bir oda arkadaşı olur, bazen de tatile götürürüm. Aramızda sevgi dışında bir alışveriş yok. Ananeme bakan çocuğunu da çok sevdiğim söylenemez, o da ananemin evinde kalır, dedemin aracını kullanır, emekli maaşlarını - kira gelirlerini alır vs. Ama sadece "Allah razı olsun , en azından başında birisi var, aklımız onda kalmıyor" deriz

dayimlara verildi tapular. annemle teyzem de anneannem ölsün de dava açalım diye bekliyorlar. bırak sürünsün diyor ikisi de. hak ettiği o diyor. ben de o kadar parası varken gördüğü muameleye üzülüyorum. ama kendi hala kızım da kızım der gelinine
Ee iyi ya, "kızının" ona bakmasından çok memnun belli ki. O yüzden bence üzülmeye değmez.

anneme söylüyorum zaten sen nasıl insansın diye ben de sana böyle mi yapayım diyorum sen bana neler yaptı bilmiyorsun diye başlıyor. bakıcı tut diyoruz. yok. büyük dayım ben öderim dedi ona da hayır. anneannem daha yaşlandıkça neler olacaktır kim bilir.
Önce biraz sakin olun çok öfkelisiniz. Annenizin neler yaşadiğını bilmiyorsunuz o konuda yargılamayın, ölse cenazesine gitmem demek cok büyük bir sey ayrica babalari ölmüs bile isteye erkek cocuklarina mal vermis kizlari yok saymislar simdide kizlari annelerini yok sayiyor. Yengeniz acisindan söylediklerinizde dogru değil, bekar mısınız bilmiyorum ama oğulcu anneler gelinlerin kabusudur, uzaktan bakinca okuttu cocuguna bakti diyorsunuz ama kari koca iliskilerine müdahil olma durumunu, yengenize bireysel davranisini bilmiyorsunuz belki maddi olarak yağdırdı ki oda oğul sevdasina ama bunun yaninda manevi olarak hayatlarina tebelleş oldu bir cok kadin evi parasi batsin benden uzak olsun evimde huzurum yok diyor kayin ailesi icin. Tarafli bakmayin ne olursa olsun gelinlere damatlara bakmak düsmez. Size alin bakin diyemem bir torun olarak size gelene kadar cok insan var cok imkan var(evler vs) ama en azindan banyosuna, yatagina, yemesine destek cikabilirsiniz bunu maddi olarak degil manevi yardim gibi dusunun. Anane asil yatalak olursa o zaman görün siz olaylari tutulmayan bakici tutulur, satilmayan ev satilir, bakimevleri arastirilir. Yengenize bugun çıkıp parasini yediniz cocuguna bakti vs deseniz oda size dönüp ayila bayila bakti ben istemedim derse diyecek bir seyiniz olmaz iş kocada biter cünkü ananede gelin sevdasina degil oğul sevdasina yapmistir tüm bunlari emin olun.
Ayrica hasta yaşli bakmak çok zordur dısardan bakip ahkam kesmek o kadar bos bir sey ki, size göre iyi beslenmiyor, size göre iyi yikanmiyor, size göre yattigi yer rahat degil. Kendisine sorsaniz gayet memnundur halinden yine kimseye laf ettirmez.

kalmak zorunda değildi? kimse onu zorlanmadı. anneannemin evinde yaşadılar evleri olduğu halde. 3 tane dedemden düştü oturdukları ev haricî. ayrıca ev de aldılar. gözlerini para hırsı bürüdü. hiçte öyle kötü değildi el delisi oğlan delisi bir anneannem vardı. annemlere çalıştırıp geline altın alacak kadar. annemler bu yüzden konuşmuyor. dedem ölene kadar ayrıydı zaten evleri. omlar taşındı anneanne evine. benim suratıma bakıp kilo verdi bak nasıl zayıflattım gördün mü demesi sinirimi bozdu. huyunu da bildiğim için çünkü
Hiç üzülme ananene. Şu gün bir evi daha olsa elinden gelse onu da dayına yedirir. Hiç mi çevresinde görmedi benzer olayları? Hiç mi çevresi, çocukları uyarmadı sanıyorsun? Annanen biricik oğluna kıyamadı, kıyamaz. Annenler eve alsa, gül gibi baksa size söylenir, maaşı yine oğluna verir. Hep oğlunu sayıklar, geline de arada kızar ki siz bilenmeyin diye. Boşversene! Hakettiğini yaşıyor işte.

elin ağzına laf verirlermiş. diğer dayım da böyle olacaksa laf edilsin daha iyi dedi. diğer dayım yurtdışında yaşadığı için bakamaz. annem ve teyzem ölse cenazesine gitmem diyor. ben üzülüyorum haline
Anne ve teyzenizin psikolojik tedaviye ihtiyaçları var kusura bakmayın da her ne olursa olsun bu bir ana dayı ve eşe kusur bulmadım ben en azından bir oda vermişler anneanneye he diyeceksiniz zamanında onların çocuklarına baktı etti he bunun için anneye kinlenmek hiç sağlıklı davranışlar değil

E yengen coluklu çocuklu haliyle sınava girmiş kimsenin kolay kolay kazanamadığı öğretmenlik bölümünü kazanmis, okumuş,atanmis. Ananen okutmadi madem annen de yengen gibi ileri yaşında okusaydi . Çocuklar küçükken bakanı yoksa çocuklar okula başlayınca okusaydi, o da atansaydi madem bu kadar kolay.
Bu nasıl dar bir bakış açısı ya.
Ayrıca kimse ananesinin gençliğini bilemez, kadın torun torba sahibiydi siz onu gördüğünüzde. Ben de rahmetli dedemi tanidigimdan beri ananemin elini hiç bırakmamistir, ona hep güzel sözler söylerdi, kıymet verirdi. Ama gençliğinde az çektirmemis, anasına babasına kardeşine ezdirmis, gözü disardaymis vs. Benim onu taniyisim çoktan anayı babayı kaybedip,emekli olup titrini kaybedip, sağlık problemleri yaşamaya başladığı, çocukların evden ayrıldığı, dünyada herkesin yalan biricik karısının tek gerçek olduğunu anladığı zamana denk geldi. Oysa benim bilmediğim bir 60 senesi var yani. Nasıl kendimden emin bir şekilde "dedem ananeme aşıktı, onu bir gün uzmemistir" diyebilirim ki? Siz de "ninem yengeme bayilirdi, çok iyi davranırdı" diyemezsiniz. Simdi bekarsiniz, ileride inanın mal mülk verseler üstünüze kaynananın zebellah gibi evliliğinizin her yerinde olduğu bir evlilik istemezsiniz.
Kadın iyidir demiyorum, belki kötü biridir. Belki güzel bakamiyordur. Ama yine de Allah razı olsun bakıyor. İnan ki bir evi satsa, en güzel huzurevine yerlesse ananen acisindan ölür, "beni sigdiramadilar bir eve" diye.
İnsanlara bir yardimin yok, ne maddi ne manevi, ne haftasonu alayım diyorsun, ne başka bir şey.
O zaman bırak bari köstek olup canlarını sıkma.
Ayrıca benim baba tarafı nenem dedem tanıma fırsatım olmadan vefat etti. Anne tarafındaki dedem öldü, ananemden de bayramda yirmi lira bile almamisimdir. Arasıra altın küpe alırım, dogumgunlerinde pasta keser cumalari arar, sık sık memlekete yanına gider, kışları geldiğinde iyi bir oda arkadaşı olur, bazen de tatile götürürüm. Aramızda sevgi dışında bir alışveriş yok. Ananeme bakan çocuğunu da çok sevdiğim söylenemez, o da ananemin evinde kalır, dedemin aracını kullanır, emekli maaşlarını - kira gelirlerini alır vs. Ama sadece "Allah razı olsun , en azından başında birisi var, aklımız onda kalmıyor" deriz
Yengeç, en azindan başinda birisi var dedin ya bu o kadar önemli bir sey ki evinde tek olup ilgileneni olmayan yaşli insanlar bi yerde düsüp kaliyor ,vefat durumunda bile günler sonra ulasiliyor o kadar kötü bir durum ki. İnan neler gördüm anlatamam tabi her yasli iyi degil neden cocuklari bakmiyor dramasi hic yapmam bazisi hak etmiyor fakat bu gibi durumlarda ne olursa olsun yanina alan varsa minnet duygusunuda hak ediyor, konu sahibinin ahkam kesmesi cok cahilce annesine imkan verilmemis yillarca sizlanmis dedigin gibi oda ögretmen avukat olsaydi madem , kolaymis okusaydi cabalasaydi ne kadar basit bir sey gibi diyor. Cocuklarina bakti diyor belki kadin istemedi kocasi annem bakar dayatmasi yapti yani ne biliyo ne gördüde konusuyor , 26 yasindaymis yasitiz ama gercekten doldurulmus ne denirse onu görmüs.

Anne ve teyzenizin psikolojik tedaviye ihtiyaçları var kusura bakmayın da her ne olursa olsun bu bir ana dayı ve eşe kusur bulmadım ben en azından bir oda vermişler anneanneye he diyeceksiniz zamanında onların çocuklarına baktı etti he bunun için anneye kinlenmek hiç sağlıklı davranışlar değil
bir oda derken anneannemin evi zaten

Back
X