Kadın öğretmenlikten emekli, dayı devlette üst düzey şube müdürü.
Ama ne hikmetse kadının sayesinde ev araba sahibi olmuşlar gibi anlatıyor konu sahibi. Zaten bugün bu krizde bile öğretmen+üst düzey şube müdürü memur rahat rahat ev de alır araba da. Benim dedem de devlette müdürmüş, Monopoly oynar gibi ev almis, eniştem devlette müdür,iki çocuğuna ev aldı kendine de yazlık yaptırdi eşi çalışmadığı halde.
Konu sahibi annesinin gazına gelmiş gelmiş yengeye dolmuş.
"Gençken şöyle yaptı , böyle yaptı, gelini el üstünde tuttu" diyor. Nenenin,yengenin gencligini ne zaman gördü ki? Annesi teyzesi komşusu bu şekilde anlatmıştır o da hiç sorgulama süzgecinden geçirmeden gözüyle görmüş gibi inanmistir.
Benim ananem de evlat ayrımı yapmış,gelinini annemlerden daha çok sevmiş vs annem hep anlatır. Çocukken böyle zannederdim ama belli yasa gelince anladım ki zavallı kadin kaynananın yanında yilllarini gecirmis, evleri ayrılsa bile kayın ailesinin gölgesi hiç bitmemis.
Bir de kadın küçük yaşta evlenmiş, sonra kimsenin yapamadığını yapmış sınava girmiş, çoluk çocuğuna rağmen üni bitirmiş,atanmış. Maşallah. Ama konu sahibi bu başarı hikayesine bile "çocuklarını ananeme baktırdı da meslek sahibi oldu" diyor. Bu nasıl bir bakış açısı?
Bekarsiniz heralde. Oğluna Tapan kaynana tüm gelinlerin kabusudur.
Ayrıca kötü bakıldığınu düşünüyorsan alo 183u ara, cimere yaz. Bağlı olduğunuz sosyal hizmet merkezi incelemeye gelir, onlar bir karar verirler