• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneanneme çok üzülüyorum

kalmak zorunda değildi? kimse onu zorlanmadı. anneannemin evinde yaşadılar evleri olduğu halde. 3 tane dedemden düştü oturdukları ev haricî. ayrıca ev de aldılar. gözlerini para hırsı bürüdü. hiçte öyle kötü değildi el delisi oğlan delisi bir anneannem vardı. annemlere çalıştırıp geline altın alacak kadar. annemler bu yüzden konuşmuyor. dedem ölene kadar ayrıydı zaten evleri. omlar taşındı anneanne evine. benim suratıma bakıp kilo verdi bak nasıl zayıflattım gördün mü demesi sinirimi bozdu. huyunu da bildiğim için çünkü
Vicdanınız rahat etmiyorsa ara ara siz gidin banyosunu yaptırın, dışardan iki kişilik hazır yemek götürün birlikte yiyin, sevdiği bir tatlıyı alın mutlu edin. Yön eğer sizde parasını onlar yedi onların görevi diyorsanız hiç konuşmayın bu konulara girmeyin.

Yengenc zaten bu tip konularda benim devletten umidim yok acikcasi. Yeterli sayida huzuevi olmadiginada eminim, olsa bile icindeki imkanlar kimbilir nasildir. Neden bu kadar onyargiliyim onuda bilmiyorum
anneannemin evi var satılabilir. ama yok. kadının yatağı bile yok ya

E paran yoksa vermeyeceksen, vaktin yoksa bakmayacaksan neden "Allah razı olsun, siz olmasanız ortada kalacaktı" deyip gönlünü hoş etmek yerine yengenize bileniyorsunuz??
neden bilenmeyeyim? anneannem fakir birisi değil. güzelce bakmıyorlar. huzur evi diyince de el ne der diyorlar

evet maalesef. çok sorun var arada. annemle yok ama teyzemle özellikle. annem de teyzemin yanında. en azından bakıcı tutsunlar. anneannemin 5 evi var 5. biri satılıp bakıcı tutulabilir. yatak bile almamışlar ya
Emin ol bazı insanlar o yatağı dahi haketmiyor. Misal annem vefat etse üzülmem yabancı bana öyle şeyler yaptı ki anlatsam inanmazsınız. Herkes ektiğini biçiyor ilahi adalet mi dersin karma mı bilemem. Ya çok takma yengeye de bilenme git birde ondan dinle onun penceresinden bak. Şuan genç ve bekarsin, evlenince özellikle anne olunca hayata başka pencereden bakıyorsun birçok şeyin farkına variyorsun. Ben anne olduktan sonra annemden soğudum çünkü onun annelik duygusundan yoksun olduğunu anladım.

Vicdanınız rahat etmiyorsa ara ara siz gidin banyosunu yaptırın, dışardan iki kişilik hazır yemek götürün birlikte yiyin, sevdiği bir tatlıyı alın mutlu edin. Yön eğer sizde parasını onlar yedi onların görevi diyorsanız hiç konuşmayın bu konulara girmeyin.
bugün gittim zaten banyo yaptırdım. bana geldi ne gerke vardı dedi yengem. kokuyor dedim. ben almıyorum kokuyu diyor. zayıflamış ama dimi diyor. dedim üç kası kalmıştı onu da erittin için rahat etsin.

26 yaşında, henüz gençliğinin baharında bir kadına ne kadar kolay evine alıp bakması yönünde öğütler veriyorsunuz. vicdanlarınızı layıkıyla tatmin edebildiniz mi asla kendinizin yapmaya yeltenmeyeceği şeyleri öğütleyerek ve bunun üzerinden kadını yargılayarak? ayıp ayıp utanın!
kadın daha 26 yaşında. medeni durumunu bilemiyoruz. belki sabahtan akşama asgari ücret için eşek gibi çalışıyor. alın terinin bile sefasını da izin verin de sürsün. ailenin büyükleri, anneanneye bakmak istemiyorlarsa bir bildikleri vardır. bedelini gençliği ile ödeyecek değil.
ayrıca devletin huzurevleri yaş, fiziksel ve mental sağlık, malvarlığı gibi kriterleri gözeterek yaşlı kabul eder. yaşı geçmiş ya da fiziksel sağlığı çok yerinde olmadığı gerekçesi ile yüksek ihtimalle reddedilecektir. ha bir de araya tanıdık sokmak lazım elbette.

Merhaba öncelikle. Bir anneannem var oldukça yaşlı. Engelli raporu var 15 senedir kalp nakli oldu. annemle ve teyzemlerle arası kötü. bakmak istemiyorlar. kendisi çok kilolu. dayım ve eşi bakıyor yıllardır evinde de kalıyorlar. maaşını da alıyorlar. sağlığında çocuklarına da baktırdılar. şimdi bakmak istemiyorlar sanırım. ama çok kötü bakıyorlar. bir odayı ayırmışlar ona tüplü eski bir televizyon. yatak bile yok çekyat açmışlar. orda akşama kadar yatıyor. oldukça da kilolu zaten hımbıl gibi. bugün onu ziyarete gittim annemle dayım konuşmuyor ama ben görüşüyorum. yengem bana bak nasıl kilo verdirmişim gördün mü:KK70:D dedi. sinirim tepeme çıktı yuh artık dedim bu kadın kilo milo vermedi olan kasları eridi gitti. içiniz acımıyor mu bu ne hal dedim. hiçbir şey demedi. altına vs yapmıyor ama yardımla yataktan kalkıyor. çok sinirlendim oturdum evde ağladım. neden böyle yapıyorlar. bu kadının parasını yediler malını yediler. gençliğinde yengem çalışıyordu. çocuklarına baktı okuluna kadar yemek götürür evde sürekli temizlik yemek yapardı. aşırı silik ezik biridir annemler için de konuşmama sebepleri bu. bakıcı tut dedim dayıma param yok diyor. ama engelli raporuyla 3. arabayı bile aldı. delirdim cidden delirdim çok sinirliyim. fakir falan değil dayım bu arada oldukça iyi kazandığı bir işi var şube müdürü bir memurlukta. yengem de öğretmen emekli oldu. anneme söylüyorum bana ne umrumda değil diyor. teyzeme söylüyorum bana ne diyor. bari bir huzur evine gitse daha iyi bakılır. kaç gündür banyo yapmıyor belli ki kokuyordu. bana ayrı yemek getiriyor dedi. belki dişleri yoj diye önüne tarhana makarna dayıyor.
Bence arada bir kaç gun gidip yardım edin o zaman, hafta sonlar. mesela banyosunu yaptırabilirsibiz, et sulu sebze çorbası yapıp yedirebilirsiniz

anneannemin 5 tane evi var dayimlara verilen evlerden ayrı. ekonomik olarak sıkıntı yok. bakıcı tutsunlar madem? ne yapıyorlar bu parayı? yengem zamanında bakıcı parası temizlikçi karası vermemek için anneannemin yanındaydı. evi de ayrıydı. kadın yatağı bile yok ya inanılmaz
Tamam da anneanneniz de zamanında zorla bakıcılık ve temizlikçilik yapmadı değil mi? Her iki tarafta durumdan gayet memnunmuş. Madem öyle dayınız da düzgün olsaymışta anacığını rahat ettirseymiş, çocuklarına baktırmasaymış. Yengeniz bakmak zorunda değil.

26 yaşında, henüz gençliğinin baharında bir kadına ne kadar kolay evine alıp bakması yönünde öğütler veriyorsunuz. vicdanlarınızı layıkıyla tatmin edebildiniz mi asla kendinizin yapmaya yeltenmeyeceği şeyleri öğütleyerek ve bunun üzerinden kadını yargılayarak? ayıp ayıp utanın!
kadın daha 26 yaşında. medeni durumunu bilemiyoruz. belki sabahtan akşama asgari ücret için eşek gibi çalışıyor. alın terinin bile sefasını da izin verin de sürsün. ailenin büyükleri, anneanneye bakmak istemiyorlarsa bir bildikleri vardır. bedelini gençliği ile ödeyecek değil.
ayrıca devletin huzurevleri yaş, fiziksel ve mental sağlık, malvarlığı gibi kriterleri gözeterek yaşlı kabul eder. yaşı geçmiş ya da fiziksel sağlığı çok yerinde olmadığı gerekçesi ile yüksek ihtimalle reddedilecektir. ha bir de araya tanıdık sokmak lazım elbette.
zaten bakmam mümkün değil çalışıyorum gelirim iyi ama mümkün değil. snneme de söylüyorum en azından o senin annen diye yok. yengem anneannem sayesinde mal mülk sahibi oldu. evlendiğinde lise mezunuymuş üni okudu çocuklarına anneannem baktı. işe girdi anneannem baktı. yemekler taşıdı. hiç öyle kötü biri değildi. gelinine kuzum kuzum yavrum derdi. yengemin kendj annesi babası gecekonduda otururdu eskiden babası kaç yaşına kadar inşaatlarda çalıştı annem diyor.her şeyi bizim ailemize gördü. annem de muhasebeci 15 yaşında başlamış çalışmaya. zorla parasına el koymuşlar. hele teyzem dedeme apartman yaptırdı. dedem de kahveden çıkmayan adamın biriydi. annemi lise okutmamışlar ya dayım üni okumuş 2 tane. 5 tanr evi var anneanneme ait. o da rüşt olmadığı için oldu yoksa üstüne hayatta kalmazdı. birini satıp bakıcı tutsunlar

Merhaba öncelikle. Bir anneannem var oldukça yaşlı. Engelli raporu var 15 senedir kalp nakli oldu. annemle ve teyzemlerle arası kötü. bakmak istemiyorlar. kendisi çok kilolu. dayım ve eşi bakıyor yıllardır evinde de kalıyorlar. maaşını da alıyorlar. sağlığında çocuklarına da baktırdılar. şimdi bakmak istemiyorlar sanırım. ama çok kötü bakıyorlar. bir odayı ayırmışlar ona tüplü eski bir televizyon. yatak bile yok çekyat açmışlar. orda akşama kadar yatıyor. oldukça da kilolu zaten hımbıl gibi. bugün onu ziyarete gittim annemle dayım konuşmuyor ama ben görüşüyorum. yengem bana bak nasıl kilo verdirmişim gördün mü:KK70:D dedi. sinirim tepeme çıktı yuh artık dedim bu kadın kilo milo vermedi olan kasları eridi gitti. içiniz acımıyor mu bu ne hal dedim. hiçbir şey demedi. altına vs yapmıyor ama yardımla yataktan kalkıyor. çok sinirlendim oturdum evde ağladım. neden böyle yapıyorlar. bu kadının parasını yediler malını yediler. gençliğinde yengem çalışıyordu. çocuklarına baktı okuluna kadar yemek götürür evde sürekli temizlik yemek yapardı. aşırı silik ezik biridir annemler için de konuşmama sebepleri bu. bakıcı tut dedim dayıma param yok diyor. ama engelli raporuyla 3. arabayı bile aldı. delirdim cidden delirdim çok sinirliyim. fakir falan değil dayım bu arada oldukça iyi kazandığı bir işi var şube müdürü bir memurlukta. yengem de öğretmen emekli oldu. anneme söylüyorum bana ne umrumda değil diyor. teyzeme söylüyorum bana ne diyor. bari bir huzur evine gitse daha iyi bakılır. kaç gündür banyo yapmıyor belli ki kokuyordu. bana ayrı yemek getiriyor dedi. belki dişleri yoj diye önüne tarhana makarna dayıyor.

ama engelli raporuyla 3. arabayı bile aldı.

Bu durumda dayınız aynı zamanda anneannenizin yasal olarak vasisi mi ? Anneannenizin kötü bakıldığını ve vasiliğin kötüye kullanıldığını düşünüyorsanız yasal haklarınızı kullanabilirsiniz.

Tamam da anneanneniz de zamanında zorla bakıcılık ve temizlikçilik yapmadı değil mi? Her iki tarafta durumdan gayet memnunmuş. Madem öyle dayınız da düzgün olsaymışta anacığını rahat ettirseymiş, çocuklarına baktırmasaymış. Yengeniz bakmak zorunda değil.
zaten söylüyoruz bakıcı tut diyee. istemiyorlar evde yabancı kadın istemiyormyş hanımefendi. ama kendi de bakmıyor? ne olacak peki

dedem annemlere çok zulüm etti annem teyzem gençliğinde eve bakmış ikisi çalışıp. Dedeme ev yaptırmışlar. kocaman apartman var be teyzeme ne anneme mal düşmedi mahkemelik olacaklar anneanne ölünce. gençliğinde de gelinler hep çok kıymetli oldu. anneme çalıştırıp dayımın eşine altın aldırmıslar
Anneniz ve teyzeniz hakli. Siz neden bu kadar usteliyorsunuz anlamıyorum. Calisiyormussunuz. Maasinizla kendinize ev alabildiniz mi? Bu ekonomik kosullarda cok zor degul mi?
Peki anneniz hem sizin maasiniza el koysa hemde size miras yoluyla gelecek evi catir catir yese siz napardiniz?
Çalıştığım parayla hem ev baktirilip hem geline zorla altin aldirsalar, bu isin sonunda koca bi apartmandan banada ev düşmese bende gitmem cenazesine. Hep analik hakki bilmem ne deniliyor da evlatların hakki konusulmuyor. Bence cok kirici bir durum
Dede de anneanne de çocuklarına karşı eşit davranmamış ki şimdi siz üzülüyorsunuz. Annen de teyzen de cenazesine gitmem diyorsa... Çıkarılacak dersler var. En iyisi evlerden birini feda edip bakıcı tutmak.

Bu durumda dayınız aynı zamanda anneannenizin yasal olarak vasisi mi ? Anneannenizin kötü bakıldığını ve vasiliğin kötüye kullanıldığını düşünüyorsanız yasal haklarınızı kullanabilirsiniz.
annemin umrumda değil ki. ben ne yapabilirim yasal olarak hakkım var mı bilmiyorum

Back
X