Anneler !!!! Bakıcı,kreş,kariyer...kafam çok karışık:(

siz 2 yaşında mı başlattınız kreşe? başladığında derdini anlatacak kadar konuşabiliyor muydu? herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı, rica etsem kısaca anlatabilir misiniz?[/QUOTE]

2 yaşında başladık daha öncesi için bakıcıya bırakamadım, konuştuklarını anlamıyorduk ama dertlerini anlatıyorlar onlar :)) ilk gün 1 saat kaldık okulda, 2. gün yarım gün 3. gün deneyelim dedik tam gün olacak mı acaba diye.. kaldı bütün gün hatta kırk yıllık okulluymuş gibi öğlen uyudu yemeğini yedi... çocuktan çocuğa değişiyor alışma süresi ağlayan çocuklarda vardı ama maksimum 1 hafta 15 gün sürüyor.. benim kızım benden sıkılmış anlaşılan çok mutlu gitti okula.. maşallah :))

benim hayatım çok kolaylaştı okulla birlikte.. okul 19.00 kadar açık ama geç kalınca bekliyorlar.. çok sabırlı ve güleryüzlüler :))

ben okul yönünden çok şanslıyım sağımız solumuz villa tarzı butik okullarla dolu.. hepsi bahçeli, ağaçlı vs... fiyatlarda 650 - 1000 arası.. çekmeköydeyiz bu arada

böyle olumlu yorumlar duymak cesaretlendiriyor beni.:))))teşekkürler
benim söylediğim 1200 tl olan yer ümraniyede imes in içindeki kreş. isim vermeyeyim ama arama motoruna imes kreş yazarsanız çıkıyor.

ben karşıdayım cnm. 4 levent tarafındayım.buralarda pahalı baya.

Son düzenleme:

maaşallah ne güzel. benimki de çok sosyal bir bebek, adaptasyon sorunu yaşamaz sanırım.
bi de hala emerek sallanarak falan uyuyor, onları da bıraktırmam lazım artık

Son düzenleme:
benim söylediğim 1200 tl olan yer ümraniyede imes in içindeki kreş. isim vermeyeyim ama arama motoruna imes kreş yazarsanız çıkıyor.

Bende çalışan bir anneyim Çok şükür benim 3 aylıktan itibaren annem bakıyor oğluma. .Dediğiniz kreşi bende internetten inceledim ve gerçkten dediğiniz gibi dudullu bölgesinin tek kreşi sanırım orası. .fotoğraflardan oldukça güzel ferah ve temiz gözüküyor. Ama bana göre fiyatları çok yüksek . Sanırım tek orası var diye rakamı yüksek tutuyorlar . . Eğer çok zorlanmazsanız 3 yaşına kadar çocuğunuza kendiniz bakın. . Haftanın bir kaç günü oyun gruplarına götürebilirsiniz .

levent tarafı haklısın hem pahalı olur hem de bina her taraf zor oralarda yaşamak bende 2 yıldır burdayım, öncesinde kadar karşıda yaşıyordum.. bu taraf bana cennet geldi valla ormanın içinde tertemiz havası :)) karşıda perpa da çalışıyordum ev şirinevler tarafındaydı 2 saat yol gidiyordum nerdeyse nasıl trafik o öyle.. şimdi 8,50 servise biniyorum 9 00 da masamdayım..

ben 3 yaşa kadar bakıcı tavsiye ederim ama tv karşısına bırakan bakıcı değil.
malum istanbul şartlarında gereksiz bir ücret söz konusu okullarda.
bakıcınız daha uyguna gelecekse ve güvenilirse bence bakıcı bakın.
bakıcı bakar okul eğitim verir doğru ama küçük yaş grubunda da yapılanı bakıcı da yapabilir.

nette devletin erken çocukluk eğitim programlarına yönelik kaynakları var. ücretsiz indiryorsunuz kitapları verin bakıcınıza işe başlamadan önce okusun. tabii kendini geliştirmeye açık bir bakıcı şart.
ben 3 yaş öncesi öyle çok yüklenilmesine, yönlendirilmesine de karşıyım.
küçük yaşta önemli olan keşfetmesi kendi isteyecek kendi yapacak.

dediğim gibi bakıcınızı yönlendirrseniz evde o da bir eğitici olabilir.

bir de kreşler de 19:00 bence iyi bir saat. öğretmenlerin de hayatı var sonuçta
o saate kadar siz gelemeseniz de eşiniz veya bir yakınınız gidip almalı. bazı okullarda bu durumlar için nöbetçi öğretmen bırkılır.veli gelene kadar o bekler ama bunu yapan istisnadır.

Son düzenleme:

biz de bu yıl olmasa bile seneye taşınacağız o tarafa. burası çok zor gerçekten.benim işimle evim arası normalde 5 dk falandı.sadece 1 durak.ama trafikten dolayı 40 dk da gittiğimi bilirim.
sizin için çok iyi olmuş. şartları kolaylaştırmak lazım.

Ben bi ev kadını olabiliceğimi düşünmedim hiç bi zaman düşüncesi bile korkunç gelmiştir.
Bebeğim şu an 7 aylık.1 aylık olduğundan beri evde bizimle kalan bakıcımız var.
Bakıcımıza çok güveniyorum ayrıca çok da donanımlı biri.Eski kreş öğretmeni çocuğum azıcık daha büyüyünce ona pek çok şey verebilir.Bebeğime 4 yaşına kadar onun bakmasını planlıyorum.
Bebeğim 4. ayına girdiği gün çalışmaya başladım ben.O kadar rahatım ki şu an.Eve geliyorum bebeğimle bir sürü şey paylaşıyorum.Eve gelince bütün zamanımı onunla geçiriyorum
Eşimle sık sık dışarı çıkarım arkadaşlarımla buluşurum nasılsa bakıcımız evde diye rahat bi şekilde giderim her yeree.
Hatta iş seyahatine bile çıktım 2 günlük.Bu benim kariyerim ve kariyerimden vazgeçemem asla :)
Şu an hem çok mutlu bi ailem hemde iyi bir işim ve kariyerim var
Sevgilerle kalın öpüyorum hepiniziiii

çok şanslısınız gerçekten herkes kreş öğretmeni bir bakıcı bulamıyor.

evet maalesef bu bölgede 3 yaş öncesini alan ve yazları tatile girmeyen tek düzgün kreş burası sanırım.
evimize yakın çok güzel birkaç yer daha var ama haziran sonu kapanıp eylül başında açılıyorlar ve zaten 3 yaş sonrasını alıyorlar, bu da benim işimi görmez

Haklısınız aslında, ama benim bu civarda oturan hiçbir yakınım, akrabam yok. zaten yaz başında taşındık buraya öncesinde karşıda oturuyordum...
kreşlerde de vardiyalı sistem olsa, mesela akşam 6 dan sonra çalışan part time bir eleman bulundursalar geç kalan annelere büyük kolaylık olur...
bu zamanda hiç tanımadığın bir semtte çocuğunu emanet edecek güvenilir birini bulmak tamamen şans işi ve ben şansıma hiç güvenmiyorum...

siz şanslı kesimdensiniz..
bu biraz da yapı meselesi sanırım. kızıma yalnız bakıyorum. eşim tüm gün işte ve bana yardımcı olacak kimse yok. kızım uyumayan çok hareketli bir bebek. bazen öyle bunalıyorum ki nefes alamıyorum. hafta sonu eşime bırakıp gidip biraz kendime zaman ayırabilirim. gidip alışveriş yapabilirim ya da ne bileyim bir kahve içebilirim dışarıda. ama yapamıyorum.onsuz olmak onu evde bırakıp keyfime bakmak beni çok rahatsız ediyor.

kreşlerde vardır nöbetçi öğretmen.
isterseniz anlaştığınız yerle bir konuşun.

Şanslı kesim ne demek canım tam anlamadım :)
Evet belki de dediğin gibi olabilir.
Ben işimi çok seviyorum ve daha da yükselmek istiyorum.Bebeğimin kariyer sahibi bi annesi olsun istiyorum
Ama keyfine bakmak kelimesine katılmıyorum.
Mesela kuaföre gidiyorum bu bi gereksinim bence.
Ben öyle 4 duvar arasında yaşayamam asla dışarıya falan çıkmazsam depresyona girerim.
Depresif bi anne bebeğine ne verir bundan da emin değilim tam olarak.

tek konun akşam saatiyse çok takılma derim. vardiyalı sistem olmaz ama sen gelene kadar mutlaka beklerler seni. el kadar bebeğe kapının önünde hadi kapatıyoruz biz sen bekle anneni demezler. ne kadar geç kalabilirsin ki.mutlaka yardımcı olurlar yani.

bakıcından dolayı şanslı kesimdesin.gözün arkada kalmıyor. işteyken şimdi ne yapıyordur diye düşünmüyorsun bile belki de.o yüzden rahatça asla 4 duvar arasında yaşayamam diyebiliyorsun.çünkü için rahat. ona güzel bakan bir bakıcısı var. güzelce büyüyor.
geldiğinde altı pişik olan,sürekli hastalanan,huzursuz bir bebeğin olsaydı belki de sende farklı düşünürdün bakıcı ve kariyer konusunda.
bende eğitimli, kariyerli bir anne olmak istiyorum tabii ama sanırım benim annelik kimliğim ağır basıyor.bu yüzden kafam karışıyor zaten.

Evet bakıcıma güvenim tam:))
Canım ben bi anneyim ve bebeğimi seviyorum tabiiki de her an onu düşünüyorum.Bunu bi anneye söylemen çok çirkin bana kalırsa.Evde kamere var her boşaldığımda bakıyorum ameliyata girerken bile bebeğim aklımda.
Bebeğim gerçekten huzursuz bi bebek ve cildi çok hassas.Her bebek gibi onunda sorunları var.Geldiğimde abartısız söylüyorum eğer dışarı çıkmıyosam 1 dk ayrılmıyorum bebeğimin yanından sadece yemek yiyorum.

bilmiyorum ki, bahane uyduruyorum sanki her şeye
şimdiye kadar kimseye bırakmadım, anneme bile bırakıp çıkmadım, evlilik yıldönümüzü bile üçümüz kutladık ki annem yanımızdaydı o zamanlar... ondan çok ben bağımlıyım ona...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…