Biz hep onları yanımızda tutamayız göz açıp kapayana kadar okula başlıyıcak.Eğer bunlar kaderimizde varsa bi şekilde başımıza gelicek.
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama benim oğlum 7 aylık ve bakıcımız var 3-4 yaşlarına kadar kreş düşünmüyorum
İyi bir bakıcı daha iyi gibime geliyo eğer bebek küçükse
konu açıldığından beri oturdum düşünüyorum
sanırım paronoyağım ben...
herkes potansiyel sapık, piskopat sanki...
kreşte de ya havuza düşerse, ya başına bişey gelirse, ya başka çocuklar döverse gibi şeyler düşünüp oturup ağladım
galiba benim tedaviye ihtiyacım var, bunca kadın çocuklarını başkalarına emanet edebiliyor, beni düşüncesi bile hasta ediyor, hiç normal değilim...
maalesef bende böyleyim cnm. felaket senaryoları dönüyor kafamda sürekli. ben çok ayrıntıcıyımdır.hayat çok yorucu oluyor bu şekilde.işe başlamadan bir psikoloğa mı gitsek
bence gitmek lazım, en azından ben gitsem iyi olur :)
ben evde kızım uyanıkken çay demlemiyorum mesela, misafirler çay bekliyor
ben çok dikkatliyim ama ya başkası dikkat etmezse diye aklım çıkıyor
:)) ben demliyoruum ama çok sevmeme rağmen kendim içmiyorum.ben kızımla ilgileniyorum.onlar içiyor:))
belki biraz daha dillendiklerinde dertlerini anlattıklarında içimiz rahat olur. bu şekilde bizim de yaşımız geçiyor. birçok yer yaş kriterine dikkat ediyor. bir cesaret lazım
kreş benim aklıma yattı.taşınmayı bekliyorum. taşındıktan sonra kreş araştırmas yapacağım. ama işte taşınmamız seneye sarkabilir...
evet benimki ufaktan konuşuyor zaten, canını sıkan bir durum olduğunda şikayet ediyor artık :) iyice ifade edebilirse kendini ben de rahatlarım.
anadolu yakasına mı taşınacaksınız? ben de yeni taşındım bu tarafa alışamadım henüz. umarım kolay olur taşınma, kreş ve iş bulma durumlarınız.
11 aylık bir kızım var ve bende eylülde 27 yaşında olacağım.
Mezun olduktan sonra 2 yıl çalıştım ve kızım olduktan sonra işi bırakmak zorunda kaldım.işe başlayacağım zaman geldiğinde kızıma baktıkça ağladım.onu bırakamayacaktım.ve işi bıraktım.ona öyle düşkünüm ki..hemen her anne gibi...yaşama sevincim benim...
11 aylık oldu ve ben onu hala bırakamıyorum.ona bakacak bir yakınım yok.kayınvalidem eltilerim falan var ama onlara bırakmam.onlarda istemez zaten. Kreş deseniz hiçbir fikrim yok. 3 yaş altı kreşler nasıldır, bakıcı mı daha sağlıklı olandır bilemiyorum.
Iyi iş teklifleri alıyorum.ama mümkün değil kabul edemiyorum. özel sektörde istanbulda çalışmak zor.tabii her yer aynı değildir ama çalışma saatleri,izin problemi oluyor.en iyisi kamu benim için ama o da olmuyor.
Maddi manevi çalışmaya ihtiyacım da var.kredi var kira var.ev hanımı olmak istemiyorum.öyle olsaydı okumazdım zaten.kariyer olarak önüm açık.iş bulmam zor değil.iyi yerlerde olabilirm ve bu benim için çok önemli.
Ama gelin görün ki çalışan annelere çok fazla bir ayrıcalık yok.doğum yaptıktan 10 gün sonra dönen tanıdıklarım arkadaşlarım var.mesela onları anlayamıyorum.bu benlik birşey değil.kıızımın bu zamanları bir daha asla geri gelmeyecek.o kadar hızlı büyüyor ki. Az önce fotoğraflarına baktım.gözümün önünde olduğu halde ne kadar büyümüş.....
Kafam öyle karışık ki kelimelere bile dökemedim.aklıma ne geldiyse yazdım.
Kısaca, çalışan anneler ya da çalışmayanlar....fikirlerinizi merak ediyorum. Kariyer, kreş, bakıcı...mutlaka bakış açıları farklı olacaktır ama ne düşündüğünüzü çok merak ediyorum.
şimdiden teşekkürler....
Merhaba arkadaslar,
Ben 29 yaşındayım üniversite mezunuyum.25 aylık erkek bebeğim var kreşler çok pahalı cocuğumu bırakıp çalışmak istiyorum ama durumum uygun degil hemde bir bakima cocuğumu kendim büyütmek istiyorum Okmeydani sisli civarinda oturuyorum 2-4yaslari arası kendi evimde hafta ici cocuk bakmak istiyorum
Bende anneyim en iyi sekilde sevgiyle kendi çocuğumla birlikte arkadaşca büyütmek icin cocuklarınızı emanet edebilirsiniz ilgilenen varsa dönüş sağlarsa detayları görüşürüz.
Burcu.
Sevgiler.
Merabalar aslında kuzenim de bakıcı arıyodu.
Evinizin ısıtma sistemi nedir?
Bebeğinizle beraber başka bir evde çocuk bakmayı düşünüyor musunuz
Merhaba evim doğalgazlidir,kendi cocugumda oldugu icin düşüncem bebege kendi evimde bakmak.
ben eğitimli bir bakıcıyım ama kendi bebeği de olan annelerin bakıcı olarak ikinci bir bebeğe bakma işini çok entresan bulurum ,hazır çocukla zaten evdeyim en azından biraz para kazanayım durumu gibi geliyor bana,kendi iş hayatımda çok yüksek ücretlerle dahi ikiz bakma işlerini asla kabul etmedim ,sakın yanlış anlamayın kendi çocuklarımı da ikiz gibi büyüttüm(şu anda 15_16 yaşlarındalar)durum yetersiz olmak değil yeterince ilgi dağılımı yapamamakla alakalı ,mecbur kalırsan 3 çocuğa da 5 çocuğada bakılır aynı anda oda başka birşey ,imkanı olan annelerin başka ailelerin evlerine de çocuk verme olayına karşıyım,kendi evinde çocuğunuzun alıştığı düzenin ,sağlıklı ve güvenli bir şekilde korunması gerekir,sonuçta bakıcı olan bizleriz bi zahmet kalkıp gitmemiz lazım ,lütfen ilk defa çocuğunuza bakıcı düşünüyorsanız bu yazdıklarımı dikkate alın,sevgiler.
teşekkür ederim ama böyle birini bulmak gerçekten zor gibiBence kesinlikle üniversitede bu bölümün eğitimini almış birini cvsini göz önünde bulundurarak evine almalısın. daha çok küçük ev ortamı en sağlıklısı olur...
bulunduğun şehire göre değişiyor aslında ama ben yarım gün için 300-400 civarı diye biliyorum.Komşuma söyledim o da istekliydi bakmaya ne kadar istersin dedim sen ne münasip görürsen dedi:44:
İşim gereği öğlenden sonra evde oluyorum zaten yarım günlük benim evimde bakacak sizce ne kadar vereyim ya
ben eğitimli bir bakıcıyım ama kendi bebeği de olan annelerin bakıcı olarak ikinci bir bebeğe bakma işini çok entresan bulurum ,hazır çocukla zaten evdeyim en azından biraz para kazanayım durumu gibi geliyor bana,kendi iş hayatımda çok yüksek ücretlerle dahi ikiz bakma işlerini asla kabul etmedim ,sakın yanlış anlamayın kendi çocuklarımı da ikiz gibi büyüttüm(şu anda 15_16 yaşlarındalar)durum yetersiz olmak değil yeterince ilgi dağılımı yapamamakla alakalı ,mecbur kalırsan 3 çocuğa da 5 çocuğada bakılır aynı anda oda başka birşey ,imkanı olan annelerin başka ailelerin evlerine de çocuk verme olayına karşıyım,kendi evinde çocuğunuzun alıştığı düzenin ,sağlıklı ve güvenli bir şekilde korunması gerekir,sonuçta bakıcı olan bizleriz bi zahmet kalkıp gitmemiz lazım ,lütfen ilk defa çocuğunuza bakıcı düşünüyorsanız bu yazdıklarımı dikkate alın,sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?