Kafam çok karışık. Çalışmalı mıyım?

Evet ben de öyle biliyorum. Bide burdan kreşlerle ilgili birkaç konu okudum aman Allahım içim acıdı o çocuklara. Sonra dedim bakmıyım böyle şeylere heryer aynı olmaz. 3 yer var telefonla konuştum bakalım gidip görüşücem bide. Bu arada şu var konuştuğum yerlerde 5-6 çocuğa genelde 2 kişi bakıyor. Sizce bu nasıl? Biri okul öncesi öğretmeni diğeri yardımcı. Yeterli mi?
Evet bizimdir öyle. Öğretmen, yardımcı, branş ogretmenleri, psikolog ilgileniyor

Bende çalışıyorum üstelik bebeğim 1 yaşında annem bakıyor evet çok zor ama onlar için çalışıyoruz sonuçta ve çalışmasaydım 2 sene sonra böyle bir iş bulamıcaktım ve daha zor şartlarda çalışıp mutsuz olucaktım

ben bebeğimi 3 aylık bırakıp işe başladım bncde çalış senin psikolojin için çalışmalısın bebeğini güvenli bir bakıcı blursan daha iyi çnkü btun gun kreş yorabilir canım

Çalışan bir anne olarak size bebeğiniz 3 yaşına gelene kadar onunla birlikte olmanızı öneririm. 3 yaşından sonra kreşe vermenizi daha uygun buluyorum.

ben bebeğimi 3 aylık bırakıp işe başladım bncde çalış senin psikolojin için çalışmalısın bebeğini güvenli bir bakıcı blursan daha iyi çnkü btun gun kreş yorabilir canım
Tanıdığım bir bakıcı yok. Hiç bilmediğim insana da güvenip evin içine bebeğimi bırakamam ki. Mecbur kreşe gidecek çalışırsam. 3 aylık çok küçükmüş bebeğiniz konusunda nelerde zorlandınız veya ne iyi oldu? Biraz anlatırsanız çok sevinirim

Tanıdığım bir bakıcı yok. Hiç bilmediğim insana da güvenip evin içine bebeğimi bırakamam ki. Mecbur kreşe gidecek çalışırsam. 3 aylık çok küçükmüş bebeğiniz konusunda nelerde zorlandınız veya ne iyi oldu? Biraz anlatırsanız çok sevinirim
bırakılıyor ama.
bu önyargıyı yıkman lazım.
tercih senin elbette.
ancak çocuk küçük henüz.
evde bir bakıcıyla durması çok daha iyi olur bir süre daha.
araştırman lazım araman lazım referanslı güvenilir bakıcı bulunuyor.

cnm iyi olan tek şey maddi durum. ben anneme baktrıdgım için zorlandığım tek konu özlüyorum hasta olduğunda flan sadece kendim ilgilenemiyorumannem benden dha iyi bakıyor gerçide özlüyorum yani şimdi 9 aylık artık arkamdan ağlamaya flan başladı bunlar zor oluyor

Bu iş fırsatını kaçırmamak için şu an düşünüyorum. Siz kreşe mi verdiniz bebeğinizi ne kadarlıktı?

Bakıcı tuttum 6 aylıktı işe döndüğümde. Maddi sıkıntımız olmasaydı 3 yaşına kadar çalışmayı düşünmezdim. 3 yaşından sonra kreşe verir çalışırdım.

Krese basladigi ilk yil surekli hasta oldu. Hastaliklarin biri bitti biri basladi cok zorluk cektik. Bu yil cok sukur maşallah o kadar olmadi. Her cocuk ilk kres yilinda hastalaniyor bu bi gercek. Ama yavas yavas azaliyor sonra ve bağışıklıgi gucleniyor. Zaten bence iki yasindan sonra anne yada bakici yada anneanneler babaanneler cocuga yetmemeye basliyor. O yuzden kres mantikli. Tek kotu tarafi hasta olmalari.

Back
X