Evet bakıcıma güvenim tam:))
Canım ben bi anneyim ve bebeğimi seviyorum tabiiki de her an onu düşünüyorum.Bunu bi anneye söylemen çok çirkin bana kalırsa.Evde kamere var her boşaldığımda bakıyorum ameliyata girerken bile bebeğim aklımda.
Bebeğim gerçekten huzursuz bi bebek ve cildi çok hassas.Her bebek gibi onunda sorunları var.Geldiğimde abartısız söylüyorum eğer dışarı çıkmıyosam 1 dk ayrılmıyorum bebeğimin yanından sadece yemek yiyorum.
yanlış anlamışsın düşünmüyorsun derken onu kastetmemiştim. bakıcından dolayı için rahat demek istedim.. tabii ki bir anneye söylemem öyle bişey. düşünmeyen birisi olsan bu kadar hassas olmazsın bakıcı konusunda zaten.
bebeğinle kaliteli zaman geçiriyorsun. uzmanlarda öyle söylüyor zaten.
senin bebeğinle geçirdiğin zaman,evde çamaşır bulaşık ev temizliğiyle tüm gün beraber vakit geçiren annelerden daha sağlıklıdır.
benim istediğimde bu.
Bence çok sabitsinizher annenin korkulu rüyası:)
ben öğretmenim,kızım 20 aylık olana kadar ücretsiz izin kullandım,sonrasında bir okul yılı babaannesi ve anneannesi baktı,ama
genelde babaanne.şu an 30 aylık,kreşe başlayacak önümüzdeki ay.büyükler bol bol sevgi veriyorlar çocuğa,ona şüphe yok.
ama onun dışında bakıcıdan ne farkı var ,bana sorarsan yok.çünkü onlar da sürekli tv izletiyor.bu konuya çok takık olduğumdan
direkt onu yazdım.onlara kalsa çocuğum hayatı pepeden öğrenecek.
ben öğlen evde olduğum için çocuğumla zaman geçirme konusunda çok sıkıntı çekmiyorum,tabi daha yoğun mesaide zor olur.
ama ne şartta olursa olsun istifa etmeyi düşünmem.
şu an çocuğun küçük,2 yaşına kadar idare edebilirsen yanında kal,sonrasında iyi bir kreş bakıcıdan daha iyi olur diye düşünüyorum.
Bence çok sabitsiniz
İyi bakıcılar da olabilir tv izletmeyen çocuk gelişimine faydası olan
Şahsen ben bakıcımdan gayet memnunum üstteki yorumlarmı okursanız görürsünüz.
Çok iyi bakıcılarda bulabilirsiniz görüşündeyim
Kötü anlamda söylemedim inanın ki:)sabitsiniz lafı biraz fazla olmamış mı?
tabiki iyi bakıcılar da vardır,ben kendi yaşantımdan örnekleyerek yazdım sadece.
benim kızım 2,5 yaşında.tüm enerjimi ona vermeme rağmen yine de yetemediğimi hissediyorum.
çocuk artık akranlarıyla bir arada olmak, onlarla oynamak,eğlenmek istiyor.
ve birkaç tane çocukla bir araya gelebilirse çok güzel vakit geçiriyor.
şu durumda tercihim evde 50 yaşındaki babaanne ya da bakıcı yerine yarım gün yaşıtlarıyla vakit geçirmesi.
8-9 aylık bir çocuğu kreşe gönderin demedim zaten,2 yaşından sonra diye de vurguladım.
Kötü anlamda söylemedim inanın ki:)
2,5 yaşında kızınız şöyle düşünün daha 2-3 yıl kreşe gidecek bu çocuk 5 yaşında sıkılıp isyan etmesin sonra
Bakıcınız oyun gruplarına da götürebilir.
ben bunun daha faydalı olucağını düşünüyorum
tabii bu biraz da bebeğin sosyal gelişimine bağlı çocuk nasıl olsa kreşe gidecek anasınıfına gidecek
50 yaşında bi bakıcıdan bahsetmiyorum bende zaten.
tabiki düşünüyorum,okul hayatı şimdiden başlıyor artık hiç sonu gelmeyecek diye.
yalnız benim çalışma saatlerim bu konuda yapılabilecek en doğru şeyi yaptığımı söylüyor,denemeden de ne kadar yorum yapılır
bilmem,eylülde gidecek çünkü kreşe.küçük bir şehirde yaşıyorum,öyle donanımı bakıcılar,hatta kreşler bile yok.şu anki bulduğum
yere de çok zor karar verdim.ama emin olduğum bir şey var ki kızım arkadaş istiyor.kayıt için gittiğimizde bile ben gelmiyorum siz
gidin diyerek ağladı.
bu yaştaki kızımı akşam saatlerine kadar kreşte tutacak olsaydım endişelenirdim,ama sabah 8-12.30 arası kalacak zaten.bir
nevi oyun grubu gibi.
umarım her şey güzel olur herkes için,bunu dilemekten başka bir şansım yok şu an .
Aaa öyle mi
Bencede çok mantıklı olur
Şuan bakıcım olduğu için bu konularda rahatım ama 2-3 yıl bende düşünmeye başlıyıcam allah kolaylık versin hepimize
Peki kızınızın ifade kabiliyeti vs nasıl
Yada yemek yeme durumu gibi şeyler
Allah bütün annelerin yardımcısı olsun.
kızım çok güzel konuşuyor,edatlar bağlaçlar kullanacak kadar
ama yemek konusunda sıkıntı var,büyük ölçüde benden kaynaklanan.fazlasıyla yemek seçen bir çocuk,ben de aman yesin
düşüncesiyle hep sevdiği yemekleri sundum önüne.böyle olunca tabi o da iyice seçer oldu.yalnız bu tarz konularda da
arkadaşlarından etkileniyor.hiç yemediği bir şeyi yemeye niyetleniyor,ama henüz yediğini görmedim:)) bu konu da kreş olayını
gözümde cazip hale getiriyor,orda olumlu etkilenir diye umuyorum.eğer yemezse de yarım gün aç kalınca sanırım hiçbir çocuk
açlıktan ölmez,öğlen yemeğini evde ben yediririm her zamanki gibi.
her annenin korkulu rüyası:)
ben öğretmenim,kızım 20 aylık olana kadar ücretsiz izin kullandım,sonrasında bir okul yılı babaannesi ve anneannesi baktı,ama
genelde babaanne.şu an 30 aylık,kreşe başlayacak önümüzdeki ay.büyükler bol bol sevgi veriyorlar çocuğa,ona şüphe yok.
ama onun dışında bakıcıdan ne farkı var ,bana sorarsan yok.çünkü onlar da sürekli tv izletiyor.bu konuya çok takık olduğumdan
direkt onu yazdım.onlara kalsa çocuğum hayatı pepeden öğrenecek.
ben öğlen evde olduğum için çocuğumla zaman geçirme konusunda çok sıkıntı çekmiyorum,tabi daha yoğun mesaide zor olur.
ama ne şartta olursa olsun istifa etmeyi düşünmem.
şu an çocuğun küçük,2 yaşına kadar idare edebilirsen yanında kal,sonrasında iyi bir kreş bakıcıdan daha iyi olur diye düşünüyorum.
Allah bütün annelerin yardımcısı olsun.
kızım çok güzel konuşuyor,edatlar bağlaçlar kullanacak kadar
ama yemek konusunda sıkıntı var,büyük ölçüde benden kaynaklanan.fazlasıyla yemek seçen bir çocuk,ben de aman yesin
düşüncesiyle hep sevdiği yemekleri sundum önüne.böyle olunca tabi o da iyice seçer oldu.yalnız bu tarz konularda da
arkadaşlarından etkileniyor.hiç yemediği bir şeyi yemeye niyetleniyor,ama henüz yediğini görmedim:)) bu konu da kreş olayını
gözümde cazip hale getiriyor,orda olumlu etkilenir diye umuyorum.eğer yemezse de yarım gün aç kalınca sanırım hiçbir çocuk
açlıktan ölmez,öğlen yemeğini evde ben yediririm her zamanki gibi.
konu açıldığından beri oturdum düşünüyorum
sanırım paronoyağım ben...
herkes potansiyel sapık, piskopat sanki...
kreşte de ya havuza düşerse, ya başına bişey gelirse, ya başka çocuklar döverse gibi şeyler düşünüp oturup ağladım
galiba benim tedaviye ihtiyacım var, bunca kadın çocuklarını başkalarına emanet edebiliyor, beni düşüncesi bile hasta ediyor, hiç normal değilim...
Hayır,gayet normalsiniz.
Bunlar her annenin düşündüğü şeyler.
Anne olmanın bir parçasıdır bu,endişe ve korku.
Başına bişey gelebilir elbette ama bu siz yanındayken de olabilir emin olun.Oğlum ben arkamı döndüğüm anda koltuktan düştü ona kalırsanız.Yanı başındaydım
Lütfen bu kadar endişelenmeyin bu endişeniz bebeğinizi de kötü etkileyecektir emin olun
tabi benim yanımda kaç kez düştü, ama en azından ona ciddi bir zarar gelmesi ihtimali yok istismar v.s.
elimde değil rahatlayamıyorum, bu ona da yansıyor, babasında bile durmuyor hep ben istiyor, sadece benim yanımda güvende hissediyor kendini.
Bu kadar bence endişe yaapmayın,kreş için küçük çocuğunuz,benim oğlumu bakıcıya bıraktığımda 7 aylıktı,4 yıldan sonra ve 3düşükten sonra oğluşuma kavuştuk erken doğum korkusuyla 9ay yattım ve maddi olarak hamilelik sürecinde yıprandık ama bu meleklere milyarlar değer doğumdan sonra raporlar bitince işe başladım ,canım benim hissettiğin duyguları inan hepimiz hissediyoruz ama inan çalışmaya başlayınca daha mutlu olacaksın ,önce etrafındakileri kolaçan ederek komşularının etrafının refaransıyla iyi bir bakıcı bul 1 yıl baktırsan yeter ,bizde 2,5 yaşında kreşe başladık bakıcımız oraokul mezunu bir genç kızdı ve inan 2 yıl baktı oğluma ve çokk iyi baktı genç olduğu için oynadı,sevdi yani diyeceğim hep kötü bakıcılar yok,çocuğunuza en iyi eğitimi evde siz verirsiniz zaten iyi baksın yeter ben öğretmenim inan sadece kitap resimlerine baktırmsını söylerdim ,daha sonra 4 yıl da özel kereşe gitti ordanda çokk memnundum yani biraz uzun oldu ama rahat tut içini veee işe başla ...
Size katılıyorum :)
Çalışmak beni de çok mutlu ediyo
Ama ben çocuğumun sosyal gelişimine göre bakıcımızın ona bi faaliyet programı yapmasını istiycem şuan benim bebeğimde 7 aylık
Tabiki çok doğru düşünüyorsunuz,bende ayına göre oyuncaklar ve kitep setleri aılmışdım benim yönlendirmemle oynatıyordu ve oğuşum şimdi çok uyumlu ve akıllı 7 yaşında ve okula başlayacağız tüm çocuklar huzurlu ve mutlu olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?