Anneler bir bakar misiniz?

ben trampolın aldım evde hop hop hoplayıp zıp zıp zıplıyor
ama daha bugun ogrendım kı 6 yas altındakı cocuklara onerılmıyormus ters bı hareketle kemıklerı hemen kırıldıgı ıcın ...

eskıden ne guzeldı sokaklar bızımdı
80ler 90lar o yıllarda doganlar benı ıyı anlar
Oyle mi benimkiler kuucuk o zaman ya allah korusun. Diger konuda size katiliyorum. O kadar sey izliyoruz okuyoruz ki gozumun onunden iki dakika ayrilsalar aklim.cikiyor

Etkinlik yaptır yas grubuna göre . Kucugede gazete ver parcalasın kasları gelişir. İlla hoplamalı zıplamalı seyler gerekmez . Evde oyun hamuru yap birlikte bişeyler yapın. Küçük basit deneyler yapabılirsiniz. Patates sogan baskısı parmak boyası. Mesela hepsinin sırayla elini boyayıp kagoda basın tarıh atın hatıra kalsın . Bem 2.5 yasındakı kızımın odasına etkınlık kosesı hazırladım birlikte bişeyler yapıp asıyoruz .

Etkinlik yaptır yas grubuna göre . Kucugede gazete ver parcalasın kasları gelişir. İlla hoplamalı zıplamalı seyler gerekmez . Evde oyun hamuru yap birlikte bişeyler yapın. Küçük basit deneyler yapabılirsiniz. Patates sogan baskısı parmak boyası. Mesela hepsinin sırayla elini boyayıp kagoda basın tarıh atın hatıra kalsın . Bem 2.5 yasındakı kızımın odasına etkınlık kosesı hazırladım birlikte bişeyler yapıp asıyoruz .
Ay cok guzel fikir kesinlikle yapicam tesekkur ederim :KK200:

Oyle mi benimkiler kuucuk o zaman ya allah korusun. Diger konuda size katiliyorum. O kadar sey izliyoruz okuyoruz ki gozumun onunden iki dakika ayrilsalar aklim.cikiyor
3 cocuk aradakı yas farkı dolayısıyla hepsıne ortak etkınlıkte olmaz
hanı buyukle oturup patates boyayıp kagıda desen cıkarmak ıpı boyayıp desen cıkarmak makarnadan resım yapmak hamur oynamak gıbı seyler yapılırda
kucukler durdurmaz :)

en ıyısı saklambac oynayın sız
bırde herkesın onune defter kalem
ahsap bloklar da olabılır

ısınız zor valla bız bırtanesıyle basa cıkamıyoruz

Kiz sen yemek, temizlik, banyo, tuvalet, tozu yetistirdin de eglence mi ariyon :deli:
Benim iki tane var cok sükür, tuvalette bile yalniz birakmiyor kücügü. Iki yasinda memden yeni kestim de insana bezemeye basladim.
Ben söyle siraliyim bir an geliyor boya yapiyorlar, kaydiragim var, oyun evim var kuruyorum, sikilinca kaldiriyorum.
Bir cuval legom var. Malesef televizyona da bakiyorlar o ara ben de karnimi doyuruyorum.
Evin icinde kosturuyorlar.
Baktim o gün olacak gibi degil cocuklar gercekten deliriyor durmuyorlar dolduruyorum küveti. Bir saat birak bana misin demiyorlar. Baya egleniyorlar. O ara ben de banyoda tirnak mi kesicem, camasir mi yikayacagim, maske mi yapacagim onlari yapiyorum.
Büyük kizim krese gidiyor 4 saatligine o ara kücük canimi okuyor cani sikiliyor.
Ablasi gelince bir curcuna bir nese.
Kardes en önemlisi, gerisi teferruat, azicik disimizi sikacagiz napalim..
Yetistiriyorum.cok sukur :halay:benimkilerde cok aliskinlar birbirne. Bi tanesini babasi alsa 2 saat dibimden ayrilmiyorlar birbiriyle yine vakit geciriyolar.

Konu sahibi seni en iyi ben anlarim bende de var 4 dene 3 yasinda Allah bagislasin.. onerilere gelecek olursak
:) ev tipi kaydirak bizde de var işe yariyor
Diger bi onerim cikartmali kitaplar pepe nin vs a101 bim e uygun fiyatlı geliyor cok eglenceli resimlerdeki eksikleri bulup yapistirmak cok eglenci ve guzel vakit geciriyor
Diger onerim o yaslardaki cocuklar icin 2 3 10 parcali pazzle lar oluyor onlari yapıyoruz hem zeka gelistirici hem birlikte cok guzel oluyor yine a101 bime uygun geliyor
Diger onerim bir anaokulu öğretmeni tanidiginiz var ise ki benim ablam var o konuda sansliyim cocuk sarkilari ogrenip boyle el kol hareketli patates adam parmak oyunlu vs onlarla da cok guzel eğleniyorlar hepsi katilir

bak bastan belirteyim tamamen espri yapiyorum; konunu okuduktan sonra aklima helen ilk sey esiyle de kis aktivitileri bayagi yogunmus dedim. enerjiyi iyi atmislar. :)
valla eger ben de genc evlenip genc cocuk sahibi olsaydim 3 hatta 4 coxuk yapardim sanirim. Allah bagislasin.
instagramda veya pinterestte yaslarina uygun ev ici aktiviteler bulabilirsin ben oyle yapiyorum.

Hay masallah :)
27 yasındayım 2 yasında bir kızım var canım cıkıyor helal olsun sana birde ucuyle hergun parka gıdıyorsun valla helal olsun :/ hepsi cok kucuk parka gıdınce biri o yana biri bu yana gitmiyor mu ya

Benim 3. Yolda daha sen ne ara yaptın kız hadi ikinci erken süpriz olmuş belli 3.yü nasıl düşündün kız Allah sabır versin anacım ben kendimi deli sanırdım sen benden de deli ve hızlı çıktın

Benim büyük 6 küçük yani artık ortanca oluyo 4 yaşında 3. De martda gelcek bizim aktiviye aramaya vaktimiz kalmıyo biyik 1e gidiyo malum dersler ve ödevler oyuna zor vakti kalıyo sözde ödev yasaktı demi ortancayı krwyşe vermedim iki okul arası hamilelik çekilmezdi seneye anaokuluna gitcek
Benimkiler aktivite aramıyo resim hastası kızlar yeterki bi kağıt bi boya bulsunlar onlara yetiyo parka yazın da çıkamıyoruz biz çiftlerden ve köpeklerden çocuklara kalmıyo zaten hani belediye de zaten sevgililer eğlensin diye yaptığı için biz gidemiyoruz

Seninkiler küçük çeşitli oyunlar kurabilirsin mesela bi arkaaş duruma koymuş masanın ucuna pet bardak bantlamış pinpon topunu yuvarlayarak içine sokmaya çalışıyolar hani şu tvdeki yarışmadaki gibi vb şeyler yapabilirsin vakit bulursak bizde yapcaz ama tatili bekliyoruz tatili full oyun ve gezmeyle geçircez inşallah

Back
X